ندای لرستان
/گزارش/ جان به آب می‌دهیم!
یکشنبه 30 تیر 1398 - 7:25:43 AM
ایسنا
ندای لرستان - هر سال با شروع فصل گرما، خبرهایی مبنی بر غرق شدن بر اثر شنا در محیط‌های ‌آبی لرستان شنیده شده و می‌شود.
  این خبرها امسال زیادتر شده و آمار نشان می‌دهد که رشد چند برابری نسبت به مدت مشابه سال پیش دارد.
امسال با توجه به بارش‌های مناسب، آب این محیط‌ها چند برابر شده و برخی از کسانی که هوای آب‌تنی می‌کنند، جان را به آب می‌دهند و جسد آنان هم پیدا نمی‌شود!
کارهای زیادی برای ممنوعیت شنا در رودخانه‌ها و آبشارهای استان انجام شده اما هنوز برخی فکر می‌کنند که چون در شنا مهارت دارند، مشکلی برایشان پیش نمی‌آید و می‌توانند با مایکل فلپس شناگر معروف دنیا هم رقابت کنند اما این افراد به همین راحتی با جان دادن به آب، خانواده‌ای را داغدار می‌کنند.
جالب اینجاست که از چنین حوادثی عبرت نمی‌گیریم و هنوز هم در اقصی نقاط استان خبرهایی مبنی بر غرق شدن می‌شنویم و انگار نمی‌خواهیم بپذیریم که شنا در چنین محیط‌هایی هر چقدر که شناگر ماهری هم باشیم، باز هم بسیار خطرناک است.
شنا بلد باشی، مشکلی پیش نمی‌آید!
یک پسر جوان که به همراه دوستانش در حال شنا در تنگه لی‌لی دورود بود، با اطمینان گفت: وقتی شنا بلد باشی، مشکلی پیش نمی‌آید و اگر بدانم خطرناک است، تن به آب نمی‌دهم!
وی در پاسخ به پرسشی که به نظر شما کسانی که در حین شنا غرق شده‌اند آیا از مهارت کافی برخوردار نبوده‌اند؟ اظهار کرد: به نظرم شنا بلد بوده‌اند که در چنین مکانی داخل آب رفته‌اند.
این فرد بیان کرد: هوا گرم است و وقتی چنین مکان آبی را می‌بینیم، برای شنا کردن وسوسه می‌شویم اما خودمان هم می‌دانیم که کار خیلی خطرناکی است و سعی می‌کنیم دیگر این کار را انجام ندهیم.
صحبت‌های این فرد در حالی عنوان شد که کمی آن‌طرف‌تر پدر و مادری با چشم‌های گریان به انتظار پیدا شدن جسد فرزندشان بودند و با گریه می‌گفتند: لطفاً به فرزندان‌ اجازه شنا در چنین محیط‌هایی را ندهید.
ضرورت امن‌سازی آبشاربیشه با احداث پاسگاه
اسد عبدالهی، فرماندار خرم‌آباد از واگذاری مدیریت آبشار بیشه به میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خبر داد و افزود: با احداث پاسگاه در این آبشار و امن‌سازی بیشتر این منطقه می‌توان شاهد افزایش گردشگران بود.
وی با اشاره به اینکه در روزهای تعطیل نزدیک به 10 هزار گردشگر در منطقه تفریحی آبشار بیشه حضور پیدا می‌کنند، اضافه کرد: اصلی‌ترین مشکل این تفریح‌گاه مشخص نبودن مدیریت آن است و در حال حاضر دهیاری بیشه به ناچار آنجا را مدیریت می‌کند.
عبدالهی بر ایجاد زیرساخت‌های گردشگری در این منطقه تفریحی و گردشگری تاکید کرد و افزود: آبشار بیشه دومین جاذبه گردشگری پر تردد در استان است و اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باید برای مدیریت مجموعه پای کار بیاید.
غرق شدن 6 نفر طی دو ماه گذشته در آبشار بیشه
فرماندار خرم‌آباد بیان کرد: مشکلات عدیده‌ای در این منطقه وجود دارد که مهم‌ترین آنها نبود یا کمبود امکانات لازم گردشگری، خسارات زیرساختی حاصل از سیلاب اخیر و از همه مهمتر تلفات جانی ناشی از غرق شدن شش تن از هم استانی‌ها و هموطنان در طی دو ماه اخیر در آب‌های این منطقه است.
