ندای لرستان

آخرين مطالب

تحصیل، بهترین هدف برای فرزندان است؟ فرهنگي

تحصیل، بهترین هدف برای فرزندان است؟
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - ایسنا/لرستان یک روانشناس گفت: تحصیل و موفقیت تحصیلی در نگاه اول زیبا و مثبت به نظر می‌رسد، اما توجه به این نکته که گرایش تمام کودکان و نوجوانان به تحصیل در بهترین سطح و عدم توجه به علایق کودکان، تأثیرات بسیار منفی بر سلامت روحی و جسمی فرزندان و حتی اقتصاد کشور می‌گذارد.

رضا عباسی‌راد در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به این‌که نقش والدین در تحصیل به اندازه‌ای است که می‌تواند مسیر زندگی هر کودک را مشخص کند، اظهار کرد: والدین با سبک تربیتی، رفتار، ارتباطات، نگرش و... به فرزندانشان یاد می‌دهند که چه چیزی برای زندگی لازم و چه چیزی مضر است.
وی ادامه داد: این والدین هستند که امکانات و شرایط را به نحوی ایجاد می‌کنند که کودکان فرصت پیشرفت در زمینه‌های مختلف زندگی را داشته باشند، اما گاهی تصمیمات آن‌ها براساس معیارهای نامناسب بوده و علارغم تلاش‌هایشان نمی‌توانند آینده خوبی را برای فرزندشان رقم بزنند.
عباسی‌راد با اشاره به این‌که خانواده‌های امروزی، نسبت به نسل‌های گذشته حساسیت بسیار بیشتری نسبت به تحصیل و موفقیت تحصیلی فرزندانشان دارند، عنوان کرد: برخی که فرزندان درس‌خوان و با استعداد تری دارند، با فراهم آوردن تمام شرایط رفاهی، آن‌ها را در یک محیط ایزوله و بسته قرار داده و از تجربه‌های کودکی و نوجوانی دور می‌کنند، از طرف دیگر خانواده‌هایی که فرزندان درس‌نخوان و بی‌علاقه نسبت به درس دارند، با صرف هزینه‌های آموزش و حتی تنبیه و فشار، فرزندانشان را مجبور به درس خواندن می‌کنند.
این روانشناس افزود: تحصیل و موفقیت تحصیلی در نگاه اول زیبا و مثبت به نظر می‌رسد، اما توجه به این نکته که گرایش تمام کودکان و نوجوانان به تحصیل در بهترین سطح و عدم توجه به علایق کودکان، تأثیرات بسیار منفی بر سلامت روحی و جسمی فرزندان و حتی اقتصاد کشور می‌گذارد، لذا والدین باید برای موفقیت تحصیلی فرزندشان به علاقه، استعداد، توانایی، رویاها و ظرفیت تحصیل او توجه کنند، در غیر این صورت حتی اگر کودک به بالاترین درجات علمی هم برسد، خوشحال نخواهد بود.
وی با اشاره به این‌که والدین، اولین معلم کودکان بوده و نقش مهمی در شکل دادن به شخصیت کودک خود دارند، اظهار کرد: اصلی ترین نقش را نیز در گرایش کودک به تحصیل، موفقیت تحصیلی و حتی عدم گرایش کودک به تحصیل دارند.
عباسی‌راد با بیان این‌که والدین الگوی فرزندان هستند، عنوان کرد: والدینی که از کودکی فرزندانشان را با کتاب، مطالعه و داستان بزرگ کرده و آن ها را به کتاب ترغیب می‌کنند، طبیعتاً می‌توانند فرزندانی با گرایش بیشتر به تحصیل و مطالعه تربیت کنند.
این روانشناس با اشاره به این‌که تربیت کودک، جنبه‌های مختلفی دارد که یکی‌از مهم‌ترین آن‌ها، نحوه پاداش دادن و تنبیه کودک است، بیان کرد: کودکی که با فعالیت‌های علمی و مطالعه تشویق شده و پاداش او نیز در راستای خواسته‌های اوست، بسیار بیشتر از کودکی که بخاطر فحاشی یا کتک‌کاری تشویق شده و با درس خواندن تنبیه شده، در تحصیل موفق خواهد شد.
وی با بیان این‌که شما نمی‌توانید کودک را صبح از خانه بیرون کنید و توقع داشته باشید ظهر، یک نابغه تحویل شما بدهند، اظهار کرد: تحقیقات نشان داده که بزرگ ترین عامل تعیین کننده موفقیت فرزند در مدرسه، میزان حمایت در خانه و آموزش در خانواده است. فقط کودک را به خواندن امر نکنید و از او بخواهید خود از پس تمام وظایفش بر بیاید.
عباسی‌راد با اشاره به این‌که مهم است به فعالیت کودک در خانه و مدرسه توجه داشته باشید، تصریح کرد: رفتارهای غیرطبیعی او را به کمک روانشناسان بررسی کرده و از کودکتان غافل نشوید. توجه شما نباید شبیه بازجویی و نگهبانی باشد، بلکه باید به کودک حس مراقبت القاء کند.
این روانشناس با اشاره به این‌که هیچ کودکی برای موفق شدن، نیاز به صد قدم جلو بودن از خود و سن خود ندارد، بنابراین به آن‌ها برای یادگیری زمان دهید و بگذارید طبق سن و توانایی خود پیش برود، بیان کرد: والدینی که حاضر نیستند از هیچ‌کدام از برنامه‌های خود برای درس کودک بگذرند، نمی‌توانند از آن‌ها توقع موفقیت تحصیلی داشته باشند.
وی با بیان این‌که مهم‌ترین نکته در تحصیل فرزندان، این است که نباید زمان‌های استراحت و تفریح کودک را به درس اختصاص دهید، تأکید کرد: کودک سالم، کودکی است که بازی و شیطنت کرده و کنار آن نیز تحصیل خود را دنبال کند، بنابراین نباید با فشار آوردن به کودک، سلامت روحی و روانی آینده او تخریب شود.
عباسی‌راد افزود: فضای آرام و دلپذیر خانه و خانواده و جلوگیری از مشاجره و درگیری در حضور کودک، تنها نگذاشتن کودک در زمان امتحانات و فشار درسی، تجربه‌های تحصیلی خود را با کودک در میان بگذارید و توجه کنید فقط از خود تعریف نکنید، خود و سختی های زمان خود را با او مقایسه نکنید و سعی کنید هرگز تحقیر نشود، پاداش دادن به کودک در موفقیت‌ها و افزایش انگیزه آن‌ها، ارتباط و تعامل همیشگی با مدرسه و معلمان کودک، فراهم کردن روش‌های سرگرم کننده برای یادگیری و صحبت با کودک درباره مدرسه و تمام دغدغه هایی که ممکن است ذهن او را مشغول کرده باشد، می‌تواند در تحصیل کودک مؤثر باشد.
این روانشناس با اشاره به این‌که بسیاری از مراجعان از عدم رغبت فرزندشان به درس با وجود تلاش‌های فراوانشان صحبت می‌کنند، گفت: بسیاری از این کودکان بدون علاقه و به خواست والدین، حتی در بسیاری از مسابقات مقام آورده‌اند اما در نهایت با بالا رفتن سن کودک و پا گذاشتن به دوران بلوغ مشکلات شروع می شود.
وی افزود: کودک در سنین پایین قدرت نه گفتن و مقابله با خانواده را ندارد و از نظر مالی و روحی نیز به آن‌ها وابسته است، بنابراین نقش خانواده انکار نشدنی است و کودک در مسیری که آن‌ها مهیا کرده‌اند گام می گذارد، اما نتیجه آن افزایش تنش، نااُمیدی، افسردگی، اعتیاد به مواد مخدر و در سنین بالاتر نارضایتی از خانواده خواهد بود.
عباسی‌راد تصریح کرد: ممکن است تمام مواردی که در این مطلب برای موفقیت تحصیلی گفته شد را رعایت کرده باشید؛ اما باز هم کودکتان به درس نداشاه باشد دقت کنید که این موارد تقریبا بدون هزینه‌های گزاف آموزشی و رفاهی است، بنابراین والدین باید بدانند که با اصرار آن‌ها به تحصیل، در صورتی که واقعاً کودک استعداد و علاقه دیگری داشته و رویاهایش مسیر دیگری را دنبال می کند، کاری بسیاری بیهوده و آسیب زننده به کودک است.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/150029/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرمانده‌ای که روح نبرد را در کرانه‌ باختری دمید

