ندای لرستان

آخرين مطالب

در نشست تخصصی زن و سلامت مطرح شد؛

زنانگی؛ بخش جدایی ناپذیر هویت شهری شهرداری تهران

  بزرگنمايي:

ندای لرستان - نشست تخصصی زن و سلامت همزمان با گرامیداشت روز زن و مقام مادر با همکاری اداره کل سلامت و اداره کل بانوان شهرداری تهران در بوستان گفتگو و با حضور متخصصین و اساتید برجسته سلامت جسمی، روان و اجتماعی و فعالین حوزه زنان برگزار شد.

به گزارش خبرنگارپایگاه خبری تحلیلی شهر؛ مریم مقدسی فوق تخصص روماتولوژی در این نشست در رابطه یا پوکی استخوان و زنان گفت: سن متوسط جامعه رو به افزایش است و یکی از مسائلی که به شکل یک بیماری خاموش وجود دارد پوکی استخوان است که در خانم‌ها بیشتر دیده می‌شود. پوکی استخوان تا زمانی که عارضه ایجاد نکند قابل تشخیص نیست و بدون علامت است.
وی افزود: در سال 81، میزان پوکی استخوان در زنان 8.2 درصد و در مردان 4.9 درصد بوده است. فقط در کشور‌های اروپایی در هر 30 ثانیه یک شکستگی بر اثر پوکی استخوان اتفاق می‌افتد؛ از هر 3 زن یک نفر و از هر 8 مرد یک نفر. بروز این بیماری معادل احتمال ایجاد سرطان پروستات است.
مقدسی ادامه داد: ذخیره استخوانی تا 25 سالگی افزایش پیدا می‌کند، تاحدود 40 سالگی ثابت می‌ماند و پس از آن کاهش پیدا می‌کند.
وی با بیان اینکه عوامل ژنتیک، سن و جنس در این بیماری تاثیر گذار هستند گفت: این مسئله در خانم‌ها 4 برابر بیشتر است. همچنین یائسگی، کم تحرکی، تغذیه نامناسب، عادات غلط مانند مصرف الکل و استعمال دخانیات و اختلالات هورمونی و بعضی از دارو‌ها از عوامل قابل اجتناب ایجاد بیماری هستند.
زنان 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان به بیماری‌های دمانس مبتلا می‌شوند
به گزارش خبرنگار شهرنوشت؛ وجیهه آقامولایی متخصص مغز و اعصاب در نشست تخصصی زنان و سلامت در مورد نقش زنان در بیماری‌های دمانس، گفت: در سال‌های اخیر با توجه به افزایش سن و گروه سالمندان شیوع بیماری‌های دمانس و اختلالات شناختی که در صدر آن آلزایمر است بیشتر شده است.
وی اظهار داشت: از دو جهت می‌شود این موضوع را در زنان بررسی کرد. اینکه در همه جوامع زنان حدود 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان مبتلا به دمانس می‌شوند که مهمترین عامل در این مسله افزایش سن است. مورد دیگر اینکه سیر بیماری‌های دمانس و آلزایمر در زنان سریع‌تر است.
وی اضافه کرد: در سیاستگذاری‌ها باید این مسئله لحاظ شود که به زنان هم به طور کلی و هم به عنوان مراقبین بیماران دمانس، توجه بیشتری شود.
چاقی دلیل اصلی بسیاری از ناباروری‌ها در زنان
هاشمی کارشناس امور تغذیه نیز در این نشست به موضوع چاقی در زنان پرداخت و افزود: یک کودک چاق به انسان بالغ چاق و پس از آن به سالمند چاق تبدیل می‌شود.
وی تصریح کرد: غذا‌های ناسالم و فست فود‌ها و حتی غذا‌های سنتی برای افرادی با تحرک بدنی مناسب طراحی شده اند و در صورت بی تحرکی می‌توانند باعث چاقی شوند.
وی با بیان اینکه روند چاقی در دختر‌ها بلوغ زودرس ایجاد می‌کند و این مسئله کوتاهی قد را نیز به همراه خواهد داشت، یادآور شد: چاقی باعث کاهش اعتماد به نفس در نوجوان‌ها و تحقیر و مورد تمسخر قرار گرفتن آن‌ها می‌شود و دختر‌ها و زنان از این نظر بیشتر در معرض خطر و آسیب پذیری هستند. چاقی حتی روی باروری خانم‌ها اثر می‌گذارد و بسیاری از ناباروری‌ها در خانم‌ها به دلیل اضافه وزن و چاقی است.
ترک خانه از سوی فرزندان و سندروم آشیانه خالی
فائزه غلامیان روانپزشک، در این نشست، گفت: سندروم آشیانه خالی وقتی اتفاق می‌افتد که فرزندان خانواده را ترک می‌کنند و پس از آن پدر و مادر‌ها احساس بی نقشی و تنهایی می‌کنند. یعنی بعد از اینکه از والد بودن فاصله می‌گیرند، مشغولیت و برنامه ریزی برای این برهه از زندگی ندارند و در آشیانه خالی نمی‌دانند با این وضعیت چگونه روبه رو شوند.
وی ادامه داد: تردید، برانگیختگی و اختلال در خواب و تغذیه از آثرات سندروم آشیانه خالی است که در زنان بیشتر اتفاق می‌افتد چرا که ارتباط عمیق تری با فرزندان دارند.
