ندای لرستان

آخرين مطالب

آیا انتخاب غذا ژنتیکی است؟ علمي

آیا انتخاب غذا ژنتیکی است؟
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - دانشمندان نزدیک به 500 ژن را شناسایی کرده‌اند که تأثیر قابل‌توجهی بر انتخاب‌های غذایی ما دارند. این بررسی در مقیاس بزرگ در زمینه رژیم‌ غذایی و ژنتیک نشان دهنده پیشرفت قابل‌توجهی به سمت ایجاد راهبردهای تغذیه شخصی، با هدف افزایش سلامت و کاهش بیماری، بر اساس ساختار ژنتیکی فرد است.

تحقیق کنونی حاصل تحقیقات دکتر جوآن کول در دانشکده پزشکی دانشگاه کلرادو آمریکاست، وی می‌گوید: برخی از ژن‌هایی که شناسایی کردیم از جمله آن‌هایی به طعم، بو و بافت مربوط می‌شوند به مسیرهای حسی مرتبط هستند همچنین ممکن است پاسخ پاداش را در مغز افزایش دهند.
این یافته‌ها می‌تواند کلید درک ترجیحات غذایی فردی در سطح ژنتیکی باشد و به‌طور بالقوه دانشمندان را قادر سازد تا «پروفایل‌های ژنتیکی حسی» را ابداع کنند که می‌تواند توصیه‌های غذایی شخصی‌شده را ارائه کند.
نقش مهم عوامل محیطی مانند پیشینه فرهنگی، وضعیت اجتماعی و اقتصادی همچنین دسترسی به انواع مختلف غذا در شکل دادن به عادات غذایی ما مدت‌هاست که مشخص شده است، با این حال وی تأکید کرد: از آنجایی که ژنتیک نقش بسیار کمتری در تأثیرگذاری بر دریافت رژیم‌ غذایی نسبت به همه عوامل محیطی داشته است، ما باید اطلاعات صدها هزار نفر را مطالعه تا تأثیرات ژنتیکی را در میان عوامل محیطی شناسایی کنیم و اطلاعات لازم برای انجام این کار تا همین اواخر در دسترس نبود.
یک مانع بزرگ در تشخیص ژن‌های مرتبط با رژیم‌ غذایی، شبکه پیچیده‌ای از پیوندهای متقابل بین عادات غذایی و سایر عناصر، ازجمله عوامل بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی است.
برای غلبه بر این چالش، روش‌های محاسباتی برای تفکیک تأثیرات ژنتیکی مستقیم بر رژیم‌ غذایی از تأثیرات غیرمستقیم مانند ژنی که بر دیابت تأثیر می‌گذارد، استفاده کرد تا فرد را وادار کند، مصرف قند خود را محدود کند.
این تجزیه و تحلیل تقریبا 300 ژن را تشخیص داد که مستقیماً بر مصرف غذاهای خاص تأثیر می‌گذارند و نزدیک به 200 ژن مرتبط با الگوهای غذایی کلی مانند مصرف ماهی یا میوه را شناسایی کرد.
کول در نظر دارد تا در ژن‌های مرتبط با رژیم غذایی که به تازگی شناسایی شده‌اند بیشتر کاوش کند تا درک بهتری از عملکرد آنها به دست آورد و ژن‌های بیشتری را کشف کند که مستقیماً بر انتخاب‌های غذایی تأثیر می‌گذارند.
همانطور که این مطالعه نشان داد، ژن‌های خاص مرتبط با طعم، بو و درک بافت می‌توانند بر ترجیحات غذایی و انتخاب‌های غذایی تأثیر بگذارند. برخی از انواع ژنتیکی ازجمله نحوه ذخیره چربی یا پردازش قندها نیز بر پاسخ‌های متابولیک ما به غذا تأثیر می‌گذارند که در ایجاد شرایطی مانند چاقی یا دیابت نقش دارند.
احساسات، خلق وخوی و استرس می‌توانند به‌طور قابل‌توجهی بر انتخاب‌های غذایی ما تأثیر بگذارند. برخی از افراد ممکن است در مواقع استرس به غذاها با دسترسی راحت روی آورند یا به دلیل افسردگی یا اضطراب به عادات غذایی ناسالم تن بدهند.
درک عوامل مختلف می‌تواند به ایجاد مداخلات هدفمندتر برای بهبود عادات غذایی در سطح فردی و جمعیتی کمک کند.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/948084/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت گوشت قرمز امروز 10 خرداد 1403 اعلام شد

