ندای لرستان

آخرين مطالب

گیاهان دارویی؛ گنج های نهفته در لرستان علمي

  بزرگنمايي:

ندای لرستان - خرم‌آباد - وجود یک هزار و 700 گونه گیاهی در کوه ، دشت، دامنه‌ها و ارتفاعات استان لرستان این استان را به یکی از ذخیره‌گاه‌های ژنتیکی برای کشت انواع گیاهان دارویی تبدیل کرده است.

بر اساس گزارش مرکز تحقیقات کشاورزی استان لرستان 300 گونه از گیاهان دارویی در استان برای درمان و تامین بهداشت و سلامت انسان کاربرد ویژه ای دارند.
مهمترین گیاهان دارویی خودرو در سطح استان شامل کتیرا، موسیر، شیرین‌بیان، آویشن، بابونه، رازیانه، گل گاوزبان، ریواس، کنگر، بومادران، خاکشیر، نسترن‌های وحشی، مریم گلی می‌ باشد.
از دیگر گونه‌های گیاهی مهم که به صورت دارویی، صنعتی و معطر در سطح استان پراکنده بوده و در بخش کشاورزی نیز به صورت انبوه تولید می‌شود، می‌توان به سیر، رازیانه، گشنیز، کلزا و سیاه‌دانه اشاره کرد.
امروزه میل به مصرف گیاهان دارویی به ویژه گیاهانی که بر پایه رژیم‌های لاغری و چاقی، رفع افسردگی، افزایش انرژی تجویز می شوند و همچنین گیاهان دارویی موثر بر سلامت و زیبایی پوست و مو در جوامع مختلف در حال افزایش است.
باید توجه داشت که طبیعت همواره مهد زیبایی‌ها و جلوه‌ای از خداوند بوده و گونه‌های گیاهی موجود در آن به عنوان یک منبع غذایی و دارویی برای انسان به شمار می‌رود.
روند استفاده از داروهای گیاهی به ویژه در سال‌های اخیر رو به افزایش بوده که از مهمترین علل آن می‌توان به اثبات اثرات جانبی و مخرب داروهای شیمیایی اشاره کرد.
از ویژگی‌های این گیاهان می توان به کم آبی، توانایی رشد در بسیاری از خاک‌ها و حتی امکان پرورش در آپارتمان همچنین زودبازده بودن آن نام برد.
اقلیم لرستان یکی از مناسب‌ترین اقلیم‌ها برای پرورش گیاهان دارویی است و توجه به کشت گیاهان دارویی و گلخانه ای علاوه بر بهبود کسب و کار موجب توسعه و رونق اقتصادی استان نیز می شود.
یکهزارو 700 گونه گیاهی در لرستان شناسایی شده 300مورد آن قابلیت دارویی و درمانی دارد.
300گونه گیاهی لرستان قابلیت دارویی دارد
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: یکهزارو 700 گونه گیاهی در لرستان شناسایی شده 300مورد آن قابلیت دارویی و درمانی دارد.
چنگیز ابراهیمی با اشاره به اینکه 95 درصد از تولید گیاهان دارویی مصرف داخلی دارند اظهار داشت: 25 درصد تنوع زیستی کشور در لرستان وجود دارد.
وی با بیان اینکه سال گذشته بیش از 10 هزار تن گیاهان دارویی و بیش از یک تن زعفران در لرستان تولید شد تصریح کرد: کشت گیاهان دارویی در لرستان از وضعیت مناسبی برخوردار است که در بهبود وضع اقتصادی، جذب گردشگران، توسعه صنایع کوچک و بزرگ نقش مهمی دارد.
به گفته وی اکنون 392 طرح تولید گیاهان دارویی در قالب 736 هکتار به سیستم بانکی معرفی شده که اعتبار مورد نیاز برای اجرای آنها بیش از 25 میلیارد تومان بوده و تاکنون برای 174 هکتار طرح بیش از پنج میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
وی بیان کرد: 422هزار گونه گیاهی در دنیا وجود دارد که هشت هزار گونه آن در ایران رشد می کند و از این تعداد یکهزارو 728 مورد آن در کشور اختصاصی تولید می شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان افزود: امسال سه هزارو 310 هکتار کشت گیاهان دارویی در بخش اراضی باغی و اراضی شیب دار سهمیه استان بوده که از این میزان 806 هکتار مربوط به کشت در اراضی شیب دار است.
ابراهیمی گفت: بیش از 2هزارو 257 هکتار اراضی باغی استان امسال زیر کشت گیاهان دارویی رفته و بیش از 6 هزار تن از این محصولات تولید شده است.
وی ادامه داد:همچنین امسال 6 هزار تن گیاهان دارویی در اراضی باغی و 2هزار تن گیاه دارویی در اراضی شیب‌دار استان تولید شده است.
فرهنگ استفاده از گیاهان دارویی مناسب نیست
600 میلیون اعتبار برای اجرای طرح های گیاهان دارویی لرستان نیاز است
رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز گفت: اجرای پنج طرح تولید گیاهان دارویی استان نیازمند 600میلیون تومان اعتبار است.
محمدرضا نیکبخت اظهار داشت: فرهنگ استفاده از گیاهان دارویی اکنون در سطح کشور مناسب نیست و در این راستا باید از ظرفیت دانشگاه علوم پزشکی استفاده کنیم.
وی گفت: لرستان در حوزه داروهای صنعتی و گیاهی دارای کارخانه‌های متعدد می باشد که باید واحدهای تولیدی گیاهان دارویی در استان تقویت شود.
