ندای لرستان

آخرين مطالب

فقر و تأثیرات آن بر پیشرفت تحصیلی گفتگو

فقر و تأثیرات آن بر پیشرفت تحصیلی
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - ایسنا/لرستان یک مشاور خانواده گفت: فقر و مشکلات مالی یکی از عواملی است که می‌تواند به طُرُق مختلف بر پیشرفت تحصیلی تأثیر بگذارد.

مژده خداوردی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: امروزه تقریباً ثابت شده که خانواده تأثیر مستقیم و غیرقابل چشم‌پوشی بر روند تحصیلی فرزند و در ‌نهایت رشد و بلوغ جامعه دارد.
وی ادامه داد: تقریباً همه روان‌شناسان در یک جبهه قرار داشته و اعتقاد دارند که تنها افرادی که با سلامت روانی در سیستم آموزشی تحصیلات خود را با موفقیت طی می‌کنند می‌توانند یک کشور را در مسیر پیشرفت قرار دهند.
خداوردی با اشاره به این‌که صحبت از سلامت روانی بدون خانواده سالم تقریباً بی‌معناست، عنوان کرد: خانواده نخستین و اصلی‌ترین نهاد اجتماعی است که انسان در طول تاریخ با آن سروکار داشته و خانواده شکل‌دهنده عادت‌ها، رفتارها، اندیشه و طرز نگرش کودک است.
این مشاور خانواده با اشاره به این‌که نیاز به محبت و احترام نیاز فطری و روانی مشترک همه انسان‌هاست به‌گونه‌ای که می‌توان بدون تردید نیاز به دوست داشتن و دوست داشته شدن را انگیزه بسیاری از رفتار انسان‌ها و به تبع آن کودکان دانست، تصریح کرد: انسان موجودی عجیب محبت‌گراست و تجربه ثابت کرده تا امروز کمتر روشی کارایی محبت را برای حل مشکلات داشته است.
وی با بیان این‌که محبت و محیط عاطفی خانواده تنها عامل پیشرفت دانش‌آموزان نیست و عوامل مختلف دیگری در این امر دخیل هستند، اظهار کرد: سواد و تحصیلات یکی از عوامل مهم پیشرفت بشر است، بی‌سوادی در تمام ابعاد مختلف زندگی می‌تواند تأثیرگذار باشد مخصوصاً در بهداشت، رشد اقتصادی، فرهنگی، رشد و تربیت فرزندان، بی‌نظمی و ...
خداوردی با اشاره به این‌که تحصیلات والدین و داشتن شغل مرتبط با تحصیلات می‌تواند نقش مهمی در تحصیل و تربیت فرزندان داشته باشد، بیان کرد: والدین تحصیل‌کرده معمولاً موفق به احراز مشاغل بهتر و مفیدتر می‌شوند که به‌خودی‌خود از فرهنگ بالاتر و محیط و موقعیت بهتری برخوردار خواهند بود و برخورداری از این شرایط باعث تأثیر روی نگرش فرزندان نسبت به والدین و احساس امنیت و اعتمادبه‌نفس آن‌ها می‌شود و در نتیجه فرد بهتر و راحت‌تر می‌تواند با محیط خود ارتباط برقرار کند و همین امر موجب رشد و شکوفایی استعدادهای او می‌شود.
این مشاور خانواده با اشاره به نقش انگیزشی تشویق و تنبیه بر پیشرفت تحصیلی، تصریح کرد: تشویق از واژه شوق و علاقه گرفته شده است و از نظر اصطلاحی نیز به انجام کاری که موجب رغبت و علاقه برای انجام کاری شود گفته می‌شود.
وی افزود: مورد دیگر در مورد تشویق والدین پدیده مقایسه است که در خانواده‌های ما به شدت دیده می‌شود و خانواده‌ها با مقایسه فرزند خود با هوش توانایی‌های جسمی و روحی و استعدادهای متفاوت با فرد دیگر سعی در ترغیب و تشویق فرزند خود دارند.
خداوردی ادامه داد: عدم تشویق نه‌تنها دانش‌آموز را بی‌تفاوت نگه می‌دارد بلکه در مواردی عارضه آفرین و مسبب وارد شدن صدماتی به شخصیت کودک است و در واقع می‌توان تشویق برای کودک را با نور برای گیاه مقایسه کرد، همان‌گونه که اگر نور به گیاه نرسد هرچقدر هم آب و مواد معدنی برایش محیا باشد گیاه آن‌چنان که باید رشد نخواهد کرد.
این مشاور خانواده با اشاره به این‌که تنبیه در مقابل تشویق قرار می‌گیرد، اظهار کرد: تنبیه به معنای بیدار و آگاه کردن کسی برای امری است پس این امر همیشه کتک زدن و ملامت نیست و شامل نصیحت، ارشاد و موعظه نیز می‌شود لذا تنبیه در ابتدا برای هدایت است نه برای فرونشاندن خشم.
وی با اشاره به این‌که شیوه عاطفی از بهترین و موفق‌ترین روش‌های تربیتی است، عنوان کرد: کودک باید با جملات دوستت دارم و ندارم والدین آشنا باشد و آثار مطلوب و نامطلوب آن‌را دریابد، البته در بعضی موارد کودک ممکن است به نصیحت‌ها و موعظه‌ها پاسخ مثبت نشان ندهد در این صورت با توجه به نوع و زمان جرم به تنبیه بدنی، آن‌هم با شرایطی اجازه اقدام داده می‌شود.
خداوردی افزود: امام علی(ع) در این زمینه می‌فرماید: «خردمند با ادب پند می‌آموزد، حیوانات با کتک زدن تربیت می‌شوند» و امام صادق(ع) در جواب شکایت فردی از فرزندش می‌فرماید: «او را نزن، با او قهر کن اما این قهر را طولانی نکن».
این مشاور خانواده عنوان کرد: مورد دیگری که در موفقیت دانش‌آموزان می‌تواند مؤثر باشد مشورت کردن و میزان اعتماد و احترامی است که به کودک گذاشته می‌شود و در نتیجه آن کودک به والدین می‌گذارد، به‌طوری‌که امروزه در روان‌شناسی موفقیت، مشورت نکردن با دیگران و استبداد رأی یکی از عوامل مهمی است که موجب شکست می‌شود، در قرآن کریم خداوند یکی از ویژگی‌های بندگان شایسته خود را شور و مشورت کردن می‌خواند و همواره پیامبر اکرم(ص) را در انجام امور به مشورت و تبادل نظر با مؤمنان تشویق می‌کند.
وی بیان کرد: در مورد تأثیر خانواده بر پیشرفت تحصیلی می‌توان گفت ذوق یادگیری کودکان تا سن 5 و 6 سالگی بسیار بالاست ولی همواره با بالا رفتن سن این ذوق در اکثر کوکان کم می‌شود، به نظر می‌رسد خانواده و محیط‌های آموزشی می‌تواند علل آن باشد.
خداوردی عنوان کرد: باید باور کرد که شوق یادگیری و استعداد تحصیلی بسیاری از دانش‌آموزان به دلیل عدم وجود محیط مساعد فرهنگی در خانواده شکوفا نمی‌شود و یا به حداکثر خود نمی‌رسد، بسیاری از والدین که مدعی فراهم بودن همه امکانات برای پیشرفت تحصیلی فرزندانشان‌اند همان‌هایی هستند که در ارتقاء سطح فرهنگی خانواده بسیار سهل‌انگار بوده‌اند، به‌طورکلی می‌توان گفت آنچه والدین در تعامل خود با کودکان در خانه انجام می‌دهند عامل اصلی تعیین‌کننده توانایی‌های کلامی و پیشرفت درسی فرزندان است.
این مشاور خانواده با بیان این‌که فقر و مشکلات مالی یکی دیگر از عواملی است که می‌تواند به طریق مختلف بر پیشرفت تحصیلی تأثیر بگذارد، عنوان کرد: تحقیقات جدید نشان می‌دهد درگیر شدن با مسائل و مشکلات مالی شامل حتی نگرانی‌های مالی و فقر باعث عملکرد کُندتر و ضعیف‌تر مغز می‌شود و درگیری ذهنی مرتبط با مسائل مالی 13 درصد آی کیو را کاهش می‌دهد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/168683/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرمانده‌ای که روح نبرد را در کرانه‌ باختری دمید

