ندای لرستان

آخرين مطالب

برگزاری نشست تخصصی زن و سلامت مطرح شد؛

زنانگی؛ بخش جدایی ناپذیر هویت شهری/ترک فرزندان و سندروم آشیانه خالی شهرداری تهران

  بزرگنمايي:

ندای لرستان - شهرنوشت: نشست تخصصی زن و سلامت همزمان با گرامیداشت روز زن و مقام مادر با همکاری اداره کل سلامت و اداره کل بانوان شهرداری تهران در بوستان گفتگو و با حضور متخصصین و اساتید برجسته سلامت جسمی، روان و اجتماعی و فعالین حوزه زنان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار شهرنوشت؛ مریم مقدسی فوق تخصص روماتولوژی در این نشست در رابطه یا پوکی استخوان و زنان گفت: سن متوسط جامعه رو به افزایش است و یکی از مسائلی که به شکل یک بیماری خاموش وجود دارد پوکی استخوان است که در خانم ها بیشتر دیده می شود. پوکی استخوان تا زمانی که عارضه ایجاد نکند قابل تشخیص نیست و بدون علامت است.
وی افزود: در سال 81، میزان پوکی استخوان در زنان 8.2 درصد و در مردان 4.9 درصد بوده است. فقط در کشورهای اروپایی در هر 30 ثانیه یک شکستگی بر اثر پوکی استخوان اتفاق می افتد؛ از هر 3 زن یک نفر و از هر 8 مرد یک نفر. بروز این بیماری معادل احتمال ایجاد سرطان پروستات است.
مقدسی ادامه داد: ذخیره استخوانی تا 25 سالگی افزایش پیدا می کند، تاحدود 40 سالگی ثابت می ماند و پس از آن کاهش پیدا می کند.
وی با بیان اینکه عوامل ژنتیک، سن و جنس در این بیماری تاثیر گذار هستند گفت: این مسئله در خانم ها 4 برابر بیشتر است. همچنین یائسگی، کم تحرکی، تغذیه نامناسب، عادات غلط مانند مصرف الکل و استعمال دخانیات و اختلالات هورمونی و بعضی از داروها از عوامل قابل اجتناب ایجاد بیماری هستند.
زنان 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان به بیماری های دمانس مبتلا می شوند
به گزارش خبرنگار شهرنوشت؛ وجیهه آقامولایی متخصص مغز و اعصاب در نشست تخصصی زنان و سلامت در مورد نقش زنان در بیماری های دمانس، گفت: در سال های اخیر با توجه به افزایش سن و گروه سالمندان شیوع بیماری های دمانس و اختلالات شناختی که در صدر آن آلزایمر است بیشتر شده است.
وی اظهار داشت: از دو جهت می شود این موضوع را در زنان بررسی کرد. اینکه در همه جوامع زنان حدود 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان مبتلا به دمانس می شوند که مهمترین عامل در این مسله افزایش سن است. مورد دیگر اینکه سیر بیماری های دمانس و آلزایمر در زنان سریع تر است.
وی اضافه کرد: در سیاستگذاری ها باید این مسئله لحاظ شود که به زنان هم به طور کلی و هم به عنوان مراقبین بیماران دمانس، توجه بیشتری شود.
چاقی دلیل اصلی بسیاری از ناباروری ها در زنان
هاشمی کارشناس امور تغذیه نیز در این نشست به موضوع چاقی در زنان پرداخت و افزود: یک کودک چاق به انسان بالغ چاق و پس از آن به سالمند چاق تبدیل می شود.
وی تصریح کرد: غذاهای ناسالم و فست فودها و حتی غذاهای سنتی برای افرادی با تحرک بدنی مناسب طراحی شده اند و در صورت بی تحرکی می توانند باعث چاقی شوند.
وی با بیان اینکه روند چاقی در دخترها بلوغ زودرس ایجاد می کند و این مسئله کوتاهی قد را نیز به همراه خواهد داشت، یادآور شد: چاقی باعث کاهش اعتماد به نفس در نوجوان ها و تحقیر و مورد تمسخر قرار گرفتن آن ها می شود و دخترها و زنان از این نظر بیشتر در معرض خطر و آسیب پذیری هستند. چاقی حتی روی باروری خانم ها اثر می گذارد و بسیاری از ناباروری ها در خانم ها به دلیل اضافه وزن و چاقی است.
ترک خانه از سوی فرزندان و سندروم آشیانه خالی
فائزه غلامیان روانپزشک، در این نشست، گفت: سندروم آشیانه خالی وقتی اتفاق می افتد که فرزندان خانواده را ترک می کنند و پس از آن پدر و مادرها احساس بی نقشی و تنهایی می کنند. یعنی بعد از اینکه از والد بودن فاصله می گیرند، مشغولیت و برنامه ریزی برای این برهه از زندگی ندارند و در آشیانه خالی نمی دانند با این وضعیت چگونه روبه رو شوند.
وی ادامه داد: تردید، برانگیختگی و اختلال در خواب و تغذیه از آثرات سندروم آشیانه خالی است که در زنان بیشتر اتفاق می افتد چرا که ارتباط عمیق تری با فرزندان دارند.
