ندای لرستان

آخرين مطالب

یک پژوهشگر و نویسنده حوزه دفاع مقدس مطرح کرد:

خاطرات زنان در دفاع مقدس مهجور مانده است گفتگو

خاطرات زنان در دفاع مقدس مهجور مانده است
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - ایسنا/لرستان یک پژوهشگر و نویسنده حوزه دفاع مقدس گفت: اگرچه در همه ابعاد به حوزه ایثار و شهادت کم پرداخته شده ولی خاطرات زنان در دفاع مقدس از موارد مهمی است که مهجور مانده، باید مادران و همسران و خواهرانی که در دفاع مقدس وظایفی را برعهده داشته را دریابیم پیش‌از آنکه با فقدان این عزیزان روبه رو شویم.

نسرین دالوند در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: اگر جامعه اسلامی این همه رزمنده غیور و این همه شهید دارد به خاطر پرورش اسلامی است که از مادران اسلامی خود دیدند.
وی با اشاره به این‌که فعالیت خود را در حوزه تاریخ شفاهی جنگ از سال 91 آغاز کرده، عنوان کرد: در این مدت بیش‌از هفتاد مورد تدوین محتوای نگارشی مصاحبه با ایثارگران را انجام داده و پرسشگر ده مصاحبه بوده‌ام که تجارب به دست آمده از این سال‌ها راهی برای ورود بنده به حوزه پژوهش و نویسندگی در این مقوله در سال 96 در حوزه هنری استان لرستان شد.
دالوند با اشاره به این‌که علاقه بنده به حوزه ایثار و شهادت از بچگی شکل گرفت، بیان کرد: بهترین کاری که دهه هفتاد در رابطه با نهادینه کردن فرهنگ ایثار و شهادت در خانواه انجام شد نشان دادن دفاع مقدس در قاب تلویزیون بود.
این پژوهشگر و نویسنده حوزه دفاع مقدس افزود: در دوران ابتدایی آخر هفته‌ها فیلم‌های سینمایی جبهه و جنگ پخش می‌شد که همه اعضای خانواده پای آن می‌نشستیم و تا چند سال بنده پای ثابت آن فیلم‌ها بودم و از همان دوران دوست داشتم با رزمنده‌ها صحبت کنم.
وی با اشاره به این‌که سال 97 به صورت همزمان دو کار پژوهشی را آغاز کردم که تا سال 98 طول کشید، عنوان کرد: یک پروژه مختص به پاسدار بازنشسته آقای مصطفی آشنا بود که به خنثی کننده بمب‌ها در استان شهرت دارند.
دالوند افزود: فعالیت‌های ایشان قبل و بعداز انقلاب و در طول هشت سال دفاع مقدس به لحاظ انجام فعالیت‌های متعدد و وظایف محوله در این سال‌ها و همچنین خنثی‌سازی بمب‌های عمل نکرده در سطح استان و همرزم شدن با برخی شخصیت‌های شناخته شده جنگی مانند شهید محمد جهان‌آرا شایان توجه ویژه است.
این پژوهشگر و نویسنده حوزه دفاع مقدس عنوان کرد: این کتاب زنده کردن تاریخ جنگ توسط رزمندگان لرستانی است که جای آن سال‌هاست در کتابخانه‌های مردم این سرزمین خالی بوده و در حال حاضر مراحل پایانی تدوین آن در حال انجام است و در روزهای نه چندان دور در سطح ملی به چاپ می‌رسد.
وی با اشاره به این‌که پروژه دیگر مختص سرهنگ ماشاالله بازگیر فرمانده سپاه بسیج ناحیه خرم آباد است، افزود: او یکی‌از رزمنده‌های برجسته جنگی بود که جوانی‌اش با ورود به جنگ مصادف شد، خاطراتش از خانواده که الگوی مبارزاتی‌اش را از آن‌ها گرفته و عملیات‌های متفاوت و وظایفی که با سن کم در آن‌ها داشته بسیار جذاب و شنیدنی است که کار پژوهش آن انجام گرفته و تدوین نیز نیمه دوم سال جاری انجام می‌شود.
