ندای لرستان
بهبودیافتگان کرونا قرنطینه را جدی بگیرند
جمعه 28 شهريور 1399 - 09:50:25
ندای لرستان - خرم‌آباد - سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: متاسفانه برخی بیماران بهبود یافته کووید 19 که همچنان ناقل هستند، موضوع قرنطینه را جدی نمی گیرند و جان اطرافیان و خانواده را به خطر می اندازند.

مریم کوشکی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: با وجود تعهدات کتبی و پیگیری های مراقبان سلامت اما برخی همچنان اعتقادی به قرنطینه ندارند که در ستاد استانی مقابله با کرونا مصوب شده است با افرادی که خارج از چارچوب این تعهدات رفتار کنند برخورد شود.
وی تاکید کرد: پیش از این دست کم از چهار نفر اطرافیان فرد بیمار تست کرونا گرفته می شد اما اکنون تنها از نزدیکان بالای 60 سال و افرادی که بیماری زمینه ای یا علائم حاد دارند آزمایش گرفته می شود بنابراین موضوع قرنطینه و دوری از اجتماعات عامل مهمی در جلوگیری از شیوع کووید 19 است.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان در خصوص درمان های بیمارستانی گفت: متوسط دوره درمان این بیماری هفت تا 10 روز است اما این زمان برای بیماران بدحال بیشتر به طول می انجامد.
کوشکی اظهار داشت: برخی بیماران یک هفته پس از بستری به بهبودی نسبی دست می یابند و حال عمومی خوبی دارند که ترخیص می شوند اما باید تا 2 روز پس از مرخصی از بیمارستان دارو مصرف کنند که داروهای لازم در بیمارستان برای آنها تامین و هنگام ترخیص با دستور پزشک به آنان داده می شود.
وی تصریح کرد: بیماران بدحال به طور معمول باید 21 روز بستری باشند که برخی به دلیل شرایط نامساعد جسمانی مدت زمان بیشتری در بیمارستان نگهداری شده اند اما به هر حال دوره درمان یک تا 2 روزه پس از ترخیص نیز باید انجام شود و فرد بیمار با داروهای مورد نیاز مرخص می شود.
وی گفت: بخش آموزش بیمارستان ها برای آگاهی بخشی به بیماران کرونا و خانواده آنها فعال است و همراه بیمار باید قبل از ترخیص یک برگه حاوی نکات آموزشی نگهداری و قرنطینه خانگی و اطلاعات لازم را توسط کادر آموزش دریافت کند.
دبیر کنترل و مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی لرستان اضافه کرد: هرچند که بیماران پس از اتمام دارو، بهبود می یابند اما ناقل هستند و باید به مدت 2 هفته قرنطینه شوند که در این راستا نوع مراقبت و نحوه نگهداری از آنها به انواده ها اطلاع داده می شود.
کوشکی افزود: جداسازی لوازم شخصی، رعایت فاصله گذاری 2 متری، در صورت داشتن فضا دادن مکان اختصاصی به بیمار و استفاده از ماسک مهم ترین موارد قرنطینه است که باید توسط بیمار و نزدیکان وی رعایت شود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر بیمار قبل از ترخیص بیمارستان باید یک تعهد کتبی داده که تا پایان دوره و منفی شدن تست کرونا در محل قرنطینه یا خانه بماند و در صورت بازگشت علائمی همچون تب یا سرفه به متخصص مراجعه نماید.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان همچنین گفت: برخی افراد نیز نیازی به بستری ندارند و باید در خانه درمان و قرنطینه شوند که در صورت لزوم دارو دریافت می کنند و در مدت 14 روز قرنطینه خانگی، به صورت تلفنی توسط مراقبان سلامت مراکز بهداشتی درمانی رصد می شوند.
کوشکی ادامه داد: در این مدت مسائل لازم برای پیشگیری از ابتلای سایر افراد آموزش داده و در صورت نیاز از آنها خواسته می شود برای اطلاعات بیشتر و اطمینان از روند سلامت فرد و اعضای خانواده، به مراکز مراجعه نمایند.
وی اظهار داشت: در مواردی که منزل افراد فضای فیزیکی محدودی دارد گندزدایی نیز توسط نیروهای بهداشت محیط انجام شود.
وی اضافه کرد: از افرادی که علائم ابتلا به ویروس کرونا اما وضعیت جسمانی مساعدی دارند و به مراکز 16 و 24 ساعته مراجعه می کنند تست کرونا گرفته نمی شود اما آموزش داده می شوند تا قرنطینه مدت زمان لازم با رعایت اصول انجام شود و مشخصات نیز به منظور پیگیری های بعدی مراقبان سلامت در سیستم ثبت می شود.
وی تاکید کرد: پرونده بیماران بستری در بیمارستان ها نیز به مراکز بهداشتی درمانی محل سکونتشان ارجاع داده می شود تا پیگیری های لازم از طریق مراقبان سلامت هر محله صورت گیرد.
لرستان هم اکنون در شرایط هشدار شیوع کرونا قرار دارد.
برچسب‌ها
ویروس کرونا قرنطینه دانشگاه های علوم پزشکی لرستان

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/160957/بهبودیافتگان-کرونا-قرنطینه-را-جدی-بگیرند
بستن   چاپ