ندای لرستان
در گفت و گو با مهر مطرح شد؛
سیرتاپیاز کمبود نهاده‌های دامی درلرستان/مشکل چه زمانی رفع می‌شود؟
سه شنبه 15 مهر 1399 - 00:22:46
ندای لرستان - خرم‌آباد- رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به عوامل کمبود نهاده‌های دامی در این استان، گفت: با اصلاح سامانه خرید، ظرف یک تا دو هفته آینده این مشکل حل می‌شود.

اسفندیار حسنی مقدم در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به سهمیه نهاده‌های دامی لرستان به خصوص ذرت و کنجاله که در مرغداری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند، اظهار داشت: این سهمیه با توجه به میزان تولیدی که در استان داریم، اختصاص پیدا می‌کند.
اختصاص 3 درصد از سهمیه نهاده‌های دامی کشور به لرستان
وی با بیان اینکه در کشور به طور تقریبی 2.7 میلیون گوشت سفید تولید می‌شود که 80 هزار تن آن در لرستان تولید می‌شود، عنوان کرد: همچنین قریب به سه درصد از میزان تولید گوشت سفید کشور، در لرستان تولید می‌شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به اینکه مطالبه ما از وزارت کشاورزی اختصاص سه درصد از نهاده‌های دامی به لرستان است، تصریح کرد: تقریباً این سه درصد هم به استان اختصاص پیدا می‌کند.
حسنی مقدم با اشاره به علت کمبود نهاده‌های دامی در لرستان، بیان داشت: البته میزان کمبود نهاده‌های دامی در سایر استان‌ها نسبت به لرستان بیشتر است.
نهاده‌های دامی با تأخیر به دست تولیدکنندگان می‌رسد
وی با تاکید بر اینکه کشور در شرایط تحریم و نبرد اقتصادی نابرابر قرار دارد، گفت: در این شرایط جنگ اقتصادی مسئولان، تولید کنندگان و… باید با یکدیگر همکاری داشته باشند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با تاکید بر اینکه در همین شرایط تحریم، تولید گوشت سفید در لرستان افزایش پیدا کرده است، ادامه داد: تأمین ارز برای خرید نهاده‌های دامی توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت باید صورت گیرد.
حسنی مقدم با بیان اینکه در شرایط تحریم، نهاده‌های دامی به سختی خرید، حمل و نقل و تأمین ارز می‌شوند، افزود: در این راستا نهاده‌های دامی با تأخیر به دست تولید کننده می‌رسد.
نیاز 8 هزار تنی کنجاله سویا برای مرغداری‌ها
وی با اشاره به اینکه ماهانه حدود هشت هزار تن کنجاله سویا مورد نیاز 650 واحد مرغداری در استان است، افزود: میزان جوجه ریزی در این واحدهای مرغداری در طول یک دوره 3.6 میلیون قطعه است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه میزان جوجه ریزی سالانه در این واحدهای مرغداری 42 میلیون قطعه است، گفت: در این واحدهای مرغداری، 100 هزار تن گوشت سفید تولید می‌شود.
حسنی مقدم با تاکید بر اینکه خرید نهاده‌های دامی در خارج از کشور است، بیان داشت: حمل و نقل این نهاده‌های دامی از طریق کشتی به بنادر کشور صورت می‌گیرد.
وی با اشاره به بحث تأمین ارز برای ترخیص از بنادر، افزود: این موارد جز اختیارات سازمان جهاد کشاورزی استان نیست، وقفه‌ای در بحث تأمین ارز و ترخیص این نهاده‌های دامی وجود دارد، چاره‌ای جز این نیست که این قضیه را تحمل کنیم تا این نهاده به دست واحدهای مرغداری و تولید کنندگان برسد.
تأمین کنجاله سویا واحدهای مرغداری به اندازه نصف مورد نیاز
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نهاده ذرت که مورد نیاز مرغداری‌ها بوده نیز، بیان داشت: هر قطعه مرغ در یک دوره 45 روزه حدود 3.2 کیلوگرم ذرت و 1.5 کیلوگرم کنجاله سویا مصرف می‌کند.
حسنی مقدم با بیان اینکه در مورد تأمین ذرت خوشبختانه مشکل حاد و خاصی نداریم، ادامه داد: اما نصف نیاز واحدهای مرغداری، کنجاله سویا تأمین شده است.
وی با تاکید بر اینکه یک سری انبار ذخیره استراتژیک در کشور وجود دارد که یکی از آنها در لرستان قرار دارد، تصریح کرد: اگر ذخیره‌ای در این انبار وجود داشته باشد، برای شرایط بحرانی است و بعضاً ناچارا از این ذخایر یک تا دو بار امسال استفاده کرده‌ایم تا به تولید استان خدشه‌ای وارد نشود.
سامانه خرید نهاده‌های دامی اصلاح می‌شود
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، بیان داشت: خرید نهاده‌های دامی از طریق سامانه صورت می‌گیرد، این سامانه از سوی وزارت کشاورزی در حال بازنگری است که ثبت سفارش‌ها از این طریق باشد.
حسنی مقدم با تاکید بر اینکه وزارت کشاورزی نواقص این سامانه را شناسایی کرده است، گفت: این نواقص در حال رفع هستند و ظرف یک تا دو هفته آینده این نواقص حل خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه همه تلاش وزارت کشاورزی این است که سهمیه نهاده‌های دامی به دست تولید کننده واقعی برسد، ادامه داد: منکر وجود تخلفات در این زمینه نیستیم اما همه تلاش ما این است که این تخلفات به حداقل ممکن برسد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با تاکید بر اینکه هیچ گونه اغماض و مماشاتی با فردی که در این رابطه تخلف کند وجود ندارد، تصریح کرد: در مواردی هم نهاده دامی بعد از جوجه ریزی به دست مرغدار می‌رسد که آن را به مرغدار دیگر تهاتر می‌کند و می‌فروشد.
توزیع نهاده‌های دامی عادلانه است
حسنی مقدم در بخش دیگری از سخنان خود به توزیع نهاده‌های دامی اشاره کرد و گفت: یک سهمیه کامل به طور معمول در اختیار استان قرار می‌گیرد، معاونت تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی این میزان سهمیه را بر مبنای واحدهای تولیدی و میزان جوجه ریزی در شهرستان‌ها توزیع می‌کند.
وی، ادامه داد: این توزیع عادلانه صورت می‌گیرد و اگر در این زمینه تخلفی صورت گیرد در قالب کمیته‌ای که تشکیل شده با آن برخورد می‌شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، بیان داشت: در ورژن قدیم سامانه، این میزان سهمیه در اختیار تعاونی‌ها قرار می‌گرفت که در اصلاحیه جدید، هم مرغدار می‌تواند مستقیماً ثبت سفارش کند و هم می‌تواند از طریق تعاونی این اقدام را انجام دهد.

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/165944/سیرتاپیاز-کمبود-نهاده‌های-دامی-درلرستان-مشکل-چه-زمانی-رفع-می‌شود؟
بستن   چاپ