ندای لرستان
شیرز، شگفتی گردشگری لرستان
یکشنبه 23 تیر 1398 - 7:32:30 AM
ایرنا
ندای لرستان- لرستان با ظرفیت‌های قابل توجه گردشگری تنوع بی نظیری از سایت‌های گردشگری در بردارد و یکی از بی نظیرترین مناطق گردشگری این استان تنگه شیرز به عنوان دره‌ای شگفت انگیز و ژئو پارکی خیره کننده است.

تنگه شیرز از دیدنی‌ترین جاذبه‌های لرستان و یادگاری چند میلیون ساله در رشته کوه زاگرس است قرار گرفتن در میان شیارهای این تنگه شگفت انگیز جلوه‌ای دیدنی از آسمان آبی رودخانه پرآب را در مقابل چشمان هر گردشگری به نمایش می‌گذارد.

تنگه شیرز یکی از عجایب طبیعت در استان لرستان است و تنها 50 کیلومتر با شهر کوهدشت فاصله دارد و ترکیبی زیبا از صخره‌های سنگی، آب روان و دشت‌های سرسبز است که پس از عبور از دالان‌های پر پیچ و خم تنگه، آبشاری خروشان مشاهده می‌شود.

عبور رودخانه سیمره از کنار این دره زیبایی این منطقه را مضاعف کرده است، سیمره یکی از شاخه‌های اصلی رودخانه کرخه است و یکی از رودخانه‌های مهم و دائمی غرب کشور محسوب می‌شود که خط مرزی استان لرستان و ایلام را شکل داده است.

با سپری شدن میلیون‌ها سال و شرایط جوی مختلف مانند وزش باد و باران و همچنین وقوع زلزله شدید در منطقه یک ستون در میان تنگه شیرز شکل گرفته است که دیدنش هر فردی را شگفت زده می‌کند، ارتفاع مناره سنگی از کف صخره تا بالای آن 80 متر است و قطری بیش از 10 متر دارد.

عمر این محوطه به سده‌های پنج تا هفت پیش از میلاد مسیح می‌رسد، خاک این محوطه باستانی قرمز است و اشیای تاریخی زیادی مثل مفرغ در اینجا کشف شده که به موزه منتقل‌شان کرده‌اند.

کارشناسان، باقی‌مانده معبدی را در این سایت باستانی پیدا کرده‌اند که سبک معماری آشوری دارد سی پله یا سیاه پل در دوره ساسانی روی رودخانه سیمره ساخته شده و هنوز هم وجود دارد.

** شیرز ژئوپارک منحصر به فرد ایران

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: شیرز یکی از دره‌های طبیعی لرستان است و از دهانه ورودی تا انتها معروف به پل وزه چهار کیلومتر پیمایش دارد.

مهدی بهاروند افزود: دره ژئوتوریست این سایت، از ژئو پارک‌های مطرح شده در سطح کشور است.

وی اظهار داشت: در راستای بازدید و تردد راحت تر گردشگران امسال 2 پل کابلی در این منطقه تأمین اعتبار شده و در حال احداث هستند.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: امسال طرح مطالعاتی گردشگری این منطقه انجام شده و سه سایت کمپین گردشگری طراح شده است که دارای قابلیت واگذاری به بخش خصوصی دارند.

وی عنوان کرد: در ورودی سایت گردشگری شیرز اراضی مناسبی برای ایجاد تأسیسات وجود ندارد ودهانه ورودی تنگه شیرز ثبت ملی شده است که برای احداث تأسیسات باید از دره فاصله گرفت.

بهاروند ادامه داد: تنگه شیرز ثبت ملی شده است و در فهرست آثار ملی کشور قرار دارد.

**2 پل کابلی در دره شیرز کوهدشت ایجاد شد

مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری لرستان نیز گفت: در راستای تسهیل در رفت و آمد گردشگران در مسیر دره شیرز کوهدشت 2 پل کابلی در این منطقه ایجاد شد.

سید امین قاسمی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: به منظور خدمات رسانی مطلوب به گردشگران مطالعات زیرساخت های گردشگری دره شیرز کوهدشت در دستور کار قرار گرفت و چهار پهنه زیرساختی در اطراف دره پیش بینی شد.

وی اظهار داشت: این طرح با تامین اعتبار لازم و عقد قرارداد با پیمانکار عملیات اجرایی آن آغاز شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری لرستان با اشاره به اینکه این 2 پل کابلی در ورودی دره به طول هر کدام 50 متر احداث خواهد شد، افزود: برای اجرای این طرح چهار میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته است.