وی تاکید کرد: باید به والدین آموزش دهیم و آن ها را آگاه کنیم که این اتفاق خواهد افتاد تا آمادگی این مسئله را پیدا کنند و باید زمینه را برای ایجاد مشغولیت های جدید بدون فرزندان برای آن ها فراهم کنیم.
آموزش مهارت های زندگی و بالا بردن میزان تاب آوری برای پیشگیری از افسردگی
نوشین خادم الرضا روانپزشک و روان درمانگر در نشست تخصصی زنان و سلامت با بیان اینکه اختلالات روانپزشکی وقتی اهمیت پیدا می کنند که در عملکرد فرد تاثیر داشته باشند، گفت: اختلالات افسردگی در زن ها 2 برابر شایع تر از مردان است و در زمان صبح شدیدتر است. 30 تا 70 درصد این بیماران شناسایی و درمان مناسبی نمی شوند و 50 درصد از بیماران تحت درمان، درمانشان را قطع می کنند.
وی بیان داشت: شیوع افسردگی در افراد ساکن شهرها، زنان مطلقه و بیوه و افراد با سطح اقتصادی و اجتماعی بالا، بیشتر است.
خادم الرضا اظهار داشت: 40 درصد از نوزادان مادران افسرده، افسردگی و یا اشکال دیگر آسیب را تجربه می کنند. همچنین افسردگی اولین و یا دومین علل ناتوانی افراد در دنیاست. آموزش مهارت های زندگی و بالا بردن میزان تاب آوری در افراد می تواند در پیشگیری از افسردگی موثر باشد.
لزوم توجه به زنان در بحث سلامت و برابری
ثابت، کارشناس ارشد طراحی شهری نیز در این نشست با اشاره به موضوع زنان، سلامت و نابرابری در فضای شهری، گفت: سنجش سرانه های خدماتی و کمبودها در مناطق تهران در مقیاس محلی و اینکه زنان به چه مقدار از سرانه های خدماتی مرتبط با سلامت دسترسی دارند، در این حوزه از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با بیان اینکه باید توجه به زنان در بحث سلامت و برابری حساس سازی شود، افزود: سلامتی روانی در شهر با تمرکز بر عواملی مانند اعتیاد، اضطراب و افسردگی، روند شهری شدن و بحران های ناگهانی و حل این مشکلات ایجاد می شود.
وی سلامت و نابرابری در بافت فرسوده را ناشی از کمبود سرانه های خدماتی، عدم دخالت زنان در تجمیع و نوسازی، کیفیت نامناسب مسکن موجود و نوساز و ضعف های زیرساختی دانست و تاکید کرد: زنان به علت اشتغال کمتر و حضور بیشتر در خانه در معرض آسیب های بیشتری در حوزه مسکن و فضای محلی قرار دارند.
زنانگی؛ بخش جدایی ناپذیر هویت شهری
به گزارش خبرنگار شهرنوشت؛ هادی خانیکی استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی در نشست تخصصی زنان و سلامت درباره موضوع زنان و گفتگو، با بیان اینکه مشکل اصلی جامعه ایران ناتوانی در گفتگو است، افزود: زنانگی باید به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از هویت شهری دیده شود. زنانگی در موضوع گفتگو خوب دیده نمی شود و وقتی در فضای علمی از زن صحبت می کنیم، انگار به زن امتیاز می دهیم.
وی تصریح کرد: سوال این است که زنان در چه موقعیتی از زندگی خود امکان گفتگو پیدا می کنند، در خانواده یا اجتماع؟ چه نقشهایی در موضوع گفتگو آن ها را به یک کنشگر تبدیل می کند؟ اگر به دنبال توانمندسازی و تاثیرگذاری زنان در محیط هستیم باید آنان را به سمت حوزه گفتگو بکشانیم.
خانیکی اظهار داشت: وضعیت زنانگی در جامعه امروز پرتناقض است؛ از یک طرف با رشد زمینه های شهرنشینی روبه روییم و از طرف دیگر با زنانی مواجهیم که در خانواده نسبت به حوزه عمومی قدرتمندتر هستند.
وی با بررسی نسبت بین زنان و گفتگو در سه حوزه ذهنی، زبان و زبان آوری، یادآور شد: در حوزه ذهنی و ساختار اجتماعی می توان نیمه دوم اسفند را مثال زد که شهرها زنانه تر می شوند و می بینیم که چه تغییرات مثبتی در شهرها ایجاد می شود.
خانیکی ادامه داد: در حوزه زبان مردانه که خشن و غیرگفتگویی است، زبان زنانه می تواند تاثیرگذار باشد و در پایان اینکه در زبان آوری و به متن آوردن حاشیه ها زنان می توانند موثرتر باشند.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/125218/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرمانده‌ای که روح نبرد را در کرانه‌ باختری دمید

