ندای لرستان

آخرين مطالب

بی‌میلی اعراب برای طرح «غزه پس از جنگ» مقالات

بی‌میلی اعراب برای طرح «غزه پس از جنگ»
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه به دنبال اجرای طرح‌هایی برای تامین امنیت و بازسازی غزه پس از پایان جنگ اسرائیل و حماس بود؛ اما سکوت در میان کشورهای عربی (که مقامات آمریکایی تصور می‌کنند به نظارت بر این سرزمین ویران‌شده کمک می‌کنند) بر دشواری واشنگتن برای طرح «روز بعد» تاکید کرد. ‌«میسی رایان» در گزارش اول مه در واشنگتن‌پست نوشت، بلینکن در سخنانی در نشست مجمع جهانی اقتصاد در پایتخت عربستان گفت که دولت متبوعش به پیگیری چند ماهی خود برای برقراری ترتیباتی برای غزه که از سال2007 تحت کنترل حماس است، ادامه خواهد داد.
اسرائیل اگرچه متعهد شده که این گروه شبه‌نظامی را از میان ببرد، اما هیچ برنامه‌ای را با حمایت ایالات متحده برای آینده امضا نکرده است. بلینکن گفت: «کارهای زیادی روی آن طرح انجام شده است. باید کارهای بیشتری انجام شود تا بتوانیم آماده باشیم. در عین حال، من فکر می‌کنم واضح است که در غیاب یک افق سیاسی واقعی برای فلسطینی‌ها، داشتن یک برنامه منسجم برای خود غزه، اگر نگوییم غیرممکن، بسیار سخت‌تر خواهد بود. بنابراین ما در حال کار روی آن هم هستیم.» بی‌میلی کشورهای عربی به تعهد به تامین نیرو یا کمک مالی برای غزه بلافاصله پس از اظهارات بلینکن آشکار شد، آن‌گاه که وزرای خارجه مصر، اردن و عربستان گفتند که قبل از اینکه با مشارکت در هر عملیات حفظ صلحی موافقت کنند، باید شفافیت در این زمینه رسیدن به کشور فلسطین وجود داشته باشد. آنها به مقیاس ویرانی در غزه و این احتمال اشاره کردند که نیروهای خارجی بدون برنامه‌ای قابل اجرا برای صلح پایدار به‌عنوان اشغالگران جدید دیده می‌شوند.
ایمن الصفدی، وزیر امور خارجه اردن گفت: «هرکسی که به آنجا می‌رود، اگر دیده یا تصور شود که این نیرو برای تحکیم بدبختی‌ای که این جنگ ایجاد کرده به آنجا رفته است، به‌عنوان دشمن دیده می‌شود. من فکر می‌کنم هیچ‌کس نمی‌خواهد بخشی از این پیکربندی باشد.» شاهزاده فیصل بن‌فرحان آل‌سعود، وزیر امور خارجه عربستان سعودی از بیان اینکه آیا کشورش به یک نیروی امنیتی بدون تعهد به راه‌حل دو کشوری از سوی اسرائیل کمک خواهد کرد یا خیر، خودداری کرد؛ ایده‌ای که کابینه نتانیاهو را ملزم به تغییر موضع خود می‌کند. او گفت: «این امر عملا آن را قابل دوام‌تر می‌کند؛ زیرا این به آن معناست که هر کسی وارد آنجا شود -چه یک نیروی بین‌المللی زیر نظر سازمان ملل باشد، چه نیروهای مختلط از برخی کشورها که مایلند باشند- آن نیرو هر چه باشد، اعتبار لازم برای مشارکت در میدان را خواهد داشت.»
