ندای لرستان
مراجعه روزانه 80 نفر به واحد ارشاد و معاضدت قضایی خرم‌آباد
یکشنبه 20 مرداد 1398 - 12:09:01 PM
ایسنا
ندای لرستان - رئیس دفتر ارشاد و معاضدت قضایی خرم‌آباد، گفت: با توجه به برنامه زمان‌بندی شده جهت حضور وکلا در واحد ارشاد و معاضدت قضایی خرم‌آباد به‌طور میانگین روزانه 80 نفر به این واحد مراجعه کرده و ماهانه دو هزار سؤال حقوقی پاسخ داده می‌شود .
امیرحسین اسداللهی به تاریخچه و اهداف راه‌اندازی دفتر ارشاد و معاضدت قضایی اشاره کرد و با یادآوری این مطلب که تکریم ارباب‌رجوع هدف از ایجاد این دفاتر است، اظهار کرد: بند هفتم سیاست‌های کلی نظام در بخش قضایی، مصوبه مقام معظم رهبری ضرورت و گسترش نظام معاضدت را بیان کرده است .
وی با ذکر این مطلب که بند 19 از برنامه تفضیلی پنج ساله دوم قوه قضاییه بر ایجاد و گسترش مؤسسات مدنی ارشاد و معاضدت جهت نیل به اهداف مدنظر آموزش و آگاه‌سازی قضایی عمومی تأکید دارد، تصریح کرد: بالا بردن توان عملی ضابطین دادگستری، کاستن مراحل داوری به‌منظور دستیابی به قطعیت احکام در زمان مناسب از دیگر اهداف دفاتر ارشاد و معاضدت قضایی است .
وی مهم‌ترین عوامل اطاله دادرسی را عدم دانش قضایی و حقوقی مراجعان به دادگستری برشمرد و افزود: دلیل این امر نیز عدم آشنایی با روند شروع پیگیری پرونده‌ها است؛ لذا دفاتر ارشاد و معاضدت قضایی با هدف مشاوره قضایی به مردم راه‌اندازی شده است .
رئیس دفتر ارشاد و معاضدت قضایی خرم‌آباد سهولت در اخذ استعلامات را از دیگر ویژگی‌ها و خدمات دفتر ارشاد و معاضدت برشمرد و گفت: به‌دلیل مسافت میان واحدهای قضایی و نیز ادارات مرتبط روند اخذ استعلامات به تأخیر می‌افتد اما واحد ارشاد و معاضدت اخذ استعلام‌ها را تسهیل می‌کند .
وی با بیان این‌که دستورالعمل طرح جامع رفع اطاله دادرسی در زمان آیت‌الله لاریجانی صادر شده است، اضافه کرد: به همین منظور در آبان سال 89 واحد ارشاد و معاضدت قضایی شهرستان خرم‌آباد شروع به فعالیت کرد .
وی با ذکر این مطلب که دفتر ارشاد و معاضدت دادگستری لرستان در خرم‌آباد در ابتدا جهت ارائه مشاوه حضوری فهرست اسامی وکلا و کارشناسان قوه قضاییه را با یک برنامه‌ریزی زمان‌بندی شده تهیه کرد، ادامه داد: امروز این واحد با انسجام خاص به فعالیت خود ادامه می‌دهد به‌طوری‌که همه روزه در ساعات اداری 6 تا 8 نفر از وکلا و مشاوران حقوقی در واحد ارشاد و معاضدت قضایی حضور می‌یابند و پاسخگوی مشکلات حقوقی مراجعان دادگستری هستند .
رئیس دفتر ارشاد و معاضدت قضایی خرم‌آباد در خصوص زمان‌بندی و نحوه حضور وکلا در این دفتر، بیان کرد: برای حضور وکلای حوزه قضایی در دفتر ارشاد و معاضدت قضایی برنامه‌ریزی یک ساله تعیین و به وکلا ابلاغ شده است به‌طوری‌که برای هر وکیل اعم‌از وکلای پایه یک، کارآموز و مشاوران حقوقی 10 جلسه در سال در نظر گرفته شده است .
