ندای لرستان

آخرين مطالب

چاله های تاریخی در معابر خرم‌آباد مقالات

چاله های تاریخی در معابر خرم‌آباد
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - خرم‌آباد - خرم‌آباد با قدمت 54 هزار ساله یکی از شهرها و سکونتگاه های قدیمی بشری است، این پیشینه به آسفالت خیابان های این شهر نیز سرایت کرده و بسیاری از معابر و خیابان این شهر رنگ آسفالت به خود ندیده است.

شهر خرم آباد بیست و سومین شهر پرجمعیت ایران و مرکز استان لرستان است که طبق سرشماری سال 1395 مرکز آمار ایران373 هزار و 416 نفر جمعیت دارد و در میان دره‌های زاگرس قرار دارد.
اکنون چندین سال است که خرم آباد به شهر چاله و چوله معروف است، برخی از خیابان های آسفالته، از خیابان‌های بدون آسفالت بهتر است، خرم آباد به شهری پر از چاله تبدیل شده است، نه عابران می توانند به راحتی از خیابان های شهر گذر کنند و نه خودروها می توانند با شرایطی خوب از خیابان ها عبور کنند.
زمانی که با خودرو بخواهی از خیابانی از این شهر گذر کنی آنقدر چاله دارد و خیابان ها از آسفالت نامناسبی برخوردار است که رانندگان مجبور هستند که خودروی خود را به هر طرفی بچرخاند تا بتواند از شر چاله ها نجات پیدا کند تا برای گذر از چند خیابان وسیله نقلیه اش راهی تعمیرگاه خودرو نشود.
عابران نیز همین مشکل را دارند، گاهی برای عبور از خیابان ها درگیر مشکلاتی می شوند که شاید تا سال های سال از دست آن رها نشوند، یکی از شهروندان خرم آبادی در این باره گفت: بارها از خیابان های اصلی سطح شهر که گذر می کنم، باید مراقب خود و فرزند کوچکم باشم چون زمانی که تنها سه سال داشت در یکی از این چاله های ناشی از آسفالت نامناسب شهر افتاد و دست فرزندم از چندین ناحیه شکست که اکنون با گذشته دو سال از این ماجرا در فصل سرما هنوز گاهی دست دخترم با درد شدید همراه است.
مریم که دختر پنج ساله اش را در خیابان علوی به همراه دارد، به یکی از این چاله ها اشاره می کند و می گوید: این نمونه ای از چاله های خیابان های اصلی شهر خرم آباد است، چون مرکز شهر است وضعیت نسبت به دیگر مناطق بهتر است، اگر سری به مناطق جنوبی شهر یا حتی شمال شهر بزنید آن وقت متوجه می شوید که آسفالت در شهر خرم آباد هیچ معنایی ندارد و گویا مسوولان شهرداری با بحث آسفالت قهر هستند و هیچ اقدامی برای این موضوع مهم انجام نمی دهند.
وی ادامه داد: موضوع آسفالت نشدن خیابان ها به کنار، یکی از مسائل مهم وضعیت نامناسب خیابان ها و کوچه های شهر خرم آباد این است که نه تنها آسفالت خوبی ندارد، سرعت گیری های نامناسب و هر کدام به شیوه ای خاص تمام معابر، کوچه ها و خیابان های شهر را پر کرده است و همین موضوع باعث شده است اگر با خودرو ازمنزل خارج شویم برای وسایل نقلیه هم مشکل ساز است و مجبوریم بخاطر تعداد زیاد سرعت گیرها، با آرامش از خیابان ها عبور کنیم تا وسیله نقلیه مان نیز بخاطر این موضوع دچار مشکل نشود.
