ندای لرستان

آخرين مطالب

تاریخچه بارگذاری های مصوب در گفتگو با شهردار منطقه

کنترل روند بارگذاری در طرح تفصیلی ویژه منطقه 22 شهرداری تهران

کنترل روند بارگذاری در طرح تفصیلی ویژه منطقه 22
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - شهر: شهردار منطقه 22 درباره روند شکل گیری این منطقه، بافت فرسوده و کاهش بارگذاری جمعیتی این منطقه در طرح تفصیلی ویژه توضیح داد.

علی نوذرپور، شهردار منطقه 22 در گفتگو با خبرنگار شهر با بیان اینکه هیچ گونه ساخت و سازی در شهر بدون اجازه و نظارت شهرداری صورت نمی‌گیرد اما صنعت ساختمان متناسب با توسعه یافتگی آن در جهان در ایران رشد نکرده، گفت: در منطقه 22، دو بافت قدیمی و جدید وجود دارد، بافت قدیمی مانند پیکان شهر که مربوط به دهه 40 است؛ زمانی که کارخانه ایران ناسیونال شکل گرفت پیکان شهر به عنوان منازل کارگری این کارخانه طراحی شد که از نظر شهرسازی در زمان خود بسیار مناسب بوده و جزو ارزش های معماری دوره پهلوی دوم محسوب می‌شود.
او افزود: در حال حاضر که بیش از 50 سال از ساخت این بناها می گذرد، این بناها به سمت ناپایداری پیش می‌روند و به همین دلیل طرح بازآفرینی این محله آماده شده و در کمیسیون ماده پنج در حال بررسی است.
او ادامه داد: همچنین محله دهکده المپیک مربوط به بازی‌های المپیک است و زمان زیادی از آن می‌گذرد و دچار ناپایداری بافت شده است اما در سایر ساخت و سازها در منطقه کیفیت مناسب وجود دارد و ضوابط و مقررات فنی رعایت شده است.
شهردار منطقه 22 یادآور شد: با این حال اما اشکالی که در منطقه 22 به وجود آمده این است که برخلاف رویکرد اولیه که از ابتدا در تدوین طرح جامع تهران در سال 1349 به این منطقه نگاه می شد و باید یک منطقه تفریحی و تفرجگاهی باشد، بعد از انقلاب اما در یک مقطعی به واسطه جنگ و استقرار نیروهای نظامی در این منطقه بخشی از اراضی به سمت بلندمرتبه‌سازی خارج از رویکردهای اولیه رفت.
نوذرپور ادامه داد: در این منطقه شهر جدید کن در طرح جامع سال 1349 دیده شده بود و دریاچه که محصول بعد از انقلاب است نیز در آن طرح جانمایی شده بود و قرار بود که در شمال و جنوب بخش وسیعتری در اختیار آن قرار داده شود و دالان هوای خنک و پاک در شهر تهران باشد.
او اضافه کرد: طرح های مختلفی برای منطقه 22 وجود داشت اما در سال 1371 این منطقه به عنوان منطقه 22 به تهران متصل شد و بعد از آن در سال 1378 برای آن قانون طرح تفصیلی تهیه شد و بعد از آن نیز در سال 1391طرح تفصیلی برای کل تهران دیده شد و این منطقه نیز در آن لحاظ شد اما استمرار سیاستهای قبلی باعث شد که ظرفیت بارگذاری جمعیت بیش از ظرفیت اکولوژیکی و حد نهایی جمعیت برای منطقه 22 دیده شده شود.
نوذرپور عنوان کرد: در طرح جامع، افق جمعیتی این منطقه 350 هزار نفر دیده شده ولی بعد از آن با مداخله رئیس جمهور وقت در طرح جامع تهران دو و نیم میلیون نفر به حد جمعیتی تهران اضافه شد و این جمعیت در سطح شهر تهران پخش و حد جمعیتی منطقه 22 در طرح تفصیلی سال 1391 به 500 هزار نفر رسید، هرچند شورای عالی شهرسازی و معماری هیچ وقت این مساله را نپذیرفت اما در اسناد این مساله وجود داشت.
او با بیان اینکه در ابتدای دوره جدید مدیریت شهری، بررسی های مشاور طرح تفصیلی ویژه منطقه 22 نشان می‌داد که 480 هزار نفر بارگذاری انجام شده و چیزی برای آینده باقی نمانده که بخواهیم پروانه صادر کنیم و بارگذاری جدید انجام دهیم، افزود: در سال 1393 شورای عالی شهرسازی و معماری کشور مصوبه ای می ‌گذراند و سه مصوبه کمیسیون ماده پنج یعنی مصوبه‌ های 320 ، 351 و 357 که مبنای بارگذاری جمعیتی بعد از سال 1391 بود را لغو می‌کند. ولی لغو این مساله هیچ وقت از شهرداری مرکز به شهرداری منطقه ابلاغ نشد و شهرداری منطقه از سال 1393 به بعد نیز بر اساس همان رویه ها تا سال 1396 ادامه داد و بخشی از این بارگذاری ها و برج ها در این مقطع ایجاد شده که معضلی برای منطقه به وجود آورده است.
شهردار منطقه 22 با بیان اینکه در این منطقه مساحت برج ها از منطقه یک بیشتر اما تعداد آن از منطقه یک کمتر است، افزود: طرح تفصیلی ویژه که آخرین جلسه کارگروه فنی کمیسیون ماده پنج آن برگزار شده و تا دو هفته آینده اولین جلسه کمیسیون ماده 5 آن به تصویب می‌رسد رویکرد زیست محیطی دارد و برای جلوگیری از بارگذاری بیش از ظرفیت اکولوژیکی منطقه تهیه شده است به گونه ای که ظرفیت جمعیت پذیری که در طرح تفصیلی سال 1391 معادل 750 هزار نفر بود، در طرح تفصیلی ویژه به 520 هزار نفر تقلیل پیدا کرد و روند بارگذاری در طرح تفصیلی ویژه منطقه 22 کنترل شده است.
نوذرپور با بیان اینکه 220 هزار نفر تا بحال در این منطقه مستقر شدند ولی استقرار جمعیت در این منطقه از نظر سرعت پنج برابر رشد جمعیت شهر تهران است، توضیح داد: بدین ترتیب، فضاهای خصوصی شکل گرفته ولی فضای عمومی متناسب با آن ایجاد نشده و این مسأله باعث می شود که از نظر سرانه های هفتگانه با مشکل مواجه شویم.
خبرنگار: علی سی پی

