تخممرغ و خواص بینظیر آن
سه شنبه 8 مهر 1399 - 08:11:55
|
|
ندای لرستان - ایسنا/لرستان یک دکترای علوم دام گفت: مصرف روزانه یک تخممرغ چهار درصد نیاز انرژی یک زن بالغ را تأمین میکند.
بهروز یاراحمدی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: تخممرغ منبع خوبی از پروتئین، ویتامینها و املاح ضروری است و میتواند بهعنوان یک ماده غذایی مهم در برنامه غذایی افراد وجود داشته باشد. وی افزود: نیازهای تغذیهای افراد برحسب جنس و سنشان متفاوت است. یک تخممرغ متوسط 76 کیلوکالری انرژی دارد و مصرف روزانه آن سه درصد نیاز انرژی یک مرد بالغ و چهار درصد نیاز انرژی یک زن بالغ را تأمین میکند. یاراحمدی افزود: در نمودارهای ارزیابی کیفیت پروتئین موجود در مواد غذایی، همیشه تخممرغ در بالاترین حد یعنی 100 قرار دارد و بهعنوان استاندارد مرجع برای سنجش پروتئین سایر غذاها استفاده میشود. این عضو هیئتعلمی مرکز تحقیقات لرستان گفت: تخممرغ، بیشتر ویتامینهای موردنیاز بدن بهجز ویتامین C را دارد. وی بیان کرد: تخممرغ منبع خوبی از ویتامینهای گروه B و ویتامین A است. یاراحمدی اضافه کرد: همچنین تخممرغ ویتامین D و ویتامین E را به مقدار کافی و لازم تأمین میکند و حاوی تمامی املاح برای تأمین سلامتی فرد است بهخصوص اینکه منبع بسیار خوب ید و فسفر بوده که ید برای ساخت هورمون تیروئیدی و فسفر برای رشد بهتر و سلامتی استخوانهای بدن لازم است. این دکترای علوم دامی گفت: املاح مهم دیگری که در تخممرغ وجود دارند شامل روی، سلنیم، آهن و کلسیم است. روی باعث بهبود زخم، بلوغ و رشد بهتر میشود و عفونت را نیز از بین میبرد. سلنیم نیز یکی از آنتیاکسیدانهای مهم بوده و رادیکالهای آزاد ناشی از سوخت ناقص چربیها را در بدن از بین میبرد و میتواند علیه عوامل ایجادکننده سرطان نقش داشته باشد. انتهای پیام
http://www.Lor-Online.ir/fa/News/163240/تخممرغ-و-خواص-بینظیر-آن
|