احمدرضا یکی دیگر از شهروندان خرم آبادی گفت: شاید حدود 10 سال پیش بود که مسوولان شهرداری با هیاهو خبر دادند که نهضت آسفالت خیابان های شهر خرم آباد شروع شده است و در چند سال می توانیم همه کوچه ها، معابر و خیابان های شهر را آسفالت کنیم، اما این کار نه تنها انجام نشد بلکه هر روز وضعیت آسفالت در این شهر به عنوان مرکز استان بد و بدتر می شود.
وی ادامه داد: ما نهضت آسفالت نمی خواهیم، تنها درخواستی که از مسوولان داریم این است که وضعیت آسفالت خیابان ها و کوچه های شهر را بهبود ببخشند چون به حدی نامناسب است که هر لحظه چه پیاده چه سواره باید منتظر یک اتفاق باشیم، شهر پر از چاله است.
وی که خود در زمینه شهرسازی و معماری تا حدودی آشنایی دارد، گفت: شهر خرم آباد بخاطر قدمت تاریخی که دارد می تواند یکی از شهرهای بسیار زیبا از هر نظر به ویژه از نظر گردشگری باشد اما در سالیان گذشته به حدی نامهربانی از سوی مسوولان اجرایی دیده است که خیابان های شهر پر از چاله، دیوارهای شهر وضعیتی نامناسب و دور از فضای معماری مناسب، اصول شهرسازی اصلا رعایت نمی شود و هزاران مشکلی که شهر را از وضعیت مطلوب به نامطلوب تبدیل کرده است.
وی اضافه کرد: شهر خرم آباد شهری است که می تواند با معماری درست یک منبع درآمدی خوبی برای گردشگران باشد اما حتی از نظر آسفالت خیابان ها هم نمی توان امیدی به حضور گردشگران به این شهر داشت. اکنون مهمترین مشکل شهر خرم آباد در حوزه معماری شهرسازی عدم سرمایه گذاری در بخش ساخت و ساز و به تبع آن بی برنامه گی این شهر است.
حسن آذری رئیس شورای اسلامی وقت شهر خرم آباد در سال 90 اعلام کرد که نهضت آسفالت در خرم آباد آغاز شده است و همچنان ادامه دارد، قرار بود سه قرارداد 300 میلیون تومانی، دو قرارداد 250 میلیون تومانی و سه قرارداد یک میلیارد تومانی برای آغاز نهضت آسفالت در خرم آباد منعقد شود.
وی گفته بود که قرار است 50 درصد اعتبار نهضت آسفالت را استانداری و مابقی را شهرداری و شورای شهر خرم آباد تقبل کنند، حتی اعلام کرد که آسفالت در حال حاضر آسفالت بلوار بهارستان، بلوار زرین کوب، خیابان 60 متری، ساحلی، شریعتی، بلوار و لایت و چند خیابان دیگر آغاز شده است و هشت گروه در حال آسفالت محله ها و لکه گیری هستند.
اما حدود 9 سال از آن جریان می گذرد که نه تنها نهضت آسفالت اجرا نشد، بلکه هر روز بخاطر عملیات حفاری شرکت های آب و فاضلاب، گاز و مخابرات وضعیت خیابان ها و کوچه های شهر بدتر می شود و روند نامطلوب تری نسبت به گذشته هم پیدا کرده است.
این وضعیت به حدی نگران کننده و آزاردهنده است که حتی داریوش شاهون وند دادستان عمومی و انقلاب خرم آباد را بر آن داشت که طی نامه ای خطاب به شهردار، دستور قضایی رسیدگی فوری به وض عیت نامطلوب آسفالت معابر در شهر و دفع زباله ها و آب های سطحی منازل سازمانی 22 بهمن خرم آباد را داد.
دادستان عمومی و انقلاب خرم آباد به شهردار این شهر نوشت که این امر زیبنده شهروندان نیست بنابراین برای حفظ و نظارت بر حقوق عامه و حقوق شهروندی مقرر است با تشکیل کارگروه مربوطه و مراجعه حضوری به این مناطق در راستای رفع مشکلات و نواقص عدیده این امکان شهری اقدام و نتیجه آن نیز به دادستانی اعلام شود.
