ندای لرستان
روزهای آفتابی سیلزدگان چگنی در پاییز
شنبه 20 مهر 1398 - 1:29:38 PM
ایرنا
ندای لرستان - خرم‎آباد - سیل ویرانگر فرورین ماه امسال لرستان حدود 700 میلیارد تومان به شهرستان چگنی به ویژه مناطق روستایی آن خسارت زد که تاکنون اقدامات جبرانی خوبی با همکاری بنیاد مسکن استان مرکزی در این شهرستان صورت گرفته است.

 سیل در لرستان به 18 شهر و یکهزار و 200 روستای استان خسارت زد، بیش از یکهزار و 800 واحد شهری و 15 هزار و 500 واحد مسکونی روستایی به طور کامل تخریب شده، بیش از پنج هزار و 800 واحد مسکونی شهری و بیش از 12هزار مسکن روستایی نیز آسیب دیدند.
12 فروردین امسال همراه با وقوع سیل پلدختر، راه ارتباط 70 روستای زلقی و 140 روستای زز و ماهرو الیگودرز قطع شد، رانش زمین در جاده ترانزیتی خرم آباد - بروجرد و روستا های این شهرستانها رخ داد، سیل و رانش در نورآباد گزارش و شبکه برق یکهزار و 145 روستای استان قطع شد.
جریان آب آشامیدنی 796 روستا و 15 شهر، سامانه مخابراتی 9 شهر، شبکه دیتای 360 روستا، گاز 173 روستا و سه شهر و راه 780 روستای استان در سیل فروردین ماه قطع شد که طی یک هفته بخش بسیاری از این خدمات برقرار گردید.
همزمان در این روز به دلیل قطع لوله پلی اتیلن غرب کشور در لرستان به همراه انفجار و آتش سوزی، خطوط تغذیه 7 استان نیز دچار مشکل شد و در نهایت 10 هزار میلیارد تومان خسارت در این استان بر جا گذاشت.
در این میان شهرستان چگنی که به لحاظ وسعت در قسمت هایی منتهی به کوهدشت و در بخش های نیز منتهی به پلدختر می شود از آسیب سیل در امان نمانده و برآورد اولیه خسارت به این منطقه از 500 میلیارد تومان در ماههای ابتدایی پس از حادثه، به 700 میلیارد تومان افزایش یافته است.

سیل 700 میلیارد تومان خسارت روی دست چگنی گذاشت
فرماندارچگنی می گوید: واحدهای مسکونی، مزارع، باغات و آثار تاریخی این شهرستان بر اثر سیل آسیب دیده اند اما حجم خسارات وارده به راههای روستایی و پل ها بیش از سایر بخش ها است.
قدرت الله ترابی نژاد افزود: 34 پل در این شهرستان بر اثر سیل به طور کامل تخریب شده اند و 200 تا 300 پل کوچک و متوسط دیگر که بیشتر آن در روستاها هستند 10 تا 50 درصد آسیب دیده اند.
وی با اشاره به آسیب 13 روستای این شهرستان بر اثر سیل ادامه داد:‌ روستای چم حسین که آسیب بیشتری در سیل متحمل شد در سایت جدید واقع در روستای چم دیوان با کمک سپاه و خیران در حال احداث است و 2سایت برای روستای حیات الغیب در نظر گرفته شد.
وی با اشاره به انجام ساخت و تعمیر واحدهای مسکونی در سایر روستاها از جمله چم خوشه، چم وزیر، خانه سرخ و چم پلک تصریح کرد:‌ تاکنون آواربرداری یکهزار و 591 واحد مسکونی، پی کنی یکهزار و 545 ، اسکلت 949، دیوارچینی 573، و سقف 805 واحد مسکونی اجرا شده است.
ترابی نژاد با بیان اینکه 123 واحد به مرحله گچ کاری رسیده بیان کرد: درمجموع تاکنون 38 واحد مسکونی تکمیل و تحویل مردم سیلزده شده است.
فرماندار چگنی در خصوص خسارت واحدهای شهری، روستایی و تجاری گفت: یکهزار و 981 واحد مسکونی، یکهزار و 124 واحد تعمیری و 2 هزار و 555 واحد معیشتی در این شهرستان ثبت شد.
ترابی نیاد ادامه داد: تاکنون یکهزار و 632 واحد احداثی، 947 واحد تعمیری و یکهزار و 416 واحد معیشتی به بانک های عامل معرفی شده اند.
به گفته وی یکهزار و 202 واحد احداثی، 868 واحد تعمیری و 773 واحد معیشتی موفق به دریافت کمک های بلاعوض شده اند و 172 واحد نیز کمک هزینه اجازه بهای منزل مسکونی خود را دریافت کرده اند.

پرداخت حدود نیمی از خسارات کشاورزی
فرماندار چگنی ادامه داد: چهار هزار و 30 پرونده خسارت کشاورزان این شهرستان به مبلغ 10 میلیارد تومان بررسی و در سامانه ثبت شده که تاکنون چهار میلیارد و 860 میلیون تومان برای 760 پرونده پرداخت شده و این روال همچنان ادارمه دارد.
ترابی نژاد افزود:‌ همچنین 80 میلیارد تومان به زیرساخت های کشاورزی از جمله کانال آب بر، جاده بین مزارع و ایستگاه پمپاژ خسارت وارد شده که انتظار می رود با تخصیص منابع، این رقم نیز به خسارت دیدگان پرداخت شود.

6 میلیارد تومان به واحدهای صنفی پرداخت شد
وی با بیان اینکه حدود 2 هزار واحدصنفی، کمک هزینه معیشتی را دریافت کرده اند گفت: در این راستا حدود 6 میلیارد تومان و به طور متوسط از 15 تا 45 میلیون تومان برای هر واحد پرداخت شد.
وی با یادآوری اینکه ساختمان فرمانداری در زمان بروز سیل حدود 3.5 متر زیر آب رفته ادامه داد: پل های چم دیوان، حیات الغیب وشرکت نفت در حال احداث هستند.
6هزار تن سیمان اهدایی رهبر معظم انقلاب در مناطق سیل‌زده لرستان توزیع شد
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی نیز گفت: این استان معین بازسازی مناطق سیلزده شهرستان چگنی است که تعمیر و ساخت 2 هزار واحد مسکونی را بر عهده دارد.
محمدرضا رضا فرح افزود: تاکنون 6 هزار تن سیمان اهدایی از طرف رهبر معظم انقلاب در شهرستان چگنی توزیع شده است.
روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: همزمان با سیل بهار امسال ساخت و تعمیر2 هزار واحد مسکونی سیلزده لرستان به استان مرکزی واگذار شده است.
وی اظهار داشت: در مجموع بیش از سه هزار و 100 واحد در چگنی تخریب دیده یا دچار خسارت شده که سهم مرکزی از این تعداد، بیش از یک هزار واحد تعمیری و بیش از 800 واحد احداثی است.

یکهزار واحد تازه احداث مناطق سیلزده لرستان در آستانه بهره‎‌برداری
رییس ستاد هماهنگی بازسازی مناطق سیلزده لرستان نیز گفت: احداث یکهزار واحد مسکونی در این استان به مرحله گچکاری رسیده و این واحدها در آستانه بهره‎‌برداری هستند.
رضا خواجه ای افزود:‌ تاکنون 43 هزار و 500 واحد خسارت دیده برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شده اند و کار احداث 10 هزار و 500 واحد نیز در حال انجام است.
وی تعداد معرفی شده را معادل بیش از 95 درصد واحدهای سیلزده برشمرد و ادامه داد: 36 هزار واحد موفق به عقد قرارداد دریافت تسهیلات شده اند.
وی تصریح کرد: تاکنون 700 میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت و 169 میلیارد تومان بلاعوض برای احداث، تعمیر و اجاره بها پرداخت شده و تعمیر 17 هزار و 500 واحد معادل 99 درصدواحدهای تعمیری نیز پایان یافته است.
حدود 44 هزار واحد مسکونی و تجاری شهر و روستاهای استان در 18 شهر و یکهزار و 200 روستا بر اثر سیل تخریب شده و یا آسیب دیده است.
هم اکنون استان اصفهان در شهر پلدختر، اردبیل در معمولان، قزوین در نورآباد، مرکزی در دوره چگنی و استان کردستان در شهرستان های ازنا و الیگودرز کار بازسازی این مناطق را به عنوان استان معین برعهده دارند.
به هر خانوار خسارت دیده سیل پنج میلیون تومان کمک بلاعوض معیشتی و 15 میلیون تومان تسهیلات بانکی با سود پنج درصد تعلق می‌گیرد.
برای بازسازی هر واحد مسکونی روستایی 40 میلیون تومان تسهیلات بانکی و 10 میلیون تومان کمک بلاعوض پرداخت می‌شود که این مبلغ در مناطق شهری 50 میلیون تومان تسهیلات و 12 میلیون تومان کمک بلاعوض خواهد بود.
همچنین میزان تسهیلات و کمک‌های بلاعوض واحدهای صنفی به ترتیب 10 تا 20 و 3 تا 5 میلیون تومان اعلام شده است.
برای واحدهای صنفی احداثی نیز 5 میلیون تومان بلاعوض و 15 تا 45 میلیون تومان تسهیلات با توجه به متراژ مغازه پرداخت می‌شود.
تسهیلات سرمایه‌ای برای اجناس و موجودی واحدهای صنفی نیز از 15 تا 45 میلیون تومان است که برآورد خسارت برعهده کمیته‌ای متشکل از فرمانداری، صنعت، معدن و تجارت و بنیاد مسکن است.

7269/6060

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/108748/روزهای-آفتابی-سیلزدگان-چگنی-در-پاییز
بستن   چاپ