ندای لرستان
سوت‎‌هایی که برای متخلفان به صدا درمی‌‎آید
سه شنبه 12 آذر 1398 - 1:40:35 PM
ایرنا

ندای لرستان- تخلف و زیاده خواهی با تاریخ بشریت عجین شده، ناهنجارهایی که در سال های اخیر تا حدود بیشتری نمود داشته و به نظر می رسد در همه جوامع کره خاکی گسترش یافته است و از طرفی امروزه مردم به دلایل شرایط خاص اقتصادی و فشارهای روحی ناشی از مکانیزه و مدرنیته شدن، تاب آوری کمتری دارند و نسبت به اینگونه موارد واکنش جدی تر و تندتری نشان می دهند.

بنابراین مسئوولان تلاش می کنند در گفتار و عمل خود برخورد با متخلفان اداری و مالی را از واجبات معرفی کرده و به مردم اطمینان دهند تعداد افرادی که تخلف و از موقعیت خود سوءاستفاده کرده اند اندک است که برای این امر در پی تصویب قانون و تبصره های مختلف برای جلوگیری از بروز تخلفات هستند.

"سوت زنی" نام طرحی است که آبان ماه امسال به تصویب شورای شهر مشهد رسید تا با اجرای آن حرکت در مسیر فسادستیزی وارد فاز عملیاتی جدیدی شود و این بار مردم یک رکن اصلی مبارزه با فساد شوند و قرار است افرادی که متخلفان و مفسدان را با ارائه مستندات معرفی کنند، پاداش بگیرند.

اما شورای شهر خرم آباد نیز که امسال به دستگیری شهردار و برخی کارکنان شهرداری به اتهام های مالی و اداری چندان از حاشیه دور نبوده  تصمیم گرفته دومین محل اجرای " سوت زنی "باشد، پارلمان محلی که  هرچند تاکنون اتهام قضایی به اعضای  آن وارد نشده اما بدون شک، در اذهان مردم متهم  هستند که چرا نظارت دقیقی بر ساز و کار مجموعه شهرداری نداشته اند.

امروز که مبارزه با فساد به دغدغه ای همگانی میان مردم و مسئوولان تبدیل شده، شورای شهر خرم آباد یک اقدام موثر و مهم را پیش پای خود نهاده و قرار است توسط مردم و کارمندان میانی شهرداری از چند وچون اقداماتی که از چشم دستگاه های نظارتی و سیستم حراستی شهرداری دور مانده باخبر شود.

شاید یکی از اصلی ترین مسائلی که برای آینده این طرح در خرم آباد پیش بینی می شود بروز اختلافات طایفه ای باشد چراکه در حال حاضر ساز و کار دقیقی برای اجرای این طرح با اولویت حفظ وحدت ایلیاتی تعریف نشده و امکان دارد برخی به دلیل سوء روابط طایفه ای، فرصت را مغتنم شمرده و افرادی را به عنوان متهم به دبیرخانه طرح سوت زنی معرفی کنند.

از طرفی احتمال دارد اطلاعات فرد سوت زن به هر نحوی که شده ازحالت محرمانه خارج شود و این بار متهمانی که جرم آنها ثابت نشده در مقابل وی قدعلم کنند و اقدامات تلافی جویانه را به ایل و طایفه بکشانند.

در واقع باید گفت طرح سوت زنی و معرفی متخلفان فی نفسه خوب و قابل قبول است اما اینکه در فاز اجرایی چگونه مدیریت شود و زیرساخت های فکری، فرهنگی و قضایی درستی برای آن تعریف شود، عامل اصلی موفقیت یا شکست این طرح در مرکز لرستان است.

علی محمد صالحی نسب عضو شورای اسلامی شهر خرم آباد و پیشنهاد دهنده این طرح معتقد است چنانچه طرح سوت زنی با دقت اجرایی شود علاوه بر مبارزه مکانیزه با فساد، آبرو و امنیت فرد گزارش دهنده نیز حفظ خواهد شد.

وی به ایرنا توضیح داد: همانطور که در گذشته نیروهای پلیس برای خبردار کردن همکاران خود از وقوع یک جرم، با سوت آنها را مطلع می کردند، طرح سوت زنی از سال1952 در کشورهایی همچون آمریکا، انگلیس و استرالیا تصویب و اجرایی شده است.

وی افزود: این طرح دوفوریتی در شورا تصویب شده و در صورت تصویب کمیته انطباق فرمانداری خرم آباد، ساز و کارهای لازم برای ایجاد دبیرخانه، چگونگی ارائه و دریافت گزارش تخلفات و میزان و نوع پاداش، تعریف و نهایتا تا یک ماه وارد فاز اجرایی خواهد شد.

وی گفت:‌با توجه به ذهنیت هایی که از شهرداری و شورای شهر برای مردم ایجاد شده تلاش می شود طرح سوت زنی به محلی برای مبارزه با فساد و برخورد با متخلفان این حوزه تبدیل شود که با توجه به محیط طایفه ای شهر، باید سوپاپ های اطمینان را پیش بینی کنیم تا امنیت اجتماعی، شغلی و آبروی 2 طرف حفظ شود.

حال باید منتظر ماند و دید سوت ها برای که به صدا در می آیند و طرحی که اکنون با فوریت برای مبارزه با فساد در شورای شهر تصویب شده در ادامه با همین انگیزه اجرایی شود و به کانالی برای  فساد اداری و محلی برای تسویه حساب های شخصی  و  یا بده بستان های به اصطلاح، مچ گیری تبدیل نشود.

بدون شک باید  ساز و کاری تعریف شود که "‌سوت زن ها"‌ به دور از احساسات و عقده های شخصی، متخلفان را معرفی کنند و پاداش دبیرخانه" سوت زنی" به یک عامل تحریک کننده برای تهمت زدن تبدیل نشود.


http://www.Lor-Online.ir/fa/News/111485/سوت‎‌هایی-که-برای-متخلفان-به-صدا-درمی‌‎آید
بستن   چاپ