ندای لرستان
لزوم تامین آب شرب پایدار در مناطق سیلزده لرستان
یکشنبه 28 مهر 1398 - 10:20:37 AM
ایرنا
ندای لرستان - خرم‎آباد - روزهای آغازین سال 98 بود که بارش‌های سیل آسا و جاری شدن سیل موجب شد تا لرستان به عنوان یک استان سیلزده در صدر اخبار قرار گیرد.

به گزارش ایرنا فروردین امسال همزمان با اعلام سازمان هواشناسی مبنی بر ورود سامانهٔ بارشی متراکم در جنوب و غرب ایران، بر اثر بارندگی‌های شدید در شهرهای استان لرستان از جمله معمولان، دورود، خرم‌آباد، پلدختر و ویسیان سیل ایجاد شد.
این سامانه بارشی در 2 موج در تاریخ‌های پنجم تا نهم فروردین و نیز موج دوم از 11 تا 13 فروردین موجب ایجاد سیلاب و خسارت در شهرستان‌های استان لرستان شد.
هر چند خسارت اولیه سیل در استان 3700 میلیارد تومان عنوان شد اما با برآوردهای جدید رفته رفته به این رقم افزوده شد تا اینکه خسارت سیل در این استان به 10 هزار میلیارد تومان رسید.
در اثر سیل ویرانگر شبکه آب بیش از 964 روستا و چند شهر از جمله شهرهای پلدختر و معمولان دچار خسارت شد به گونه ای تاسیسات آب برخی مناطق بطور کلی از بین رفت.
اگرچه از همان ابتدای بروز سیل دستگاههای مرتبط با جدیت پای کار آمدند و آب آشامیدنی شهر ها و روستاها در کمترین زمان وصل شد اما برای دسترسی مردم به آب شرب پایدار نیاز به اعتبار و همت مسئولین است.

سیل 313 میلیارد تومان به تاسیسات آب و فاضلاب شهری لرستان خسارت وارد کرد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری لرستان می گوید: سیل فروردین ماه امسال 313 میلیارد تومان به خطوط انتقال، شبکه آب و فاضلاب، تاسیسات و زیرساخت همچنین مشترکین خسارت زد.
حمیدرضا کرموند ادامه داد: 101میلیارد تومان اعتبارتاکنون برای جبران خسارت سیل اختصاص یافت که تاکنون 60 میلیارد تومان تخصیص داده شده است.
وی افزود: در روز سیزدهم فروردین همزمان با سیل ویرانگر آب شرب معمولان، پلدختر و دوره چگنی به طور کامل و به دلیل شکستگی لوله های آبرسانی قطع اما در کمتر از 72 و بصورت موقت وصل شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری لرستان بیان کرد: در این مدت هرنقطه که به دلیل افت فشار و یا قطعی موقت دچار می شد با تانکر آبرسانی صورت می گرفت.
وی گفت: اکنون برای بازسازی کامل نیازمند اعتبار ویژه ای هستیم تا بتوانیم برای مهار سیلاب اقدام کنیم.
به گفته وی پس از سیل امسال اجرای خط انتقال آب، عملیات حفرچاه، همچنین مطالعات چاه های در شهرهای پلدختر، معمولان، خرم آباد، کوهدشت، دوره چگنی انجام شده است.

خطوط انتقال آب در مناطق سیلزده 100درصد تخریب شد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری لرستان گفت: سنگینی سیل و حجم سیلاب در شهرهای معمولان، پلدختر و دورود زیاد بود بطوری که خطوط انتقال آب در این شهرستان ها از سیل اول آسیب دید و پس از سیل دوم به صورت کامل تخریب شد.
وی اضافه کرد: برای تامین آب شرب پایدار در شهرهای سیلزده نیازهای هزینه‌ای برآورد شده است و امیدواریم نگاه دولت در این خصوص ویژه باشد تا بتوانیم تاسیسات پایدار آب این مناطق را احیا کنیم.

سیل 262 میلیارد و 785 میلیون ریال به زیرساخت های آب و فاضلاب روستایی خسارت وارد کرد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان نیز می گوید: 2هزارو 896 روستا در این استان وجود دارد که 97 درصد از آنها آبدار می باشند از این تعداد یکهزارو 555 روستا بالای 20 خانوار وجود دارد که یکهزارو 497 روستا از نعمت آب شرب بهره مند هستند.
علیرضا کاکاوند افزود: یکهزارو 468 روستا تحت پوشش شرکت آبفار می باشند و شاخص بهره مندی کل استان 80.42 درصد است.
وی اضافه کرد 964 روستا با جمعیت 274 هزار و 914 نفر در قالب 61 هزار و 980 خانوار از سیل فروردین ماه امسال متاثر شدند.
وی گفت: سیلاب فروردین ماه به خطوط انتقال آب، شبکه توزیع آب، ایستگاه‎های پمپاژ، چاه، چشمه، پمپ، تابلو و ترانس برق تاسیسات آب روستایی 262 میلیارد و785 میلیون ریال خسارت وارد کرد.
وی اضافه کرد: پس از سیل 122 کیلومتر لوله گذاری انجام شد و 52 دستگاه پمپ، 38 دستگاه تابلو ترانس، 18 دهنه بهسازی چشمه و قنات، 9 حلقه حفر چاه و لایروبی و ترمیم 168 واحد ایستگاه پمپاژ آب ترمیم و وارد مدار شد.
کاکاوند بیان کرد: استفاده از پنج دستگاه دیزل ژنراتور جهت تامین برق مورد نیاز مجتمع های آبرسانی و خدمات به 18 روستا به لحاظ تسریع در انجام کار، آبرسانی به بیش از 23 روستا از طریق چشمه های محلی پس از اطمینان از کیفیت و سلامت آنها، تسریع در خدمات رسانی به روستاها، ترمیم و بازسازی 525 کیلومتر خط و شبکه آب آشامیدنی روستاها، بازسازی و ترمیم به 168 ایستگاه آبرسانی روستایی از دیگر اقدامات این شرکت در پساسل می باشد.

جابجایی 37 روستا سیلزده لرستان
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان ادامه داد: 37 روستا در شهرستان های پلدختر، الیگودرز، خرم آباد، کوهدشت، دلفان و چگنی به دلیل حجم خسارت وارد شده باید جابجا شدند که برای تامین آب این روستاها 108 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی گفت: تاکنون 20 میلیارد تومان اوراق به شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان اختصاص یافته که 71 درصد یعنی 14 میلیارد و 200 میلیون تومان اعتبار تخصیص یافته از طریق اوراق به شرکت آبفار تخصیص یافته است.
کاکاوند بیان کرد: اکنون احداث پنج مجتمع آبرسانی روستایی برای تعداد 103 روستا واقع در کناره های رودخانه کشکان ضروری است.

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/109178/لزوم-تامین-آب-شرب-پایدار-در-مناطق-سیلزده-لرستان
بستن   چاپ