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

علت گرانی شدید قیمت پیاز

کاهش منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های لرستان

دره خزینه، یکی از دره‌های زیبا و شگفت‌انگیز لرستان+فیلم

اتصال 232 روستاهای لرستان به اینترنت پرسرعت

فضای سبز بروجرد با پساب آبیاری می‌شود

جریمه یک میلیاردی خیبر خرم آباد در کمیته انضباطی

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

پالس‌های چراغ خاموش آمریکا

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

سرنوشت دلارهای نفتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه؛ در این یک فقره حق با بهروز افخمی بود!

آقای ذوالنوری ممنون

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

تولید 5.5تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان

شهدا بهترین الگوی جامعه هستند/ برای ادامه راه انقلاب به یاد و راه شهدا نیاز داریم

طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان احداث می شود

پیگیری تکمیل راه آهن دورود به خرم‌آباد

تکمیل راه‌آهن دورود - خرم‌آباد از منابع مختلف پیگیری می‌شود

استفاده از برنامه‌های نامزدهای انتخابات در کمیسیون‌های تخصصی

استاندار لرستان با خانواده شهید سید عباس صالحی روزبهانی دیدار کرد

خطر مسمومیت با قارچ‌های طبیعی

برنامه‌ صداوسیما برای معرفی نامزدهای دور دوم انتخابات مشخص شد

آغاز ضبط برنامه مناظرات نامزدهای دور دوم انتخابات در صدا و سیمای مرکز لرستان

یکپارچه سازی اراضی لرستان ضروری است

232 روستای بالای بیست خانوار لرستان به اینترنت پر سرعت دسترسی پیدا کردند

ثبت اختراع کاربردی دانشجوی دانشگاه لرستان

راه‌اندازی شبکه ملی روستا در صدا و سیما

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

برگزاری جشنواره مردمی وعده صادق در کوهدشت

طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان ساخته می‌شود

نجات روسیه با اقتصاد موازی

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی