ندای لرستان

آخرين مطالب

روان‌های رنجور میراث کرونا مقالات

  بزرگنمايي:

ندای لرستان - بروجرد - درنگی بر حوادث یک سال اخیر گویای این است که هر کدام از ما با آرشیو غنی از اخبار، حوادث و رویدادهای نگران کننده‌ای مواجه بوده‌ایم، حوادثی که آثار و تبعات آن تا زمان‌های طولانی بر روح و روان انسان باقی می‌ماند.

مشکل از آنجا آغاز شد که قرار بر خانه نشینی و قرار گرفتن افراد در کنار همدیگر برای مدت های طولانی و بر هم زدن نظمی همیشگی بود؛ تقریبا بیشتر افراد میزانی از استرس و فشار را تجربه کردند و کار به جایی رسید که نیاز به رهایی را با زیرپا گذاشته دستورالعمل های بهداشتی و بیرون زدن از خانه نشان دادند.
در مورد کرونا که گویی ضربه ای نهایی بر تمام وقایع تلخ پیش آمده در یکسال اخیر بوده است با چنان حجم وسیعی از نگرانی ها، دلشوره ها و ناامیدی نسبت به آینده همراه بود تا آنجا که زنده ماندن را تنها غنیمت موجود قدر بدانیم و گاه از ترس مرگ عزیزان خود خانه را هم پناه امنی نمی دانیم بطوریکه در همین روزهای تنیده با ترس کرونا، بسیاری از ما حجم بالایی از استرس را تجربه می کنیم.
راهکار درخانه ماندن هر چند سلامت جسم را در زمان شیوع کرونا تضمین می‌کند ولی انسانها فراتر از جسم، روانی دارد، که پساکه این روزها از یکجا ماندن و ناامیدی نسبت به آینده به ستوه آمده و دیگر از آن مقاومت و سخت جانی های روح خبری نیست و با تلنگری می شکنند. و گاه حتی یک بحث عادی خانوادگی را هم بر نمی تابد.
بنا بر گفته متخصصان روانشناسی و روانپزشکی عبور از هر حادثه، به معنای عبور تبعات و اثرات رویدادهای منفی پیرامون نیست و چه بسا اثرات طولانی مدت آنها بر روح و روان مان باقی بماند. 
و شاید همین بی تابی های پیش آمده در پی خانه نشینی های ناشی از کرونا است که تماس با مراکز مشاوره را بیشتر کرده است و در همین راستا نیز ؛ بنا بر اعلام دفتر مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور؛ با توجه به شیوع کرونا و افزایش اضطراب و تنش های روانی ناشی از آن در میان مردم، خط مشاوره تلفنی 1480؛ صدای مشاور، هر روز از 8 صبح تا 8 شب بصورت رایگان خدمات مشاوره ای و روانشناختی می دهد.
و یا اینکه به منظور غربالگری وضعیت روانشناختی افراد جامعه در شرایط بحرانی کنونی سامانه خود ارزیابی روانشناختی در بحران ویروس کرونا به آدرس CORONA.BEHZISTI.IR طراحی شده است که همه اینها تاییدی بر اثرات روانی ناشی از شرایط پیش آمده است.
حال که روان هایی رنجور میراث ناگزیر کرونا شده است این سوال مطرح است که به راستی کرونا چه بر سر روان ما خواهد آورد؟! توجه به این نکته زمانی بیشتر می شود که تبعات و اثرات کرونا از یک مساله صرفا مرتبط با سلامت و بهداشت فراتر رفته است و بخصوص با خسارات اقتصادی و بیکاری ها و از دست دادن برخی مشاغل ، بیم تبعات و اثرات روانی آنها بیشتر هم خواهد شد.
ارائه خدمات روانشناسی در مناطق حاشیه ای
بنا بر گفته معاون بهزیستی استان لرستان از ابتدای اسفندماه سال گذشته تاکنون بیش از سه هزار و 777 مشاوره تلفنی در استان انجام‌شده که 55 درصد این تماس‌ها مربوط به نگرانی ناشی از ویروس کرونا بوده است.