وی تاکید کرد: این تلفات ناگوار در حالی به وقوع پیوسته که هم علائم و تابلوهای هشداردهنده و بازدارنده در خصوص ممنوعیت شنا در محل وجود دارد و هم تمام عوامل اجرایی تذکرات لازم را به گردشگران و مسافران می‌دهند.
متاسفانه برخی‌ها بدون توجه به این هشدارها در آبشار بیشه شنا می‌کنند و بیشترین غرق شدگان استان در همین آبشار جان می‌دهند.
بستر رودخانه ‎ ها تغییر کرده است
دریکوند یکی از غواصان استان نیز در این باره گفت: مردم در مناطق آبی و رودخانه‌ها اصلاً شنا نکنند، چون ساختار تغییر کرده و جریان آب بیشتر شده است.
وی با بیان اینکه بستر رودخانه ‎ ها تغییر کرده، افزود: با توجه به شرایط بارش‌های امسال، نمی‌توان بر اساس شناخت قبلی از رودخانه‌ها، شنا کرد.
افزایش پنج برابری غرق‌شدگان در محیط‌های آبی استان
صارم رضایی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان به ایسنا گفت: متأسفانه امسال آمار غرق‌شدگان در محیط‌های آبی(آبشارها و رودخانه‌ها) نسبت به سال پیش افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: در سال جاری 19 نفر غرقی داریم که جسد 13 نفر از آنان پیدا شده و جستجو برای اجساد باقی‌مانده ادامه دارد.
رضایی یادآور شد: در چهار ماهه نخست سال گذشته، پنج نفر در محیط‌های آبی استان غرق شد و آمار امسال نگران‌کننده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان اضافه کرد: برخی از این افراد در حین شنا و برخی‌ها برای موارد دیگر مثل سلفی گرفتن، غرق شده‌اند.
وی گفت: با توجه به افزایش بارندگی‌ها، برخی رودخانه‌ها وحشی شده و مردم هم که با رودخانه‌ها آشنا نیستند و همین باعث شده که غرقی‌ها بیشتر شود.
رضایی بیان کرد: مسافران در جایی اتراق کنند که مشکلی رخ ندهد و به صورت انفرادی در این مکان‌ها حضور پیدا نکنند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان توصیه کرد: به هیچ عنوان در رودخانه‌ها و آبشارها کسی شنا نکند، چون یک لحظه غفلت صدمات جبران‌ناپذیر را وارد می ‎ کند.
دبی برخی رودخانه‌ها نسبت به سال‌های پیش، چند برابر شده!
احمد مرادپور، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان نیز در این باره گفت: در جلسه‌ای با حضور مسئولان و کارشناسان دلایل غرق‌شدگی در رودخانه‌ها و آبشارهای استان بررسی شد.
وی ادامه داد: پایین‌دست آبشار بیشه، رودخانه وحشی سزار قرار دارد که دبی آن نسبت به سال‌های گذشته چندین برابر شده است.
مرادپور تصریح کرد: سال گذشته در رودخانه سزار و آبشار بیشه، هیچ غرق شده‌ای نداشتیم، دو سال پیش دو نفر و سال 95 نیز چهار نفر در این نقاط غرق شدند و در مجموع طی سه سال در رودخانه سزار و آبشار بیشه شش نفر غرق شده بودند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان اضافه کرد: این در حالیست که در یک ماه گذشته بالغ بر چهار نفر در این دو محل غرق شده‌اند.
وی بیان کرد: یک تیم کارشناسی را مأمور کرده‌ایم که با اقدامات فرهنگی و مناسب میزان شنا در محیط‌های آبی و خطرناک استان را پایین بیاورند.
  گریه‌های مادری که چشم به راه بازگشت فرزندش از گردشگری است، تمامی ندارد و توصیه به پسرش که شنا نکنی اما همچنان عبرت نمی‌گیریم و شنا در محیط‌های آبی جان می‌گیرد و برخی با تن به آب دادن، جان می‌دهند.
این روند هر سال ادامه دارد و تابلوی "شنا ممنوع" به ظاهر هیچ اهمیتی ندارد و شاید با اقدامات دیگر باید جلوی جان به آب دادن گرفته شود...
 


http://www.Lor-Online.ir/fa/News/100279/-گزارش--جان-به-آب-می‌دهیم!
بستن   چاپ