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/177416/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نویسنده آمریکایی: خاورمیانه در پرتگاه جنگ گسترده‌تری است که هیچ‌کس نمی‌خواهد

مرغ کیلویی چند؟

روند ادامه‌دار کاهش قیمت سکه

سقوط سهام آسیا

راهپیمایی «جمعه خشم» در الشتر

آیا انتخاب غذا ژنتیکی است؟

خانه‌های کلنگی تهران چند؟

استقرار 1419 دستگاه صندوق الکترونیک برای انتخابات خرم‌آباد و چگنی

تصادف در محور پلدختر به خرم‌آباد 8 مصدوم برجا گذاشت

خشم نمازگزاران لرستانی در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی

حمایت مردم ازنا از فلسطین و غزه

راهپیمایی «جمعه خشم» در خرم‌آباد

شلاگیم؛ ماجرای ضربه به پایگاه امنیتی رژیم اسرائیل

فعال کارگری: شیفت کار پنجشنبه کارگر باید «اضافه کاری» حساب شود

اختصاص بسته‌های غذایی مادران دارای فرزند شیرخوار سه دهک اول درآمدی

میمند فارس میزبان جشنواره گل و گلاب

پرداخت بیش از 90 درصد تسهیلات تبصره 18 در لرستان

غروب آفتاب در دره زیبای شیرز لرستان

عجیب‌ ترین قتل امسال توسط یک مادر و دختر رقم خورد!

خبر تهاجم به کشور از مرزهای خارجی تکذیب شد

کارشناس اقتصادی: سیاست ارز 28500 تومان برخلاف ارز 4200 هیچ آثار سوء پولی نداشته است

اوپک می‌تواند مانع 100 دلاری شدن قیمت نفت شود

آغاز کوچ 11 هزار خانوار عشایری در لرستان

وضعیت تاسیسات هسته‌ ای اصفهان بعد از حادثه امروز

واکنش فرمانده کل ارتش به انفجار در اصفهان

ماجرای تولید موبایل ایرانی به کجا رسید؟

آماری از تورم نقطه به نقطه تولید گوشت قرمز در کشور

میمند میزبان جشنواره گل و گلاب میمند

واکنش ایلان ماسک به حمله اسرائیل به ایران/ به سمت هم‌موشک پرتاب نکنیم!

واقعیت‌هایی ورای روایت‌ها

پیش‌بینی یک کارشناس درباره نرخ اجاره در سال 1403؛ اجاره‌بها از تورم پیشی می‌گیرد؟

تکذیب ممنوعیت پرواز عراق - ایران

اولتیماتوم 2 ماهه بازرسی لرستان برای تکمیل پل شوراب

چگونه سلول های سرطانی را از بین ببریم؟/ ویدئو

سقوط قیمت بیت کوین

هشدار زرد هواشناسی در لرستان

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

مخالفت آمریکا با عضویت فلسطین در سازمان ملل

خبری تازه درباره پروازهای فرودگاه امام و مهرآباد

بارش‌های بهاری تا نیمه اردیبهشت‌ ادامه دارد؛ آیا بارندگی‌ها، کم‌بارشی زمستان را جبران می‌کند؟

واکنش سپاه به آسیب نیروگاه اتمی اسرائیل

منشا صدای انفجار در تبریز مشخص شد

جزئیات جدید از شنیده شدن صدای 3 انفجار در مرکز ایران

پایان یکه تازی اردوغان؟

رقم دقیق افزایش حقوق کارمندان

بودجه امسال چه زمانی نهایی می‌شود؟

لایروبی آبشخور‌های مناطق حفاظت محیط زیست لرستان

اقامه نماز جمعه خرم آباد به امامت حجت الاسلام والمسلمین شمسی فر

عامل ساخت پیام‌های جعلی و هتک حرمت افراد در اینستاگرام دستگیر شد

کشف فسیل یک مار باستانی در هند که احتمالا بلندتر از یک اتوبوس بوده و یک تن وزن داشته است