ابتسام داشی افزود: از زمانی که کرونا و مشکلات اجتماعی و روانی ناشی از آن ایجاد شد 2 مقوله کاری در حوزه پیشگیری دنبال می شود؛ بخشی از کار محله محور است به اینصورت که تسهیلگران در بیش از 36 محله با 70 محیط فعالیت دارند و این محیط‌ها در مناطق آسیب‌زا و حاشیه‌ای شهر قرار دارند.
معاون پیشگیری بهزیستی لرستان افزود: 300 میلیون تومان اعتبار بهزیستی استان به‌عنوان بسته‌های حمایتی برای پیشگیری از ویروس کرونا در این 70 محله داریم که از طریق پایگاه‌های سلامت و پیشگیری اجتماع‌محور اعتیاد توزیع ‌می شود.
داشی یادآورشد: با همکاری دانشگاه علوم پزشکی لرستان قرار است خانواده‌های متوفیان ناشی از کرونا ویروس را شناسایی کنیم و خدمات مشاوره انجام شود.
مسوول امور اجتماعی بهزیستی بروجرد گفت: در راستای ارائه خدمات مشاوره ای به مددجویان، در پی تماس هایی که با خط اورژانس اجتماعی صورت گرفته است تلاش شده تا اقدامات و مشاوره های لازم و به موقع داده شود.
مهین گودرزی افزود: در ماههای اخیر تماس هایی با 123 در خصوص موضوعات مختلف اجتماعی و خانوادگی صورت گرفته است و از طریق کارشناسان امور اجتماعی مورد رسیدگی قرار گرفته اند.
ضرورت حفظ حریم خصوصی در خانه
روانشناس بالینی با اشاره به اینکه برخی از استرس ها ناشی از قرار گرفتن افراد در فضایی محدود برای مدت طولانی است، گفت: حفظ حریم خصوصی در خانه و خانواده در شرایط خانه نشینی از اهمیت بالایی برخوردار است با توجه به اینکه همه افراد نیاز به اوقاتی خصوصی دارند بهتر است شرایطی در خانه فراهم شود که این حریم خصوصی و شخصی افراد حفظ شود.
این روانشناس بالینی افزود: ایجاد و رعایت حریم شخصی ، روانی و فیزیکی برای اعضای خانواده این کمک را می کند تا اعضای خانواده خیلی از هم خسته نشوند و کمتر وارد مشاجره ها شوند.
سمیه کریمی بیان کرد: استرس اجتناب ناپذیری که این روزها گریبانگیر همه افراد شده است اگر بدرستی مدیریت نشود و به استرس مزمن تبدیل شود زمینه ساز اضطراب در جامعه خواهد شد که متعاقب آن افسردگی و مشکلاتی روانی در سطح خانواده، روابط اجتماعی و در سطح کلان جامعه ایجاد می کند.
قرنطینه و بالاگرفتن مشاجرات خانوادگی
این روانشناس بالینی با اشاره به مشکلات روانی ناشی از قرنطینه و در خانه ماندن اضافه کرد: بطور طبیعی وقتی افرادی برای مدت طولانی در فضای خانه باقی می مانند دچار اضطراب و افکار منفی می شوند و باید به آنها این فرصت داده شود تا این انرژی منفی را تخلیه کنند.
وی ادامه داد: گاه بهتر است در خانه به شخصی که دچار این افکار منفی شده فرصت داده شود تا با انتقاد از همه چیز و همه کس این انرژی خود را خالی کند و سایر افراد خانواده با همدلی و درک کردن شخص مورد نظر شرایط آرام شدن او را فراهم کنند.
کریمی با اشاره به اثر مثبت ورزش در آرامش یادآور شد: بهتر است فضاهایی برای فعالیت های ورزشی در خانه فراهم شود زیرا ورزش کردن به تخلیه خشم و انرژی منفی افراد بسیار کمک کننده است.
استرس مداوم زمینهای برای افسرگی
