ندای لرستان
انبارهای پُر و فروشگاه‌های خالی از روغن/ توزیع قطره‌چکانی دردی را دوا نمی‌کند!
شنبه 6 دي 1399 - 09:30:31
ندای لرستان - قیمت روغن در بازار برخی استان‌ها افزیش چند برابری پیدا کرده و گاهی نیز نایاب شده است، علیرغم اینکه مسئولان بارها وعده تامین روغن در بازار را می‌دهند اما همچنان مردم برای تهیه یک بطری روغن مدت‌ها در صف خرید می‌مانند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، مدت‌هاست روغن در بازار لرستان کمیاب شده است، برخی نهادهای نظارتی تقصیر را بر گردن دیگری می اندازند، یکی تحریم ها را علت کمبود روغن در بازار می داند، یکی عدم تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه و برخی هم مردم را مقصر کمبود این کالای اساسی می دانند.
قبل از تراژدی تورم اقلام خوراکی، روغن در انواع مختلف در قفسه فروشگاه ها، مغازه ها و سوپرمارکت ها چیده شده بود اما حالا این دست مواد خوراکی نایاب شده و در حال حاضر چیزی به نام روغن در مغاره ها پیدا نمی شود و گاها انبارهایی بزرگ کشف می شود که اقلام خوراکی روی هم چیده شده است.
این روزها فروش روغن در برخی مغازه ها شرطی شده است؛ بعضی مغازه داران دست به ابتکار زده و از مشتریان درخواست دارند به ازای میزان خریدی که دارند می توانند روغن خریداری کنند.
گرانی روغن به حاشیه رفت
این روزها در پس کمبود روغن، گرانی آن به حاشیه رفته است؛ قیمت روغن نسبت به شهریورماه 16 درصد و نسبت به مهر ماه سال گذشته بیش از 34 درصد افزایش یافته است؛ از یک طرف بطری های روغن روز به روز آب می رود و از طرف دیگر هر روز قیمت ها افزایش می یابد.

ندای لرستان

با توجه به اینکه بخشی از مواد اولیه مورد نیاز روغن از خارج از کشور وارد می شود حالا برخی مسئولان تحریم ها و قطع ارز 4200 تومانی برای واردات مواد اولیه را علت این کمبود می دانند و از طرفی مقصر اصلی گرانی روغن را مردم دانسته و معتقدند اگر مردم درست خرید کنند هیچگونه کمبودی وجود ندارد.
صف‌های خرید روغن و خطر ابتلا به کرونا
بعضا روزانه خبرهایی مبنی بر کشف انبارهای احتکار اقلام خوراکی و روغن شنیده می شود، دلالان و سودجویان از این بازار پر تلاطم سوءاستفاده کرده وهر روز بازار را آشفته تر می کنند تا بتوانند سودهای کلانی به جیب بزنند.
در روزهایی که به دلیل شیوع کرونا مکرر تاکید می شود از حضور در تجمعات خوداری شود متاسفانه نحوه غلط توزیع برخی از کالاهای اساسی سبب شده تا صف های طولانی تشکیل شود، یک روز صف مرغ، یک روز صف برنج و این روزها هم صف روغن تشکیل می شود که خطر زیاد ابتلای مردم به کرونا را به دنبال دارد.
برای بررسی بیشتر بازار به سطح شهر و مغاره ها رفتیم، با مراجعه به یک مغازه با مشتریانی برخوردیم که برای خرید روغن آمده بودند اما روغنی یافت نمی شد؛ لیلا کاویانی یکی از مشتریان حاضر در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک اظهار داشت: متاسفانه هر بار یک کالا روی قله قاف می نشیند و باید در به در دنبال آن بگردیم، تا هفته قبل کمبود مرغ بود و حالا روغن در بازار پیدا نمی شود.
وی بیان کرد: از صبح تا ظهر چندین فروشگاه را سر زده ام که برخی گفتند اصلا نداریم و یک فروشگاه هم گفت باید اول وقت برای خرید روغن مراجعه کنید، در این مغازه روغن در قفسه موجود است اما فروشنده می گوید همه روغن ها خریداری شده است و باید فردا صبح اول وقت برای خرید مراجعه کنید.
این شهروند لرستانی تصریح کرد: مسئولان علیرغم اینکه مدام می گویند در بازار نظارت هست اما چرا بر نحوه توزیع روغن نظارت نمی کنند؟ چرا باید صف های طولانی برای خرید روغن تشکیل شود؟ چرا برخی از فروشگاه ها باید روغن را انبار کنند تا در زمانی دیگر چند برابربه فروش برسانند.
کاویانی عنوان کرد: روغن زیتون و کنجد در بازار جود دارد اما هزینه آن بسیار بالا بوده و ما قدرت خرید نداریم. از مسئولان انتشار داریم به این وضعیت رسیدگی کنند و تنها به شعار نظارت اکتفا نکنند و به دل بازار بیایند تا ببینند مردم برای خرید یک بطری روغن باید چندین مغازه را زیرپا بگذارند و در نهایت دست خالی به منزل بازگردند.

