ندای لرستان
/گزارش/
دو دهه نامهربانی با سرای یار مهربان!
سه شنبه 17 تير 1399 - 08:26:02
ندای لرستان - ایسنا/لرستان پروژه کتابخانه مرکزی خرم‌آباد سال 80 با 7500 متر زیربنا در محوطه مصلی الغدیر کلنگ‌زنی و پنج سال بعد عملیات احداث آغاز شد و قرار بود در دو فاز ساخته شود.

این کتابخانه در لیست پروژه‌های اقتصاد مقاومتی نیز قرار داشت و بنا بود تا پایان خرداد 96 فاز نخست آن به بهره‌برداری برسد که این امر میسر نشد و پس از آن وعده‌های دیگری رسانه‌ای شد که هیچ‌کدام رنگ واقعیت به خود نگرفت.
این پروژه تا حالا مسئولان زیادی به خودش دیده و با اینکه وعده‌ها داده‌اند اما هیچ‌کدام موفق نشده‌ روبان افتتاح را قیچی کنند.
پروژه کتابخانه مرکزی خرم‌آباد در سنوات اخیر درصد پیشرفت فیزیکی‌اش روی عدد 70 گیر کرده بود و مسئولان هر بار و هر سال این عدد را در زمان‌های مختلف اعلام می‌کردند و سال پیش با حذف سالن آمفی تئاتر از فاز نخست، پیشرفت 70 درصدی را رد کرد.
ساختمان اداری اداره کل کتابخانه‌های عمومی لرستان نیز در فاز اول طراحی شده و این در حالی است که از سال 96 و به علت عدم مقاوم‌سازی(نشست و ترک‌خوردگی دیوار و سقف) کتابخانه حضرت مهدی(عج) کارکنان این اداره خانه به دوش شده و در مکان استیجاری مستقر هستند.
حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد میرعمادی، نماینده وقت ولی‌فقیه در لرستان سال گذشته در خصوص این پروژه گفته بود: مسئولان باید پاسخ دهند چرا چنین پروژه‌ای این همه سال طول کشیده شده در حالی‌ که زمان واگذاری زمین کتابخانه، مشروط به ساخت آن طی دو سال بود.
شیفت از دو سال به 20 سال و پروژه‌ای که همچنان وعده جدید برای افتتاح آن به گوش می‌رسد، نشان می‌دهد شرایط همچنان همانی است که نباید باشد.
پروژه تا یک دهه دیگر افتتاح نمی‌شود
رضا مختارپور، سرپرست وقت اداره کل کتابخانه‎های عمومی لرستان مهر 94 درباره این پروژه گفته بود: تکمیل این کتابخانه در اولویت قرار دارد اما متأسفانه اعتبارات قطره‎چکانی است و با این اعتبارات شاید پروژه تا 10 سال دیگر هم افتتاح نشود و متأسفانه کار به‎سرعت پیش نمی‎رود.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته 12 میلیارد ریال به پروژه تخصیص یافت که افتتاح شود ولی همان موقع پیشرفت فیزیکی 70 درصد بود و الان هم می‎گویند که 70 درصد است و نمی‎دانم این پول کجا هزینه شده است؟
راه و شهرسازی باید پاسخ‎گو باشد
مختارپور اضافه کرد: هر چقدر پیگیری می‎کنیم که این پول کجا هزینه شده، فایده‎ای ندارد و می‎گویند شما بهره‎بردار هستید و هر وقت تکمیل شد مراجعه کنید و آن را تحویل بگیرید.
وی تأکید کرد: مجری طرح که اداره کل راه و شهرسازی لرستان است باید پاسخ‎گو باشد و اعلام کند که پول سال گذشته، کجا هزینه شده و چرا پیشرفت فیزیکی را شاهد نیستیم. چند ماه است که در حال نامه‎نگاری با راه و شهرسازی هستم اما جوابی نگرفته‎ام.
پروژه‌ای افتتاح نشده و فرسودگی آن!
سرپرست وقت اداره کل کتابخانه‌های عمومی لرستان سال 95 نیز گفته بود: این پروژه 15 سال پیش کلنگ‌زنی شده که در حال حاضر 72 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
مختارپور با اظهار نارضایتی از روند اجرایی پروژه، تاکید کرده بود: طبق نظر کارشناسان هر سازه 15 سال عمر مفید دارد و بعد از آن جزو ساختمان‌های فرسوده به حساب می‌آید و با این شرایط تقریباً کتابخانه فرسوده شده است.
وی اضافه کرد: این پروژه در اولویت قرار دارد و استانداری روی تکمیل آن تأکید دارد و اداره کل راه و شهرسازی استان که مجری پروژه است، قول مساعد داده که در سال‌جاری به بهره‌برداری برسد.
مختارپور با اشاره به اینکه تاکنون هفت میلیارد تومان برای پروژه هزینه شده است، خاطرنشان کرد: بالغ بر سه میلیارد تومان دیگر برای تکمیل پروژه نیاز است.
اگر سال 95 به سه میلیارد تومان دیگر نیاز بوده و پس از آن نیز مبالغ زیادی هزینه شد حالا با 30 میلیارد هم این پروژه به طور کامل به بهره‌برداری نخواهد رسید.
دریغ از سالی 10 درصد پیشرفت
هوشنگ بازوند، استاندار وقت لرستان در دی ماه 95 گفته بود: مرحله کلنگ زنی تا شروع عملیات این پروژه پنج سال طول کشیده و چگونه ممکن است به اتمام رسیدن یک پروژه 15 سال طول بکشد درصورتی‌که این پروژه سالی 10 درصد پیشرفت فیزیکی می‌داشت تاکنون به اتمام رسیده بود.
وی افزود: میانگین عمر ساخت پروژه‌های استانی ماکزیمم دو سال است و درصورتی‌که مشکلی وجود داشته باشد به چهار سال برسد نه اینکه 15 سال طول بکشد زیرا برای ساخت یک پروژه استانی 15 سال زمان بسیار زیادی است.
بازوند با اشاره به بازدید از این پروژه، تاکید کرده بود: فاز اول این پروژه باید امسال به بهره‌برداری برسد.
چهار سال از وعده استاندار وقت می‌گذرد اما همچنان خبری از بهره‌برداری نیست و وعده پایان افتتاح در پایان سال همچنان شنیده می‌شود.
علی جهان‌آرا، مدیرکل وقت کتابخانه‌های عمومی لرستان، تیرماه 96 درباره این پروژه به ایسنا گفته بود: کتابخانه مرکزی جزو پروژه‌های اقتصاد مقاومتی است و استاندار لرستان تأکید دارد که در سال جاری فاز نخست به بهره‌برداری برسد اما تخصیص اعتبار به کندی پیش می‌رود.
وی ادامه داد: سازه فاز نخست آماده است و تأسیسات و تجهیزات آن باقی‌ مانده و نزدیک به 15 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
جهان‌آرا بیان کرد: برای افتتاح این کتابخانه لحظه‌شماری می‌کنیم و معتقدیم که این پروژه فرهنگی باید زودتر به بهره‌برداری می‌رسید اما متأسفانه در سنوات گذشته در ساخت آن کم‌کاری شده است.
مدیرکل وقت کتابخانه‌های عمومی لرستان یادآور شد: زیربنای این پروژه نزدیک به 8000 مترمربع است و با بهره‌برداری از آن فضای مطالعاتی استان دو برابر می‌شود.
از صحبت‌های مدیرکل پیشین بالغ بر سه سال می‌گذرد اما نه‌تنها پیشرفت فیزیکی مناسبی در این مدت نداشته بلکه نیاز به اعتبار 15 میلیارد ریالی نیز چند برابر افزایش یافته است.
وعده جدید برای افتتاح
فرشته طهماسبی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی لرستان درباره آخرین وضعیت این پروژه گفت: این کتابخانه فازبندی شده، پروژه فعال است و بیش از 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی با اشاره به اینکه اداره کل راه و شهرسازی مجری پروژه است، افزود: متأسفانه در سالیان گذشته از محل توازن مبلغی به این پروژه اختصاص نیافته و با توجه به گران بودن مصالح کار دشواری برای تکمیل دارد.
طهماسبی تأکید کرد: از استاندار و رئیس سازمان برنامه‌وبودجه استان توقع داریم که این پروژه را ویژه‌ ببیند تا امسال فاز نخست به بهره‌برداری برسد، چون یکی از خواسته‌های اهالی فرهنگ و هنر لرستان است.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی لرستان یادآور شد: سال پیش اقدامات خوبی در این پروژه انجام و بدهی‌ پیمانکاران پرداخت شد و بدون شک اگر در روند اجرایی این پروژه سال‌های قبل مثل یکی دو سال اخیر شتاب داشت، پروژه زودتر از این‌ها به بهره‌برداری می‌رسید.
وی با بیان اینکه کتابخانه مرکزی جزو پروژه‌های اولویت‌دار استان است، افزود: با توجه به تعداد کم کتابخانه‌ها در استان، امیدواریم امسال اعتبار و تخصیص این پروژه مناسب باشد و شاهد افتتاح فاز نخست آن باشیم.
افزایش قیمت‌ها مانع افتتاح
رضا خالقی، مدیرکل راه و شهرسازی لرستان در پاسخ به پرسش ایسنا که فاز نخست این کتابخانه امسال به بهره‌برداری می‌رسد؟ گفت: اگر منابع مالی تامین شود این کار محقق خواهد شد.
وی یادآور شد: از طرف سازمان برنامه و بودجه استان در یکی دو سال اخیر اعتبار خوبی برای این پروژه درنظر گرفته شد ولی با افزایش قیمت‌ها مواجه شدیم و به مشکل خوردیم.
خالقی با اشاره به اینکه فاز نخست در حال نصب تاسیسات است، تاکید کرد: با اینکه اعتبارات سال 99 هنوز مشخص نشده اما امیدواریم امسال شاهد بهره‌برداری این فاز باشیم.
به گزارش ایسنا، با اینکه قرار بوده کتابخانه مرکزی خرم‌آباد دو ساله به بهره‌برداری برسد اما در حالی 20 ساله شده که هنوز به نزدیک‌های افتتاح هم نرسیده و نامهربانی با خانه یار مهربان همچنان ادامه دارد و وعده جدید افتتاح از راه می‌رسد.
انتهای پیام

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/151452/دو-دهه-نامهربانی-با-سرای-یار-مهربان!
بستن   چاپ