وی بیان کرد: استرس اگر بصورت مقطعی و گذرا باشد با بالا بردن سیستم دفاعی و ایمنی بدن، میزان دفاع بدن در برابر عوامل تهدید کننده سلامت بالا می برد ولی اگر استرس طولانی و مزمن باشد کاملا بر عکس عمل می کند و سیستم دفاعی بدن را پایین می آورد.
این روانشناس بالینی با اشاره به اینکه میزان کمی از استرس در افزایش سیستم دفاعی بدن موثر است، گفت: استرس بطور طبیعی زمانی که خطری بیرونی بدن را تهدید می کند ایجاد می شود و در آن مقطع بدن را برای دفاع در برابر عامل تهدید آماده می کند و بدن فعالتر می شود.
وی اضافه کرد: در حالت طبیعی استرس بعد از مرتفع شدن تهدید، بدن نیز به حالت قبلی خود باز می گردد اما اگر استرس مکررا تکرار شود بدن قادر به بازگشت به حالت اولیه نیست و این استرس مزمن و طولانی مدت خود عاملی برای وارد آمدن آسیب جدی به بدن می شود.
این روانشناس بالینی ادامه داد: استرس مزمن، تبدیل به اضطراب می شود و تفاوت استرس و اضطراب در این است که استرس عامل بیررونی دارد و با رفع آن عامل استرس نیز از بین می رود ولی اضطراب یک بیماری روحی و روانی بدون علت است که ماندگاری بیشتری دارد و می تواند مشکلات دیگری اعم از سردرد، بدخلقی، اثرات قلبی، عروقی، تغییر در فشار خون و ومشکلات دیگری ایجاد کند.
کرونا و روان کودکان
هر چند فرضیه اینکه کرونا با کودکان مهربان تر است و کمتر آنها را درگیر می کند فارغ از صحیح یا غلط بودن این فرضیه ، دست کم آرامش خاطری به والدین داد ولی این خانه نشینی های طولانی مدت و بیقراری کودکان برای رفتن در هوایی آزاد و رهایی از فضای محدود خانه ، می تواند زمینه بروز آسیب هایی در روحیه آنها شود.
در همین خصوص آزاده ترک روانشناس بالینی و درمانگر کودک می گوید: بهتر است والدین زمان بیشتری را با کودکان خود بگذرانند با توجه به سن آنها، در منزل آنها را با بازی هایی سرگرم کنند و تمرین هایی همچون تنفس عمیق و آرام سازی را با آنها داشته باشند.
وی یادآور شد: داشتن مقداری ترس طبیعی است اما کودکان دارای روحیه لطیفی هستند و بخصوص در شرایط اکنون و ویروس کرونا، لازم نیست آنها را در جریان تمام خبار مرتبط با این ویروس قرار داد و با توجه به تعطیلی مدارس و مهدکودک ها، برای کودکان متناسب با سن آنها آموزش ها، بازی و نقاشی با آنها کار شود.
ترک بیان کرد: والدین در صورت مشاهده هر گونه رفتاری که نشان دهنده استرس در کودکان است می توانند از طریف خط تلفن 1480 از صدای مشاور بصورت تلفنی بهره مند شوند.
این روانشناس گفت: علایمی همچون افزایش ضربان قلب، دل درد و حالت تهوع، خستگی، احساس ضعف، بیخوابی، پرخاشگری، ترس از جدایِی، ترس از دست دادن والدین و شب ادراری از ویژگی های اضطراب در کودکان است که اگر به موقع درمان نشود تا بزرگسالی می تواند منجر به اختلالات رفتاری و عاطفی در آنها شود.
به گفته وی در زمان هایی که جامعه با میزان بالایی از نگرانی و استرس ناشی از برخی واقع مواجه است، والدین باید با کودکان بیشتر صحبت کنند و به سوالات آنها بصورت کوتاه اما درست پاسخ بگویند.
برچسب‌ها
کرونا بروجرد ویروس کرونا سلامت روان لرستان