وی تاکید کرد: باید به والدین آموزش دهیم و آن‌ها را آگاه کنیم که این اتفاق خواهد افتاد تا آمادگی این مسئله را پیدا کنند و باید زمینه را برای ایجاد مشغولیت‌های جدید بدون فرزندان برای آن‌ها فراهم کنیم.
آموزش مهارت‌های زندگی و بالا بردن میزان تاب آوری برای پیشگیری از افسردگی
نوشین خادم الرضا روانپزشک و روان درمانگر در نشست تخصصی زنان و سلامت با بیان اینکه اختلالات روانپزشکی وقتی اهمیت پیدا می‌کنند که در عملکرد فرد تاثیر داشته باشند، گفت: اختلالات افسردگی در زن‌ها 2 برابر شایع‌تر از مردان است و در زمان صبح شدیدتر است. 30 تا 70 درصد این بیماران شناسایی و درمان مناسبی نمی‌شوند و 50 درصد از بیماران تحت درمان، درمانشان را قطع می‌کنند.
وی بیان داشت: شیوع افسردگی در افراد ساکن شهرها، زنان مطلقه و بیوه و افراد با سطح اقتصادی و اجتماعی بالا، بیشتر است.
خادم الرضا اظهار داشت: 40 درصد از نوزادان مادران افسرده، افسردگی و یا اشکال دیگر آسیب را تجربه می‌کنند. همچنین افسردگی اولین و یا دومین علل ناتوانی افراد در دنیاست. آموزش مهارت‌های زندگی و بالا بردن میزان تاب آوری در افراد می‌تواند در پیشگیری از افسردگی موثر باشد.
لزوم توجه به زنان در بحث سلامت و برابری
ثابت، کارشناس ارشد طراحی شهری نیز در این نشست با اشاره به موضوع زنان، سلامت و نابرابری در فضای شهری، گفت: سنجش سرانه‌های خدماتی و کمبود‌ها در مناطق تهران در مقیاس محلی و اینکه زنان به چه مقدار از سرانه‌های خدماتی مرتبط با سلامت دسترسی دارند، در این حوزه از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با بیان اینکه باید توجه به زنان در بحث سلامت و برابری حساس سازی شود، افزود: سلامتی روانی در شهر با تمرکز بر عواملی مانند اعتیاد، اضطراب و افسردگی، روند شهری شدن و بحران‌های ناگهانی و حل این مشکلات ایجاد می‌شود.
وی سلامت و نابرابری در بافت فرسوده را ناشی از کمبود سرانه‌های خدماتی، عدم دخالت زنان در تجمیع و نوسازی، کیفیت نامناسب مسکن موجود و نوساز و ضعف‌های زیرساختی دانست و تاکید کرد: زنان به علت اشتغال کمتر و حضور بیشتر در خانه در معرض آسیب‌های بیشتری در حوزه مسکن و فضای محلی قرار دارند.
زنانگی؛ بخش جدایی ناپذیر هویت شهری
به گزارش خبرنگار شهرنوشت؛ هادی خانیکی استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی در نشست تخصصی زنان و سلامت درباره موضوع زنان و گفتگو، با بیان اینکه مشکل اصلی جامعه ایران ناتوانی در گفتگو است، افزود: زنانگی باید به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از هویت شهری دیده شود. زنانگی در موضوع گفتگو خوب دیده نمی‌شود و وقتی در فضای علمی از زن صحبت می‌کنیم، انگار به زن امتیاز می‌دهیم.
وی تصریح کرد: سوال این است که زنان در چه موقعیتی از زندگی خود امکان گفتگو پیدا می‌کنند، در خانواده یا اجتماع؟ چه نقش‌هایی در موضوع گفتگو آن‌ها را به یک کنشگر تبدیل می‌کند؟ اگر به دنبال توانمندسازی و تاثیرگذاری زنان در محیط هستیم باید آنان را به سمت حوزه گفتگو بکشانیم.
خانیکی اظهار داشت: وضعیت زنانگی در جامعه امروز پرتناقض است؛ از یک طرف با رشد زمینه‌های شهرنشینی روبه روییم و از طرف دیگر با زنانی مواجهیم که در خانواده نسبت به حوزه عمومی قدرتمندتر هستند.
وی با بررسی نسبت بین زنان و گفتگو در سه حوزه ذهنی، زبان و زبان آوری، یادآور شد: در حوزه ذهنی و ساختار اجتماعی می‌توان نیمه دوم اسفند را مثال زد که شهر‌ها زنانه‌تر می‌شوند و می‌بینیم که چه تغییرات مثبتی در شهر‌ها ایجاد می‌شود.
خانیکی ادامه داد: در حوزه زبان مردانه که خشن و غیرگفتگویی است، زبان زنانه می‌تواند تاثیرگذار باشد و در پایان اینکه در زبان آوری و به متن آوردن حاشیه‌ها زنان می‌توانند موثرتر باشند.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/125227/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شلاگیم؛ ماجرای ضربه به پایگاه امنیتی رژیم اسرائیل

فعال کارگری: شیفت کار پنجشنبه کارگر باید «اضافه کاری» حساب شود

اختصاص بسته‌های غذایی مادران دارای فرزند شیرخوار سه دهک اول درآمدی

میمند فارس میزبان جشنواره گل و گلاب

پرداخت بیش از 90 درصد تسهیلات تبصره 18 در لرستان

غروب آفتاب در دره زیبای شیرز لرستان

عجیب‌ ترین قتل امسال توسط یک مادر و دختر رقم خورد!

خبر تهاجم به کشور از مرزهای خارجی تکذیب شد

کارشناس اقتصادی: سیاست ارز 28500 تومان برخلاف ارز 4200 هیچ آثار سوء پولی نداشته است

اوپک می‌تواند مانع 100 دلاری شدن قیمت نفت شود

آغاز کوچ 11 هزار خانوار عشایری در لرستان

وضعیت تاسیسات هسته‌ ای اصفهان بعد از حادثه امروز

واکنش فرمانده کل ارتش به انفجار در اصفهان

ماجرای تولید موبایل ایرانی به کجا رسید؟

آماری از تورم نقطه به نقطه تولید گوشت قرمز در کشور

میمند میزبان جشنواره گل و گلاب میمند

واکنش ایلان ماسک به حمله اسرائیل به ایران/ به سمت هم‌موشک پرتاب نکنیم!

واقعیت‌هایی ورای روایت‌ها

پیش‌بینی یک کارشناس درباره نرخ اجاره در سال 1403؛ اجاره‌بها از تورم پیشی می‌گیرد؟

تکذیب ممنوعیت پرواز عراق - ایران

اولتیماتوم 2 ماهه بازرسی لرستان برای تکمیل پل شوراب

چگونه سلول های سرطانی را از بین ببریم؟/ ویدئو

سقوط قیمت بیت کوین

هشدار زرد هواشناسی در لرستان

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

مخالفت آمریکا با عضویت فلسطین در سازمان ملل

خبری تازه درباره پروازهای فرودگاه امام و مهرآباد

بارش‌های بهاری تا نیمه اردیبهشت‌ ادامه دارد؛ آیا بارندگی‌ها، کم‌بارشی زمستان را جبران می‌کند؟

واکنش سپاه به آسیب نیروگاه اتمی اسرائیل

منشا صدای انفجار در تبریز مشخص شد

جزئیات جدید از شنیده شدن صدای 3 انفجار در مرکز ایران

پایان یکه تازی اردوغان؟

رقم دقیق افزایش حقوق کارمندان

بودجه امسال چه زمانی نهایی می‌شود؟

لایروبی آبشخور‌های مناطق حفاظت محیط زیست لرستان

اقامه نماز جمعه خرم آباد به امامت حجت الاسلام والمسلمین شمسی فر

عامل ساخت پیام‌های جعلی و هتک حرمت افراد در اینستاگرام دستگیر شد

کشف فسیل یک مار باستانی در هند که احتمالا بلندتر از یک اتوبوس بوده و یک تن وزن داشته است

لرستانی‌ها سالانه چه میزان انجیر سیاه تولید می‌کنند؟

سقف‌های مهربانی، سرپناه مددجویان کمیته امداد لرستان

پروازهای مهرآباد و برخی دیگر از فرودگاه‌های کشور تعلیق شد؛ باطل شدن پروازها تا 10 صبح

شکست برنامه‌های فرزندآوری

ادعای روزنامه شهرداری تهران: درآمد هر زباله‌گرد 50 میلیون تومان

دعوای درون جریانی و مجلس تندروها

سی‌ان‌ان مطرح کرد: بازدارندگی ربوده شده تل‌آویو

ایران از تمام ظرفیت موشکی خود در پاسخ به اسرائیل استفاده نکرد

مرغ ارزان شد

چاپ اسکناس 500 هزار تومانی از سوی بانک مرکزی واقعیت دارد؟

دلیل توقف واحدهای تولیدی و نیمه‌تمام لرستان کمبود اعتبار است

چرا «طلای ابلهان» واقعا ارزشمند است؟