ندای لرستان
غمیاد در اشعار برخی شاعران لک سرا بیشتر از دیگران به چشم می‌خورد
جمعه 27 ارديبهشت 1398 - 08:15:42
ندای لرستان - یک مدرس دانشگاه آزاد گفت: غمیاد در اشعار برخی شاعران لک سرا بیشتر از دیگران به چشم می‌خورد.
مهدیه داراب‌نیا در گفت‌وگو با ایسنا منطقه لرستان، اظهار کرد: غمیاد یا نوستالژی اصطلاحی نوپدید است که ابتدا در جهان روان‌پزشکی پدید آمد و سپس در فلسفه، ادبیات و ... راه یافت.
وی ادامه داد: می‌توان به‌طور خلاصه احساسی حسرت‌آمیز دانست که هنگام نظر به گذشته فردی و جمعی و مرور خاطرات شیرین مربوط به حضور آدمی در جهان ساده، صمیمی، خوش و شاد پیشین و یادآوری اشخاص، اشیا و موقعیت‌های رؤیایی گذشته به انسان دست می‌دهد.
داراب نیا افزود: پیش ‎ تر، آن را به معنای محدود دل‌تنگی شدید برای زادگاه می ‎ دانستند؛ اما به‌مرورزمان از این مفهوم فراتر رفت و توسعه معنایی حاصل کرد؛ تا جایی که امروزه در معنای هرگونه یادکرد
دلتنگ ‎ وار و حسرت ‎ آمیز از گذشته فردی و جمعی اعم از گذشته تاریخی، جغرافیایی، قومی، فرهنگی و اخلاقی در آثار ادبی به کار می ‎ رود.
یک مدرس دانشگاه آزاد کوهدشت خاطرنشان کرد: رویکرد نوستالژیک به گذشته تاریخی، فرهنگی و جغرافیایی در شعر لکی، رویکردی جدی و قابل‌ملاحظه است.
وی یادآور شد: این رویکرد نزد برخی شاعران لکی سرا بیشتر از دیگران به چشم می‌خورد.
داراب نیا گفت: غلامرضا خان ارکوازی یکی از شاعران لکی گوی استان ایلام است که در بخش‌های قابل‌توجهی از مجموعه اشعارش تعابیر، تصاویر، مفاهیم و روایت‌های نوستالژیک آشکار است.
انتهای پیام

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/93138/غمیاد-در-اشعار-برخی-شاعران-لک-سرا-بیشتر-از-دیگران-به-چشم-می‌خورد
بستن   چاپ