ندای لرستان

آخرين مطالب

بیشه، تفرجگاه یا قربانگاه؟ مقالات

  بزرگنمايي:

ندای لرستان - خرم آباد - ماهنامه تخصصی جمعیت هلال احمر لرستان در مطلبی با عنوان بیشه، تفرجگاه یا قربانگاه؟ نوشت: با شروع فصل بهار، خبرهای تکان دهنده‌ای مبنی بر غرق شدن عده‌ای در آب‌های لرستان به گوش می‌رسد که برخی‌ها به عنوان مهمان به این استان سفر کرده بودند.

به گزارش ایرنا در ادامه این مطلب آمده است: با شروع فصل‌های بهار و تابستان، همزمان با احیای طبیعت که زمین جان تازه ای می‌گیرد و شور حیات در همه جا دیده می‌شود، مردم برای فرار از مشغولیات روزمره به دامان طبیعت پناه می‌برند تا برای ساعاتی فارغ از مشکلات در کنار عزیزان خود بیاسایند.
لرستان که به لطف طبیعت و اب و هوای مناسبی که دارد در این فصول پذیرای مردم مختلفی برای تفریح و استراحت می‌باشد.
طی سالیان اخیر به کرات از مسئولین استانی شنیده شده است استان لرستان از پتانسیل خوبی در زمینه گردشگری برخوردار می‌باشد و با ورود به این حوزه می‌تواند اقتصاد بیمار و فلج خود را تا حدودی بهبود بخشد.
این استان چه به لحاظ آثار باستانی غارها، پل‌های تاریخی چه از نظر جاذبه‌های طبیعی شامل رودخانه‌ها، آبشارها و غیره دارای آثار بسیار زیبا و دیدنی می‌باشد که هر کدام از آنها می‌توانند به عنوان یک منبع درآمد زایی بسیار موفق عمل کرده ایجاد اشتغال نمایند.
اما خبر آزاردهنده ای که این روزها بسیار شنیده می‌شود حاکی از افزایش تعداد غرق شدگان در رودخانه‌ها و آبشارهای استان می‌باشد، بدتر اینکه تعدادی از این افراد به عنوان گردشگر از سایر نقاط به لرستان سفر کرده و دچار حادثه شده‌اند.
تعداد 20 نفر از هموطنان مان در لرستان بر اثر شنا کردن در آب‌های خروشان غرق شده‌اند، با وجودی که فصل تابستان تازه شروع شده در سه ماه آینده تدبیری برای این مشکل اندیشیده می‌شود یا اینکه همچنان باید شاهد قربانیان بیشتری باشیم؟
اینگونه حوادث یک متولی مشخص ندارند دستگاه‌های مختلفی در آب‌های خروشان و اطراف آنها ادعای مالکیت دارند.
همان گونه که انتظار می‌رود هنگام بروز حوادث از زیر بار مسئولیت شانه خالی می‌کنند. ما در صدد آن بودیم به این پاسخ برسیم کدام دستگاه مسئولیت نجات جان افراد را بر عهده دارد؟
یکی از دغدغه‌های خانواده‌های قربانیان این بود که نمی‌دانستند هنگام بروز حادثه به کجا مراجعه کنند و از چه دستگاهی مطالبه داشته باشند.
سرگردانی خانواده‌های متوفیان باعث شد از دستگاه‌های مختلف ناراضی باشند یکی از این دستگاه‌ها که مورد هجمه قرار گرفته هلال احمر است در صورتی که نجات اجساد غرق شده در حیطه وظایف تعریف شده آنها نیست بلکه دستگاهی مانند آتش‌نشانی باید ورود پیدا کند.
نباید کوتاهی و عدم مسئولیت‌پذیری به بهانه سیلاب نادیده گرفته شود فراموش نکنیم خانواده‌های داغدار عزیزان خود را از دست دادند آنها منتظر پاسخگویی از سوی مسئولین می‌باشند.
در گفت و گو با خانواده متوفی که جوان 25 ساله‌ای از روستای سنگربه می‌باشد معلوم گردید فرد غرق شده به قصد عبور دادن دام‌ها از رودخانه لباس وی به میلگردهایی که برای پایه‌های پل بزرگراه قرار داشته و عمق آنها به 12 متر می‌رسد، گیر می‌کند و پس از دقایقی نسبتاً طولانی جان خود را از دست می‌دهد.
خانواده متوفی علی عباس عباسی با نارضایتی از عملکرد آتش نشانی مبنی بر عدم آمادگی نیروهای آنها تاکید داشتند هیچ‌گونه علائم هشدار دهنده‌ای در آن منطقه از سوی راهداری وجود نداشته و از این دستگاه شکایت کرده‌اند.
**اجساد 16 غرق شده در آب‌های لرستان پیدا شد
مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر لرستان از افزایش تعداد غرق شدگان در آب‌های این استان اظهار تأسف کرد و گفت: طی سه ماهه جاری 16 جسد غرق شده در نقاط مختلف استان از آب‌ها بیرون کشیده است.
صارم رضایی با ابراز نگرانی از حوادث بسیار زیاد غرق شدگی در آب‌های استان خاطرنشان کرد: سال گذشته 10 نفر در آب‌های استان غرق شدند اما امسال با توجه به بارندگی‌ها که باعث شد رودخانه‌ها پرآب شوند، شمار غرق شدگان افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: در سه ماهه امسال 16 نفر در نقاط مختلف استان غرق شده‌اند که آمار بسیار نگران کننده‌ای است ناگفته نماند دستگاه‌های دیگری نیز بوده‌اند که اجسادی را پیدا کرده‌اند.
مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر لرستان با تاکید بر اینکه از مردم می‌خواهیم نکات ایمنی را رعایت کنند و از شنا کردن در آب‌های عمیق و خروشان جدا خودداری کنند، افزود: یکی از عزیزانی که شناگری ماهر و قهرمان کوهنوردی بود نتوانست در بستر رودخانه شنا کند و متأسفانه غرق شد.
**رودخانه‌ها وحشی هستند
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری با بیان اینکه سیلاب فروردین ماه سال جاری نظم رودخانه‌ها را به هم زده است، افزود: افزایش آب‌ها سبب ایجاد عمق‌های مختلف در سطح رودخانه‌ها شد و سنگ‌هایی را همراه خود به داخل آب‌ها آورده است.
احمد مرادپور گفت: این عوامل سبب شده‌اند نقاطی که در سالیان گذشته برای شنا کردن مناسب بودند دیگر ایمن نباشند و خطرناک شوند.
وی درخصوص آبشار بیشه که یکی از نقاط پر گردشگر لرستان محسوب می‌شود و طی یک ماه اخیر چهار نفر را به کام مرگ کشانده است گفت: این آبشار تحویل دهیاری است و متأسفانه زیرساخت‌های گردشگری را ندارد.
وی افزود: سال گذشته ساماندهی بیشه بنیاد مسکن واگذار شد تا به آنجا نظم بدهد و در گام نخست مغازه‌هایی که به شکل نامنظم ایجاد شده بودند را تخریب، و بازارچه سنتی و محلی متناسب با بیشه ایجاد کند.
وی ادامه داد: اما با سیل و رانش زمین در آن منطقه مصادف شد لذا کار رها شده و تنها راهکار در آن شرایط که بنیاد مسکن به شکل گسترده درگیر سیلاب و بازسازی مناطق سیل زده شد، بستن جاده ورودی ابشار بیشه بود.
وی با بیان اینکه در آن منطقه نجات غریق مفهومی ندارد چون عمق آب مشخص نیست و آب کدر می‌باشد تاکید کرد: رودخانه‌ها وحشی هستند و محل مناسبی برای شنا نمی‌باشند شنا باید در جایی که تحت کنترل است و ابعاد آن مشخص می‌باشد صورت می‌گیرد لذا به مردم توصیه می‌شود به خاطر حفظ جان خود در آب‌ها ی خروشان شنا نکنند.
**غرق شدگی ها تبعات منفی برای گردشگری دارد
معاون گردشگری میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: با بارش‌های باران دبی رودخانه‌ها بالا آمد و حجم زیاد آب سبب تخریب‌هایی در مناطق اطراف رودخانه‌ها شد.
مهدی بهاروند ادامه داد: این غرق شدگی ها تبعات منفی دارد و ذهنیت افراد را خراب می‌کند که به گردشگری لطمه می‌زند.
وی افزود: مدیریت منطقه بیشه به دلیل مالکیت عرفی و مسائل اجتماعی به بنیاد مسکن و روستاهای هدف در آن منطقه واگذار شده و اعتبارات میراث فرهنگی به بنیاد مسکن منتقل شده است.
بهاروند اظهار داشت: طبق قرارداد، بخشداری و دهیاری منطقه در بحث توسعه گردشگری، موظف شده است علاوه بر خدمات رسانی، در بخش نجات غریق نیز ورود پیدا کند و بخشی از محل درامدها را به این امر اختصاص دهد.
وی گفت اطلاع رسانی‌های زیادی صورت گرفته تابلو اعلانات وجود دارد سال گذشته نیز نرده‌هایی به عنوان حفاظ در آن مناطق نصب شده که سیلاب آنها را تخریب کرده است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری لرستان، با بیان اینکه خدمات بیشه به شکل ابتدایی به گردشگران ارائه می‌شود، خاطرنشان کرد: این منطقه نیاز به ساماندهی دارد و خدمات اقامتی، پذیرایی، تفریحی و غیره باید ارائه شود، باید سرمایه گذار به منطقه ورود پیدا کند اما به خاطر عدم امنیت مالکیت در آن منطقه فعلاً ورود پیدا نکرده است.
**تیم‌های نجات غریق لرستان آمادگی کامل دارند
رئیس هیئت ورزشی نجات غریق استان لرستان با بیان اینکه آب‌های خروشان بی صاحب هستند گفت: قبل از شروع فصل شنا به دستگاه‌های مربوطه پیشنهاد دادیم که تیم نجات غریق استان آمادگی دارد نقاط پرخطر را پوشش دهد و در آنجا اکیپی از افراد ماهر تیم نجات غریق را مستقر کند.
چگینی اظهار داشت: این کار مستلزم تأمین حقوق و تأمین احتیاجات منجی‌ها از قبیل خوابگاه می‌باشد که در صورت عقد قرارداد فی مابین دستگاه‌ها می‌توانیم بر اساس توافقنامه اقدام کنیم.
وی در پایان گفت: آب‌های خروشان نیازمند به لاین بندی هستند، عمق ابها باید تعیین شود، نقاط پرخطر از نقاط قابل استفاده برای شنا مشخص شوند، تا شاهد مرگ افراد بیگناه نباشیم.
منبع: ماهنامه تخصصی جمعیت هلال احمر لرستان
/ ‏6060/‏3210

