ندای لرستان

آخرين مطالب

شهردار تهران در برنامه تلویزیونی چاپ اول:

نباید به مشکلات شهر اضافه شود شهرداری تهران

نباید به مشکلات شهر اضافه شود
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - شهر: پیروز حناچی در یک برنامه تلویزیونی به برخی از اقداماتی که در دو سال مسئولیت او در مدیریت شهری ، انجام شده اشاره و تاکید کرد که با شهرفروشی مخالف است و نباید کاری کرد که به مشکلات شهری اضافه شود.

به گزارش شهر ، پیروز حناچی شهردار تهران صبح چهارشنبه -22 مرداد- در برنامه تلویزیونی «چاپ اول» حضور یافت و در جواب سوالی درباره شرکت نکردن او در جلسات هیأت دولت گفت: از قبل سنت حسنه ای در دولت وجود داشت تا برای همکاری های بیشتر، شهردار تهران نیز به جلسات دعوت می شد اما مدتی است دعوتنامه ای برای من ارسال نمی شود.
او در پاسخ به این پرسش که آیا این اقدام به دلیل ملک جماران بوده، گفت: نه! اختلاف از این جنس بین دستگاه های مختلف زیاد است جالب است بدانید خیلی از وزارتخانه های بزرگ دولت از سال ها قبل در ساخت و سازهای ساختمان هایشان رای کمیسیون ماده 100 (تخلف ساختمانی) دارند و این امکان وجود ندارد که شهرداری بخواهد در مورد همه این ساختمان ها رای کمیسیون ماده 100 را اجرا کند با این حال تاکید می کنم ارتباط نزدیک بین شهرداری و دولت با وجود تمام این اختلافات، به نفع مردم خواهد بود.
او درباره درخشان ترین عملکرد دولت در دوره خود گفت: ما در شرایط سختی شهر را اداره می کنیم. علاوه بر مشکلات جاری که ناشی از نبود توازن بین هزینه ها و درآمد است شیوع کرونا و تحریم هم به آن اضافه شده و به طور حتم این شرایط بر شهرداری تهران هم اثر گذاشته است. مهمترین اقدام دوره مدیریت شهری کنونی اتمام طرح های عمرانی بود که از قبل باقی مانده بودند. آخرین آن هم پروژه شهید رستگاری بود که حداکثر پاییز امسال به بهره برداری می رسد و دیروز هم یکی از مناطق تهران از بن بست ترافیکی خارج شد و خیابان استاد معین عملا به محله جی وصل شد.
او در ادامه اضافه کرد: یکی از اقدامات اصلی شهرداری این بود که به مشکلات شهر تهران بیشتر دامن نزند. طرح های تهران را با درجه بندی در سه مرحله انجام دهیم و طرح ها را بر اساس پیشرفت فیزیکی رضایتمندی و تاثیرگذاری دسته بندی کردیم.
حمل و نقل؛ مسأله روز تهران
حناچی بزرگترین اتفاق شهری را توسعه حمل و نقل عمومی عنوان کرد و گفت: وقتی مدیریت شهری تغییر می کند، اداره شهر نمی ایستد و کارها بر اساس اولویت ادامه می یابد. طرح جامع حمل و نقل در شهر وجود دارد و هر شهردار که می آید آن را ادامه می دهد. در دوره جدید مدیریت شهری خط 6 و 7 متروی تهران تکمیل شد و خط 10 به زودی کلنگ خواهد خورد. منطقه 22 که من آن را «سیاه چاله» تهران می نامم به حمل و نقل ریلی وصل خواهد شد.
لایروبی مسیل ها اقدامی برای ایمنی شهروندان
او با اشاره به اینکه در مدیریت شهری اقدامات مهمی در حال اجراست که دیده نمی شود، افزود: شاید از خود بپرسید که چرا سال 1398 در تهران سیل نیامد در حالی که 12 فروردین آن سال آب تا زیر عرشه های پل کرج آمد علت آن آمادگی قبلی و لایروبی های مداوم مسیل ها و جویها بود؛ این اقدام مهمی بود که هرچند ممکن است، کسی آن را ندید.
نمی خواهیم به مشکلات شهر اضافه کنیم
شهردار تهران در پاسخ به این سوال که برخی می گویند اجرا نشدن پروژه های بزرگ نشان از عملکرد ضعیف مدیریت شهری است، گفت: اگر پروژه عمده ای را شروع نکردیم برای این بود که مشکلی به مشکلات شهر هم اضافه نکنیم بلکه تلاش شد شهر در ریل درست خود قرار گیرد. انضباط در اداره شهر است و تلاش ما این است که روی ریل طرح تفصیلی شهرداری حرکت کنیم، به تراکم فروشی دامن نزدیم چراکه افزایش و توسعه کالبدی شهر را به عنوان یک محور در دستور کار خود قرار ندادیم.
تصویب لوایح یاری دهنده
