ندای لرستان
چرایی استفاده از کارشیو متراکم و به هم فشرده؟
سه شنبه 21 آبان 1398 - 2:27:49 AM
ایسنا
ندای لرستان -  یک پژوهشگر و مدرس دانشگاه می‌گوید: فشردگی در کارشیو بناها باعث کمک به عدم تبادل حرارتی با بیرون در روزهای گرم سال می‌شود.

محمد محمدی‌اصل اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های خانه‌سازی در اقلیم خرم‌آباد و در بیشتر نقاط لرستان فیلی (استان‌های لرستان، ایلام، شمال خوزستان، جنوب کرمانشاهان، همدان و...) بهره‌گیری از کارشیو (نقشه) متراکم و به هم فشرده است.
وی ادامه داد: این شیوه معماری از گذشته‌های دور در همه شهرهای لرستانات بختیاری، جنوبی و بسیاری از نقاط دیگر، امری رایج و متداول بوده است.
محمدی‌اصل اضافه کرد: فشردگی در کارشیو بناها باعث کمک به عدم تبادل حرارتی با بیرون در روزهای گرم سال به‌ویژه تابستان می‌شود. خرم‌آباد با قرار گرفتن در بستر طبیعی دره‌ای فشرده، دارای تابستان‌هایی نسبتاً گرم است.
این پژوهشگر یادآور شد: اصولاً در مناطق کوهستانی، دمای هوا در دره‌ها اندکی گرم‌تر از سایر نقاط پیرامونی است. در چنین شرایطی وجود کارشیو به هم فشرده و متراکم، به همراه سایر عواملی نظیر ستبرای مناسب دیوارها و... می‌تواند تا حدود زیادی به خنکای فضای درون خانه و جلوگیری از نفوذ گرما و حرارت بیرون به درون، کمک شایان توجهی بنماید.
وی گفت: کارشیو متراکم در فصل سرد سال نیز کارایی دارد، بدین‌گونه که اتلاف حرارت فضای درون به بیرون را به تأخیر می‌اندازد.
محمدی‌اصل خاطرنشان کرد: انتخاب کارشیوی گسترده با وجوه مختلف در این اقلیم، آسایش محیطی درون یک خانه را سخت و با مشکل مواجه خواهد کرد.
وی اضافه کرد: معماری لری نه به مانند مناطق کویری کاملاً «درونگرا» است و نه چون نواحی شمالی ایران شکلی «برونگرا» دارد.
 

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/110336/چرایی-استفاده-از-کارشیو-متراکم-و-به-هم-فشرده؟
بستن   چاپ