ندای لرستان
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سمنان: هدف کارآفرینی عشایری توسعه و گسترش مشاغل روستایی و عشایری است
دوشنبه 3 آذر 1399 - 11:13:54
وزارت رفاه
ندای لرستان - مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان در نخستین وبینار تخصصی مجازی کارآفرینی در حوزه گردشگری با موضوع "مهدیشهر اولین شهر موزه کشور" در کافه کارآفرینی ایل سنگسر واقع در شهرستان مهدیشهر برگزار شد، گفت: هدف کارآفرینی عشایری توسعه و گسترش مشاغل روستایی و عشایری است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان، اسماعیل غنیان ضمن بیان اینکه هفته جهانی کارآفرینی بزرگترین رویداد هماهنگ برای ترویج و ترفیع کارآفرینی در جهان است،گفت: این رویداد هر سال 26 آبان لغایت 2 آذر بمنظور تشویق افراد و ارج نهادن به نوآوران و خالقان اشتغال برگزار می‌شود.
وی با اشاره به اینکه شهرستان مهدیشهر در حوزه های مختلف کارآفرینی رتبه های خوبی را در سطح استان کسب کرده است، گفت: در حوزه گردشگری عشایری بسیار فرصت بی نظیری داریم؛ با توجه به پتانسیلی که در حوزه کارآفرینی گردشگری عشایر در شهرستان مهدیشهر داریم، در این زمینه کم کار شده است و از بسیاری از فرصت ها استفاده نکردیم باید به این مقوله در این شهرستان توجه بیشتری شود.
وی تاریخ و تمدن این سرزمین را نیز از جاذبه‌های ایران برشمرد و افزود: جاذبه‌های ایران فقط در معدن و عناصر معدنی و جاذبه‌های طبیعی نیست. ایل سنگسر با 52 طایفه وابسته و چندین طایفه مستقل، بزرگترین ایل نیمه کوچ‌رو ایران و شاخص‌ترین کوچندگان دامنه البرز بوده و فاصله دورترین نقطه ییلاق و قشلاق آنها به بیش از 1500 کیلومتر می‌رسد.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان فرهنگ ایل سنگسر و آثار هنری و فرهنگی مهدیشهر را بسیار مهم دانست و تصریح کرد : این ایل همچنین در میان سایر ایلات و عشایر کشور، رکورد بالاترین میزان سواد را داراست. علاوه بر اینها روغن و لبنیات تولید شده توسط این عشایر هم، بسیار متنوع و کامل بوده و تنوع و کیفیت بالای آن زبانزد خاص و عام است. نژاد گوسفند سنگسری هم بسیار خاص بوده و از نظر پرواری و تولید گوشت، در جهان بی‌نظیر است.
وی در رابطه با سیاه چادر عشایر ایل سنگسر که «گوت» نامیده می‌شود مطالبی را بیان کرد و افزود : گوت هم از ساختار ویژه‌ای برخوردار بوده و در میان سایر ایلات و عشایر به نوعی منحصر به فرد است و ایل سنگسر در زمینه سبک زندگی عشایری، زبان، تقویم، لباس، سیاه‌چادر و فرهنگ بومی محلی، موسیقی و ده‌ها فاکتور دیگر دارای ظرفیت‌های اساسی است.
غنیان ادامه داد : ظرفیت‌هایی در ایل سنگسر وجود دارد که می‌تواند سالانه پذیرای ده‌ها هزار گردشگر و علاقه‌مند به فرهنگ ایرانی و ایلاتی باشد.
اسماعیل غنیان در رابطه با تلاش های انجام شده و موفقیت های به دست آمده درکارآفرینی توسط وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی مطالبی را بیان کرد و گفت : در زمینه مشاغل خانگی موفقیت خوبی بدست آوردیم و یکی از اهداف کار آفرینی عشایری نیز توسعه و گسترش مشاغل روستایی و عشایری است.

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/175299/مدیرکل-تعاون،-کار-و-رفاه-اجتماعی-سمنان--هدف-کارآفرینی-عشایری-توسعه-و-گسترش-مشاغل-روستایی-و-عشایری-است
بستن   چاپ