ندای لرستان

آخرين مطالب

چالش‌های والدین در تربیت فرزندان گفتگو

چالش‌های والدین در تربیت فرزندان
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - ایسنا/لرستان یک روانشناس گفت: گذر از دوران سنتی به مدرنیته سبب شده که کودکان و نوجوانان در معرض انواع آسیب‌های روانی باشند.

لیلا میررضایی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در دنیای امروز، والدین برای تربیت فرزندان خود با چالش‌های بی‌شمار و دشواری روبرو هستند.
وی با اشاره به این‌که امکانات عصر فناوری که دسترسی همگان را به اطلاعات و قدرت ناشی از آن افزایش داده، مدیریت سنتی والدینی را که مبتنی بر کنترل اطلاعات و قدرت ناشی از آن است، با دشواری روبرو کرده، عنوان کرد: گذر از دوران سنتی به مدرنیته سبب شده که کودکان و نوجوانان در معرض انواع آسیب‌های روانی باشند، به طوری‌که آخرین تحقیقات نشان می‌دهد که 20 درصد از کودکان و نوجوانان ایرانی به‌نوعی از اختلالات روانی رنج می‌برند.
میررضایی با اشاره به این‌که منطبق نشدن والدین با شرایط جدید، باعث ایجاد احساس درماندگی در آن‌ها و در کودکان و نوجوانان شده است، بیان کرد: هر نوع اختلال در عملکردهای هیجانی، تحصیلی و اجتماعی فرد را، اختلالات روانی می‌گویند.
این روانشناس با اشاره به این‌که آمارهای پراکنده‌ای در این باره وجود دارد، اما تحقیقات جسته گریخته‌ای که در این زمینه انجام شده نشان می‌دهد که حدود 20 درصد از کودکان و نوجوانان زیر 18 سال ما به‌نوعی از این اختلالات روانی رنج می‌برند، ادامه داد: در سنین پیش دبستانی به طور معمول اختلالات روانی مربوط به اختلالات فیزیولوژی است، مانند اختلال در خواب و غذا که این مسئله به این دلیل پیش می‌آید که هنوز ریتم های فیزیولوژیک در کودک کامل نشده است.
وی عنوان کرد: در این سنین همچنین کودک دچار اضطراب می‌شود که این اضطراب‌ها ناشی از جدایی از والدین است، البته در دوران پیش دبستانی انواع و اقسام اختلالات ناقص رشد یا اوتیسم نیز بسیار شایع است.
میررضایی با بیان این‌که در سنین دبستان شایع‌ترین اختلال در کودکان، اختلال بیش‌فعالی و سوء تغذیه است، افزود: نتیجه مطالعات اپیدمیولوژیک ما نشان می‌دهد که 10 درصد کودکان بیش‌فعالی دارند، یعنی به طور متوسط در هر کلاس درس 4 تا 5 نفر از دانش‌آموزان به این اختلال مبتلا هستند.
این روانشناس بیان کرد: در دوران نوجوانی یا پس‌از دبستان، انواع و اقسام اختلالات ارتباطی، پرخاشگری و افسردگی وجود دارد، به طور کلی می‌توان گفت که 20 درصد کودکان و نوجوانان ایرانی زیر 18 سال مبتلا به یکی‌از انواع اختلالات روانی و نیازمند کمک هستند.
وی با اشاره به این‌که کودکان مبتلا به اختلالات رفتاری چالش‌های فراوانی را برای والدینشان به وجود می‌آورند، ادامه داد: این کودکان رفتارهایی از خود نشان می‌دهند که تأثیری منفی بر اطرافیانشان شامل والدین، دوستان و معلمان می‌گذارد و واکنش‌های ناخوشایند این افراد در پاسخ به رفتار آن‌ها نیز متقابلاً به خودشان باز می‌گردد.
میررضایی با بیان این‌که مشکل اصلی کودکان مبتلا به بیش‌فعالی این است که نمی‌توانند رفتارشان را کنترل کرده و به آن‌ها نظم ببخشند، تصریح کرد: کودکان مزبور به دلیل این ناتوانی، نمی‌توانند رفتاری هماهنگ و مناسب با محیط اطراف نشان دهند.
این روانشناس افزود: علائمی مانند کم‌توجهی، حواس‌پرتی، تکانشگری و نقص تمرکز، تمایز رفتاری این کودکان با همسالان در کارهایی که نیاز به تمرکز و توجه بیشتری دارند، نظیر تکالیف مدرسه، در این کودکان بروز می‌کند، آن‌ها همچنین به دلیل حواس‌پرتی، در به یادآوردن موضوعات مختلف مشکل دارند، زیرا ذهنشان بیش‌از حد مشغول اطلاعات حسی است.
وی با اشاره به این‌که اختلال لجبازی از دیگر اختلالات دوران کودکی محسوب می‌شود، اظهار کرد: محققان هنوز به نتیجه روشن و واضحی درباره دلایل اختلال لجبازی دست نیافته‌اند، اما برخی معتقدند که دلایل این اختلال، عصبی و زیستی است.
میررضایی با بیان این‌که این کودکان بسیار تحریک پذیرند و در دوران طفولیت، نوپایی و قبل از مدرسه اخلاق تندی دارند، تصریح کرد: با بروز این رفتارها از سوی کودکان، والدین آن‌ها نیز شروع به بدرفتاری و خشونت می‌کنند و این امر نتیجه‌ای جز پیشرفت علائم این اختلال در کودکان ندارد.
این روانشناس با بیان این‌که کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلال سلوک مدام به حقوق دیگران و قوانین و هنجارهای اجتماعی تجاوز می کنند، افزود: این رفتارها در خانه، مدرسه یا در جامعه از آن‌ها سر می‌زند، طیف مشکلات رفتاری این کودکان از رفتارهای آشکار ستیزه جویانه تا رفتارهای ناآشکار ناستیزجویانه را در بر می گیرد.
وی با اشاره به این‌که محققان عقیده دارند که بیشتر کودکان مبتلا به اختلالات رفتاری در خانواده‌های سرکوب‌گر بزرگ شده‌اند، ادامه داد: فرآیند این خانواده‌ها بدین صورت است که والدین و بچه ها برای کنترل یکدیگر از رفتارهای منفی استفاده می‌کنند و در واقع والدین توانایی لازم برای هدایت فرزندانشان را ندارند، در چنین خانواده‌ای، والدین هیچ پروایی از فرمان دادن، فریاد زدن، سرزنش و تنبیه کردن بچه‌ها ندارند.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/161322/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

