ندای لرستان
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان مطرح کرد:
ایجاد شغل برای فارغ‌التحصیلان و کشاورزان با ساخت انسکتاریوم
دوشنبه 29 دي 1399 - 14:43:48
ندای لرستان - ایسنا/لرستان عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی لرستان با اشاره به این‌که با کنترل بیولوژیک آفت محصول سالم و عاری از باقیمانده سموم شیمیایی تولید می‌شود، افزود: همچنین با ایجاد انسکتاریوم برای تعدادی از فارغ‌التحصیلان و کشاورزان اشتغال ایجاد شده و با کنترل بیولوژیک آفات، آلاینده‌های شیمیایی در محیط زیست کاهش می یابد.

مختار داشادی، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: امروزه افزایش سطح زیر کشت محصولات گلخانه ای در کشور می تواند به دلیل محدودیت منابع آبی و شرایط اقلیمی مناسب در کشور باشد.
وی ادامه داد: در این برهه از زمان مخاطرات استفاده از سموم شیمیایی آفتکش به‌ویژه در سبزی و صسفی‌جات و پیامدهای نامطلوب آن بر سلامت انسان و محیط زیست کاملاً روشن و اثبات شده است.
داشادی ادامه داد: در حال حاضر سطح قابل توجهی از زمین‌های زیرکشت سبزیجات گلخانه‌ای، تحت پوشش مدیریت تلفیقی مبتنی بر کنترل بیولوژیک است که باعث کاهش 50 تا 99 درصدی مصرف آفت‌کُش‌ها شده است.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با اشاره به این‌که شرایط محیطی در بسیاری از گلخانه‌ها قابل کنترل بوده و از طرفی برای آفات اصلی گلخانه‌ای دشمنان طبیعی بهتری وجود دارد، عنوان کرد: کنترل بیولوژیک نقش محوری و کلیدی را در مدیریت آفات سبزیجات گلخانه‌ای ایفا می‌کند، به طورمثال نقش و کارآیی زنبور پارازیتوئید در کنترل سفیدبالک گلخانه‌ای روی خیار، گوجه فرنگی و توت فرنگی گلخانه‌ای به اثبات رسیده است.
وی بیان کرد: استفاده از عوامل کنترل بیولوژیک در مدیریت آفات محصولات گلخانه‌ای به‌عنوان یک راهکار اصولی و اجرایی مورد تایید است و مجوز ورود برخی از این عوامل صادر شده است.
داشادی عنوان کرد: بنابریان لازم است همزمان با توسعه و ترویج این شیوه نسبت به بومی‌سازی و دستیابی به دانش فنی شیوه‌های تولید و استفاده از عوامل مفید حرکتی انجام شود.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان ادامه داد: این دانش فنی باعث افزایش عملکرد تولید زنبور در واحدهای انسکتاریوم شده و با استفاده تلفیقی این زنبور در کنار دیگر آفت‌کُش‌های بیولوپیک می‌توان آفات گلخانه‌ای را در سطح مطلوبی کنترل کرد.
وی با اشاره به این‌که با کنترل بیولوژیک آفت محصول سالم و عاری از باقیمانده سموم شیمیایی تولید می‌شود، افزود: همچنین با ایجاد انسکتاریوم برای تعدادی از فارغ‌التحصیلان و کشاورزان اشتغال ایجاد شده و با کنترل بیولوژیک آفات، آلاینده‌های شیمیایی در محیط زیست کاهش می یابد.
انتهای پیام

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/185735/ایجاد-شغل-برای-فارغ‌التحصیلان-و-کشاورزان-با-ساخت-انسکتاریوم
بستن   چاپ