شهردار تهران در ادامه افزود: در مدیریت شهری کنونی، تلاش شد دو لایحه به تصویب برسد که همه کارهایش انجام شد ولی ابلاغ نشد. نخست لایحه مالیات بر ارزش افزوده و دومی لایحه درآمد پایدار که به همه کلانشهرها ربط دارد. باید معلوم شود که شهرداری ها با چه هزینه ای و از کجا باید تامین مالی شوند چراکه اگر این این اتفاق نیفتد آنها خودشان تصمیم می گیرند از کجا کسب درآمد کنند.
بهره برداری از 12 ایستگاه جدید
شهردار تهران درباره افزوده نشدن تونل جدید مترو گفت: شبکه متروی تهران این طور نیست که با متر آن را بسنجیم. توسعه این شبکه سال ها طول می کشد حفاری و تونلینگ آن چند سال طول می کشد تا آماده ریل گذاری شود. 50 درصد مترو سیویل و 50 درصد متحرک و ثابت است. این را با متر نمی توان سنجید ولی به طور قطع توسعه و اتصال کامل خط 6 و 7 در این دوره انجام شد معنی آن این است که حرم حضرت عبدالعظیم را به سولوقون وصل کردیم تا آخر امسال 12 ایستگاه به بهره برداری خواهد رسید.
او ادامه داد: گرچه دولت از بودجه عمرانی کمکی نکرد ولی از محل قانون بودجه و اوراق مشارکت برای این کار اجازه داده شد. در اوراق مشارکت 50 درصد را ما تامین می کنیم و بازپرداخت بقیه توسط دولت است. البته این مرحله پیچیده ای دارد و موفق شدیم اوراق سالهای 1397 و 1398 را زنده کنیم. به زودی در تهران تعداد زیادی اتوبوس خواهیم بود و سرعت تکمیل خطوط مترو زودتر انجام می شود.
شهردار تهران در مورد اتوبوس های شهری نیز گفت: فکر می کنم از سال 1393 به بعد اتوبوس جدیدی به تهران اضافه نشده و امسال با ایران خودرو دیزل برای ساخت 120 اتوبوس و 120 مینی بوس قرارداد امضا شد.
اگر جسارت یعنی زیر پا گذاشتن قانون، من جسور نیستم
حناچی درباره نظر رییس شورای شهر تهران که گفته بود «شهردار جسارت شهردار سابق را ندارد » گفت: البته این سوال شما را اخلاقی نمی دانم ولی آن زمان جواب دادم اگر جسارت به معنای زیر پا گذاشتن قانون باشد من جسور نیستم. در چارچوب قانون مشکلات شهر را حل کنم اگر ما به خود اجازه دهیم از قانون عدول کنیم ممکن است در کوتاه مدت مشکل حل شود اما مشکلات مضاعفی به شهر اضافه می شود.
آلودگی هوا و ترافیک، مشکلات مردم
او درباره علت حل نشدن مشکل آلودگی هوا گفت: در سال 1396 وقتی از مردم درباره مشکلات شهر تهران پرسیدند آنها دو مشکل آلودگی هوا و ترافیک را اصلی ترین مشکل تهران می دانستند. الان هم این دو مشکل وجود دارد شاید مشکلات اقتصادی هم در اولویت قرار گرفته باشد. این مشکلات را همه کلانشهرها دارند. طرحی از دو دهه پیش در تهران آغاز شده است با نام طرح «کنترل آلودگی هوای تهران» که شامل اقدامات بسیار گسترده ای است، از معاینه فنی و نمره گذاری خودروها تا اصلاح سوخت خودروهای سنگینی که در شهر تردد می کنند. حتی کنترل معادنی که در اطراف تهران فعالیت دارند و یا نیروگاه هایی که از مازوت استفاده می کنند هم در این طرح دیده شده است. اگر نمودار اقدامات انجام شده را در دو دهه گذشته ترسیم کنید، می بینید که روند آلایندگی کاهنده بوده اما به تناسب افزایش جمعیت و گذر زمان، تعداد آلاینده ها هم درکل افزایش یافته که باعث شده اثر آن اقدامات دیده نشود. گرچه برخی اقدامات هم مانند تعویض کاتالیز خودروهای در حال تردد، انجام نشد. به عنوان مثال میزان آلایندگی خودروی تندر یا ال نود بعد از سه سال از 40 به 120 درجه می رسد. این را گفتم تا بدانیم با وجود همه اقدامات انجام شده ، کارها کافی نبوده است.
حناچی با بیان اینکه در دو سالی که شهردار تهران بوده تمام تلاش خود را برای کاهش آلودگی هوا کرده است، گفت: تلاش شد که اتوبوس های جدید وارد ناوگان شهری شود، برنامه ای برای برقی کردن موتورسیکلت ها در دستور کار است، برنامه ریزی برای استفاده از اتوبوس های برقی و تاکسی های هیبریدی که نقش مهمی در کاهش آلودگی خواهند داشت، همین طور توسعه حمل و نقل عمومی پیشرفته شامل مترو ، اتوبوس و موتورهای برقی که سوخت الکتریکی دارند.