دالوند با اشاره به این‌که برای تدوین کتاب «خاطرات آزادگان» در گردهمایی آزادگان اردوگاه موصل 1 که سال گذشته در خرم‌آباد برگزار شد با 24 آزاده مصاحبه انجام دادم که تجربه خوبی برای آشنایی با آزادگان کشور بود که در طول دوران اسارت متحمل رنج‌های فراوانی شده بودند.
این پژوهشگر و نویسنده حوزه دفاع مقدس تصریح کرد: سال 96 وارد حوزه هنری شدم و با استقبال دفتر مطالعات و فرهنگ پایداری در انجام فعالیت‌های پژوهشی و نویسندگی در این حوزه بلافاصله اولین کار پژوهشی را با آزاده کوهدشتی انجام دادم که موضوع اسارت و مفقودالاثر شدن او و شهید دیگری که پایش به این داستان باز می‌شود و اتفاقاتی که در ادامه برای خانواده‌شان پیش می‌آید باعث انتخاب و کلید خوردن این پروژه شد، که تدوین آن به نام «بی‌نشان» توسط یکی‌از همکاران انجام گرفته که هم اکنون در دست چاپ در سطح ملی است.
وی افزود: انجام این پروسه به طور گروهی تصمیمی برای الگو گرفتن جوانان علاقه‌مند به پژوهش و نویسندگی در حوزه ایثار و شهادت بود که با انجام کار گروهی از این دست سختی‌ها را بر خود آسان کنند و با فراق بال بیشتری به این سمت و سو وارد شوند.
دالوند با اشاره به این‌که در دفاع مقدس زنان همانند مردان شانه به شانه آن‌ها قدم برداشتند، عنوان کرد: درمیان جنگ با دشمن چه در لباس رزمنده، پرستار، پزشک و چه در لباس مادر، همسر و فرزند یک پای ثابت جنگ بودند.
این پژوهشگر و نویسنده حوزه دفاع مقدس تأکید کرد: اگر جامعه اسلامی این همه رزمنده غیور و این همه شهید دارد به خاطر پرورش اسلامی است که از مادران اسلامی خود دیدند، زنان جامعه و انقلاب اسلامی کوه‌های استواری بوده و هستند که یَل‌هایشان را برای حراست از وطن و شرافت راهی شهادت کردند و همچنان مثل کوه استوار مانده و دم برنیاوردند و حتی کسی از آن‌ها نشنیده که بگویند بچه‌های ما شهید شدند بلکه می‌گویند خدا داد و به راه خدا رفت.
وی افزود: اگرچه در همه ابعاد به حوزه ایثار و شهادت کم پرداخته شده ولی خاطرات زنان در دفاع مقدس از موارد مهمی است که مهجور مانده، باید مادران و همسران و خواهرانی که در دفاع مقدس وظایفی را برعهده داشته را دریابیم پیش‌از آنکه با فقدان این عزیزان روبه رو شویم.
دالوند با اشاره به این‌که برگزاری جلسات حضوری مستمر و مدون برای آموزش دیدن افراد علاقه‌مند به این حوزه حتماً باید در دستور کار ادارات فرهنگی مربوطه قرار بگیرد که ذهن علاقه‌مندان از این حوزه دور نشود و انجام پروژه‌های پژوهشی و نویسندگی آن‌ها به طور مستمر پیگیری شود.
این پژوهشگر و نویسنده حوزه دفاع مقدس عنوان کرد: پیگیری‌های مداوم برای جلسات، آموزش‌ها و انجام پروژه‌ها می‌تواند راه‌گشای خوبی برای پرداختن به فعالیت‌های بیشتر در این حوزه برای علاقه‌مندان به این عرصه باشد.
وی با اشاره به این‌که دفاع مقدس یادآور انقلاب اسلامی است که استقلال را برای مردم ایران به ارمغان آورد، افزود: همان انقلاب اسلامی که دشمنان نتوانستند استقلال آن‌را تحمل کنند برای همین دست به حمله به خاک این مرز و بوم زدند و این مردم بودند که از موضع دفاع برآمدند.