اندکی پس از آنکه اسرائیل کارزار خود را علیه حماس آغاز کرد، دولت بایدن تصمیم گرفت تا طرحی را برای تامین امنیت و حکومت در غزه پس از جنگ ایجاد کند. مقامات آمریکایی پیشنهاد کرده‌اند که تشکیلات خودگردان فلسطینی احیا شده -نهادی که اکنون بخش‌هایی از کرانه باختری را اداره می‌کند - ممکن است کنترل غزه را در دست بگیرد. آنها مشارکت «روز بعد» از سوی همسایگان عرب را به‌عنوان بخشی از یک توافق بزرگ‌تر پیش‌بینی می‌کنند که شامل عادی‌سازی بین اسرائیل و عربستان و چارچوبی الزام آور برای یک کشور نهایی فلسطینی می‌شود. مقامات می‌گویند در حال پیشرفت در دستیابی به خطوط کلی یک معامله هستند.
اما تنظیم و سازمان دادن به یک معامله بزرگ با انبوهی از مشکلات مواجه است. اسرائیلی‌ها و بسیاری از فلسطینی‌ها، تشکیلات خودگردان فلسطین را فاسد و ناتوان می‌دانند. حماس احتمالا به‌عنوان یک گروه شورشی جان به در می‌برد. مهم‌تر از همه، کابینه راست افراطی نتانیاهو همچنان مخالف تشکیل کشور فلسطینی و واگذاری اراضی است و به‌طور بالقوه توافقی را که نزدیک‌ترین متحد اسرائیل، یعنی ایالات متحده، به دنبال دستیابی به آن است، محکوم می‌کند. سامح شکری، وزیر امور خارجه مصر، تمایل کشورش برای مشارکت را - با یک هشدار بزرگ – مورد تصدیق قرار داد. او گفت: «البته، ما حاضریم به هر شکلی که باشد، به‌طور کامل نقش ایفا کنیم. اما این نقش و آنچه که ما از نظر خطرات و مزایا می‌پذیریم، منوط به ارزیابی کلی نتیجه نهایی و سازگاری آن با اهداف ما خواهد بود.»
بلینکن گفت که حل مساله حکومت و حکمرانی در غزه مستلزم تضمین این است که فلسطینی‌ها «آرزوهای مشروع خود را برای ایجاد کشور خودشان برآورده کنند.» اما او این چالش را امیدوارانه به تصویر کشید. بلینکن گفت: «من فکر می‌کنم بسیاری از این چیزها قابل دستیابی هستند؛ اما ما هنوز کار زیادی برای انجام دادن داریم. با این حال، بگذارید چیز دیگری بگویم: من فکر می‌کنم که ما واقعا نمی‌توانیم برای کل منطقه و همچنین برای اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها به‌ویژه به دنبال پیشرفت سریع باشیم.» «آرون دیوید میلر»، دیپلمات قدیمی آمریکایی که اکنون در بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی کار می‌کند، گفت که «بهای پذیرش» برای کشورهای عربی برای مشارکت در غزه پسا جنگ – حمایت اسرائیل از تشکیل کشور فلسطین – ممکن است اکنون فراتر از توان ایالات متحده باشد.
وزرای عرب از اسرائیل به‌خاطر رد فوری مساله «دولت فلسطینی» انتقاد کردند. صفدی گفت: «چالشی که ما داریم این است که اکنون شریکی در اسرائیل نداریم.» توقف بلینکن در ریاض پیش از سفر برنامه‌ریزی‌شده به اردن و اسرائیل انجام شد؛ جایی‌که وی بر افزایش کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان نیازمند در غزه تمرکز کرد. گفت‌وگوهای او در عربستان بر تلاش مداوم برای میانجی‌گری به‌منظور آتش‌بس و توافق آزادسازی گروگان‌ها بین اسرائیل و حماس متمرکز شد. بلینکن از حماس خواست تا پیشنهاد اخیر اسرائیل را بپذیرد؛ پیشنهادی که او آن را «فوق‌العاده، فوق‌العاده سخاوتمندانه» خواند. بلینکن افزود: «تنها چیزی که بین مردم غزه و آتش‌بس وجود دارد، حماس است. آنها باید تصمیم بگیرند و باید سریع تصمیم بگیرند.»

