ندای لرستان
/گزارش/ تجهیز هنرستان‌های لرستان هنر استان را می‌طلبد
چهارشنبه 17 ارديبهشت 1399 - 00:57:17
ندای لرستان - ایسنا/لرستان یکی از سیاست‌های آموزش و پرورش برای مهارت‌آموزی دانش‌آموزان توجه به هنرستان‌های فنی‌وحرفه‌ای و کار و دانش است که باید دستگاه تعلیم و تربیت به این امر حیاتی توجه بیشتری داشته باشد.

وضعیت هنرستان‌های لرستان به گونه‌ای است که نیازمند تجهیزات به روز هستند و ضرورت دارد نوسازی و تجهیز مدارس و آموزش و پرورش استان نسبت به این موضوع اهتمام ویژه‌ای داشته باشند.
90 درصد تجهیزات هنرستان‌ها به روز نیستند
نصرالله بازگیران معاون متوسطه آموزش و پرورش لرستان در این خصوص اظهار کرد: در حال حاضر 173 هنرستان کارودانش و فنی حرفه‌ای در لرستان وجود دارد.
وی افزد: سرانه فضای هنرستانی در کشور 7 متر مربع بوده که این رقم در لرستان 3 متر مربع است.
بازگیران با بیان اینکه هنرستان‌های اصفهان و یزد تیپ هنرستانی دارند اما در لرستان این موضوع با تناسب‌سازی صورت می‌گیرد، اضافه کرد: برای رشته‌های سبک باید حداقل فضای سرانه 100 متر، نیمه‌سنگین 150 متر و سنگین 200 متر فضا وجود داشته باشد.
وی افزود: هنرستان‌های لرستان‌ جزو مدارسی است که کد تخریب و بازسازی خوردند؛ در حال حاضر بیش از 80 درصد هنرستان‌های لرستان نیاز به نوسازی و تخریب دارند که ولیعصر خرم‌آباد به‌عنوان بزرگترین هنرستان غرب کشور از جمله آنهاست.
معاون متوسطه آموزش و پرورش لرستان اضافه کرد: 54 هنرستان فنی و حرفه‌ای و 119 هنرستان کار و دانش در استان وجود دارد که 90 درصد تجهیزات آنها به روز نیستند در صورتی که سر فصل دروس تغییر کرده و تجهیزات آنها جوابگوی نیاز دانش‌آموزان نیست.
به دلیل جدیدشدن محتوای کتب و با توجه به اینکه یکی از سیاست‌های سند تحول بنیادین رفتن به سمت مهارت‌آموزی برای کمک به تولید و اشتغال بوده به‌روز نبودن تجهیزات هنرستان‌های لرستان جای سوال دارد.
هنرستان ولیعصر (عج) خرم‌آباد از سرمایه‌های لرستان است
امیر غفوری نژاد سرپرست نوسازی مدارس لرستان درباره تعمیر هنرستان ولیعصر (عج) خرم‌آباد گفت: این هنرستان یکی از سرمایه‌های لرستان محسوب می‌شود که از ردیف اعتبارات تعمیرات استان قسمتی از ساختمان آن را تعمیر کردیم.
وی بیان کرد: همچنین از ردیف اعتبارات مقاوم‌سازی برای این پروژه تعریف خواهیم کرد تا به شکل مناسبی تحویل آموزش‌وپرورش استان دهیم.
تعمیر فضاهای کارگاهی هنرستان ولیعصر جزو برنامه‌های استانداردسازی است
محمدرضا حیدری مدیرکل فقید نوسازی و تجهیز مدارس لرستان در مورد وضعیت هنرستان‌های استان به ایسنا گفته بود: برای استانداردسازی هنرستان ولیعصر(عج) خرم‌آباد بیش از 350 میلیون تومان اعتبار نیاز است.
وی با بیان اینکه پیمانکار تعمیرات داریم و کارهای تعمیراتی این هنرستان در دست اقدام است، ادامه داده بود: تعمیر فضاهای کارگاهی هنرستان ولیعصر(عج) نیز جزو برنامه‌های استانداردسازی لحاظ شده است.
مدیرکل فقید نوسازی و تجهیز مدارس لرستان اضافه کرده بود: برای استانداردسازی این هنرستان بین 300 تا 350 میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده که در حال هزینه این مبلغ برای استانداردسازی این هنرستان هستیم.
حیدری عنوان کرده بود: آموزش و پرورش لرستان درخواستی مبنی بر اینکه ساختمان هنرستان ولیعصر(عج) فرسوده بوده و نیاز به تعمیرات دارد به نوسازی مدارس استان نداده است.