دالوند بیان کرد: اگر بخواهیم معنی دفاع مقدس را بدانیم همین است؛ یک حمله اجباری را به کشور ما تحمیل کردند که ما از موضع دفاع برآمدیم و این تنها کاری بود که می‌توانستیم انجام بدهیم و یادآورد همین رشادت‌ها، همدلی‌ها و شهادت‌هاست که هر بار با شنیدن نام آن تمام این‌ها یادآوری می‌شود وحس غرور و وطن‌پرستی را در همه زنده می‌کند.
این پژوهشگر و نویسنده حوزه دفاع مقدس با اشاره به این‌که دیدن رزمندگان جنگ، آشنایی با خانواده‌های آن‌ها، شنیدن خاطرات تک تک آن‌ها برای من نه تنها خاطره بلکه زندگی بود، ادامه داد: شاید بجای تک تک رزمنده‌ها و خانواده‌های شهدا زندگی کردم و خودم را جای آن‌ها گذاشتم و صبر خودم را با آن‌ها به قیاس گذاشتم.
وی افزود: شنیدن صحبت همه آن‌ها برای من درس‌ها و تجربه‌ها داشت، خودم را جای پدر شهید دورودی گذاشتم که سال‌ها جنازه فرزند شهیدش از مرز نیامده و برای دیدن و به خاک سپردن او گلایه‌اش را نزد امام رضا(ع) برد و به او پرخاش کرد که من جنازه فرزندم رو می‌خوام این چیز زیادی نیست که تو به من نمیدیش و امام رضا(ع) به خواب او آمده و اشاره کرده بود که برو فرزندت خواهد آمد و بعد از بازگشت پیکر فرزند شهیدش را آورده بودند.
دالوند هیچ‌وقت 45 اتوبوس رزمنده لرستانی برای عملیات حاج‌عمران را فراموش نمی‌کنم که بعد از عملیات فقط دو سه اتوبوس از آن‌ها برگشته بودند، افزود: شهدای این عملیات همان پدران، برادران و فرزندانی هستند که هرکدام آن‌ها در تک تک خانه‌های ما زندگی می‌کردند و کوچه‌های ما به اسم آن‌ها مزین هستند و چقدر خوب می‌شود که علاقه‌مندان به حوزه پژوهش در هر محله از شهرها همت کنند و زندگی هرکدام از این شهدا و رزمنده‌ها را به قلم تحریر در بیاورند و ده‌ها و بلکم صدها خاطرات دیگر از زندگی ایثارگران و شهدا شنیده‌ام که در خلوتم به آن‌ها فکر می‌کنم و آن صحنه‌ها را در ذهنم ترسیم و با قلم آن‌ها را بازسازی می‌کنم.
این پژوهشگر و نویسنده حوزه دفاع مقدس با اشاره به این‌که رسانه‌ها بهترین یادآور برای همه حرکت‌های عظیم و یادآوری و نهادینه کردن آن‌ها در جان انسان‌هاست، عنوان کرد: وظیفه اُرگان‌های مربوطه است که این خاطرات و تاریخ بزرگ که شروع یک حکومت انقلابی بزرگ بود را برای نسل‌های جدید جا بیاندازند و آن‌را به صورت فرهنگی در بیاورند که نسل به نسل و سینه به سینه در اذهان همه بماند و همه از آن صحبت کنند.
وی افزود: ذهن بچه‌ها در دوران کودکی و نوجوانی بهترین پذیرش را برای یادگیری دارد اگر تاریخ دفاع مقدس در دوره دبستان و راهنمایی ترویج داده شود بهترین و بیشترین تأثیرگذاری و ثبت و ضبط در ذهن آن‌ها را دارد.
دالوند تصریح کرد: از راه‌های انتقال این فرهنگ به نسل جوان از سنین پایین کودکی و نوجوانی می‌توان به روش‌هایی مانند برگزاری جلسات کتاب خوانی تاریخ انقلاب و دفاع مقدس در مدارس، بازگویی خاطرات جنگ در مدارس از طریق خواندن کتاب خاطرات جنگ توسط دانش‌آموزان، توزیع کتاب‌های کم حجم و پُرعکس دفاع مقدس بین دانش‌آموزان، اجرای نمایشنامه‌های جنگی توسط دانش‌آموزان و پخش فیلم‌های دفاع مقدس در سطح مدارس اشاره کرد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/161816/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

