یک دکترای اصلاح نباتات:
یکنواختی ژنتیکی در گیاهان زراعی نامطلوب است
دوشنبه 3 تیر 1398 - 6:49:20 AM
ایسنا
|
|
ندای لرستان - یک دکترای اصلاح نباتات گفت: یکنواختی ژنتیکی در گیاهان زراعی نامطلوب است . دکتر رضا میردریکوند اظهار کرد: گندم از خانواده پواسه با اهمیت حیاتی و اقتصادی در جهان و مهمترین غله در تأمین کالری تغذیهای بشر است. وی ادامه داد: اهمیت ارزیابی تنوع ژنتیکی گندم به آن دلیل است که یکی از پیامدهای اجتنابناپذیر کشاورزی نوین که مبتنی بر استفاده از واریتههای اصلاح شده با حداکثر عملکرد و کیفیت قابل قبول است که باعث کاهش تنوع ذخایر ژنتیکی شده است. میردریکوند اضافه کرد: یکنواختی ژنتیکی در گیاهان زراعی نامطلوب بوده و این پدیده باعث آسیبپذیری گیاهان نسبت به اپیدمی و متغیرهای محیطی میشود. این عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد لرستان خاطرنشان کرد: استفاده از نشانگرهای مولکولی برای ارزیابی تنوع ژنتیکی بسیار شایع بوده و توالیهای ساده تکراری( SSRs ) به طور وسیعی در گندم به علت داشتن سطح بالایی از چند شکلی وراثت هم بارز و توزیع یکسان در ژنوم گندم مورد استفاده قرار میگیرند. وی افزود: نشانگر SSR دارای مزایای فراوانی است که میتوان به فراوانی بالا در ژنوم و کاربرد آسان با استفاده از PCR اشاره کرد. میردریکوند گفت: از این نشانگر برای تمایز بین ارقام مختلف ازجمله برنج، سویا، سایر محصولات استفاده شده است.
http://www.Lor-Online.ir/fa/News/97657/یکنواختی-ژنتیکی-در-گیاهان-زراعی-نامطلوب-است
|