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

علت گرانی شدید قیمت پیاز

کاهش منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های لرستان

دره خزینه، یکی از دره‌های زیبا و شگفت‌انگیز لرستان+فیلم

اتصال 232 روستاهای لرستان به اینترنت پرسرعت

فضای سبز بروجرد با پساب آبیاری می‌شود

جریمه یک میلیاردی خیبر خرم آباد در کمیته انضباطی

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

پالس‌های چراغ خاموش آمریکا

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

سرنوشت دلارهای نفتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه؛ در این یک فقره حق با بهروز افخمی بود!

آقای ذوالنوری ممنون

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

تولید 5.5تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان

شهدا بهترین الگوی جامعه هستند/ برای ادامه راه انقلاب به یاد و راه شهدا نیاز داریم

طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان احداث می شود

پیگیری تکمیل راه آهن دورود به خرم‌آباد

تکمیل راه‌آهن دورود - خرم‌آباد از منابع مختلف پیگیری می‌شود

استفاده از برنامه‌های نامزدهای انتخابات در کمیسیون‌های تخصصی

استاندار لرستان با خانواده شهید سید عباس صالحی روزبهانی دیدار کرد

خطر مسمومیت با قارچ‌های طبیعی

برنامه‌ صداوسیما برای معرفی نامزدهای دور دوم انتخابات مشخص شد

آغاز ضبط برنامه مناظرات نامزدهای دور دوم انتخابات در صدا و سیمای مرکز لرستان

یکپارچه سازی اراضی لرستان ضروری است

232 روستای بالای بیست خانوار لرستان به اینترنت پر سرعت دسترسی پیدا کردند

ثبت اختراع کاربردی دانشجوی دانشگاه لرستان

راه‌اندازی شبکه ملی روستا در صدا و سیما

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

برگزاری جشنواره مردمی وعده صادق در کوهدشت

طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان ساخته می‌شود

نجات روسیه با اقتصاد موازی

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی