ندای لرستان
12000نیرو انتخابات پیش‌رو را نظارت میکنند
آمادگی 100 درصدی مجموعه نظارت بر انتخابات مجلس در لرستان
جمعه 28 تير 1398 - 15:14:32
ندای لرستان - خرم‌آباد- مسئول دفتر نظارت و بازرسی بر انتخابات لرستان با تاکید بر آمادگی 100 درصدی برای نظارت بر انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی گفت: 12 هزار نیرو را در شبکه فعال ناظرین خود داریم.

به گزارش خبرنگار مهر، تیمور سپهوند ظهر امروز پنجشنبه در نشست با خبرنگاران با اشاره به جایگاه و اهمیت شورای نگهبان در نظام اسلامی، اظهار داشت: شورای نگهبان در طول 40 سال گذشته نقش مهمی در حفظ اسلامیت و جمهوریت نظام داشته است که همین حفاظت از جمهوریت و اسلامیت نظام باعث اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران در جهان شده است.
حفاظت شورای نگهبان از جمهوریت و اسلامیت نظام باعث اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران در جهان شده است
وی با بیان اینکه اگر شورای نگهبان در قانون اساسی ایران پیش بینی نمی‌شد قطعاً نظام اسلامی ما الان در حد یک پوسته‌ای به نام اسلام برخوردار بود، اما به برکت قانون اساسی و وجود شورای نگهبان به عنوان یک نهاد نظارتی امروز نظام ما مقتدرانه در سطح دنیا از نظام‌هایی است که مصداق واقعی برای معرفی اسلام ناب محمدی است، تصریح کرد: جایگاه شورای نگهبان در قانون اساسی بسیار مهم دیده شده و تقریباً 10 اصل قانون اساسی به وظایف شورای نگهبان اشاره دارد.
مسئول دفتر نظارت و بازرسی بر انتخابات لرستان با تاکید بر اینکه اولین اصلی که در قانون اساسی برای شورای نگهبان وظیفه و مسئولیت تعریف کرده اصل چهارم قانون اساسی است، در این اصل تصریح شده که همه قوانین و مقررات مدنی، جزایی، مالی، اقتصادی، اداری، فرهنگی و… باید بر اساس موازین اسلامی باشد، افزود: همچنین به صراحت آمده است که تشخیص این امر نیز بر عهده فقهای شورای نگهبان است. لذا جایگاه و وظیفه بسیار بالایی در قانون اساسی برای مسئله قانون گذاری و انطباق آن با شرع مقدس اسلام بر عهده شورای نگهبان گذاشته است.
موفقیت شورای نگهبان در پاسداری از احکام اسلام
سپهوند با اشاره به ترکیب شورای نگهبان، گفت: در اصل 91 قانون اساسی آمده است که به منظور پاسداری از احکام اسلام و قانون اساسی از نظر عدم مغایرت مصوبات مجلس شورای اسلامی با آنها شورایی به نام شورای نگهبان تشکیل شده که دارای ترکیب 6 نفر از فقهای عادل و آگاه به مقتضیات زمان و مسائل روز با انتخاب مقام رهبری و 6 نفر حقوق دان در رشته‌های مختلف حقوقی از میان حقوقدانان مسلمانی که به وسیله رئیس قوه قضائیه انتخاب و به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد می‌شود و با رأی مجلس تعیین می‌شوند.
وی یادآور شد: شورای نگهبان برای پاسداری از احکام اسلام و انطباق قوانین مجلس، با این ترکیب اظهار نظر می‌کند و تاکنون هم موفقیت‌های قابل توجهی داشته است.
مسئول دفتر نظارت و بازرسی بر انتخابات لرستان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش مجلس در نظام اسلامی، اظهار داشت: امام (ره) فرمود مجلس در رأس امور است؛ در قانون اساسی هم مجلس به عنوان یکی از ارکان مهم نظام اسلامی تلقی می‌شود.
سپهوند تصریح کرد: در اصل 93 قانون اساسی آمده است که مجلس شورای اسلامی با آنکه رکنی از ارکان نظام و در رأس امور است اما بدون وجود شورای نگهبان اعتبار قانونی ندارد. فقط در دو مورد مجلس احتیاجی به شورای نگهبان ندارد. یکی تعیین و انتخاب 6 حقوقدان و دوم اعتبارنامه نمایندگان مجلس.
وی با بیان اینکه در اصل 94 قانون اساسی تصریح شده که همه مصوبات مجلس باید به شورای نگهبان فرستاده شود و شورای نگهبان موظف است آن را ظرف 10 روز مورد بررسی قرار دهد و اعلام نظر کند، اگر هم تصویب نشود مصوبه به مجلس برمی گردد و باید اصلاح شود و سپس مجدداً به شورای نگهبان ارسال شود، خاطرنشان کرد: در اصل 96 قانون اساسی تصریح شده که تشخیص عدم مغایرت مصوبات مجلس شورای اسلامی با احکام اسلام با اکثریت فقهای شورای نگهبان است، تطبیق مقررات مجلس با احکام اسلامی به عهده فقهای شورای نگهبان است اما تشخیص مصوبات و قوانین مجلس با قانون اساسی به عهده هم فقها و هم حقوقدانان شورای نگهبان است.
مسئول دفتر نظارت و بازرسی بر انتخابات لرستان ادامه داد: بر اساس اصل 97 قانون اساسی، اعضای شورای نگهبان به منظور تسریع در کار می‌توانند هنگام مذاکره درباره لایحه یا طرح قانونی در مجلس حاضر شوند، در ادامه این اصل آمده است که وقتی طرح یا لایحه‌ای فوریت داشته باشد اعضای شورای نگهبان باید در مجلس حاضر شوند.
سپهوند افزود: وظیفه دیگری که به عهده شورای نگهبان است و در اصل 98 به آن اشاره شده تفسیر قانون است، دو دسته از قوانین را داریم، یکی قانون اساسی و یکی قوانین مجلس شورای اسلامی، تفسیر قانون اساسی برعهده شورای نگهبان است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اصل 99 قانون اساسی که بیشتر شبکه‌های استانی با آن در ارتباط هستند، این بوده که شورای نگهبان نظارت بر انتخابات خبرگان رهبری، ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و انتخاباتی که به صورت رفراندوم برگزار می‌شود را برعهده دارد، اظهار داشت: نظارت شورای نگهبان یک اعضای مشخصی دارد و برای این کار هیئت‌های نظارتی در استان‌ها و شهرستان‌ها انتخاب و شبکه ناظرین را در سطح شهرستان‌ها، شهرها، روستاها و دهستان‌ها سازماندهی و انتخاب کرده که به عنوان نمایندگان شورای نگهبان انتخابات را نظارت می‌کنند.
نظارت استصوابی در همه مراحل و کلیه امور مربوط به انتخابات جاری است
مسئول دفتر نظارت و بازرسی بر انتخابات لرستان گفت: یک نظارت استطلاعی داریم یعنی اینکه ناظران فقط اطلاعات می‌گیرند و به مقامات بالا منتقل می‌کنند، نظارتی که در اصل 99 آمده نظارت استصوابی است، در قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در ماده 3 قانونی که تصویب شده نظارت استصوابی تشریح شده است، این نظارت در همه مراحل و کلیه امور مربوط به انتخابات جاری است.
سپهوند با بیان اینکه ناظر ما در یک شعبه اخذ رأی اگر ببیند تخلفی صورت می‌گیرد و فرآیند انتخابات از مرحله قانونی خارج می‌شود همانجا جلوگیری می‌کند، ناظر ما می‌تواند به صورت آنی از هرگونه حرکت غیر قانونی جلوگیری کند و مانع تخلفات شود، تصریح کرد: این وظایف ویژه ای که به عهده شورای نگهبان گذاشته شده در طول 40 سال گذشته با موفقیت انجام شده و به حمدلله روند کار به صورت قانونی در حال انجام است. امیدواریم این موفقیت شورای نگهبان در انجام وظایف با قوت و اقتدار ادامه یابد.
انتخابات آتی مجلس را بر پایه قانون قدیم برگزار می‌کنیم
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه قانون انتخابات یک قانون ناقص است و در همه جوانب کار و یا سایر امورات برگزاری انتخابات توسط هیئت‌های اجرایی و نظارت دچار نقص است، گفت: در سال 94 که حجم زیادی از داوطلبان برای ورود به عرصه انتخابات برای مجلس دهم ثبت نام کردند و شامل 12 هزار نفر بودند، در قانون آمده که بیست روز شورای نگهبان فرصت دارد راجع به داوطلبین انتخابات بررسی و اظهار نظر کند؛ تصور کنید 12 هزار نفر داوطلب و شورای نگهبان با حجم نیروی کم اظهار نظر کند، واقعاً سخت است.
مسئول دفتر نظارت و بازرسی بر انتخابات لرستان با بیان اینکه در یک جلسه‌ای آیت الله جنتی خدمت رهبر انقلاب عرض کردند که قانون ناقص است و مشکلاتی دارد، حضرت آقا به استناد گزارشات شورای نگهبان و هیئت اجرایی در سال 95 برای اصلاح قانون انتخابات دستورالعمل و منشوری را به سران قوا اعلام کردند که قانون جامع انتخابات باید تدوین شود تا در صحنه عمل با مشکل مواجه نشویم، تصریح کرد: اما این منشوری که دستور دادند یا به جهت مشغله کاری و حجم کارها یا دلایل دیگر انجام نشد، در نهایت مجلس طرحی را خودش تحت عنوان اصلاح قانون انتخابات مهیا کردند و بحث استانی بودن انتخابات را لحاظ کردند اما شورای نگهبان پس از بررسی اعلام کرد که معایب زیادی دارد و منعکس کردند به مجلس، مجلس اصلاحات را انجام نداد و فعلاً این طرح در مجلس باقی مانده است.
سپهوند ادامه داد: لایحه جامع انتخابات از طرف دولت نیز وارد مجلس شد، طرحی که مجلس تصویب کرد و لایحه دولت فعلاً در مجلس باقی مانده است، خیلی از امورات منوط به قانون جدید بود، اما به دلیل مسکوت ماندن سرنوشت این طرح و لایحه انتخابات آتی را بر پایه قانون قدیم برگزار می‌کنیم و خود را تطبیق دهیم و بر پایه آن انجام دهیم.
مجموعه نظارتی ما در شهرستان‌ها، بخش‌ها و استان آمادگی 100 درصدی دارند
وی با بیان اینکه برپایه قانون قدیم همه کارها تنظیم شده است، مجموعه نظارتی ما در شهرستان‌ها، بخش‌ها و استان آمادگی 100 درصدی دارند، تصریح کرد: تبلیغات برخی داوطلبین در فضای مجازی و یا فضای حقیقی که خیلی هم مشاهده می‌شود، مسئله تبلیغات زودهنگام تلقی می‌شود و یک نوع تخلف است. ما تا انتخابات آینده خیلی وقت داریم و مسئولین ما باید مشغول وظایف خود باشند و اگر وقت و مشغله ذهنی آنها متوجه این فضا شود بخشی از کارهای مردم زمین می‌ماند.
مسئول دفتر نظارت و بازرسی بر انتخابات لرستان خاطرنشان کرد: به همه داوطلبانی که می‌خواهند وارد این عرصه انتخابات شوند و قابل تقدیر است اعلام می‌کنیم که تبلیغات باید در موعد قانونی خود باشد، سفارش می‌کنم تبلیغات و حرکات غیرقانونی انجام ندهند. البته خیلی از افراد هم مقید به مسئله هستند که قابل تقدیر است.
قطعاً موارد تبلیغات زودهنگام در رسیدگی به صلاحیت و سوابق داوطلبان لحاظ می‌شود
سپهوند با اشاره به اینکه تبلیغات زودهنگام یک کار غیرقانونی است، داوطلبی که خود را ملتزم به قانون نداند نمی‌تواند صلاحیت این را داشته باشد که بر کرسی قانون بنشیند و برای مردم قانون تدوین کند، گفت: قطعاً موارد تبلیغات زودهنگام در رسیدگی به صلاحیت و سوابق داوطلبان لحاظ می‌شود، امیدواریم داوطلبان با التزام با قانون از این اقدامات پرهیز کنند.
وی با بیان اینکه برای انتخابات مجلس 12 هزار نیرو را در شبکه فعال ناظرین خود داریم، از این تعداد 10 هزار نیرو به کارگیری می‌شود و دو هزار نیرو به عنوان ناظران ذخیره مورد استفاده قرار می‌گیرد، تصریح کرد: باتوجه به اینکه قانون انتخابات ما قانون قدیم است، در ادوار گذشته آموزش‌های مفصلی برای ناظرین خود داشته‌ایم و ضرورتی نمی‌بینیم دوستان را برای آموزش بیاوریم، اما به جهت بازنگری این موارد قانونی از مهرماه به آموزش‌های مفصل خود مجدداً خواهیم پرداخت.
برای انتخابات مجلس 12 هزار نیرو را در شبکه فعال ناظرین خود داریم
مسئول دفتر نظارت و بازرسی بر انتخابات لرستان یادآور شد: در جهت تقویت روحی و انگیزه ناظران و حفظ و نگه داشت آنها برای انتخابات 98 برنامه‌های مختلف ناظرنهاد به صورت هفتگی و ماهانه، برنامه‌های مجازی و… در نظر گرفته‌ایم.
سپهوند در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه هر نهادی که از یک جایگاه حساس و با اهمیت برخوردار شود، دشمنان خارجی و داخلی به دنبال تخریب و تضعیف آن برمی آیند ، گفت: شورای نگهبان مورد هجمه دشمنان متعددی از خارج و داخل بوده و هست اما شورای نگهبان هیچگاه تحت تأثیر جوسازی‌ها و تخریب‌ها قرار نمی‌گیرد و وظیفه خود را بدون جانبداری انجام می‌دهد.
وی با بیان اینکه شبکه ناظرین ما از همه اقشار جامعه است، تصریح کرد: اصل بر این است چنانچه مسئولین شورای نگهبان متوجه حرکت ناصوابی از برخی اعضا شوند بلافاصله کمیته جذب و ارزیابی ناظرین ما تشکیل جلسه می‌دهد و نسبت به آن افراد تجدید نظر می‌کند.
اصل ما رعایت قانون و انجام وظیفه قانونی خودمان است
مسئول دفتر نظارت و بازرسی بر انتخابات لرستان با تاکید بر اینکه اصل ما رعایت قانون و انجام وظیفه قانونی خودمان است، افزود: ذره‌ای اجازه تخلف نمی‌دهیم.
سپهوند با اشاره به اینکه دو مجموعه انتخابات را برگزار می‌کنند، یک مجموعه وزارت کشور است که فرمانداران و بخشداران مسئولین برگزاری هستند، رهبری هم در سخنان مختلفی فرموده اند که ما به این مسئولین باید اعتماد داشته باشیم، مگر اینکه کسی تخلفش محرز شود، اظهار داشت: همه امکانات اعم از نیروی انسانی، تعرفه‌ها، امکانات فیزیکی و… در اختیار مجموعه وزارت کشور و عوامل اجرایی انتخابات است، به عنوان مسئولین نظام مورد اعتماد هستند و نباید آنها را زیر سوال ببریم بدون اینکه سند و مدرکی داشته باشیم.
تاکنون هیچ‌گونه مدرک مستندی نداریم که شخصی بخواهد چینش کند برای انتخابات و برای بروز و ظهور خودش
وی با بیان اینکه بخش دوم نظارت شورای نگهبان است، که بر عملکرد این مجریان نظارت دارد، ما به عنوان ناظر شورای نگهبان بر عملکرد مجموعه اجرایی نظارت داریم، تصریح کرد: اگر کسی بدون اینکه مدرک و مستندی در اختیار داشته باشد و بخواهد مجموعه‌ای را مورد تهمت قرار دهد، تشویش اذهان عمومی کرده که یک حرکت ناصواب است و نتیجه اش تضعیف نظام اسلامی می‌شود.
مسئول دفتر نظارت و بازرسی بر انتخابات لرستان خاطرنشان کرد: اگر کسی از تخلفات مستندی دارند جلساتی در نظر گرفته شده و مسئولین متولی هستند که بایستی ارائه شود تا رسیدگی شود، تاکنون هیچ‌گونه مدرک مستندی نداریم که شخصی بخواهد چینش کند برای انتخابات و برای بروز و ظهور خودش، اگر کسانی چنین مدرکی دارند شورای نگهبان آمادگی پذیرش دارد.

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/100219/آمادگی-100-درصدی-مجموعه-نظارت-بر-انتخابات-مجلس-در-لرستان
بستن   چاپ