ندای لرستان
پلدختر بی‌حصار در هراس باران؛
پاییز آمد و وعده‌ها به سر نیامد/آوارگی سیل‌زده‌ها و جاده‌های موقت
يکشنبه 7 مهر 1398 - 11:48:47
ندای لرستان - خرم‌آباد- با شروع فصل بارندگی نگرانی‌ها در مناطق خسارت‌دیده از سیل دوچندان شده، همچنان بسیاری از زیرساخت‌ها احیا نشده و سیل‌زده‌ها آواره خانه اقوام هستند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: وقوع سیلاب در استان لرستان شهرهای مختلف این استان از خرم‌آباد مرکز لرستان گرفته تا پلدختر، دلفان، کوهدشت، دورود، چگنی و ... را درگیر کرد. مطابق آخرین آمار اعلام‌شده از سوی متولیان امر در جریان دو سیل رخ‌داده طی فروردین‌ماه امسال 6 هزار واحد تجاری و 35 هزار واحد مسکونی لرستان خسارت دیده است.
در جریان سیل حدود هشت هزار میلیارد تومان خسارت در حوزه زیرساخت‌ها به استان لرستان وارد شد و همین میزان بالای خسارات، سیل لرستان را منحصربه‌فرد کرده است به‌طوری‌که در شهرستان پلدختر در روزهای ابتدایی سیل هیچ‌گونه زیرساختی در بخش‌های مختلف اعم از آب، برق، ارتباطات، راه دسترسی، گاز و ... وجود نداشت.
احداث جاده‌ها و پل‌ها به صورت موقت در آستانه فصل بارندگی
در سیل لرستان 18 شهر و هزار و 200 روستا درگیر سیلاب و 35 هزار خانوار دچار مشکل شدند، راه 870 روستا، برق هزار و 145 روستا، ارتباط تلفنی 360 روستا و 10 شهر، گاز 182 روستا و آب 800 روستا قطع شد.
همچنین در این حادثه به 300 قنات، 260 حلقه چاه و هزار و 800 کیلومتر جاده بین مزارع این استان آسیب وارد شد. همچنین 60 هکتار زمین زراعی از بین رفت، هزار هکتار زمین به‌طور کامل نابود و تبدیل به مسیل رودخانه شد، 21 هزار مترمکعب از مزارع پرورش ماهی و 500 ایستگاه پمپاژ از بین رفته و در مجموع سیل پنجم و دوازدهم فروردین‌ماه سال جاری بالغ‌بر یک هزار و 560 میلیارد تومان به زیربخش‌های کشاورزی لرستان خسارت وارد کرد.

بیشترین خسارات سیلاب استان لرستان، در شهرستان پلدختر برآورد شده است به‌طوری‌که نماینده این شهرستان از خسارت پنج هزار میلیاردی در جریان وقوع سیل به پلدختر خبر داده است.
حالا بیش از 6 ماه از وقوع سیل ویرانگر در لرستان می‌گذرد، زیرساخت‌های شهری، پل‌ها، ابنیه، جاده‌های مواصلاتی و راه‌های روستایی خسارت‌های فراوانی دیده‌اند و اما روند بازسازی این زیرساخت‌ها در این استان به‌کندی پیش می‌رود.
در آستانه فصل سرما مانده‌ام که باید کجا بروم!
یکی از اهالی شهر سیل زده پلدختر در این رابطه با انتقاد از روند کند بازسازی خانه های مسکونی، اظهار داشت: قرار بود که سه ماهه خانه ما را تعمیر و بازسازی کنند اما تا کنون این امر محقق نشده است.

وی، گفت: در حال حاضر روند بازسازی خانه من در مرحله شنارژ باقی مانده و با فرار رسیدن فصل سرما و بارش باران مانده ام که باید کجا بروم.
جاده معمولان همچنان در مرحله خاکی و بازگشایی موقت
اما روند بازسازی جاده خرم آباد- معمولان - پلدختر نیز موجب انتقاد مردم و رانندگان شده است تا یکی از رانندگان این مسیر در سخنانی بگوید که شش ماه از وقوع سیلاب می گذرد اما هنوز این جاده خاکی است.
وی، ادامه داد: مسئولان تنها اقدامی که انجام داده اند این است که این جاده را به صورت موقت بازگشایی کرده اند و هنوز خاکی است.
یکی دیگر از رانندگان این مسیر در سخنانی، اظهار داشت: من هر روز در این جاده تردد می کنم، جاده خاکی است و همین امر موجب خراب شدن وسیله نقلیه من شده است.

وی، افزود: متاسفانه مسئولان هنوز اقدام خاصی برای بازسازی این جاده انجام نداده اند و با اولین بارندگی به طور حتم وضعیت این جاده با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد.
آوارگی سیل‌زدگان «چم گردان» در خانه‌های اقوام
«چم گردان» یکی از روستاهای سیل زده پلدختر است که در جریان وقوع سیلاب فروردین ماه خسارت های فراوانی دید به طوری که خانه های مردم این روستا آسیب جدی دید.
یکی از اهالی این روستا با اشاره به روند کند بازسازی خانه های مسکونی مردم، گفت: با گذشت شش ماه از وقوع سیلاب اما هنوز خانه های ما احداث نشده است.

وی، گفت: الان هر کدام از ما در خانه های اقوام و بستگان آواره هستیم و نمی دانیم این وضعیت تا کی باید ادامه داشته باشد.
مشکل صدور پروانه و تهیه نقشه خانه‌های سیل‌زده پلدختر حل شد
یکی از اهالی شهر سیل زده پلدختر نیز در سخنانی با اشاره به تخریب کامل واحد مسکونی اش در جریان سیلاب، افزود: با کمک بنیاد مسکن و دریافت 75 میلیون تومان تسهیلات، کار بازسازی خانه خود را شروع کرده ام.
جعفری رئیس ستاد بازسازی معین اصفهان در مناطق سیل زده پلدختر نیز در سخنانی با اشاره به روند احداث خانه های سیل زده در روستاهای پلدختر، اظهار داشت: برای این امر کار جابجایی تعدادی از روستاها را انجام داده ایم.
وی، بیان داشت: این روستاها در بستر و حریم رودخانه بودند و همین امر موجب شده بود که در معرض سیلاب قرار گیرند.

رئیس ستاد بازسازی معین اصفهان در مناطق سیل زده پلدختر با اشاره به پیش بینی سایت های ایمن در شهر پلدختر برای احداث واحدهای مسکونی، تصریح کرد: اقدامات در شهر پلدختر سرعت خوبی گرفته و مشکل صدور پروانه و تهیه نقشه برای واحدها رفع شده است.
نگرانی مردم سیل‌زده پلدختر از روند کند احداث دیواره ساحلی
اما روند بازسازی و ساخت دیواره ساحلی شهر پلدختر روندی لاکپشتی و کند است تا این امر موجب نگرانی مردم پلدختر در آستانه فصل سرما و بارندگی شود.

از مجموع دو هزار و 500 متر دیواره ساحلی شهر پلدختر، تنها 400 متر آن اجرا و بازسازی شده است و مسئولان می گویند که این دیواره ساحلی از سمت غربی و بالاتر از پل هفتم تیر تا 15 روز دیگر بازسازی می شود و مرحله دوم این پروژه نیز تنها 40 درصد پیشرفت دارد.

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/108103/پاییز-آمد-و-وعده‌ها-به-سر-نیامد-آوارگی-سیل‌زده‌ها-و-جاده‌های-موقت
بستن   چاپ