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/98329/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روشنگری از دلایل اجرای طرح نور؛ به زودی

داستان ابوشجاع

عامل تحریم

واردات گوشت گرم از آفریقا به کشور

جزئیات از سامانه جدید «خودنویس»

بالا و پایین سرخابی‌ها در بورس

توضیحات رئیس سازمان توسعه تجارت درباره نمایشگاه اکسپو

پیش‌بینی جوی آرام برای آخر هفته در لرستان

سراب هنام الشتر؛ چشمه‌ای در دل یک خانه تاریخی

اشتغال‌زایی 350 میلیاردی بسیج سازندگی در لرستان

آمادگی 35 مرکز خرید تضمینی گندم و کلزا در لرستان

لزوم ارتقاء مرکز جامع سلامت اشترینان به بیمارستان

ده نمکی در دو اپیزود

در باکو جایی برای شیعیان نیست

چرا رئیسی به پاکستان سفر کرد؟

صادرات طلای سرخ به 400 تن می‌رسد

صنعت خودرو، قربانی زیاده‌خواهی مسئولان و دلالان

پاسخ معاون وزیر کار در مورد دستمزد کارگران؛ افزایش 119 درصدی حقوق در 3 سال

برگزاری اردوی تیم ملی کستی آزاد جوانان در ساری

روشنایی گردنه زاغه ملایر به طول 5 کیلومتر آماده بهره برداری است

اولین نشست استاندار لرستان با مدیران اقتصادی

معارفه استاندار جدید لرستان | استاندار جدید کیست؟

لرستان صدر جدول؛ تعداد مجوزهای تبدیل شده از 427 هزار گذشت

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

درخواست خصمانه آرژانتین از پاکستان و سریلانکا علیه ایران

التهاب سیاسی در دانشگاه‌های آمریکا

افزایش سه برابری ظرفیت تبادل برق ایران و ترکمنستان

بررسی طرح مالیات بر عایدی سرمایه؛ نرخ مالیات املاک، خودرو، طلا و ارز چقدر است؟

پاسخ معاون وزیر کار در مورد دستمزد کارگران؛ افزایش حقوق بی‌سابقه بوده، 119 درصد افزایش یافت

56 هزار هکتار از اراضی پلدختر زیر کشت محصولات کشاورزی رفت

پایانی بر شروع دوباره طبابت دندانپزشک قلابی در بروجرد

مبادلات طلا ساماندهی می‌شود

وصول 110 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در سال گذشته

اتمام بررسی جداول لایحه بودجه 1403 در کمیسیون تلفیق

ابراز تاسف معاون وزیر صمت از کاهش عرضه محصولات پتروشیمی

هشدار وزارت کار: اخبار رسمی کالابرگ‌ را تنها از مراجع رسمی دنبال کنید

319 هزار هکتار از اراضی لرستان در قالب طرح جهش تولید زیر کشت رفته است

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی شهادت جانباز گرانقدر «سلمان کلیوند عباسی»

نشست هم‌اندیشی تشکل‌های ایثارگری با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

قاچاقچی پارچه و فندک در لرستان جریمه شد

افزایش 17 برابری خرید شمش طلا در حراج مرکز مبادله

هفت هزار تن چای خارجی اموال تملیکی به مزایده گذاشته شد

خبر خوب برای کارگران؛ اخراج سخت شد

تیرخلاص به خودروی کارکرده

رعایت عدالت و کرامت انسانی رویکرد مدیران لرستان باشد

تک‌صدایی در لرستان نباید داشته باشیم/ هدف‌گذاری برای سفر دوم دولت

وعدۀ افتتاح ورزشگاه خرم‌آباد در سفر دوم رئیس‌جمهور

سازمان مدیریت اعتبار پروژه بیمارستانی کوهدشت را پرداخت نکرده است

معرفی 48 واحد از املاک دانشگاه علوم پزشکی لرستان برای مولدسازی

3 پروژه سفر دولت به لرستان در حوزه آب نیازمند اعتبار هستند