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

علت گرانی شدید قیمت پیاز

کاهش منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های لرستان

دره خزینه، یکی از دره‌های زیبا و شگفت‌انگیز لرستان+فیلم

اتصال 232 روستاهای لرستان به اینترنت پرسرعت

فضای سبز بروجرد با پساب آبیاری می‌شود

جریمه یک میلیاردی خیبر خرم آباد در کمیته انضباطی

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

پالس‌های چراغ خاموش آمریکا

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

سرنوشت دلارهای نفتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه؛ در این یک فقره حق با بهروز افخمی بود!

آقای ذوالنوری ممنون

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

تولید 5.5تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان

شهدا بهترین الگوی جامعه هستند/ برای ادامه راه انقلاب به یاد و راه شهدا نیاز داریم

طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان احداث می شود

پیگیری تکمیل راه آهن دورود به خرم‌آباد

تکمیل راه‌آهن دورود - خرم‌آباد از منابع مختلف پیگیری می‌شود

استفاده از برنامه‌های نامزدهای انتخابات در کمیسیون‌های تخصصی

استاندار لرستان با خانواده شهید سید عباس صالحی روزبهانی دیدار کرد

خطر مسمومیت با قارچ‌های طبیعی

برنامه‌ صداوسیما برای معرفی نامزدهای دور دوم انتخابات مشخص شد

آغاز ضبط برنامه مناظرات نامزدهای دور دوم انتخابات در صدا و سیمای مرکز لرستان

یکپارچه سازی اراضی لرستان ضروری است

232 روستای بالای بیست خانوار لرستان به اینترنت پر سرعت دسترسی پیدا کردند

ثبت اختراع کاربردی دانشجوی دانشگاه لرستان

راه‌اندازی شبکه ملی روستا در صدا و سیما

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

برگزاری جشنواره مردمی وعده صادق در کوهدشت

طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان ساخته می‌شود

نجات روسیه با اقتصاد موازی

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی