ندای لرستان
آیت‌الله میرعمادی تشریح کرد:
الگو طلبی نیاز فطری انسان است/پیامبر(ص) اسوه حسنه و همه‌جانبه بشر
پنجشنبه 2 خرداد 1398 - 13:06:49
ندای لرستان - خرم‌آباد- نماینده ولی‌فقیه در لرستان در تفسیر آیه 21 سوره احزاب گفت: پیامبر اکرم(ص) اسوه نیکوی بشریت در تمام زمینه‌ها است.

به گزارش خبرنگار مهر ، آیت الله سید احمد میرعمادی در تفسیر آیه 21 سوره احزاب «لَّقَدْ کَانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَهٌ حَسَنَهٌ لِّمَن کَانَ یَرْجُو اللَّهَ وَالْیَوْمَ الْآخِرَ وَذَکَرَ اللَّهَ کَثِیرًا»، «مسلّماً برای شما در زندگی رسول خدا سرمشق نیکویی است، برای آنها که امید به رحمت خدا و روز رستاخیز دارند و خدا را بسیار یاد می‌کنند»؛ اظهار داشت: این آیه پیرامون معرفی پیامبر اکرم به عنوان اسوه و الگو است. خدای متعال پیامبرانی را فرستاد، پیامبران همه الگو بودند اما در میان آنها پیامبر اکرم (ص) سرآمد همه پیامبران الهی بوده است. خداوند متعال او را به عنوان اسوه و الگو معرفی کرده است.
انسان در زندگی نیازمند به الگو است
وی با بیان اینکه انسان در زندگی نیازمند به الگو است تا آن الگو را برای خود ملاک قرار دهد و رفتار خود را منطبق با آن الگو کند، تصریح کرد: انسان در زندگی یا با مطالب علمی سر و کار دارد یا با مطالب عملی، ‬مطالب علمی نیاز به تعلیم دارد و با زبان گفته می‌شود و در ذهن جای می‌گیرد اما مطالب عملی نیازمند به الگو است، یعنی انسان در مقام عمل نیازمند به این است که یک نفر اسوه او باشد و مطابق رفتار او مطالب را در زندگی خود پیاده کند.
انسان کمال خواه است، می‌خواهد به قله کمال برسد و برای رسیدن به آن نیاز دارد از تجربه دیگران استفاده کند
نماینده ولی فقیه در لرستان با با طرح این مطلب که چرا انسان نیازمند به الگو است؟ افزود: الگو تعیین کننده مسیر زندگی انسان است، انسان می‌خواهد مسیر زندگیش درست انتخاب شود و انتخاب صحیح مسیر به الگو بستگی دارد.
آیت الله میرعمادی یادآور شد: انسان کمال خواه است، می‌خواهد به قله کمال برسد و برای رسیدن به آن نیاز دارد از تجربه دیگران استفاده کند.
الگو طلبی یک نیاز فطری بشر است
وی با تاکید بر اینکه الگو طلبی یک نیاز فطری بشر است، ذات بشر این است که انسان می‌خواهد پا جای پای دیگری بگذارد به طوریکه شخصیت انسان‌ها را الگوها تعیین می‌کنند، ادامه داد: پدر و مادر الگوی زندگی هستند و بچه از همان اول از پدر و مادر یاد می‌گیرد چطور حرف بزند، راه برود و...
نماینده ولی فقیه در لرستان با اشاره به اینکه معلمان و اساتید الگو هستند، شخصیت‌های برجسته الگو هستند، گفت: الگو پذیری و الگو خواهی در ذات انسان است از این رو میزان اثرگذاری الگوها فرق می‌کند. برخی الگوها واقعاً در جان انسان نفوذ می‌یابند، مثل مسئله مرید و مراد.
پیامبر اکرم (ص) اسوه حسنه است
آیت الله میرعمادی با بیان اینکه خدا هم انسان را آفریده و او را بدون الگو قرار نداد، الگوهایی را در زندگی تعیین کرد که یکی از آنها پیامبر اکرم است، تصریح کرد: الگوها دو قسم هستند، الگوهای خوب و بد. ‬پیامبر اکرم (ص) اسوه حسنه است.
وی با تاکید بر اینکه برخی‌ها الگوی در زندگی شخصی انسان هستند. بعضی‌ها در زندگی سیاسی الگو هستند و افراد تحلیل سیاسی و رفتار سیاسی او را قبول دارند. برخی در زندگی خانوادگی الگو هستند، برخی در زندگی اجتماعی الگو هستند. گاهی برخی افراد در یک صفت الگو هستند، مثلاً در شجاعت الگو هستند، در بخشندگی الگو هستند، افزود: خداوند متعال به صورت مطلق در آیه 21 سوره احزاب فرمود پیامبر اکرم اسوه نیکو در تمام زمینه‌ها است. در گفتار، کردار و...
نماینده ولی فقیه در لرستان با اشاره به اینکه هیچ سختی پیامبر را در زندگی از پای درنیاورد، تاریخ نشان ندارد، امام علی (ع) می‌فرماید وقتی جنگ شدت پیدا می‌کرد و در شرایط سخت قرار می‌گرفتیم به پیامبر پناه می‌بردیم، اظهار داشت: در حلم و بردباری، در شجاعت، اخلاق و…؛ ‬پیامبر اکرم ( ص) الگوی همه جانبه برای بشر است.
کلمه اسوه در دو مورد در قرآن کریم به کار رفته است. یکی در مورد حضرت ابراهیم و یکی در مورد پیامبر اکرم
آیت الله میرعمادی خاطرنشان کرد: کلمه اسوه در دو مورد در قرآن کریم به کار رفته است. یکی در مورد حضرت ابراهیم و یکی در مورد پیامبر اکرم؛ ‬در مورد حضرت ابراهیم آمده است که حضرت ابراهیم و بعضی یاران ایشان اسوه هستند، اما قرآن کریم در مورد پیامبر می‌گوید پیامبر اکرم (ص) تنها اسوه بی نظیر است.
وی یادآور شد: حضرت ابراهیم در برائت از مشرکان، بت شکنی و مبارزه با فرعون و ظالمان الگو بود اما پیامبر اکرم (ص) برای بشریت در تمام زمینه‌ها، مبارزات، اخلاق، اجتماع، سیاست و… الگو است.
رهبری همواره به جامعه امید تزریق می‌کند
نماینده ولی فقیه در لرستان با اشاره به اینکه در جنگ احزاب راجع به الگو بودن پیامبر اکرم خیلی نمونه وجود دارد، ایشان شورای دفاعی تشکیل داد، فرماندهی بی نظیری را داشت، در امید دادن به لشکر بی نظیر بود و افراد دائماً ناامید می‌شدند و می‌آمدند نزد پیامبر امیدوار می‌شدند، گفت: امروز هم شرایط سخت اقتصادی، تهدید و تحریم فشار می‌آورد و هرکس می‌رود پیش رهبری امید در دلش ایجاد می‌شود. رهبری همواره به جامعه امید تزریق می‌کند.
آیت الله میرعمادی افزود: مرحوم علامه طباطبایی کتابی دارد به نام «سیره نبوی»؛ در این کتاب مطالب متعددی پیرامون ‬لباس پوشیدن، صحبت کردن، معاشرت پیامبر و… را آورده است. باید این الگوها را در زندگی پیاده کنیم.
کسانی که سه خصوصیت داشته باشند از الگو بودن پیامبر اکرم (ص) بهره می‌گیرند
وی با بیان اینکه پیامبر اکرم الگو است، اما چه کسانی از این الگو بهره می‌برند؟ در جامعه خیلی از افراد الگو هستند اما آیا ما از همه بهره می‌گیریم؟ تصریح کرد: قرآن می‌فرماید کسانی که سه خصوصیت داشته باشند از الگو بودن پیامبر اکرم (ص) بهره می‌گیرند؛ نخست کسانی که امید به خدا داشته باشند و قله کمال را ببینند. دوم کسانی که مقصد را ببینند، روز قیامت را ببینند، در زندگی برای رسیدن به کمال مبدا خداست و مقصد قیامت، الگو هم پیامبر است.
نماینده ولی فقیه در لرستان تصریح کرد: کسی که در این مسیر به یاد خدا باشد از الگو بودن پیامبر بهره می‌برد؛ پیامبر اکرم الگو است برای کسی که امید به خدا دارد و می‌خواهد به خدا برسد.

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/93793/الگو-طلبی-نیاز-فطری-انسان-است-پیامبر(ص)-اسوه-حسنه-و-همه‌جانبه-بشر
بستن   چاپ