ندای لرستان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان:
٣٠ درصد محصولات قبل از مصرف و عرضه به بازار خراب می‌شوند
جمعه 10 مرداد 1399 - 09:21:32
ندای لرستان - ایسنا/لرستان رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه ٣٠ درصد محصولات قبل از مصرف و عرضه به بازار خراب می‌شوند، گفت: توسعه کشت گیاهان دارویی یکی از نیازهای توسعه استان است.

اسفندیار حسنی‌مقدم در جلسه شورای هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی استان که نهم مردادماه برگزار شد، اظهار کرد: در جریان ملاقات‌هایی که با مقامات و مسئولان استان داشتم به این جمع‌بندی رسیدم که چشم امید همه این بزرگان در شرایط تحریم‌های ظالمانه و شرایط سخت اقتصادی و بیماری کرونا بخش کشاورزی است.
وی تصریح کرد: به گواه مرکز آمار ایران رشد اقتصادی بخش کشاورزی تاب‌آوری خوبی شرایط تحریم داشته و بالای سه درصد رشد داشته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان خاطرنشان کرد: ما متولیان بخش کشاورزی با همدلی، همراهی و همفکری و همچنین با استفاده از همه توان خود در جهت توسعه بخش کشاورزی افزایش تولید و بهره‌وری بیشتر در واحد سطح تلاش کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان اضافه کرد: کل بخش کشاورزی یک صدای واحد داشته منطبق با دیدگاه‌های مقام عالی وزارت دکتر خاوازی به پیش برویم.
حسنی‌مقدم بیان کرد: به منظور تقویت بخش کشاورزی برنامه‌ها و پیشنهادات خود را ارائه داده و از طریق مجمع نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی سهم بیشتری از اعتبارات ملی را مطالبه کنیم.
وی ادامه داد: یک درصد اعتبارات پژوهشی و سایر هزینه‌های فرهنگی سازمان جهاد کشاورزی لرستان و ادارات کل تابعه به صورت واحد و هماهنگ عمل کنیم.
وی عنوان کرد: از ظرفیت بالای بسیج در جهت اجرای پروژه‌ها استفاده کنیم چرا که حجم عملیات بیشتری انجام میگیرد و منابع اعتباری درست هزینه می‌شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان اظهار کرد: 14 درصد بودجه کشور توزیع استانی است و 86 درصد کشوری، ضروری است همکاران به معاونت‌های تخصصی در وزارت متبوع مراجعه و با رایزنی اعتبارات کشوری را مطالبه کنند.
حسنی‌مقدم تصریح کرد: به متولیان حوزه باغبانی و شرکت شهرک‌های کشاورزی تاکید می‌کنم تمام تلاش خود را جهت اجرای زیرساخت‌های شهرک‌های گلخانه‌ای و بهره‌برداری از آنها به کار گیرند.
حسنی‌مقدم خاطرنشان کرد: توسعه کشت گیاهان دارویی یکی از نیازهای توسعه استان است در همین راستا ستاد گیاهان دارویی را در استان تشکیل داده و استان را به سمت منطقه گرم ، معتدل و سرد تقسیم کرده و در جهت کشت حداقل 5 هزار هکتار گیاهان دارویی با همکاری بسیج که بازار فروش دارند اقدام کنیم.
وی اضافه کرد: تشکیل ستاد دیم و کشاورزی حفاظتی جز برنامه‌های ما است که با یک برنامه‌ریزی تولید در واحد سطح را افزایش دهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان بیان کرد: حدود ٣٠ درصد محصولات کشاورزی قبل از مصرف و عرضه به بازار ضایع و فاسد و خراب می‌شوند.
حسنی‌مقدم ادامه داد: در کانون‌های تولید مانند سیب، انار، انجیر، زردآلو، گردو و.... ایجاد صنایع تبدیلی و غذایی ضروری است.
وی بیان اینکه یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی جز اولویت‌های بخش کشاورزی است، افزود: تامین و توزیع عادلانه نهاده‌های کشاورزی از قبیل کود سم و بذر همچنین نهاده‌های دامی ضروری بوده، بدون واسطه به دست مصرف کننده برسد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی عنوان کرد: با توجه به نزدیک شدن به زمان کشت محصولات کشاورزی کارنده‌ها، کود، سم و بذر موردنیاز بهره‌برداران بخش کشاورزی را تامین کنند، برنامه‌ریزی به شکلی باشد که برنامه کشت عقب نیفتد.
حسنی‌مقدم با بیان اینکه سوخت ادوات کشاورزی به موقع تامین و توزیع شود، افزود: رفع تداخلات اراضی کشاورزی و منابع ملی با در نظر گرفتن حقوق دولت و در جهت رضایت‌مندی مردم پیش برود.
وی تصریح کرد: پیگیر افزایش سرمایه صندوق توسعه بخش کشاورزی هستیم این صندوق در سه شهرستان نمایندگی دارد و در دو شهرستان دیگر به زودی نمایندگی آن ایجاد خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان خاطرنشان کرد: مدیران کل و معاونین سازمان پروژه‌ها شاخص و کلیدی را اعلام تا در سفر مقام عالی وزارت مورد بازدید و افتتاح قرار گیرد.
حسنی‌مقدم اضافه کرد: با توجه به اینکه برنامه‌ریزی اصولی و دقیق برای توسعه بخش کشاورزی نیازمند آمار و اطلاعات صحیح سطح زیرکشت، تولید و عملکرد محصولات کشاورزی بوده لذا تشکیل بانک جامع اطلاعات کشاورزی بسیار ضروری و حیاتی است.
وی ادامه داد: با دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در شهرستان‌ها هماهنگ بیشتری داشته باشید از ظرفیت دفاتر جهت انجام امور فرهنگی استفاده کنید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان اظهار کرد: ساماندهی مراکز ترویج استان از نظر فضای اداری، مبلمان اداری، تجهیزات و ملزومات اداری و همچنین به‌کارگیری نیروهای کارشناسی به‌صورت تخصصی در دستور کار قرار گیرد و کمیته‌ای متشکل از مدیر امور اداری، مدیر امور پشتیبانی و معاون توسعه منابع انسانی پیگیر این موضوع باشند.
حسنی‌مقدم ضمن تشکر از بانک کشاورزی به‌عنوان بانک تخصصی تقاضامندیم جلسات بخش کشاورزی به‌صورت هفتگی برگزار و طرح‌های و پروژه‌های مشکل‌دار که نیازمند تسهیلات هستند در این ستاد مورد بررسی قرار گیرند و رفع مشکل صورت گیرد.
انتهای پیام

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/154340/٣٠-درصد-محصولات-قبل-از-مصرف-و-عرضه-به-بازار-خراب-می‌شوند
بستن   چاپ