ندای لرستان
جبران خسارت سیل در سایه توجه مسئولان
سه شنبه 28 خرداد 1398 - 9:03:33 AM
ایرنا
ندای لرستان - خرم آباد - جبران خسارات ناشی از سیل فروردین ماه در لرستان تنها به نگاه بیش از گذشته مسئولان به این استان بستگی دارد، نگاهی که اگر به آن توجه نشود ممکن است سال ها تلاش برای آبادانی لرستان هم کارساز نباشد.

 سیل ویرانگر فروردین 11 میلیارد و 300 میلیون ریال به زیرساخت‌ها و نگهداری راه‌های این استان خسارت زد، 870 راه روستایی و 600 کیلومتر از راه‌های استان را از بین برد، همچنین 2هزارو 500 کیلومتر از راه‌های استان تحت تأثیر سیل قرار گرفت.
سیل دوازدهم فروردین سال جاری سبب تخریب کامل سه هزار خانه و خسارت به هشت هزار واحد مسکونی شهری و روستایی شهرستان پلدختر شد.
استان لرستان دارای ظرفیت‌های بالا در بخش‌های مختلف کشاورزی است اما سیل اخیر تنها 550 میلیارد تومان به بخش کشاورزی شهرستان پلدختر آسیب زد.
به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان بیش از 40 هزار بهره بردار مرتبط با این سازمان نسبت به خسارت سیل خود اظهاری کرده اند که براین اساس برآوردهای نهایی در دست انجام است.
بیش از پنج هزار هکتار یعنی حدود 10 درصد از باغ‌های استان به صورت مستقیم و غیرمستقیم و حدود یک هزار و 800 هکتار انجیر سیاه و منحصر به فرد استان واقع در منطقه «زیودار» معمولان در اثر سیل به شدت آسیب دید.
بیش از 500 ایستگاه پمپاژ، ابنیه فنی و خطوط انتقال بهره‌برداری از بین رفت که بر عملکرد 2هزارو 500 هکتار از باغ‌ها که زیر پوشش این ایستگاه‌ها هستند تأثیر منفی خواهد گذاشت.
در طول 40 سال گذشته خدمات رسانی به شهرها و روستاها شتاب گرفته و این در حالی است که جمعیت استان رشد 1.9 دهم برابری پیدا کرده است.
تعداد مشترکان برق شهری و روستایی از 48 هزار اشتراک با رشد 13 برابری به 632 هزار مشترک رسید.
تعداد مشترکان آب شهری و روستایی به استان به 523 هزار اشتراک افزایش پیدا کرده است.
این روزها اغلب روستاهای بالای 20 خانوار استان به آب لوله کشی و برق دسترسی دارند و جمعیت تحت پوشش فاضلاب شهری در لرستان به 57 درصد رسیده است.
در چهاردهه گذشته در لرستان پنج سد، 2 تصفیه خانه آب آشامیدنی، سه تصفیه خانه فاضلاب، 2نیروگاه حرارت و پنج نیروگاه برقآبی ساخته شده است.
نیروگاه حرارتی دورود با ظرفیت 90 مگاوات، نیروگاه آبی رودبار با ظرفیت 450 مگاوات، نیروگاه برقابی کوچک دره تخت با ظرفیت 700 کیلووات، سد رودبار با ظرفیت سالانه 10 میلیون مترمکعب، سد حوضیان با ظرفیت سالانه 25 میلیون مترمکعب، سد خان آباد با ظرفیت سالانه 18 میلیون مترمکعب از تأسیسات مهم لرستان است.
همچنین سد ایوشان با ظرفیت سالانه 32 میلیون متر مکعب، سد مروک با ظرفیت سالانه 52 میلیون متر مکعب، سد هاله با ظرفیت سالانه 2 و نیم میلیون متر مکعب، تصفیه خانه آب خرم آباد با ظرفیت 400 لیتر در ثانیه، تصفیه خانه فاضلاب خرم آباد با ظرفیت 48 هزار مترمکعب در روز، تصفیه خانه فاضلاب الیگودرز با ظرفیت 30 هزار مترمکعب در روز از دیگر تأسیسات مهم استان بشمار می آیند.
انتظار می‌رود باتوجه به ظرفیت‌های موجود در استان، تصویب مصوبات برای بازسازی زیرساخت‌های آسیب دیده از سیل تسریع یابد چراکه اشتغالزایی و رونق تولید در گرو راه اندازی واحدها و توسعه تأسیسات استان می‌باشد.
سیل با تمامی خساراتش به پایان رسیده است اما نباید فراموش کنیم که لرستان پساسیل نیازمند توجه مسئولان می‌باشد.
‏ 
 

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/97110/جبران-خسارت-سیل-در-سایه-توجه-مسئولان
بستن   چاپ