او افزود: در روزهای گذشته هم از پروژه ساخت یک رام قطار شهری ساخت داخل رونمایی شد که تاکنون 47 درصد پیشرفت فیزیکی داشته، شرکت های دانش بنیان در این پروژه دخیل هستند و تحقق آن، همه کلانشهرها را تحت تاثیر خود قرار می دهد.
طرح 999 برای ساختمانهای ناایمن
حناچی در پاسخ به مجری که پرسید در حادثه پلاسکو شما معاون وزیر مسکن بودید و طی مقاله ای بر روشن شدن وضعیت ساختمان های ناایمن تهران و معرفی آنها تاکید کرده بودید آیا در شهرداری این کار را کردید، گفت: بعد از حادثه پلاسکو گزارشی منتشر شد که نشان می داد یکهزار ساختمان بلند در تهران در معرض خطر هستند و این در قالب طرحی در آتش نشانی با عنوان طرح «999» اجرا می شود . در این طرح ساختمان ها شناسایی شده و به مالکان آن خطرات احتمالی اعلام می شود. پلاسکو یک ساختمان اداری بود که در آن به صورت انبوه لباس تولید می شد و حتی پله های اضطراری آن هم انبار شده بود.
او در ادامه با اشاره به حادثه ساختمان سینا اطهر نیز گفت: این ساختمان هم یک ساختمان مسکونی بود که به دلیل خلاء قانونی به یک کلینیک پر رفت و آمد تبدیل شده بود ، حتی به دلیل ترس از افزایش قیمت در بخشی از این ساختمان تعداد زیادی کپسول اکسیژن دپو شده بود و آن انفجار، نتیجه منفجر شدن دو کپسول بود که با تلاش همکاران از اشتعال مابقی کپسول ها جلوگیری شد. آتش نشانی به آنها چهار اخطار داده بود اما طبق قانون، شهردار اجازه پلمب ندارد. درباره تلاش ها برای بهبود شرایط ساختمان های ناایمن لازم است جناب آقای داوری رییس سازمان آتش نشانی را دعوت کنید تا گزارشی به شهروندان بدهد.
شهردار تهران گفت: بعد از حادثه پلاسکو تجهیزات آتش نشانی به شکل بی سابقه ای افزایش یافت؛ در آن زمان سازمان آتش نشانی تنها دو نردبان بلند داشت الان این تعداد به 22 نردبان رسیده و سایر تجهیزات هم بروز رسانی شده است. به هر حال باید دانست که برخی ساختمان هایی که در تهران ساخته شده اند متعلق به چند دهه قبل هستند و کسانی که در این ساختمان ها حضور دارند باید بدانند در معرض چه خطراتی هستند. سیستم های اطفای حریق در برخی ساختمان ها نصب شده و حتی سامانه مجازی طراحی شده که در ساختمان های نصب این سامانه در دستور کار است و به زودی افتتاح می شود به طوریکه با استفاده از این سامانه بدون نیاز به تماس تلفنی، آتش نشانی متوجه حادثه می شود.
شهردار تهران افزود: بعد از زلزله رودبار و منجیل مقررات ملی ایمنی ساختمان به طور کامل در شهرها اجباری شد. در واقع ساختمان هایی که قبل از سال 1368 ساخته شده اند مقررات ملی در آن رعایت نشده که تعداد زیادی از ساختمان ها را شامل می شود. رفتن سراغ ساختمان هایی که در معرض آسیب هستند پروژه عظیمی است که فقط شهرداری نمی تواند از پس آن برآید و همه باید کمک کنند.
رابطه خوب شهرداری و شورای شهر
او درباره رابطه اش با شورای شهر تهران گفت: رابطه خیلی خوب است ما 22 عضو هستیم ، نظرات مختلفی وجود دارد اما رابطه بسیار خوبی داریم و معمولا با تعامل مشکلات را حل می کنیم.
پاسخگوی شهروندان هستم
حناچی در پاسخ به این سوال که آیا حاضرید با دوربین شبکه خبر به میان مردم برویم و مشکلات را از آنها بپرسیم، گفت: من همین الان هم سیستم ام روی مردم باز است و پیام های مستقیم را دریافت می کنم.
شهردار تهران در پایان گفت: حل مشکل کلانشهری مثل تهران که یک ابرشهر است و از قزوین تا آن سوی فیروزکوه تحت تاثیر آن است از یک نفر و یک سازمان بر نمی آید و همه باید کمک کنند. از شهروندان گرفته تا مسئولان که در این شهر نقش دارند. وقتی مردم می گویند آلودگی مشکل ماست بنابراین باید همه کمک کنیم تا حمل و نقل وآلودگی حل شود.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/155661/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«هدفی» که ایران با حمله به اسرائیل زد!