400 میلیارد تومان برای آسفالت خیابان های خرم آباد نیاز است
فرماندار خرم آباد در زمینه وضعیت شهر خرم آباد در گفت و گو با ایرنا درباره آسفالت کوچه ها و خیابان های شهر خرم آباد گفت: برای آسفالت معابر شهر خرم آباد 400 میلیارد تومان نیاز داریم تا معابر خاکی و روکش آسفالت بافت های قدیمی آسفالت شود به همین منظور 20 هزار تن آسفالت تا پایان سال در اختیار شهرداری قرار می گیرد تا هفته های آینده آسفالت معابر شروع شود .
این در حالی است که علیرضا صادقی معاون عمرانی شهرداری خرم‌آباد نیز اعلام کرد که حدود 420 میلیارد تومان برای آسفالت معابر خرم‌آباد نیاز است، این شهر چهار هزار و 300 هکتار مساحت دارد و 25 درصد از این مقدار معابر شهری است که برای بهسازی وضعیت آسفالت آن‌ها حدود 420 میلیارد تومان نیاز است .
صادقی با بیان اینکه سال گذشته بیش از 32 میلیارد تومان برای آسفالت معابر این شهر اختصاص داده شد، اظهار داشت: بسیاری از نقاط شهر خرم‌آباد یا هنوز آسفالت نشده یا فرسوده شده است . البته افزایش قیمت قیر به 6 میلیون تومان در هر تن عملیات آسفالت معابر را با مشکل مواجه کرده است .
معاون فنی و عمرانی شهردار خرم‌آباد با بیان اینکه این شهر جزو شهرهای با جمعیت بیش از 50 هزار نفر است، گفت: یارانه قیر به شهرداری خرم‌آباد تعلق نمی‌گیرد در حالی که این شهر 500 هکتار بافت فرسوده و حاشیه‌نشین دارد که آسفالت و بهسازی معابر آن به اختصاص اعتبارات حمایتی دولتی نیاز دارد.
محمد شریفی‌مقدم، شهردار خرم‌آباد نیز اول آذرماه 99 در خصوص آسفالت این شهر گفت: وضعیت بد آسفالت را قبول داریم اما شهرداری هم مشکلات خاص خودش را دارد و حجم کار زیاد است . تلاش می‌کنیم لکه‌گیری‌های خیابان‌ها و معابر اصلی و فرعی را تا قبل از آغاز بارندگی‌ها انجام دهیم .
شریفی‌مقدم به افزایش قیمت قیر اشاره کرد و افزود: در یک سال گذشته حدود 37 میلیارد تومان از اعتبارات شهرداری و عمرانی در رابطه با انجام آسفالت خیابان‌ها و کوچه‌ها هزینه شده است . البته که تلاش ما این است شهری داشته باشیم که شهروندان از آن راضی باشند .
رانندگی در برخی از خیابان‌های شهر واقعا عذاب‌آور شده است. خیابان‌هایی پر از چاله ‌چوله و آسفالت تخریب ‌شده باعث شده وضعیت خیابان‌ها چنان نامطلوب باشد که شلوغ‌ترین تعمیرکاران شهر، جلوبندی‌سازان هستند ، مرکز و حاشیه شهر هم تفاوتی ندارند و همه‌جای شهر اوضاع خراب خیابان‌ها وجود دارد. اگر جایی هم آسفالت می‌شود به‌دلیل پایین بودن کیفیت مصالح و اجرای نامناسب آن، پس از مدت کوتاهی دچار عوارض زیادی می‌شود .
حال که آسفالت خیابان های شهر خرم آباد برای بودجه و اعتبار بلاتکلیف است انتظار می رود مسوولان اجرایی برای تامین این اعتبار اقدام اساسی را انجام دهند تا شهر خرم آباد از این وضعیت نامناسب آسفالت کوچه ها و خیابان ها خارج شود و رنگ و بویی تازه بخاطر فرارسیدن سال جدید بگیرد.
برچسب‌ها
شورای شهر خرم آباد شهرداری خرم آباد