قاسمی تاکید کرد: این پل ها علاوه بر کاربرد تردد برای گردشگران، با توجه به معلق بودن دارای هیجان و جذابیت نیز هست و در این خصوص توصیه های لازم به پیمانکار برای تطبیق سازه با شرایط محیطی و طبیعی منطقه نیز ارائه شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری لرستان اضافه کرد: در صورت تامین اعتبار و برحسب نیاز، احداث پل کابلی را در دیگر نقاط دره شیرز کوهدشت در دستور کار قرار خواهیم داد، تعریض یک کیلومتر از مسیر راه دسترسی و ساماندهی و بهسازی زیرساخت های گردشگری در این منطقه زیبای گردشگری را از دیگر اقدامات در دست اقدام این اداره کل بر شمرد که در حال حاضر عملیات اجرای آنها آغاز شده است.

**شیرز مجموعه گردشگری طبیعی، تاریخی، ژئوتوریسمی، اکو توریسمی

یک باستان شناس لرستانی می‌گوید: لرستان پایتخت ژئو توریسم ایران است و دره یا تنگه شیرز یکی از مناطق نمونه گردشگری لرستان محسوب می‌شود که ثبت ملی شده است.

عطا حسن‌پور با اشاره به ویژگی‌های زیبایی‌شناسی منحصر به فرد این سایت گردشگری افزود: در این تنگه صخره‌های آهکی بی‌نظیری وجود دارد و اطراف این دره را جنگل‌های بسیار انبوه و بکری فراگرفته است.

این کارشناس میراث فرهنگی لرستان با بیان اینکه آب رودخانه سیمره از درون غاری بیرون می‌آید، اظهار داشت: این ویژگی پدیده بسیار زیبایی در مسیر طبیعت گردان و گردشگران است و دره شیرز تمام ویژگی‌های تبدیل‌شدن به یک ژئو پارک بین‌المللی و جهانی را دارد.

حسن‌پور گفت: در درون تنگه یا دره شیرز محوطه‌های باستان‌شناسی بسیار قدیمی وجود دارد، متأسفانه قبل از پیروزی انقلاب برخی از اشیا تاریخی موجود در این محوطه‌های باستان‌شناسی به غارت رفته است.

وی بابیان اینکه سابقه زندگی انسان در دره شیرز و این محوطه‌های باستانی به هزاره سوم قبل از میلاد تا هزاره اول میلاد برمی‌گردد، ادامه داد: حیات فرهنگی با توجه به بررسی‌های صورت گرفته در محوطه‌های باستانی دره شیرز به اثبات رسیده است.

حسن‌پور افزود: چندین غار تاریخی در اطراف دره شیرز وجود دارد و از ابتدا تا انتهای این دره چند غار پیش از تاریخ وجود دارد که قدمت این غارها هم بر اساس بررسی‌های اولیه صورت گرفته به 20 هزار سال پیش برمی‌گردد.

این باستان شناس لرستانی می گوید: ویژگی‌های طبیعی، تاریخی، ژئوتوریسمی، اکو توریسمی و … موجب شده که دره شیرز و اطراف آن بتواند به‌عنوان یک محوطه جهانی معرفی شود، گفت: همچنین این منطقه محل ییلاق و قشلاق عشایر نیز بوده و از ویژگی‌های مردم‌شناسی نیز برخوردار است.

وی اظهار داشت: مسیری که آب رودخانه سیمره از یک غار بیرون می‌آید به کوهی به نام کوه «هنجس» در شرق آن می‌رسد که این مسیر بسیار بکر و دیدنی است.

وی با اشاره به اینکه در اطراف دره شیرز زیتون‌های هزارساله‌ای به نام «وره زرده» وجود دارد، عنوان کرد: این زیتون‌ها به‌عنوان میراث طبیعی لرستان به ثبت ملی رسیده‌اند.

حسن‌پور بابیان اینکه در سه‌راهی رسیدن به دره شیرز غار تاریخی هومیان با نقوش صخره‌ای بسیار زیبا و دیدنی وجود دارد، گفت: همچنین در بخشی دیگر روستای «ظنور» یا «ضرون» وجود دارد که در این روستا امامزاده‌ای به نام «ظنور» وجود دارد.


http://www.Lor-Online.ir/fa/News/99041/شیرز،-شگفتی-گردشگری-لرستان
بستن   چاپ