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/950281/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اعلام جزئیات قتل یک راننده در پمپ بنزین با سلاح جنگی

جشنواره «تدریس برتر» توسط دانشگاه فرهنگیان لرستان برگزار می‌شود

پوستر «روز لرستان» رونمایی شد

پرداخت 890 میلیارد تسهیلات تولید و اشتغال به لرستان

توضیحات پلیس الیگودرز در مورد قتل یک راننده در جایگاه سوخت

نشست پیشرفت محله با جهاد تبیین در تبلیغات اسلامی لرستان برگزار شد

شیطنت بی‌بی‌سی پس از نامگذاری ورزشگاه جدید خرم‌آباد

لرستان رتبه اول دریافت تسهیلات کمک به افزایش تولید و ایجاد اشتغال پایدار

10 پرسش ساده درباره پرونده‌ای پیچیده

نمایشنامه‌ای که اردوغان تغییر داد

ماجرای قتل راننده اتوبوس در الیگودرز چه بود؟

هراس فرماندهان اسرائیلی از «جنگ ابدی» در غزه

پیام ویدئویی حزب الله لبنان: دژهای خیبر فروخواهند ریخت

قیمت تخم مرغ چند؟

صدرنشینی دوباره خیبر

1240 عنوان کتاب در مرکز اسناد و مفاخر بروجرد

جایگاه جدید سرعت اینترنت ثابت و موبایل ایران مشخص شد

خیبر خرم آباد صدر جدول را پس گرفت

رئیس اتحادیه میوه و سبزی: کاهش قیمت میوه به ضرر کشاورز است!

«عدم تخصیص ارز» یا «احتکار» موبایل؛ دلیل التهاب بازار موبایل چیست؟

پوستر روز مقاومت مردم لرستان رونمایی شد

جوی آرام و پایدار در لرستان

دو قطبی‌سازی خطرناک بر سر حجاب

هواپیماها زمین‌گیر شده‌اند

قیمت جدید مرغ و گوشت در بازار

روایت عظیم زاده اردبیلی از رویداد همتایابی در قشم

یادی از شهدای عملیات حاج عمران در لرستان

تعطیلات بدون تحقیقات

یک قدم تا تعطیلی شنبه

«وحیدی» پشت گشت ارشاد ایستاد

واردکنندگان موبایل در انتظار تامین ارز

زمزمه احیای برجام از زبان گروسی

من اولین شکارچی شفق قطبی در ایران هستم

سبحانیان: مالیات 50 درصد اصناف و مشاغل صفر است

مقصد اشتباه خودروی وارداتی؛ 12هزار خودرو وارد شده کجا رفتند؟

کشف بیش از 11 میلیارد کالای قاچاق در لرستان

مرگ یک کارگر در کارخانه فولاد فیروزآباد بویراحمد

روایت محسن رضایی از عملیات وعده صادق/اقتدار امروز کشور مدیون سلحشوری رزمندگان است

مدیریت برتر بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان در حوزه رویداد جوانی جمعیت

گرامیداشت شهدای عملیات حاج‌عمران در خرم‌آباد

سودسازی با فرمول یک

روایت تأدیب

جدیدترین آمار پرداخت تسهیلات بانکی به تفکیک استان‌ها مشخص شد

آغاز دهمین دوره آموزشی نومعلمان در لرستان

ارسال 800 اثر به دبیرخانه چهارمین جشنواره اقوام ایران‌ زمین

لحظه دستگیری 3عامل شرارت در بیمارستان ابن‌سینا لرستان

جهاد دانشگاهی پل ارتباط بین دانشگاه و نیازمندی‌های جامعه است

65 پروژه مخابراتی لرستان افتتاح شد

برگزاری دوره تربیت مربی پیش‌دبستانی قرآن کریم

قتل راننده اتوبوس در یکی از جایگاه های عرضه سوخت الیگودرز لرستان