اسداللهی با بیان این‌که دفتر ارشاد و معاضدت قضایی خرم‌آباد همانند تمامی ادارات مستقر در دادگستری دارای تشکیلاتی خاص بوده است به تشریح چارت سازمانی این دفتر پرداخت و گفت: ریاست واحد ارشاد و معاضدت قضایی توسط یک قاضی با سابقه بالای بیست سال انتخاب می‌شود به‌طوری‌که ابلاغ آن توسط رئیس دادگستری شهرستان اعطا می‌شود .
رئیس دفتر ارشاد و معاضدت قضایی خرم‌آباد با بیان این‌که تشکیلات و زیرمجموعه‌های اساسی این اداره در چهار حوزه قابل بیان است، اضافه کرد: واحد امور ارشاد و معاضدت قضایی از تشکیلات این دفتر است که در هر حوزه قضایی به تعداد لازم کارشناس آشنا به مسائل حقوقی و کیفری و اداری جهت ارشاد و معاضدت ارباب‌رجوع را در اختیار خواهد داشت .
وی، واحد امور وکالت معاضدتی و کارشناسان، واحد امور رابطان و استعلامات اداری و امور استعلامات را از دیگر واحدهای دفتر ارشاد و معاضدت قضایی برشمرد و در خصوص نحوه انتخاب کارشناسان جهت حضور در دفتر ارشاد و معاضدت قضایی، اظهار کرد: انتخاب کارشناسان این دفتر از میان کارشناسان قضایی و حقوقی شاغل و بازنشسته دادگستری، وکلای دادگستری و مشاوران حقوقی موضوع ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه از سوی قاضی مسئول ارشاد و معاضدت قضایی با هماهنگی دادستان‌ها انجام می‌گیرد .
اسدالهی با یادآوری این مطلب که پس‌ از انتخاب، افراد به معاونت آموزش هر استان معرفی و پس‌از تأیید معاونت مذکور ابلاغ ایشان توسط رئیس‌کل دادگستری استان صادر می‌شود و کارشناسان ارشاد و معاضدت قضایی دفاتری را برای ثبت مشخصات مراجعان، علت مراجعه و نتیجه همراهی آنان در اختیار دارند، ادامه داد: علاوه‌بر موارد فوق، سوابق مربوط به صدور جواز وکالت، مشاوره، تعیین وکیل معاضدتی نیز در دفاتر این واحد ثبت می‌شود .
رئیس دفتر ارشاد و معاضدت قضایی خرم‌آباد با یادآوری این مطلب که تمامی کارشناسان به جز وکلا و مشاوران حقوقی و قضایی قضات بازنشسته مکلف به طی دوره‌های آموزشی هستند، اضافه کرد: سرفصل‌ها و عناوین آموزشی افراد مذکور توسط معاونت آموزش قوه قضاییه تعیین می‌شود .
وی با ذکر این مطلب که عریضه‌نویسان در هر حوزه قضایی نیز زیر نظر معاونت‌های آموزش دادگستری آموزش‌های لازم را فرا خواهند گرفت، تصریح کرد: دفتر ارشاد و معاضدت قضایی تمامی کارکنان دولت و نهادها مؤسساتی که از بودجه عمومی کشور استفاده می‌کنند را جهت استفاده از خدمات و راهنمایی خصوصی به واحد حقوقی دستگاه تابعه معرفی می‌کند .
وی با ذکر این مطلب که چنان‌چه امور محوله به کارشناسی دفاتر ارشاد و معاضدت از نظر کثرت اطلاعات خارج از حد متعارف باشد کانون و یا مرکز مشاوران یا شخص کارشناس موظف است مراتب را به دادگستری ذی‌ربط اعلام کند، ادامه داد: ویژگی‌ دفاتر ارشاد و معاضدت قضایی تعیین وکیل معاضدتی، در دسترس بودن وکیل، تعیین وکیل برای افراد فاقد تمکن مالی و در یک جمله تکریم ارباب‌رجوع برای احقاق حق است .
اسدالهی به ارائه خدمات دفتر ارشاد و معاضدت شهرستان خرم‌آباد به مراجعان و ارباب‌رجوع‌های دادگستری اشاره و با یادآوری این مطلب که یکی‌از اهداف این دفتر داشتن نظم در ارائه خدمات به مراجعان است، اضافه کرد: با توجه به برنامه زمان‌بندی شده جهت حضور وکلا در واحد ارشاد و معاضدت قضایی شهرستان خرم‌آباد به‌طور میانگین روزانه 80 نفر به این واحد مراجعه می‌کنند .
رئیس دفتر ارشاد و معاضدت قضایی دادگستری لرستان با بیان این‌که این دفتر خدمات رایگانی را در اختیار ارباب‌رجوع قرار می‌دهد، ادامه داد: مراجعان خدمات رایگان از قبیل مشاوره شفاهی تنظیم دادخواست اعتراض به رأی نگارش و ثبت تقاضا به شعب و استعلامات را دریافت می‌کنند که انجام این امورات به سهولت در امر پرونده و مختومه شدن پرونده کمک می‌کند .
وی با ذکر این مطلب که ماهانه دو هزار سؤال حقوقی توسط کارشناسان حقوقی این واحد به مراجعان پاسخ داده می‌شود، یادآور شد: در شهرستان‌های تابعه نیز به اقتضای تعداد مراجعان و وکلای هر حوزه قضایی حضور وکلا در واحدهای ارشاد و معاضدت قضایی برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گرفته است .
اسداللهی به برقرار بودن مشاوره تلفنی در واحد ارشاد و معاضدت قضایی شهرستان خرم‌آباد اشاره کرد و افزود: وکلای مجرب در ساعات اداری پاسخگوی تماس گیرندگان هستند و مشاوره‌های حقوقی متنوعی را به آنان ارائه می‌دهند .
وی با ذکر این مطلب که تمام مشاوره‌های حقوقی و قضایی از بدو تشکیل پرونده تا حصول نتیجه بر اساس چارچوب‌های معین به اصحاب دعوی داده می‌شود، بیان کرد: آشنایی کارشناسان این واحد با آیین دادرسی و اشراف به معلومات حقوقی مانع از اطاله دادرسی شده و روند رسیدگی به پرونده را تسهیل می‌کند .
رئیس دفتر ارشاد و معاضدت قضایی خرم‌آباد آمار بالای مراجعات به این دفتر را نشان از عملکرد مثبت این واحد دانست و گفت: توضیحات کامل مشاوران و ارائه خدمات به ارباب‌رجوع صحت این امر این را ثابت می کند که فعالیت این واحد بر اساس آمار ارائه شده در پایان هر ماه مثبت است .
اسداللهی به تشریح نقش رسانه در خصوص آگاه‌سازی مردم نسبت به فعالیت واحد ارشاد و معاضدت قضایی اشاره و بیان کرد: رسالت واحد ارشاد و معاضدت راهنمایی کارساز و نتیجه‌بخش است؛ لذا با توجه به ضرورت آگاه‌سازی مردم به مسائل حقوقی توصیه می‌شود رسانه‌ها نسبت به معرفی این واحد به جامعه اهتمام بیشتری داشته باشند .
وی با بیان این‌که از آن جایی که واحد ارشاد و معاضدت قضایی به‌صورت تخصصی به موضوعات حقوقی اقدام می‌کند؛ لذا توصیه می‌شود رسانه‌ها با برنامه‌های مدون این واحد را به جامعه بیشتر معرفی کنند، تصریح کرد: معرفی واحد ارشاد و معاضدت قضایی به جامعه موجب می‌شود تا افرادی‌که بضاعت مالی جهت اخذ وکیل ندارند از این طریق نسبت به احقاق حق خود اقدام نمایند .
وی در پایان گفت: انتظار می‌رود با توجه به حجم بالای پرونده‌های در جریان در محاکم و همچنین با در نظر گرفتن وضعیت نامناسب مالی افرادی‌که موفق به دریافت وکیل نشده‌اند، رسانه‌ها، معرفی و آگاهی جامعه نسبت به وجود این واحد قضایی را به حد بالای خود برسانند.
انتهای پیام

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/103069/مراجعه-روزانه-80-نفر-به-واحد-ارشاد-و-معاضدت-قضایی-خرم‌آباد
بستن   چاپ