ندای لرستان
/گزارش/
زاگرس پیچیده در شولای آتش
شنبه 17 خرداد 1399 - 12:24:26
ندای لرستان - ایسنا/لرستان بیش از یک میلیون هکتار از مساحت لرستان پوشیده از جنگل است که این جنگل‌های حوزه رویشی زاگرس اغلب بلوط بوده و از با ارزش‌ترین ذخایر جهان به‌شمار می‌آیند.

با توجه به آتش‌سوزی‌های اخیر در زاگرس و مستعد بودن لرستان برای حریق‌های گسترده، لزوم اجرای برنامه‌ها و اقدامات پیشگیرانه جهت مقابله با آتش‌سوزی‌های احتمالی در استان امری ضروری است.
اطفای حریق و مقابله با آن در جنگل‌ها و مراتع پلدختر اعتبارمی‌طلبد
در این خصوص حسن رضاییان فرماندار پلدختر اظهار کرد: پلدختر به لحاظ مرتع و جنگل بعد از خرم‌آباد یکی از وسیعترین شهرستان‌های استان است.
وی افزود: با توجه به اینکه پلدختر خشک است و خیلی از آتش‌سوزی‌ها در این منطقه به‌خاطر خطای انسانی است قطعا اطفای حریق و مقابله با آن در جنگل‌ها و مراتع شهرستان اعتبارمی‌طلبد.
فرماندار پلدختر گفت: بیش از 500 میلیارد تومان برای مدیریت و مقابله با اطفای حریق نیاز است تا بتوانیم حقوق افرادی که ما را در اطفاء حریق همراهی می‌کنند پرداخت و تجهیزات لازم را تامین کنیم.
رضاییان اضافه کرد: علیرغم اینکه شهرداری وظایف خارج از شهر را برعهده ندارد اما این دستگاه را موکلف کردیم تا ناوگان آتش‌نشانی و تجهیزات خود را در اختیار ستاد اطفای حریق شهرستان قرار دهد.
وی عنوان کرد: نیروی انسانی فنی برای اطفای حریق نیاز است و در کنار آن یکی از فاکتورهای مهم ابزار و تجهیزات است.
فرماندار پلدختر با بیان اینکه در صورت حریق برخی مناطق صعب‌العبور هستند که دسترسی به آنها سخت بوده و باید با بالگرد هلی‌برد انجام شود، بیان کرد: خوشبختانه تاکنون اتفاقی نیفتاده ولی در صورت حادثه آمادگی لازم را برای مقابله داریم.
رضاییان افزود: مناطق بحرانی شهرستان شناسایی شده است؛ در روستاهای همجوار با جنگل‌ها از ظرفیت روستاییان تحت عنوان دیده‌بان استفاده می‌کنیم و همه ساله همکاری لازم را برای اطفای حریق با ما دارند.
رومشکان جزو نقاط بحرانی لرستان محسوب می‌شود
در این خصوص نعمت‌االله دستیاری فرماندار رومشکان نیز گفت: رومشکان مانند سایر شهرستان‎های استان امکاناتی برای اطفای حریق در مناطق جنگلی و مرتعی ندارد.
وی با بیان اینکه در رومشکان دو نفر نیروی منابع طبیعی داریم و باید از امکانات بومی شهرستان استفاده کنیم، اضافه کرد: با این اوصاف ستاد مقابله با حریق را در شهرستان تشکیل دادیم و همه ادارات را موظف و مکلف کردیم خودروها را به همراه رانندگان آن با شماره همراه در اختیار دبیرخانه ستاد قرار دهند تا در هنگام وقوع آتش‎سوزی بلافاصله با درخواست منابع طبیعی و محیط زیست در محل حریق حضور یافته و کمک‌رسانی کنند.
دستیاری گفت: به دهیاران ابلاغ کردیم در هر جایی حریق رخ داد کمک‎های لازم را داشته باشند و با استفاده از نیروهای مردمی این اطفاء صورت گیرد.
فرماندار رومشکان اظهار کرد: همچنین از شهرداری‌ها درخواست کردیم تا ابزار و تجهیزات خود را در اختیار ما قرار دهند.
50 هزار هکتار عرصه جنگلی و مرتعی در رومشکان وجود دارد
وی با بیان اینکه رومشکان شهرستانی جنگلی بوده که جزو نقاط بحرانی آتش‎سوزی استان محسوب می‌شود، افزود: منابع طبیعی و محیط زیست استان را مکلف کردیم که حفاظت را تشدید کنند و از یک سری دیده‌بانان‌ها استفاده کردیم که مراقبت‎های بیشتری داشته باشند.
دستیاری بیان کرد: در اطفای حریق از هیماران طبیعت و سمن‎ها استفاده خواهد شد.
وی با بیان اینکه 50 هزار هکتار عرصه جنگلی و مرتعی در شهرستان وجود دارد، گفت: از این مجموع 20 هزار هکتار مرتع و 30 هزار هکتار جنگل بوده که احتمال آتش‌سوزی در آن‌ها وجود دارد.
فرماندار رومشکان با بیان اینکه ستاد اطفای حریق شهرستان امکاناتی ندارند اما مجبوریم به مقابله بپردازیم، بیان کرد: با کمبود نیروی فنی، تخصصی و تجهیزات در استان مواجه‎ایم چه برسد به شهرستان رومشکان که نوپاست.
کمبود امکانات مانع مهار حریق‏های احتمالی در زاگرس
ماشالله نعمتی فرماندار شهرستان کوهدشت نیز در این خصوص گفته بود: آنچه مانع مهار حریق‏های احتمالی در زاگرس می‌شود کمبود امکانات است.
وی بیان کرد: در جلسات متعدد کمبود امکانات اطفای حریق را بارها به گوش مسئولین مختلف به‌ویژه اداره کل جنگل‎ها و آبخیزداری رساندیم اما تاکنون این مشکل مرتفع نشده است.
گزارش در حال تکمیل...

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/145144/زاگرس-پیچیده-در-شولای-آتش
بستن   چاپ