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/184988/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ده نمکی در دو اپیزود

در باکو جایی برای شیعیان نیست

چرا رئیسی به پاکستان سفر کرد؟

صادرات طلای سرخ به 400 تن می‌رسد

صنعت خودرو، قربانی زیاده‌خواهی مسئولان و دلالان

پاسخ معاون وزیر کار در مورد دستمزد کارگران؛ افزایش 119 درصدی حقوق در 3 سال

برگزاری اردوی تیم ملی کستی آزاد جوانان در ساری

روشنایی گردنه زاغه ملایر به طول 5 کیلومتر آماده بهره برداری است

اولین نشست استاندار لرستان با مدیران اقتصادی

معارفه استاندار جدید لرستان | استاندار جدید کیست؟

لرستان صدر جدول؛ تعداد مجوزهای تبدیل شده از 427 هزار گذشت

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

درخواست خصمانه آرژانتین از پاکستان و سریلانکا علیه ایران

التهاب سیاسی در دانشگاه‌های آمریکا

افزایش سه برابری ظرفیت تبادل برق ایران و ترکمنستان

بررسی طرح مالیات بر عایدی سرمایه؛ نرخ مالیات املاک، خودرو، طلا و ارز چقدر است؟

پاسخ معاون وزیر کار در مورد دستمزد کارگران؛ افزایش حقوق بی‌سابقه بوده، 119 درصد افزایش یافت

56 هزار هکتار از اراضی پلدختر زیر کشت محصولات کشاورزی رفت

پایانی بر شروع دوباره طبابت دندانپزشک قلابی در بروجرد

مبادلات طلا ساماندهی می‌شود

وصول 110 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در سال گذشته

اتمام بررسی جداول لایحه بودجه 1403 در کمیسیون تلفیق

ابراز تاسف معاون وزیر صمت از کاهش عرضه محصولات پتروشیمی

هشدار وزارت کار: اخبار رسمی کالابرگ‌ را تنها از مراجع رسمی دنبال کنید

319 هزار هکتار از اراضی لرستان در قالب طرح جهش تولید زیر کشت رفته است

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی شهادت جانباز گرانقدر «سلمان کلیوند عباسی»

نشست هم‌اندیشی تشکل‌های ایثارگری با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

قاچاقچی پارچه و فندک در لرستان جریمه شد

افزایش 17 برابری خرید شمش طلا در حراج مرکز مبادله

هفت هزار تن چای خارجی اموال تملیکی به مزایده گذاشته شد

خبر خوب برای کارگران؛ اخراج سخت شد

تیرخلاص به خودروی کارکرده

رعایت عدالت و کرامت انسانی رویکرد مدیران لرستان باشد

تک‌صدایی در لرستان نباید داشته باشیم/ هدف‌گذاری برای سفر دوم دولت

وعدۀ افتتاح ورزشگاه خرم‌آباد در سفر دوم رئیس‌جمهور

سازمان مدیریت اعتبار پروژه بیمارستانی کوهدشت را پرداخت نکرده است

معرفی 48 واحد از املاک دانشگاه علوم پزشکی لرستان برای مولدسازی

3 پروژه سفر دولت به لرستان در حوزه آب نیازمند اعتبار هستند

تأمین هزار و 224 هکتار زمین برای ساخت مسکن ملی در لرستان

اعتباری برای روستاهای ضرر دیده از طرح «قمرود» پرداخت نشده است

اعتبارات جبران خسارت‌های سیلاب 98 در حوزه راه پرداخت نشده است

تأکید استاندار بر پیگیری اعتبارات طرح‌های نیمه تمام لرستان

تجلیل از پدر دو بیتی لکی لرستان

مادر شهیدان «محمد حسن و محمدحسین نیرنگ» آسمانی شد

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 5 اردیبهشت 1403

آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم

فروشنده تجهیزات تقلب کنکور در لرستان دستگیر شد

منظره زیبا و بهاری دریاچه گهر

زارع‌پور: رفع فیلتر گوگل پلی یکی از دستور کارهای گروه تعیین مصادیق مجرمانه است

شاخص بورس در سطح دو میلیون و 300 هزار واحد ماند