احیای هنرستان‌های کشاورزی در دستور کار آموزش و پرورش لرستان

افزایش 23 درصدی اجاره‌بها در لرستان مصوب شد

فرصت طلایی برای سرمایه‌گذاری حتی با 1 میلیون تومان

ثبات نرخ دلار در کانال 58 هزار تومان؛ سکه دوباره 41 میلیون تومان شد

نخستین پیوند کبد خوک به یک بیمار سرطانی

مدیرکل بنیاد شهید و ایثارگران مازندران: کنگره 14 هزار 500 شهید مهر ماه سال جاری در دیار علویان برگزار می‌شود

انتخابات 1403؛ از اصلاح طلبان مشارکت جو تا اصلاح طلبان ساختاری

تکلیف نرخ اجاره در سال 1403 روشن شد؟

هزینه درمان بازنشستگان تامین اجتماعی واریز شد

بهره‌برداری مجتمع پرورش‌ ماهیان سردآبی چم چیت دورود‌

ضرب‌الاجل تخریب ساخت‌وسازهای غیرمجاز حریم دانشگاه لرستان

فاکتور خارجی هشتم تیر

چرا چین شریک اول تجاری ماست؟

دیگه ماشینتو کارواش نبر ... اونم با 198 تومن

رئیس‌کل بانک مرکزی: بهبود شاخص‌های اقتصادی ادامه دارد

استفاده از توان یگان‌های حفاظت لرستان در برخورد با متخلفین

تورم اجاره‌بها در لرستان 23 درصد تعیین شده است

غافلگیری جذاب و خوشایند هواشناسی برای هفته آینده

پنجشنبه هیجان‌انگیز؛ امشب خیبر لیگ برتری می‌شود؟

صیانت از رفح در زمین حریف

وجه تمایز مرکز مبادله ارز و طلای ایران و بورس چیست؟

منظور: متوسط رشد درآمدهای مالیاتی و گمرکی در دولت سیزدهم به 61 درصد رسید

باند دوم جاده داران ـ الیگودرز تا پنج ماه آینده تکمیل می‌شود

ضرب‌الاجل تخریب ساخت‌وسازهای غیر مجاز حریم دانشگاه لرستان

المانیتور: ایران در این 45 سال با موفقیت از تلاطم‌ها عبور کرده است

سوت آغاز

کارنامه سه‌ساله و پرونده‌های ناتمام

چرا سود سهام عدالت برای برخی افراد واریز نشده است؟

یک آرایشگاه کامل ... فقط 328 تومان

کارشناس اقتصادی: عامل اصلی رشد تورم در اقتصاد ایران نقدینگی نیست

باند دوم جاده داران_ الیگودرز تا پنج ماه آینده تکمیل می‌شود

احداث نیروگاه‌های مقیاس کوچک در شهرک شماره یک خرم‌آباد

نشست خبری مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با اصحاب رسانه برگزار شد

عیادت سرپرست بنیاد شهید آذربایجان‌شرقی از دو پدر شهید و یک جانبازِ بستری در تبریز

نشانه‌های اولیه مبتلا شدن به «ام‌اس» به‌بهانه روز جهانی این بیماری

سرمقاله دنیای اقتصاد/ چند سوال از نامزدهای ریاست‌جمهوری

سرمقاله تعادل/ برخوردهای سیاسی با نیاز مردم به مسکن

سرمقاله مردم سالاری/ رفح و دکترین ضاحیه

سرمقاله شهروند/ برنامه محوری و تداوم رویکردهای مردمی؛ ضرورت‌های دولت آتی

گزارش اندیشکده آمریکایی از درماندگی در تحریم نفتی ایران

سیگاری‌ها روزی 20 میلیارد تومان پول را دود می‌کنند

زنِ 16 ساله، شوهرش را با همدستی مرد غریبه کشت

سرمقاله وطن امروز/ راه‌بلد تصمیم‌های سخت

اختیارات رئیس‌جمهور کامل است، اصلاح طلبان با مردم صداقت ندارند

سرمقاله فرهیختگان/ بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

سرمقاله شرق/ پای بر گُل گذاشتن

سرمقاله ایران/ پروژه ناتمام مرد تکمیل

این اصلاحات همان اصلاحات دو ماه قبل است؟

سرمقاله اعتماد/ یک رییس دولت باید بداند...