وی با بیان اینکه بین یک تا دو میلیارد تومان اعتبار برای تعمیرات فضاهای آموزشی شهرستان خرم‌آباد در نظر گرفته‌ایم، گفت: هم‌اکنون شش پروژه هنرستانی در شهرهای چگنی، نورآباد، خرم‌آباد، ازنا و الیگودرز در دست احداث داریم که برای هر کدام از آنها بین شش تا هفت میلیارد تومان اعتبار نیاز است که البته هر سال برای آنها اعتبار لازم تامین می‌شود.
مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس لرستان عنوان کرد: سال گذشته هنرستان اشترینان را تحویل آموزش و پرورش این شهرستان دادیم.
حیدری با اشاره به اینکه وظیفه تامین تجهیزات مصرفی با نوسازی مدارس استان نیست؛ اما تمامی هنرستان‌های استان به لحاظ تجهیزات (میز و نیمکت، میزهای کارگاهی و میز کامپیوتر و... در شرایط مطلوبی قرار دارد، بیان کرد: استان به هنرستان احتیاج دارد و آموزش و پرورش هر موقع به ما اعلام نیاز کنند ورود پیدا می‌کنیم در برخی جاها نیز به ما اعلام نکرده اما خودمان برای نوسازی و تعمیرات ورود پیدا کرده است.
وی عنوان کرد: شناسنامه تمام فضاهای آموزشی از جمله هنرستان‌های استان را در اختیار داریم و چنانچه جایی نیاز به تخریب و نوسازی داشته باشد حتماً ورود پیدا خواهیم کرد و فضاهای فرسوده کد تخریبی دریافت می‌کنند.
هنرستان‌های لرستان امکانات لازم را ندارند
در این خصوص دکتر سید موسی خادمی استاندار لرستان گفت: هنرستان‌ها در امر تعلیم و تربیت و مهارت آموزی بسیار مهم هستند.
وی اضافه کرد: در لرستان این مراکز امکانات لازم را ندارند و باید روی آنها بسیار کار کرد.
در هنرستان‌ها با کمبود تجهیزات مواجه‌ایم
مهراله رخشانی مهر، رئیس نوسازی و تجهیز مدارس کشور در این خصوص اظهار کرد: نگاه وزارتخانه بر تقویت هنرستان‌ها و بخش مهارت‌آموزی است، در سال 99، 10 بسته‌ تحولی در وزارتخانه در حال تصویب است که یکی از این بسته‌ها تقویت آموزش‌های مهارتی بوده یعنی هر دانش‌آموز یک مهارت در حوزه آموزش متوسطه تا پایان‌ سال کسب کند و قطعاً در این راستا اتفاقات خوبی انجام می‌شود.
وی با بیان اینکه مشکل حوزه مهارت‌آموزی کمبود فضای آموزشی نیست، گفت:مشکلات ما در هنرستان‌ها کمبود تجهیزات است و در این راستا ضعیف هستیم و تلاش شده این بخش تقویت شود.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با اشاره به اینکه در این راستا 100 میلیارد تومان اعتبار ویژه خرید تجهیزات هنرستان‌ها در سراسر کشور تخصیص یافته که امیدواریم بسیاری از مشکلات برطرف شود، عنوان کرد: همچنین در قانون بودجه 99، 4000 میلیارد تومان به اعتبار مصوب ردیف تجهیز هنرستان‌ها که ذیل حوزه معاونت پشتیبانی وزارتخانه است اضافه شده و درصورت تخصیص این رقم تحول خاصی در حوزه تجهیزات هنرستانی رقم خواهد خورد.
رخشانی مهر بیان کرد: سرانه متوسط فضای آموزشی در کشور 5.21 مترمربع بوده و 10 استان زیر خط میانگین سرانه فضای آموزش هستند و تلاشمان این است بخشی از این عقب‌ماندگی‌ها را جبران کنیم.
وی گفت: سرانه فضای آموزشی در لرستان 5.33 مترمربع بوده که بالای میانگین سرانه فضای آموزشی کشور است.
قطعا آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای و کارودانش دوره متوسطه در هنرستان‌ها، به عنوان یکی از زیرنظام‌های آموزشی کشور، این توانمندی را خواهند داشت که به مثابه ابزاری قابل اعتماد، پل مستحکمی بین کلاس درس و اجتماع و بین کلاس درس و بازار کار بنا کنند و باید بیش از این به آنها در لرستان توجه شود.
انتهای پیام

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/135748/-گزارش--تجهیز-هنرستان‌های-لرستان-هنر-استان-را-می‌طلبد
بستن   چاپ