ندای لرستان

آخرين مطالب

منصوری در خراسان رضوی خبر داد: پرداخت 11 هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغال روستایی به 122 هزار کسب و کار وزارت رفاه

  بزرگنمايي:

ندای لرستان - معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از پرداخت 11 هزار میلیارد تومان تسهیلات به فعالان اقتصادی مناطق روستایی در قالب برنامه اشتغال روستایی و عشایری خبر داد و گفت: 122 هزار واحد کسب و کار از این تسهیلات استفاده کردند.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به نقل از مهر، عیسی منصوری معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز چهارشنبه 16 بهمن در حاشیه بازدید خبرنگاران از طرح‌های اشتغال روستایی و عشایری استان خراسان رضوی گفت: یکی از برنامه‌های اشتغال در کشور تاکید بر توسعه اشتغال در مناطق روستایی و عشایری است که در قالب این طرح توجه ما بر حمایت از بنگاه‌های موجود و همچنین ایجاد بنگاه‌های جدید با تکیه بر کسب و کارهای کوچک و خرد بود.
وی بر تاکید بر اینکه طرح اشتغال روستایی از پایان سال 96 در قالب اجرای قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار مناطق روستایی و عشایری با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی آغاز شد، گفت: از پایان سال 96 تاکنون حدود 11 هزار میلیارد تومان در اختیار فعالان اقتصادی در مناطق روستایی و عشایری قرار گرفته اند و تاکنون 122 هزار واحد کسب و کار از این تسهیلات استفاده کرده اند که از یک تا چند هزار نفر اشتغال در کسب و کارهای مختلف ایجاد شده است.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تعهد ایجاد اشتغال در ازای تسهیلات پرداخت شده در قالب اجرای برنامه اشتغال روستایی و عشایری 230 هزار نفر بود اما آنچه که تاکنون اتفاق افتاده بالغ بر 197 هزار اشتغال خالص بوده است.
منصوری با تاکید بر اینکه برنامه اشتغال روستایی و عشایری سهم اصلی اشتغال در کل کشور را به خود اختصاص داده است، گفت: حتی در سال‌های 97 و 98 سهم اصلی ایجاد اشتغال را برنامه اشتغال روستایی و عشایری به خود اختصاص داده است که بر اساس داده‌های تمام شماری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در مناطق روستایی و عشایری هم نسبت اشتغال افزایش یافته و هم در مقابل نرخ بیکاری کاهش داشته است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در حوزه پوشش بیمه‌ای افراد شاغل شده بر اساس سامانه ناظر دقیقاً می‌دانیم چند نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند و چند نفر نیز از حمایت بیمه‌ای در طرح اشتغال روستایی بهره مند نشدند که در این زمینه برای پوشش بیمه‌ای تمام شاغلان برنامه ریزی شده است به طوری که در این زمینه سیستم پایش ایجاد کردیم که ناظر عالی این برنامه، سازمان برنامه و بودجه است.
منصوری ادامه داد: یکی از اهداف ما در اجرای برنامه اشتغال روستایی و عشایری ایجاد مشاغل پایدار است که یکی از شاخص‌های مشاغل پایدار، پوشش بیمه‌ای افراد خواهد بود که در این زمینه تلاش داریم تا افرادی که تحت حمایت بیمه‌ای قرار ندارند در قالب بیمه تأمین اجتماعی یا صندوق بیمه روستاییان تحت پوشش بیمه قرار گیرد.
وی با بیان این که در سال گذشته 70 درصد از افراد شاغل شده در قالب طرح اشتغال روستایی از پوشش بیمه‌ای محروم بودند، تاکید کرد: بنابراین یک نظام بیمه‌ای در دستور کار قرار گرفته که هم افرادی که در گذشته شاغل شدند و هم شاغلان جدید تحت پوشش بیمه قرار گیرند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته کارفرمایان ایجاد طرح‌های اشتغال روستایی و عشایری مکلف به بیمه شاغلان هستند و در این زمینه اقدامات تنبیهی و تشویقی در نظر گرفته شده است. یکی از اقدامات تنبیهی به این گونه است که کارفرمایی که تسهیلات یارانه ای اشتغال دریافت می‌کند اگر در حوزه بیمه نیروی کار خود تخلف کند نرخ تسهیلات بازپرداختی وی به 18 درصد افزایش می‌یابد.
منصوری با بیان اینکه تا پایان سال ارزیابی ما این است 100 هزار نفر در قالب اجرای برنامه اشتغال روستایی و عشایری تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گیرند، درباره آمار اشتغال ایجاد شده در کشور گفت: بر اساس داده‌های مرکز آمار ایران در یک سال منتهی به پاییز 98 به میزان 427 هزار فرصت شغلی ایجاد شده است اما بر اساس داده‌های ثبتی ما که دقیق است میزان اشتغال ایجاد شده در یک ساله منتهی به پاییز امسال 475 هزار نفر بوده است. داده‌های مرکز آمار ایران بر اساس داده‌های نمونه برداری و داده‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبتی است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: ما برای ایجاد شغل می‌توانیم با تأسیس یک کارخانه هزار شغل ایجاد کنیم اما آنچه که در قالب اجرای برنامه اشتغال روستایی و عشایری دنبال می‌کنیم ایجاد یک جریان اشتغال به صورت فراگیر همراه با رشد در گستره جغرافیای کشور است.
منصوری افزود: در حوزه ایجاد کسب و کارهای روستایی و عشایری تلاش کردیم از تجربیات گذشته استفاده کنیم و برای هر استان اولویت‌های اشتغال و کسب و کار را اعلام کردیم.
وی اظهار کرد: به عنوان مثال در قالب اشتغال روستایی و عشایری طرح‌های اشتغال در حوزه‌های صنایع دستی، صنایع فرآوری کشاورزی، صنایع فرآوری معدنی، کسب و کارهای مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات و گردشگری مورد توجه قرار گرفته است. اگرچه در حوزه کشاورزی نیز تقاضای تسهیلات وجود داشت اما تاکید ما در حوزه مشاغل مربوط به کشاورزی جهت دهی اشتغال در حوزه فرآوری این حوزه بود.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: متأسفانه در فعالیت‌های بخش خدمات به میزانی که ظرفیت وجود داشت از تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری استفاده نشده است که دلیل آن را بررسی کردیم، ما قطعاً برای دار قالی و تولید فرش دستباف در شرایطی که صادرات ما به شدت کاهش یافته تسهیلات پرداخت نمی‌کنیم چرا که در حوزه فعالیت‌های بخش خدمات پیش از پرداخت تسهیلات باید اقدامات توسعه‌ای در حوزه کسب و کار صورت گیرد به این معنا که باید ابتدا اتصال توسعه کسب و کار به بازار رخ دهد و سپس تسهیلات پرداخت شود.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان تاکید کرد: در قالب اجرای برنامه اشتغال روستایی و عشایری 31 رسته کسب و کار را مشخص کردیم که این رسته‌ها منجر به اشتغال پایدار می‌شوند.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/123032/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله اعتماد/ یکپارچگی وتوان سیاست سازی

سرمقاله ایران/ حفاظت از خاکریز حجاب بدون بازی در زمین دشمن

سرمقاله دنیای اقتصاد/ نگاهی دیگر به وزارت امور اقتصادی و دارایی

سرمقاله جمهوری اسلامی/ « » عنوان سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:

زمان دقیق افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد

جزئیات دقیق درباره حمله به کنسولگری ایران در پاریس

اهالی این استان‌ ها از امروز منتظر بارش باران باشند

سرمقاله خراسان/ بودجه عمرانی در نقش گوشت قربانی!

سرمقاله کیهان/ صد رحمت به توپ میرزا آقاسی!

سرمقاله وطن امروز/ معادله پیروزی

پیش‌بینی بارش‌های رگباری برای آسمان لرستان

پیش‌بینی بارش‌های رگباری برای آسمان لرستان تا سه‌شنبه

دارندگان کارت سوخت بخوانند

راهپیمایی جمعه خشم در لرستان

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

پیش‌بینی قیمت دلار 1 اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

وقوع رگبارهای پراکنده باران در لرستان

آغاز عملیات اجرایی ساخت زمین چمن مصنوعی در بروجرد

آغاز ساخت زمین چمن مصنوعی در بروجرد

فایننشال‌تایمز: پدافند هوایی اسرائیل به عاقبت اوکراین دچار خواهد شد

تهدید داخلی معادن بیشتر است یا خارجی؟

برگزاری آزمون استخدامی تأمین اجتماعی در لرستان

نجات دو کوهنورد گرفتار در دره شیرز کوهدشت

میمند میزبان جشنواره گل و گلاب

گرانی در اولین فایل‌های مسکن 1403

غیبت ایران در بازار 75 میلیارد دلاری بنگلادش

نجات جان 2 کوهنورد گرفتار در دره «شیرز» کوهدشت

کشف اتفاقی استخوان بزرگترین موجود دریایی که 202 میلیون سال قبل وجود داشت/ ویدئو

بایدن در آستانه شکست؟

چاپ ایران‌چک 500 هزار تومانی واقعیت دارد؟

عزم ستاد مبارزه با قاچاق کالا برای ساماندهی قاچاق ته‌لنجی

52 میلیون و 885 هزار لیتر سوخت در روستا‌های لرستان توزیع شد

پیام تسلیت مدیرکل بنیادآذربایجان غربی در پی درگذشت همکار خادم الشهدا حجت الاسلام «مصطفی حاجی حسینلو»

کاراته‌کای نوجوان لرستانی به اردوی تیم ملی دعوت شد

پیش بینی تولید 13.5 میلیون تن گندم در سال جاری

رئیس دومین بانک بزرگ روسیه: سوئیفت باید از بین برود

دستگیری دو نفر متخلف و کشف و دو قبضه اسلحه در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد

نویسنده آمریکایی: خاورمیانه در پرتگاه جنگ گسترده‌تری است که هیچ‌کس نمی‌خواهد

مرغ کیلویی چند؟

روند ادامه‌دار کاهش قیمت سکه

سقوط سهام آسیا

راهپیمایی «جمعه خشم» در الشتر

آیا انتخاب غذا ژنتیکی است؟

خانه‌های کلنگی تهران چند؟

استقرار 1419 دستگاه صندوق الکترونیک برای انتخابات خرم‌آباد و چگنی

تصادف در محور پلدختر به خرم‌آباد 8 مصدوم برجا گذاشت

خشم نمازگزاران لرستانی در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی

حمایت مردم ازنا از فلسطین و غزه

راهپیمایی «جمعه خشم» در خرم‌آباد