وی ادامه داد: کپسول خوراکی زرانیکام، ساخت پماد برطرف کننده اگزوما و خشکی پوست، تولید داروی مسکن فوری دندان درد، تولید کرم گیاهی ترمیم کننده ضایعات زخم و سوختگی و بررسی اثر ترکیب روغن زیتون سیاه و عصاره ریشه جیسینگ قرمز بر درد و التهاب از گیاهان دارویی از جمله طرح های مهمی است که در این استان در دست اقدام می باشند.
ستاد توسعه گیاهان دارویی و گلخانه ای در لرستان تشکیل شده است
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار لرستان نیز گفت: بخش کشاورزی اکنون 21 درصد از سبد صادراتی لرستان را تشکیل می دهد که برای افزایش آن باید گیاهان دارویی و گلخانه ای توسعه یابد.
اسد عبداللهی افزود: شرایط استان برای کشت گیاهان دارویی و گلخانه ای مناسب است و بخش عمده صادرات، محصولات کشاورزی می باشد که با توسعه گیاهان دارویی و گلخانه ای صادرات در این بخش افزایش می یابد.
وی گفت: ستاد توسعه گیاهان دارویی و گلخانه ای با هدف افزایش و توسعه این محصولات و روند صادرات در این استان تشکیل شده است.
کشاورزی 21 درصد از سبد صادراتی لرستان را تشکیل می دهد
وی اظهار داشت: بخش کشت گیاهان دارویی مجتمع کشت و صنعت خرم اباد آماده شده که باید هرچه زودتر فعال شود و همچنین شرکت عمران توسعه لرستان برای بازاریابی و بسته بندی گیاهان دارویی اقدام کرده است.
طرح های گیاهان دارویی حمایت می شوند
استاندار لرستان نیز گفت:با توجه به مزایای کسب و کار گلخانه ای و گیاهان دارویی طرحهای مرتبط با این حوزه حمایت مادی می شود.
سید موسی خادمی اظهار داشت: حوزه های کشت، فرآوری و بازاریابی محصولات گیاهان دارویی و گلخانه ای توسط سازمان جهاد کشاورزی و ادارات مربوطه باید پیگیری و حمایت شده تا با اقدام به موقع تامین منابع شوند.
استاندار لرستان ادامه داد: ستاد باید توسعه کشت گیاهان دارویی و گلخانه ای در استان در فاصله زمانی معقول طرح ها را تعریف کند که تاکنون اقدامات مثبتی انجام شده که می توان با برنامه ریزی های دقیق نتایج بهتری کسب کرد.
توسعه کشت گیاهان دارویی مورد حمایت دولت قرار می گیرد
رابط مجلس و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری 25دی ماه در ستاد گیاهان دارویی و گلخانه ای استان اظهار داشت: فعالیت معاونت توسعه روستایی نظارت بر دستگاه های اجرایی در راستای اشتغال روستایی می باشد.
اشتغالزایی در روستا و توسعه گیاهان دارویی در مناطق مختلف مورد حمایت کامل دولت قرار می گیرند
علی هیودی گفت: تفاهمنامه هایی با سازمان نظام مهندسی و دفتر ملی گیاهان دارویی منعقد شده است که در این راستا اشتغالزایی در روستا و توسعه گیاهان دارویی در مناطق مختلف مورد حمایت کامل دولت قرار می گیرند و در این راستا سال گذشته الیگودرز به‌عنوان پایلوت پایگاه گیاهان دارویی و گلخانه‌ای انتخاب شده است.
180 میلیون دلار گیاهان دارویی به کشور وارد می شود
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی نیز در سفر به لرستان گفت : سالانه 180میلیون دلار گیاهان دارویی به کشور وارد می شود که با افزایش سطح زیر کشت و تقویت دانش این حوزه می توان میزان واردات را کاهش داد.
حسین زینعلی با بیان اینکه محصولات استان لرستان بایستی براساس ارزشمندی شناسایی شوند تصریح کرد:با توجه به اینکه لرستان یکی از قطب‌های پرورش موسیر می باشد، آمادگی لازم برای ایجاد تشکل موسیر در این استان وجود دارد.
وی اظهار داشت: یکی از چالش های پرورش موسیر ایجاد ماده اولیه تولیدی آن بود که نبود بذر بسیاری از مشکلات را فراهم کرد.
سال گذشته 570میلیون دلار گیاهان دارویی در کشور صادر شد که تنها 400 میلیون دلار آن مربوط به یک استان است.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: سال گذشته 570میلیون دلار گیاهان دارویی در کشور صادر شد که تنها 400 میلیون دلار آن مربوط به یک استان است.
زینعلی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی و مراکز تحقیقاتی باید بر یک محصول تمرکز کنند بیان داشت: محصولاتی در کشور وجود دارد که تمامی مراحل آن را می‌توان مکانیزاسیون کرد، برای رقابت با دنیا باید مراحل محصولات را به روز کرد.
وی افزود: یکی از اقدامات موثر در توسعه، برندسازی محصولات است که حداکثر استانداردها باید انجام شود و به اندازه کافی دانش لازم برای مراحل کاشت، داشت و برداشت وجود ندارد.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/120437/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادب از که آموختی؟... از روزنامه اعتماد!

47 قاچاقچی مواد مخدر در لرستان دستگیر شدند

کاهش 33 میلیون متر مکعبی حجم آب حوضه کارون بزرگ در لرستان

302 کیلومتر راه روستایی در لرستان آسفالت شد

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

صحبت های دادستان کل کشور درباره اجرای طرح نور

سرمقاله شرق/ محیط زیست به‌مثابه تمام دولت

سرمقاله اعتماد/ پدیده‌های اجتماعی و جبر مستقیم

سرمقاله ایران/ تجویز اصولی در برابر آدرس غلطِ «ان‌شاءالله خیرخواهان» چیست؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ انتخابات آمریکا؛ روشنی‌ها و ابهام‌ها

سرمقاله همشهری/ نگاه ویژه رهبرمعظم انقلاب به فرهنگ کار

سرمقاله تعادل/ تصویرسازی مطالبات کارگران

سقوط ین رکورد 34 ساله را شکست

پیش‌بینی جدید یک کارشناس درباره قیمت خودرو

کشف 400 میلیارد کالای قاچاق در اجرای طرح ارتقاء امنیت اجتماعی در لرستان

توزیع 3 هزار کیسه پارچه‌ای در نانوایی‌های شهرستان بروجرد

مواد قندی عامل ابتلا به زوال عقل است؟

سرمقاله کیهان/ اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است

سرمقاله وطن امروز/ حزب‌الله و تعبیر مقاومت هوشمند

سرمقاله خراسان/ فناوری ایرانی ، پیشران دیپلماسی اقتصادی

سرمقاله فرهیختگان/ ضرورت ترویج گفتمان مقاومت برای خانواده دانشگاه آزاد

آخرین خبر‌ها از 2 ایستگاه پمپاژ آب پلدختر

برگزاری دوره‌های رایگان آموزش صنایع دستی در لرستان

نقش موثر اصناف و بازاریان در تبیین فرهنگ حجاب

ربودن کودک 4 ساله از مقابل چشمان مادرش

حادثه تلخی که برای یک اتوبوس در اصفهان رخ داد

500 هکتار از اراضی پلدختر به کشت باقلا اختصاص پیدا کرد

آمادگی ستاد انتخابات لرستان برای برگزاری دور دوم انتخابات

لزوم اتحاد بین دستگاه‌های اجرایی برای تحقق توسعه لرستان

رئیس جدید دانشگاه آزاد اسلامی لرستان منصوب شد

سیلاب برای قطار تهران-گرگان دردسرساز شد

افزایش 13 درصدی تردد خودروها در جاده‌های لرستان

رویکرد ما در لرستان اتحاد خدمت‌رسانی حول محور برنامه است

انتخابات در خرم‌آباد و چگنی به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود

ترفند متفاوت آدم ربایان به دام انداختن مردم

ماجرای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه جنجالی شد

پیش بینی وضعیت بارندگی برای آخر هفته

اسرائیل در غزه؛ جنایت پشت جنایت

انعقاد 182 قرارداد با سرمایه‌گذاران در شهرک‌های صنعتی فیروزآباد

کشف یک راه جدید برای از بین بردن بوی زیر بغل

ماجرای 4 اسیر قدیمی اسرائیلی که «ابوعبیده» از آن ها یاد کرد

تکرار یک اشتباه

تندروها در پی رسیدن به کرسی قالیباف؟

حامیان گشت ارشاد

آغاز ضبط مناظرات دور دوم انتخابات؛ اوایل هفته آینده در لرستان

بهره مندی 138 هزار کارگر در لرستان از پوشش بیمه تأمین اجتماعی

مصرف فست فود در دوران نوجوانی حافظه را برای همیشه مختل می‌کند!

تکرار قصه ناتمام زن‌کشی