ندای لرستان
یک دکترای تغذیه دام:
توسعه کشت گیاه علوفه‌ای اسپرس ‌ جزو برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی است
سه شنبه 1 بهمن 1398 - 14:10:13
ندای لرستان - ایسنا/لرستان یک دکترای تغذیه دام گفت: ‌توسعه کشت گیاه علوفه‌ای اسپرس ‌جزو برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی است.

بهروز یاراحمدی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: توسعه کشت گیاه علوفه‌ای اسپرس برای تأمین علوفه مورد نیاز دام‌های کشور، با توجه به مزایا و قابلیت‌های ویژه این علوفه در مقایسه با سایر گونه‌های علوفه‌ای، جزو برنامه‌های دفتر تولید محصولات علوفه‌ای معاونت تولیدات گیاهی ‌وزارت جهاد کشاورزی است.
وی ادامه داد: سطح زیر کشت اسپرس در استان‌های مازندران، ‌لرستان، اردبیل، کردستان، شهرکرد، آذربایجان شرقی و غربی، اصفهان، قزوین، زنجان بیشتر از سایر استان‌هاست. ‌
یاراحمدی اضافه کرد: محصول علوفه خشک اسپرس در ایران به طور متوسط 4-8 تن در هکتار است.
‌این عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان افزود: پژوهش‌ها نشان داده است مهم ترین خاصیت مصرف تازه علوفه اسپرس در جلوگیری از نفخ تانن‌هاست؛ در حالی که علوفه‌هایی همچون خانواده شبدر و یونجه به صورت تازه به سرعت در شکمبه تخمیر می‌شوند و نفخ ایجاد می‌کنند. ‌
وی یادآور شد: غلظت بالای تانن‌های متراکم از مهم‌ترین خصوصیات اسپرس و تفاوت آن با یونجه است. ‌
یاراحمدی خاطر نشان کرد: ترکیبات فنلی موجود در اسپرس تأثیرات مفیدی روی مصرف اسیدهای آمینه در نشخوارکنندگان دارند. اسپرس از گیاهان علوفه‌ای است که دارای ارزش تغذیه‌ای فراوان، خوش خوراکی و سازگاری فوق العاده با شرایط کشت دیم و آبی است.
این دکترای تغذیه دام‌ افزود: این گیاه به دلیل داشتن ریشه‌های عمیق که شامل ریشه اصلی و ریشه جانبی قوی است، به خشکی مقاوم است و در مناطقی با بارندگی سالانه 944 میلی متر می‌توان آن را به صورت دیم کشت کرد.
انتهای پیام

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/120715/توسعه-کشت-گیاه-علوفه‌ای-اسپرس-‌-جزو-برنامه‌های-وزارت-جهاد-کشاورزی-است
بستن   چاپ