ندای لرستان

مسئولان تنظیم بازار را جدی تر بگیرند
رحمتی یکی دیگر از شهروندان لرستانی در گفت و گو با خبرنگار سفیرافلاک گفت: افزایش قیمت روغن به کنار، اینکه روغن در بازار بسیار نایاب شده نگران کننده است، امروز هر فروشگاهی را گشتم روغن جامد پیدا نمی کنم.
وی افزود: کمبود روغن در بازار کاملا مشخص است اما نمی دانم چرا مسئولان در این زمینه اصرار دارند که بگویند کمبودی وجود ندارد، الان سبد ما خالی از روغن است و نمی دانم چند مغازه دیگر باید بروم تا شاید روغن جامد پیدا کنم.
این شهروند لرستانی خاطر نشان کرد: مسئولان باید در راستای تنظیم بازار و تامین کالاهای اساسی جدی تر اقدام کنند، البته در برخی از فروشگاه ها روغن وجود دارد اما منوط به خرید اقلامی دیگر است.
کمبود روغن در بازار
رحمتی عنوان کرد: الان تنها در فروشگاه های بزرگ آن هم به ندرت می توان روغن پیدا کرد در حالی که روغن یکی از نیازهای اساسی همه خانواده ها برای طبخ غذا بوده و هیچ جایگزینی ندارد.
به سراغ یکی از فروشندگان رفتیم تا علت این کمبود را جویا شویم؛ میرزایی یکی ار فروشندگان فروشگاه های بزرگ استان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک اظهار داشت: دو ماهی می شود که روغن کمتری برای ما می آورند یعنی هر چه سفارش می دهیم حدود نصف سفارشها به دست ما می رسد البته این مشکل در کل کشور وجود دارد و تنها مختص یک استان و شهر نیست.
وی افزود: اینکه روغن در بازار نیست را قبول ندارم، روغن هست ولی کم بوده و ما هم چاره ای نداریم جز اینکه روغن ها را طبق سهمیه بندی توزیع کنیم تا عادلانه به مشتری ها برسد به طوری که هر مشتری می تواند فقط یک بطری روغن خریداری کند.
این فروشنده بیان کرد: برخی از مردم ما را مقصر می دانند در حالی که ما فقط یک فروشنده هستیم و اگر روغن به اندازه کافی در اختیار ما باشد قطعا همه را عرضه می کنیم.

ندای لرستان

توزیع 130 تن روغن طی 10 روز گذشته در لرستان
بختیار رازانی سرپرست صمت لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک اظهار داشت: مشکل کمبود روغن کشوری بوده و علت اصلی کمبود این کالا این است که بخش عمده ای از مواد اولیه روغن وارداتی بوده و سبب شده تا این کمبود روغن در سطح بازار محسوس باشد.
وی با اشاره به نحوه توزیع روغن در بازار افزود: با توجه به کمبود روغن و برای جلوگیری از توزیع ناعادلانه این کالای اساسی، قرار شد سهمیه روغنی که به استان تعلق می گیرد به نسبت جمعیت توزیع شود تا روغن در همه شهرستانها و مراکز وجود داشته باشد.
سرپرست صمت لرستان از تشدید نظارت بر بازار خبر داد و گفت: ناظران و بازرسان بر قیمت و نحوه توزیع روغن در بازار نظارت می کنند تا در این راستا مشکلی ایجاد نشود اما در کنار این کمبود، گاهی هیجان خرید سبب می شود تا این کمبود تشدید شود به طوری که می طلبد مردم به اندازه نیازشان خرید کنند تا این کمبود بیشتر نشود.
رازانی عنوان کرد: طی 10 روز گذشته 130 تن روغن در بازار استان لرستان توزیع شده که از این میزان 50 تن روغن جامد، 50 تن روغن مایع و 30 تن روغن برای قنادیها بوده است.
وی بیان کرد: همچنین درخواست دو هزار تن روغن داده شده که قرار است این میزان به تدریج وارد استان شود و در اختیار مردم قرار بگیرد که به محض اینکه وارد استان شود در همه شهرستانها توزیع می شود.
کشف 113 انبار احتکار در لرستان
سرپرست لرستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر با توجه به سرانه و نیاز استان، روغن توزیع می شود حتی برای شرایط اضطراری هم روغن موجود است و هیچگونه مشکلی در این راستا وجود ندارد البته نیاز است مردم هم مصرف را مدیریت کنند.
رازانی از کشف انبارهای احتکار در استان خبر داد و افزود: از ابتدای سال تاکنون با کمک اطلاعات سپاه، تعزیرات و صمت 113 انبار احتکار انواع کالا در استان کشف و ضبط شده است.
وی گفت: اگر فروشگاهی کالایی در انبار دارد که در سامانه ثبت نکرده باشد به عنوان کالای احتکاری ضبط می شود؛ بنابراین ضروری است تمامی کالاهایی که در انبارها موجود است در سامانه ثبت شود.