برگزاری جشنواره مردمی وعده صادق در کوهدشت

طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان ساخته می‌شود

نجات روسیه با اقتصاد موازی

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

جوی آرام و پایدار در لرستان

اعلام نرخ جدید کرایه تاکسی در خرم آباد

بازدید استاندار لرستان از پروژه راه‌آهن خرم‌آباد

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

شیائومی نیامده رکورد زد!

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

فیلمی از سورپرایز جالب مردم در کنسرت توسط گرشا رضایی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

لرستان |توانمندسازی تسهیلگران اقتصاد مقاومتی در لرستان

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

غبارروبی گلزار شهدا خرم‌آباد با حضور استاندار جدید لرستان

رونمایی از نخستین موتور بنزینی شش سیلندر ایرانی

سایه‌روشن سهام سرخابی‌ها

قیمت تخم‌مرغ در سراشیبی افتاد؟

انتقاد از مصوبه مجلس در مورد مالیات طلا؛ دیگر مردم سمت خرید طلا هم نمی‌آیند

دمای روزانه در لرستان روند افزایشی دارد

مراسم قرعه کشی پخش مناظرات نامزد‌های انتخاباتی در صدا و سیمای لرستان

حضور بیش از 60 پزشک در بیمارستان صحرایی شهرستان دلفان

اقدامات لازم جهت حفظ اموال فرهنگی در بروجرد ضروری است

دستگاه تلقیح مصنوعی ملکه ثبت اختراع شد

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

افزایش 93 درصدی سطح زیر کشت کلزا در سلسله

دلایل کاهش تمایل شرکت‌ها برای ورود به بورس

نخستین برات الکترونیکی صادر شد