روایت جالب یک اقتصاددان از دلیل افزایش عجیب قیمت طلا

سرمقاله جمهوری اسلامی/ کاربردی‌ترین زمان دیپلماسی

سرمقاله اطلاعات/ ایران اوج بازدارندگی و قدرت بلامنازع

سرمقاله جام جم/ آبروی از دست رفته

سرمقاله ابتکار/ راه قدس از اردن می‌گذرد؟

افزایش نرخ کرایه تاکسی، مترو و اتوبوس از امروز

هشدار صندوق بین‌المللی پول به آمریکا

استان ایلام مفتخر به حضور 6 هزار ایثارگر ارتشی است

برگزاری نخستین جشنواره گندم، نان و شیرینى در جزیره کیش

نمایش انیمیشن پاندای کونگ فو کار 4 درسینما لبخند کیش

سوخت مورد نیاز 414 سورتی پرواز در لرستان تامین شد

سرمقاله اعتماد/ یکپارچگی وتوان سیاست سازی

سرمقاله ایران/ حفاظت از خاکریز حجاب بدون بازی در زمین دشمن

سرمقاله دنیای اقتصاد/ نگاهی دیگر به وزارت امور اقتصادی و دارایی

سرمقاله جمهوری اسلامی/ « » عنوان سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:

زمان دقیق افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد

جزئیات دقیق درباره حمله به کنسولگری ایران در پاریس

اهالی این استان‌ ها از امروز منتظر بارش باران باشند

سرمقاله خراسان/ بودجه عمرانی در نقش گوشت قربانی!

سرمقاله کیهان/ صد رحمت به توپ میرزا آقاسی!

سرمقاله وطن امروز/ معادله پیروزی

پیش‌بینی بارش‌های رگباری برای آسمان لرستان

پیش‌بینی بارش‌های رگباری برای آسمان لرستان تا سه‌شنبه

دارندگان کارت سوخت بخوانند

راهپیمایی جمعه خشم در لرستان

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

پیش‌بینی قیمت دلار 1 اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

وقوع رگبارهای پراکنده باران در لرستان

آغاز عملیات اجرایی ساخت زمین چمن مصنوعی در بروجرد

آغاز ساخت زمین چمن مصنوعی در بروجرد

فایننشال‌تایمز: پدافند هوایی اسرائیل به عاقبت اوکراین دچار خواهد شد

تهدید داخلی معادن بیشتر است یا خارجی؟

برگزاری آزمون استخدامی تأمین اجتماعی در لرستان

نجات دو کوهنورد گرفتار در دره شیرز کوهدشت

میمند میزبان جشنواره گل و گلاب

گرانی در اولین فایل‌های مسکن 1403

غیبت ایران در بازار 75 میلیارد دلاری بنگلادش

نجات جان 2 کوهنورد گرفتار در دره «شیرز» کوهدشت

کشف اتفاقی استخوان بزرگترین موجود دریایی که 202 میلیون سال قبل وجود داشت/ ویدئو

بایدن در آستانه شکست؟

چاپ ایران‌چک 500 هزار تومانی واقعیت دارد؟

عزم ستاد مبارزه با قاچاق کالا برای ساماندهی قاچاق ته‌لنجی

52 میلیون و 885 هزار لیتر سوخت در روستا‌های لرستان توزیع شد

پیام تسلیت مدیرکل بنیادآذربایجان غربی در پی درگذشت همکار خادم الشهدا حجت الاسلام «مصطفی حاجی حسینلو»

کاراته‌کای نوجوان لرستانی به اردوی تیم ملی دعوت شد

پیش بینی تولید 13.5 میلیون تن گندم در سال جاری

رئیس دومین بانک بزرگ روسیه: سوئیفت باید از بین برود

دستگیری دو نفر متخلف و کشف و دو قبضه اسلحه در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد