ندای لرستان
تب کرونا بر تن رنجور گردشگری لرستان
سه شنبه 8 مهر 1399 - 07:57:52
ندای لرستان - خرم‌آباد - لرستان یکی از مناطق پرظرفیت و مستعد گردشگری در کشور است که علاوه بر داشتن جاذبه‌های منحصر به فرد و آثار تاریخی شناخته شده به دلیل قرار گرفتن در کریدور شمال به جنوب و غرب به شرق یکی از استان‌های گردشگرپذیر ایران اسلامی به شمار می‌رود.

به گزارش ایرنا، در طی سال های با همت دولت و تلاش مسولان گام های بلندی برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری این استان برداشته شد تا هر ساله بر آمار مسافران و گردشگران این استان اضافه شود اما متاسفانه در طی 2 سال گذشته با پشت سرگذاشتن سیل فرودین ماه 98 و پدیدارشدن ویروس نوظهور کرونا در روزهای پایانی سال 98 تاکنون کودک نوپای صنعت گردشگری استان دچار این 2 بحران بزرگ شده و خسارات فراوانی را متحمل شده است.
شیوع ویروس کرونا به دنبال خسارت سال 98 خسارت زیادی در زمینه گردشگری به استان وارد کرد به طوری که از ابتدای سال 98 تاکنون، بیش از یکهزار میلیاردریال به زیرساخت‌ها، آثار تاریخی و تأسیسات گردشگری خسارت وارد شده است.
این در حالی است که صنعت توریسم لرستان که پس از سال ها تلاش و برنامه ریزی به همت مردم و مسوولان نفس های تازه ای گرفته بود، متاسفانه اکنون با تجربه تلخ سیلاب و کرونا خسارات زیادی را متحمل شده است.
کرونا 122 میلیارد تومان به گردشگری لرستان خسارت زد
معاون گردشگری میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: شیوع بیماری کرونا 122 میلیارد تومان خسارت به حوزه گردشگری این استان وارد کرده است.
"اسکندر فلاحوند" بیان کرد: با توجه به گستردگی شیوع بیماری کووید 19 صاحبان مراکز اقامتی و پذیرایی استان 100 میلیارد تومان و در حوزه دفاتر گردشگری 20 میلیارد تومان خسارت متحمل شده اند.
وی اظهار داشت: موسسات آموزشی گردشگری نیز 500 میلیون تومان متحمل خسارت شده و راهنمایان گردشگری استان نیز پس از شیوه بیماری کرونا یک میلیارد تومان خسارت دیده اند.
معاون گردشگری میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی لرستان اضافه کرد: اکنون 102 هتل و مرکز اقامتی و بوم گردی با ظرفیت یک هزار و 850 تخت خواب در این استان فعال است.
فلاحوند ادامه داد: همچنین 58 مجتمع بین راهی و سفره خانه سنتی با ظرفیت 36 اتاق و 147 تخت و 6 مرکز بوم گردی با ظرفیت 42 اتاق و 307 کف‌خواب در استان فعالیت می کنند.
به گفته وی برای جبران خسارت سرمایه گذاران بخش گردشگری بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا تسهیلاتی در نظر گرفته شده که این افراد میتوانند با ثبت نام در سامانه کارا از این تسهیلات بهره مند شوند.
حضور گردشگران در لرستان کاهش یافت
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: حضور گردشگران در این استان به دلیل شیوع کرونا بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر کاهش یافته است.
فلاح وند بیان کرد: نیمه نخست امسال 139 هزار و 289 نفر از جاذبه های تفریحی، تاریخی و توریستی (گردشگری) استان بازدید کردند.
وی اظهار داشت: یک میلیون و 351 هزار و 429 نفر در مدت مشابه سال گذشته از جاذبه های گردشگری لرستان بازدید داشتند که مقایسه این آمار بیانگر کاهش یک میلیون و 212 هزار و 140 نفری گردشگران در استان است.
وی با بیان اینکه 80 جاذبه طبیعی در استان وجود دارد ادامه داد: 53 هزار و 411 نفر امسال از این جاذبه ها بازدید کردند در حالیکه این تعداد 6 ماهه نخست پارسال 562 هزار و 644 نفر بود.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان با بیان اینکه 17 مجتمع گردشگری، 29 دفتر خدماتی و 6 اقامتگاه بوم گردی با ظرفیت 350 تخت اقامتی در لرستان فعال است تصریح کرد: نیمه نخست امسال سه هزار نفر به اقامتگاه‌های بوم گردی استان مراجعه کرده اند در حالیکه این تعداد 6 ماهه نخست پارسال 6 هزار و 885 نفر بود.
فلاح وند همچنین با اشاره به انجام 756 بازدید نظارتی از مراکز اقامتی و پذیرایی استان طی سالجاری گفت: اکنون 38 مرکز اقامتی در استان وجود دارد که این واحدها دارای ظرفیت یک هزار و 500 تخت هستند.
وی ادامه داد: 142 واحد اقامتی از جمله هتل، مهمانپذیر، اقامتگاه بوم گردی، سفره خانه‌های سنتی و مجتمع‌های خدماتی بین راهی لرستان به مسافران ارائه می کنند که 22 هتل با ظرفیت یکهزار و 705 تخت و 10 مهمانپذیر با ظرفیت 290 تخت از جمله این مراکز هستند.
اقامت مسافران در لرستان کاهش یافت
معاون گردشگری میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: 49 هزار و 426 نفر نیمه نخست امسال در استان اقامت داشته‌اند که این تعداد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 873 هزار و 546 نفر کاهش یافته است.
فلاح وند اظهار داشت: 6 ماه نخست پارسال 922 هزار و 972 در استان اقامت داشتند که اکنون با توجه به شیوع کرونا میزان اقامت و بازدید از اماکن گردشگری کاهش چشمگیری داشته است.
وی افزود: این میزان اقامت در هتل‌، هتل آپارتمان‌، مهمانپذیر، اقامتگاه‌ بوم گردی، مجتمع‌ گردشگری، مهمانسرا و اقامتگاه‌ های موقت استان ثبت شده است.
وی با بیان اینکه 17 مجتمع گردشگری، 29 دفتر خدماتی و 6 اقامتگاه بوم گردی با ظرفیت 350 تخت اقامتی در لرستان فعال است تصریح کرد: نیمه نخست امسال سه هزار نفر به اقامتگاه‌های بوم گردی استان مراجعه کرده اند در حالیکه این تعداد 6 ماهه نخست پارسال 6 هزار و 885 نفر بود.
فلاح وند همچنین با اشاره به انجام 756 بازدید نظارتی از مراکز اقامتی و پذیرایی استان طی سالجاری گفت: اکنون 38 مرکز اقامتی در استان وجود دارد که این واحدها دارای ظرفیت یک هزار و 500 تخت هستند.
وی ادامه داد: 142 واحد اقامتی از جمله هتل، مهمانپذیر، اقامتگاه بوم گردی، سفره خانه‌های سنتی و مجتمع‌های خدماتی بین راهی لرستان به مسافران ارائه می کنند که 22 هتل با ظرفیت یکهزار و 705 تخت و 10 مهمانپذیر با ظرفیت 290 تخت از جمله این مراکز هستند.
وی یادآور شد: لرستان دارای 15 سفره خانه سنتی و پنج مجتمع گردشگری است.
192 واحد گردشگری در سامانه کارا استان لرستان ثبت نام کردند
معاون گردشگری میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت:192 واحد گردشگری خسارت دیده از کرونا در این استان در سامانه کارا ثبت نام کردند.
فلاح وند اظهار داشت : تاکنون 172 مرکز تولید و توزیع صنایع دستی با ظرفیت 198 نفر اشتغالزایی و پنج هتل و مرکز اقامتی با ظرفیت اشتغالزایی 56 نفر در سامانه کارا ثبت نام کرده اند.
وی ادامه داد: همچنین 15دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری و زیارتی نیز که از زمان شیوع بیماری کرونا دچار خسارت شده بودند در این سامانه ثبت نام کردند.
به گفته وی به واحدهای اقامتی و گردشگری و صاحبان تولید صنایع دستی که در ارتباط با این بیماری دچار خسارت شده اند تسهیلات پرداخت می شود.
60 هزار واحد اقتصادی و تولیدی در لرستان به دلیل شیوع کرونا آسیب دیده و متضرر شده اند که خسارت واحدهای اقتصادی و تولیدی استان بر اثر این بیماری یکهزار و 500 میلیارد تومان است.
تاکنون 700 میلیارد تومان تسهیلات برای جبران خسارت کرونا به واحدهای اقتصادی لرستان اختصاص یافته است.
صنعت گردشگری و هتلداری لرستان در آستانه ورشکستگی
رییس جامعه هتلداران لرستان گفت: کرونا و سیل صنعت گردشگری این استان را از بین بردند و اگر فعالین این صنعت در استان حمایت نشوند ممکن است بخش گردشگری دچار خسارت جبران ناپذیری شود.
علی اکبر فکوری افزود: دولت قول‌هایی برای حمایت از واحدهای گردشگری داده است اما میزان خسارت وارده بسیار بیشتر از تصور است لذا دولت توجه ویژه ای به این بخش در لرستان باید داشته باشد.
وی با بیان اینکه اکنون همه فعالین بخش گردشگری استان به صورت نیمه تعطیل در حال فعالیت هستند اظهار داشت: با وجود اینکه هتل‌های استان‌فعال هستند اما در بهترین حالت هتل‌های این استان بین30 تا 35 درصد ظرفیت پر می‌شوند و اگر همین شرایط پیش رود، هتل‌داری در لرستان ورشکسته می‌شود.
برچسب‌ها
ریاست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خرم آباد میراث فرهنگی لرستان

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/163225/تب-کرونا-بر-تن-رنجور-گردشگری-لرستان
بستن   چاپ