ندای لرستان
یک روانشناس:
چه زمان زنان بیش از مردان انواع اختلالات روانی را تجربه می‌کنند
شنبه 9 آذر 1398 - 12:57:44 PM
ایسنا
ندای لرستان -  یک روانشناس گفت: یائسگی که همراه با استرس باعث می‌شود زنان بیش از مردان انواع اختلالات روانی را تجربه کنند.

دکتر محمدعلی سپه‌وندی  اظهار کرد: مطالعات گوناگونی ارتباط بین حمایت اجتماعی و سلامتی را به تأیید رسانده است؛ به طوری‌که افرادی که از حمایت اجتماعی بالاتری برخوردارند، وضعیت سلامت روانی بهتری دارند.
وی با بیان اینکه هرساله به شمار سالمندان جهان افزوده می‌شود، ادامه داد: ارتباط معنی‌داری بین حمایت اجتماعی و سلامت روانی و اجتماعی وجود دارد و حمایت عاطفی دارای بیشترین اثر بر سلامت روان است.
سپه‌وندی اضافه کرد: سلامت اجتماعی سالمندانی که از حمایت اجتماعی زیادی برخوردار هستند، بیش از سایر سالمندان است.
این عضو هیات علمی دانشگاه لرستان افزود: هرچه احساس پیوند فرد با گروه خود، برای مثال با خانواده‌اش بیشتر باشد، انسجام اجتماعی بالا، احتمال به خطر افتادن سلامتی فرد کاهش می‌یابد و برعکس حتی ممکن است که در چنین شرایطی فرد سلامت خود را به خطر بیندازد.
وی خاطرنشان کرد: حمایت اجتماعی از طریق بالا بردن حس صمیمیت و افزایش حمایت عاطفی سبب افزایش سلامتی در سالمندان می‌شود.
این روانشناس یادآور شد:‌حمایت اجتماعی از یک‌سو ملزومات عاطفی و احساسی برای بهزیستی را فراهم می‌سازد و از سوی دیگر امکانات مقابله با تنیدگی‌ها و کنترل آن‌ها را فراهم می‌کند.
وی گفت: بنابراین حمایت اجتماعی ارتباط قوی با ابعاد سلامت روانی و اجتماعی دارد. همچنین حمایت اجتماعی با افزایش درک صحیح از رویدادها استرس‌زا، باعث کاهش تأثیر فشار روانی شده و عوارض ناشی از یک تجربه ناخوشایند را به حداقل می‌رساند و علاوه بر آن تعهدات متقابلی را به وجود می‌آورد که در آن شخص احساس دوست داشته شدن، مراقبت، عزت نفس و ارزشمند بودن داشته و این‌ها با نتایج سلامتی ارتباط مستقیمی دارد.
سپه‌وندی ‌ با اشاره به بررسی رابطه بین متغیر جنسیت و سلامت اجتماعی و روانی سالمندان، ‌ افزود: مقایسه وضعیت سلامت زنان و مردان نشان می‌دهد که زنان وضعیت سلامت پایین‌تری در مقایسه با مردان دارند. برخی مطالعات میانگین کل سلامت عمومی مردان را بالاتر از زنان گزارش کردند.
این عضو هیات علمی دانشگاه لرستان ‌ تصریح کرد: یکی از علل این تفاوت‌ها، تفاوت‌های فرهنگی موجود در جوامع مختلف است. در تبیین این موضوع می‌توان گفت علل بیولوژیکی شناختی، بروز برخی افسردگی‌ها به دلیل هورمون‌های زنانه، بروز برخی اختلالات روانی به دلیل بلوغ جسمی و جنسی، پایین‌تر بودن سن بلوغ، بارداری، زایمان و شیردهی و درمجموع تجربه استرس بیشتر باعث می‌شود زنان بیش از مردان انواع اختلالات روانی را تجربه کنند.
وی گفت: به همه این عوامل می‌توان وقوع یائسگی که همراه با استرس است، پاسخ‌دهی کمتر زنان به داروهای ضدافسردگی، سوء رفتارهای جسمی و جنسی و تبعات روانی طلاق را اضافه کرد.
سپه‌وندی افزود: یکی از مسائلی که سلامت روان زنان را به‌شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد مسئولیت‌های متعدد آن‌ها در خانواده و در اجتماع است. تبعیض‌های جنسیتی حاکم بر فضاهای مردانه در اجتماع، نبود حمایت‌های اقتصادی، شغلی و روانی از مهم‌ترین چالش‌هایی است که زنان را درگیر خود کرده است.
وی خاطرنشان کرد: با این‌همه آنچه سلامت روان زنان را تهدید می‌کند همکاری نکردن مناسب مردان با همسرانشان و برخی نگاه‌های جنسیتی است که آنان را آزار می‌دهد.
انتهای پیام

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/111320/چه-زمان-زنان-بیش-از-مردان-انواع-اختلالات-روانی-را-تجربه-می‌کنند
بستن   چاپ