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/134569/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آمادگی ستاد انتخابات لرستان برای برگزاری دور دوم انتخابات

لزوم اتحاد بین دستگاه‌های اجرایی برای تحقق توسعه لرستان

رئیس جدید دانشگاه آزاد اسلامی لرستان منصوب شد

سیلاب برای قطار تهران-گرگان دردسرساز شد

افزایش 13 درصدی تردد خودروها در جاده‌های لرستان

رویکرد ما در لرستان اتحاد خدمت‌رسانی حول محور برنامه است

انتخابات در خرم‌آباد و چگنی به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود

ترفند متفاوت آدم ربایان به دام انداختن مردم

ماجرای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه جنجالی شد

پیش بینی وضعیت بارندگی برای آخر هفته

اسرائیل در غزه؛ جنایت پشت جنایت

انعقاد 182 قرارداد با سرمایه‌گذاران در شهرک‌های صنعتی فیروزآباد

کشف یک راه جدید برای از بین بردن بوی زیر بغل

ماجرای 4 اسیر قدیمی اسرائیلی که «ابوعبیده» از آن ها یاد کرد

تکرار یک اشتباه

تندروها در پی رسیدن به کرسی قالیباف؟

حامیان گشت ارشاد

آغاز ضبط مناظرات دور دوم انتخابات؛ اوایل هفته آینده در لرستان

بهره مندی 138 هزار کارگر در لرستان از پوشش بیمه تأمین اجتماعی

مصرف فست فود در دوران نوجوانی حافظه را برای همیشه مختل می‌کند!

تکرار قصه ناتمام زن‌کشی

فصل جدید مسلمان‌ستیزی مودی

وطن امروز نوشت: نظام اسلامی و چالش کشف حجاب

دیوار کلاهبرداری فرو ریخت

«طوفان اقصی» کار «رئیس سازمان اطلاعات ارتش اسرائیل» را ساخت

جایزه تتر و بیت‌کوین تا +30 میلیون تومان در ازای یک ثبت‌نام ساده

معاون سازمان توسعه تجارت: اعدادی که برای تجارت با آفریقا اعلام می‌شود واقعی نیست

رئیس فراکسیون کارگری مجلس: عدم افزایش حق مسکن و پایه سنوات کارگران هیچ توجیهی ندارد

نرخ جدید عوارض آزادراه خرم آباد - پل زال اعلام شد

روایت «فارن پالیسی» از تله‌ای که اسرائیل در آن گرفتار شده است

اعمال مالیات عایدی بر سرمایه در بازار خودرو چه اثری دارد؟

فیلم| تصاویری از مسیر ریلی راه آهن لرستان

استاندار لرستان: وضعیت اعتبارات مصوباتی که به اتمام نرسیده‌اند، پیگیری می‌شوند

بهره‌برداری از گلخانه 3 هزار متری دهکده اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی ظرف 6 ماه آینده

آغاز به کار مرکز خدمات جامع سلامت فارابی کیش در گرامیداشت هفته سلامت

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

روشنگری از دلایل اجرای طرح نور؛ به زودی

داستان ابوشجاع

عامل تحریم

واردات گوشت گرم از آفریقا به کشور

جزئیات از سامانه جدید «خودنویس»

بالا و پایین سرخابی‌ها در بورس

توضیحات رئیس سازمان توسعه تجارت درباره نمایشگاه اکسپو

پیش‌بینی جوی آرام برای آخر هفته در لرستان

سراب هنام الشتر؛ چشمه‌ای در دل یک خانه تاریخی

اشتغال‌زایی 350 میلیاردی بسیج سازندگی در لرستان

آمادگی 35 مرکز خرید تضمینی گندم و کلزا در لرستان

لزوم ارتقاء مرکز جامع سلامت اشترینان به بیمارستان

ده نمکی در دو اپیزود

در باکو جایی برای شیعیان نیست