ندای لرستان
نجوای بندگی در لیالی قدر
سه شنبه 23 ارديبهشت 1399 - 13:51:14
ندای لرستان - بروجرد - لیالی قدر از راه می رسد، همان شب هایی که از هزار ماه بالاتر است و نجواها و زمزمه های بندگی در این شب ها به اوج می رسد.

لیالی قدر شب هایی هستند که در طول سال فقط یک بار تکرار می شوند، شب هایی که فرصتی دوباره را به انسان برای استغفار می دهد و بندگان با شب زنده داری و مناجات تا سحرگاه، از رحمت پروردگار بهره مند می شوند.
در شب های قدر بندگان به دور از همه دغدغه ها خود را مهیای استغفار و توبه می کنند، گوشه ای خلوت را برای زمزمه های عاشقی با خالق هستی مهیا می کنند و در این شب ها فریادهای "الغوث الغوث" تا آسمان بلند می شود.
لیالی قدر فرصتی است تا بیشتر از همیشه قدر بدانیم، مومنان از لحظه لحظه این شب ها نهایت بهره را می برند، راز و نیاز می کنند و از خدا می خواهند که تقدیر یک ساله آنها به بهترین شکل رقم بخورد.
در زندگی دنیوی گاه به دلایلی از یاد الهی غافل می شویم، این شب ها فرصتی است تا در سلوک الهی قدم بگذاریم و دستانمان را برای طلب آمرزش به پیشگاه خدا بلند کنیم تا مورد رحمت قرار گیریم.
قرآن در شب قدر نازل شد و یکی از سوره های این کتاب آسمانی به نام قدر است و خداوند از این شب ها به بزرگی یاد کرده که عبادت در این شب ها از هزار ماه عبادت بالاتر است.
در این شب ها غبار دلها را می توان شست، دلها را از هر گناهی دور کرد و با دلی بدور از همه بدی ها و گناهان، پاک و خالصانه بندگی کنیم و با خضوع و خشوع در برابر پرودگار عبادت کنیم و در شب های استجابت دعا از برکت آن فیض ببریم.
خداوند شب های قدر را در اختیار بندگان گذاشته تا از این فرصت برای طلب آمرزش، بخشش گناهان، توبه، استغفار، استجابت دعا استفاده کنند و پس از این شب ها زندگی عاری از هر گناه را برای خود آماده کنند.
درهای آسمان در شب های قدر به روی بندگان باز می شود، هر عبادتی در این شب ها ثوابی بیشمار دارد و از خداوند بخواهیم در این شب ها بهترین تقدیرها برای بندگان خدا نوشته شود.
یک کارشناس مذهبی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: قدر در لغت به معنای اندازه و اندازه گیری است و تقدیر نیز به معنای اندازه گیری و تعیین است؛ اما معنای اصطلاحی قدر، عبارت است از ویژگی هستی و وجود هر چیز و چگونگی آفرینش آن و به عبارت دیگر، اندازه و محدوده وجودی هر چیزی قدر نام دارد.
حجت الاسلام احمد معظمی افزود: بنابر دیدگاه حکمت الهی، در نظام آفرینش، هر چیزی اندازه ای خاص دارد و هیچ چیزی بی حساب و کتاب نیست. جهان حساب و کتاب دارد و بر اساس نظم تنظیم شده، گذشته، حال و آینده آن با هم ارتباط دارند.
وی اظهار داشت: شب قدر را باید با تمام وجود درک کرد، خداوند در قرآن کریم در سوره قدر می فرماید: شب قدر، شب با عظمتی است که از هزار ماه بالاتر است، باید از این شب های عزیز بهره وری کرد.
وی بیان کرد: باید به مقام درک شب های قدر برسیم و اهل البیت(ع) و اولیا اله که به مقام قرب الهی رسیده اند می توانند شب قدر را درک کنند.
این کارشناس مذهبی گفت: شب قدر شب قدر دانستن انسان و شب انتخاب انسان و انتخاب بندگی خدا است و باید انسان انتخاب کند که در کدام راه می خواهد حرکت کند.
حجت السلام معظمی افزود: خداوند در سوره فرقان می فرماید: مشرکان در قیامت از حسرت دست خود را می گزند که چرا در دنیا دوستدار پیامبر(ص) و اهل البیت او نبودم.
وی اظهار داشت: شب قدر برای ما انسانها 2 پیام دارد یکی اینکه انسان باید ابتدا قدر خود را بداند و دوم اینکه انتخاب کند که چه راهی را باید پیش ببرد راه پیامبر(ص) و اهل البیت (ع) یا راه گمراهان و کسانی که از شب های قدر بی بهره هستند.
امام جمعه بروجرد نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: شب قدر، شبی است که همه مقدرات سالانه انسان با ملاحظه، اراده، اختیار و قابلیت های انسان تقدیر می گردد.
حجت الاسلام والمسلمین سید علی حسینی افزود: شب قدر یکی از شب های نیمه دوم ماه رمضان است که طبق روایات ما، یکی از شب های نوزدهم یا بیست و یکم و به احتمال زیادتر، بیست و سوم ماه مبارک رمضان است.
وی اظهار داشت: در شب قدر که شب نزول قرآن به شمار می آید امور خیر و شر مردم، ولادت، مرگ، روزی، حج، طاعت، گناه و خلاصه هر حادثه ای که در طول سال متناسب با اراده، دعا و قابلیت انسان واقع می شود، تقدیر می گردد.
وی بیان کرد: شب قدر، همیشه و هر سال تکرار می شود، عبادت در آن شب، فضیلت فراوان دارد و بهره برداری از آن در نیکویی سرنوشت یک ساله، بسیار مؤثر است در این شب، تمام حوادث سال آینده به امام زمان (عج) ارائه می شود و وی از سرنوشت خود و دیگران با خبر می گردد.
امام جمعه بروجرد گفت: برترین شب، شب قدر است شبی که از هزار ماه برتر است. شب نزول قرآن، تقدیر امور، بخشش گناهان است. شب قدر بزرگترین سند امامت و تداوم آن در طول زمان است، شب زنده داران باید تلاش کنند تا غفران الهی در این شب شامل حالشان گردد.
به گزارش خبرنگار ایرنا شب های قدر همزمان با ضربت خودرن حضرت علی(ع) در شب نوزدهم آغاز می شود و شب های بیست و یکم و بیست و سوم از دیگر شب های قدر است که اعمال خاصی دارد و در این شب ها الطاف الهی شامال حال بندگان می شود.
برچسب‌ها
بروجرد لرستان

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/136363/نجوای-بندگی-در-لیالی-قدر
بستن   چاپ