ندای لرستان
یک استاد حوزه و دانشگاه:
کج فهمی از معنای وحدت، وحدت درست را مخدوش می‌کند
سه شنبه 13 آبان 1399 - 08:35:49
ندای لرستان - ایسنا/لرستان یک استاد حوزه و دانشگاه گفت: کج فهمی از معنای وحدت، وحدت درست را مخدوش می‌کند و کسانی که آن را نادرست معنا می‌کنند ضربه مهلکی می‌زند چرا که وحدت به معنای یکی شدن در اعتقادات (یعنی کسی نگفته شیعه سنی شود یا سنی شیعه شود) نیست.

حجت‎الاسلام سید اسماعیل حسینی در گفت‌وگو با ایسنا با تبریک ولادت باسعادت حضرت رسول(ص) آخرین فرستاده خدا و پدر مهربان مسلمانان، درباره اهمیت هفته وحدت اظهار کرد: برای حفظ وحدت مسلمین علمای شیعه در زمان‎های مختلف گام‌های موثر برداشته‌اند تا شیعه و سنی با تکیه بر مشترکات دین ( کتاب، قبله و پیغمبر واحد) به همدیگر احترام بگذارند و از هر حرکت عصبانی کننده‌ای که طرف مقابل را آزرده کند بپرهیزند.
حضرت آیت‌الله العظمی بروجردی (ره) از جمله شخصیت‌های منادی وحدت بین مسلمین بودند
وی با اشاره به اینکه حضرت آیت‌الله العظمی بروجردی (ره) از جمله شخصیت‌های منادی وحدت بین مسلمین در عصر حاضر بودند که با شیخ محمود شلتوت مذاکرات و مکاتباتی انجام دادند مبنی بر اینکه مذاهب به یکدیگر احترام بگذارند که نتیجه آن منجر به صدور فتوای مهم و تاریخی شیخ شلتوت شد، افزود: براساس فتوای شیخ شلتوت، عمل به فقه جعفری همچون عمل به مذاهب چهارگانه اهل سنت، برای سنی‌ها مجاز است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های پیام نور تهران اضافه کرد: این حرکت مهمی بود که از سوی حضرت آیت‌الله بروجردی (ره) آغاز شد و پس از آن امام خمینی (ره) هفته وحدت را مطرح و مقام معظم رهبری نیز ساز و کار آن را تکمیل کردند که تأسیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و مرکز علمی بین‌المللی جامعه المصطفی العالمیه در قم در این راستا بوده است.
اتکای شیعه و سنتی بر مشترکاتشان ضروری است
حسینی با بیان اینکه علما و مراجع فعلی نیز بر اتکای شیعه و سنتی بر مشترکاتشان تاکید دارند، گفت: شیعه و سنی باید به یکدیگر احترام بگذارند و از عصبانی کردن طرف مقابل خودداری کنند اما متاسفانه جریاناتی به نام شیعه و سنی تشکیل شده که این موارد را رعایت نمی‌کنند و به تعبیر مقام معظم رهبری شیعه انگلیسی و سنی امریکایی هستند.
وی خاطر نشان کرد: شیعه‌های انگلیسی در شبکه‌های ماهواره‌ای به مقدسات اهل سنت اهانت می‌کنند در حالیکه مقام معظم رهبری بارها و بارها فتوا داده‌اند که اهانت به همسران پیامبر حرام است و آن را جریانات مخالف وحدت می‌دانند.
این مدرس حوزه و دانشگاه با تاکید براینکه در مجامع عمومی انسان هر خشم و ناراحتی را نباید فریاد کند، تصریح کرد: متاسفانه عده‌ای واژه وحدت را درست نفهمیدند و بنده نیز هم به وحدتی‌ها و هم برائتی‌ها انتقاد دارم چرا که عده‌ای وحدت را به معنای یکی شدن اعتقاد می‌دانند در حالیکه این غلط است؛ هرچند ما شیعیان نسبت به برخی شخصیت‌های صدر اسلام به خاطر ستم‌شان در حق اهل‌بیت (ع) ناراحتیم و انتقاد جدی داریم اما نباید اهانت کنیم.
وحدت به معنای یکی شدن اعتقادات نیست
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های پیام نور تهران با تاکید براینکه کج فهمی از معنای وحدت، وحدت درست را مخدوش می‌کند و کسانی که آن را نادرست معنا می‌کنند ضربه مهلکی می‌زند، عنوان کرد: وحدت به معنای یکی شدن اعتقادات نیست.
وی با اشاره به اینکه برای حفظ وحدت مسلمین از 12 تا 17 ربیع‌الاول به نام هفته وحدت نامگذاری شده و اهل سنت و شیعه این ایام را جشن می‌گیرند، افزود: وجود نازنین حضرت محمد(ص) محور اتحاد و وحدت مسلمین (شیعه و سنی) است و باید از سیره و روش ایشان الگو بگیریم چرا که رسول الله(ص) به ادیان مختلف محبت داشتند و حتی با همسایه یهودی خود که آزارش می‌داد و به حضرتش اهانت می‌کرد، مهربان بود و به عیادتش می‌رفت.
حسینی عنوان کرد: مسلمانان نیز باید طبق روش و سیره پیامبر اعظم (ص) به همدیگر محبت کرده و مدارا کنند.
انتهای پیام

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/170884/کج-فهمی-از-معنای-وحدت،-وحدت-درست-را-مخدوش-می‌کند
بستن   چاپ