پیش‌بینی قیمت دلار 1 اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

وقوع رگبارهای پراکنده باران در لرستان

آغاز عملیات اجرایی ساخت زمین چمن مصنوعی در بروجرد

آغاز ساخت زمین چمن مصنوعی در بروجرد

فایننشال‌تایمز: پدافند هوایی اسرائیل به عاقبت اوکراین دچار خواهد شد

تهدید داخلی معادن بیشتر است یا خارجی؟

برگزاری آزمون استخدامی تأمین اجتماعی در لرستان

نجات دو کوهنورد گرفتار در دره شیرز کوهدشت

میمند میزبان جشنواره گل و گلاب

گرانی در اولین فایل‌های مسکن 1403

غیبت ایران در بازار 75 میلیارد دلاری بنگلادش

نجات جان 2 کوهنورد گرفتار در دره «شیرز» کوهدشت

کشف اتفاقی استخوان بزرگترین موجود دریایی که 202 میلیون سال قبل وجود داشت/ ویدئو

بایدن در آستانه شکست؟

چاپ ایران‌چک 500 هزار تومانی واقعیت دارد؟

عزم ستاد مبارزه با قاچاق کالا برای ساماندهی قاچاق ته‌لنجی

52 میلیون و 885 هزار لیتر سوخت در روستا‌های لرستان توزیع شد

پیام تسلیت مدیرکل بنیادآذربایجان غربی در پی درگذشت همکار خادم الشهدا حجت الاسلام «مصطفی حاجی حسینلو»

کاراته‌کای نوجوان لرستانی به اردوی تیم ملی دعوت شد

پیش بینی تولید 13.5 میلیون تن گندم در سال جاری

رئیس دومین بانک بزرگ روسیه: سوئیفت باید از بین برود

دستگیری دو نفر متخلف و کشف و دو قبضه اسلحه در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد

نویسنده آمریکایی: خاورمیانه در پرتگاه جنگ گسترده‌تری است که هیچ‌کس نمی‌خواهد

مرغ کیلویی چند؟

روند ادامه‌دار کاهش قیمت سکه

سقوط سهام آسیا

راهپیمایی «جمعه خشم» در الشتر

آیا انتخاب غذا ژنتیکی است؟

خانه‌های کلنگی تهران چند؟

استقرار 1419 دستگاه صندوق الکترونیک برای انتخابات خرم‌آباد و چگنی

تصادف در محور پلدختر به خرم‌آباد 8 مصدوم برجا گذاشت

خشم نمازگزاران لرستانی در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی

حمایت مردم ازنا از فلسطین و غزه

راهپیمایی «جمعه خشم» در خرم‌آباد

شلاگیم؛ ماجرای ضربه به پایگاه امنیتی رژیم اسرائیل

فعال کارگری: شیفت کار پنجشنبه کارگر باید «اضافه کاری» حساب شود

اختصاص بسته‌های غذایی مادران دارای فرزند شیرخوار سه دهک اول درآمدی

میمند فارس میزبان جشنواره گل و گلاب

پرداخت بیش از 90 درصد تسهیلات تبصره 18 در لرستان

غروب آفتاب در دره زیبای شیرز لرستان

عجیب‌ ترین قتل امسال توسط یک مادر و دختر رقم خورد!

خبر تهاجم به کشور از مرزهای خارجی تکذیب شد

کارشناس اقتصادی: سیاست ارز 28500 تومان برخلاف ارز 4200 هیچ آثار سوء پولی نداشته است

اوپک می‌تواند مانع 100 دلاری شدن قیمت نفت شود

آغاز کوچ 11 هزار خانوار عشایری در لرستان

وضعیت تاسیسات هسته‌ ای اصفهان بعد از حادثه امروز

واکنش فرمانده کل ارتش به انفجار در اصفهان

ماجرای تولید موبایل ایرانی به کجا رسید؟