ندای لرستان
یک دکترای برنامه‌ریزی شهری مطرح کرد:
توسعه گردشگری پایدار با راهبردهای تهاجمی، محافظه‌کارانه و رقابتی
چهارشنبه 28 اسفند 1398 - 01:36:12
ندای لرستان - ایسنا/لرستان یک دکترای برنامه‌ریزی شهری ‌گفت: توسعه گردشگری پایدار با راهبردهای تهاجمی، محافظه‌کارانه و رقابتی امکان‌پذیر خواهد بود.

دکتر سودابه هراتی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: گردشگری پایدار سعی در تنظیم روابط بین جامعه میزبان، مکان گردشگری و گردشگران دارد چراکه این رابطه می‌تواند پویا و سازنده باشد.
وی ادامه داد: گردشگری پایدار به دنبال تغییر فشار و بحران بین این عناصر است تا آسیب‌های محیطی و فرهنگی را به حداقل رسانده، رضایت بازدیدکنندگان را فراهم آورده و به رشد اقتصادی ناحیه کمک کند.
هراتی افزود: راهبرد تهاجمی، راهبردهای محافظه‌کارانه و راهبردهای رقابتی منجر به ایجاد گردشگری پایدار در لرستان می‌شود.
این مدرس دانشگاه علمی کاربردی لرستان اضافه کرد: استفاده از پتانسیل‌های طبیعی محیط برای ارتقای شرایط زیست‌محیطی، تمهیدات برنامه‌ریزی و طراحی در جهت حضور گسترده اقشار اجتماعی در بهره‌گیری از امکانات محدود، تلاش برای ارتقاء سطح توسعه‌یافتگی سکونت‌گاه‌های هم‌جوار بدون آسیب‌رسانی و هنجارهای فرهنگی و اجتماعی و ایجاد احساس بیگانگی در زمره راهبردهای تهاجمی قرار می‌گیرند.
وی یادآور شد: همچنین استفاده از نیروهای محلی برای اشتغال به کار در فرصت‌های شغلی ایجاد شده در منطقه، معرفی و تبلیغ جاذبه‌های فرهنگی بومی با تأکید بر جاذبه‌های زندگی روستایی و عشایری، ارائه بسته‌های گردشگری و تبلیغات مشتری با جاذبه توریستی اطراف، نگهداری از جریان‌های طبیعی و چرخه آب و هوا از طریق ایجاد منظر در تعامل با رژیم‌های اقلیمی و حیاتی از دیگر برنامه‌هایتأثیرگذار در راهبرد تهاجمی برای توسعه گردشگر پایدار است.
این دکترای برنامه‌ریزی شهری خاطرنشان کرد: تقویت حس اجتماعی و مشارکت جمعی در فضاهای عمومی، اقامتی و پذیرایی، به‌کارگیری و تربیت نیروهای بومی برای اشتغال در آن نقطه، هماهنگی برنامه‌ها و توسعه میان سازمان‌های مسئول توسعه گردشگری در سطح استان، کاربری‌های مناسب و بازدارنده در مقابل پیشروی سودجویان در حریم‌های تاریخی و طبیعی و ... نیز ازجمله اهداف محافظه‌کارانه پیشنهادی برای توسعه گردشگری در لرستان است.
وی گفت: راهبردهای تدافعی نیز شامل مقابله پیگیر و مداوم با جریانات سودجو و فرصت‌طلبی که در شرایط فعال شدن پتانسیل‌های منطقه به منابع محیط‌زیست محیطی آسیب می‌رساند، پرهیز از رهیافت صرفاً اقتصادی مبتنی بر مکانیسم بازار، توسعه زیربناها، امکانات و تجهیزات پیرامون عناصر طبیعی و ناحیه، بهره‌گیری از تأثیرات هم افزایانه عملکرد توأم این عناصر با مجموعه‌های تفریحی گردشگری و ... هستند.
هراتی اظهار کرد: می‌توان گفت برای توسعه پایدار گردشگری لرستان اتخاذ راهبردهای مهم، استفاده از پتانسیل‌های طبیعی محیط برای ارتقای شرایط زیست‌محیطی، استفاده از نیروهای محلی برای اشتغال در فرصت‌های ایجاد شونده در فرایند توسعه و بهره‌برداری، تحلیل میزان کشش عرضی و رسانه‌های محیطی جهت توسعه تقویت حس اجتماعی و مشارکت جمعی، سازمان‌دهی تولید محلی هم‌راستا با توسعه گردشگری و پرهیز از رهیافت‌های مبتنی بر مکانیزم بازار ضروری است.
انتهای پیام

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/128774/توسعه-گردشگری-پایدار-با-راهبردهای-تهاجمی،-محافظه‌کارانه-و-رقابتی
بستن   چاپ