ندای لرستان

توزیع روغن تنها در فروشگاه های زنجیره ای و بزرگ
منوچهر اسبکوه رئیس اتاق اصناف لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک اظهار داشت: 30 فروشگاه زنجیره ای و فروشگاه های بزرگ دیگر نیز برای توزیع روغن در نظر گرفته و تلاش شده تا روغن در بازار لرستان به صورت عادلانه توزیع شود تا در هیچ جایی کمبود وجود نداشته باشد و سهمیه برای هر فروشگاه در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به سودجویی برخی از دلالان افزود: برخی از سودجویان و دلالان از این وضعیت سواستفاده می کنند و تلاش دارند تا روغن ها را احتکار کنند در حالی که نظارتها در این راستا افزایش یافته و با احتکار کنندگان به شدت برخورد می شود.
رئیس اتاق اصناف لرستان گفت: برنامه ریزی لازم صورت گرفته که از تولید تا مصرف توسط بازرسان بررسی شود و دست محتکران و دلالان در این قضیه کوتاه شود.
اسبکوه با اشاره به خریدهای هیجانی عنوان کرد: اگر مصرف کنندگان هم به اندازه خرید کنند قطعا مشکل کمبود روغن کاهش می یابد و در یک بازرسی دیدیم که یک مشتری 15 بطری روغن خرید و وقتی از او پرسیدیم این همه روغن مصرف می کنید گفت خیر ولی بهتر است در منزل باشد.
وی بیان کرد: هماهنگی های لازم صورت گرفته که روغن وارد بازار استان لرستان شود که برنامه ریزی هایی هم انجام شده تا طبق سهمیه به همه شهرستانها توزیع شود؛ روغن تنها در فروشگاه های زنجیره ای توزیع می شود که تحت نظارت باشد.
کشف 28 تن روغن در لرستان
حمید القاصی مهر مدیر کل تعزیرات حکومتی لرستان گفت: در پی بازرسی های صورت گرفته از یک انبار بیش از 28 تن روغن خوراکی به ارزش 370 میلیون تومان و تعداد 791 کارتن پودر شوینده به ارزش 200 میلیون تومان کشف و ضبط شد.
وی با بیان اینکه کالای کشف شده به ارزش بیش از 500 میلیون بوده که پس از تکمیل صورت جلسه پرونده تشکیل شده است، افزود: با محتکرین، قاچاقچیان، گرانفروشان و متخلفین با اشد مجازات در چارچوب قانون برخورد خواهد شد و پرونده هایی که در این راستا تشکیل می شود در کمترین زمان ممکن رسیدگی خواهد شد.
وعده های نظارت و رفع کمبود روغن در استان در این دو ماه مدام تکرار شد اما سودی برای مردم نداشت و همچنان این تراژدی ادامه دارد، واقعیت این است که کمبود روغن در بازار بیش از آنچه گفته می شود محسوس بوده و ضروری است برای تامین کالاهای اساسی وزارت صمت به گونه ای برنامه ریزی کند تا بیش از این التهاب ایجاد نشود.
انتهای پیام/
منبع: دانا

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/182416/انبارهای-پُر-و-فروشگاه‌های-خالی-از-روغن--توزیع-قطره‌چکانی-دردی-را-دوا-نمی‌کند!
بستن   چاپ