ندای لرستان
طرح کارورزی راهکار جبران ضعف مهارت فارغ التحصیلان دانشگاهی است
چهارشنبه 26 تير 1398 - 15:50:40
ندای لرستان - مدیرکل تعاون کار ورفاه اجتماعی لرستان گفت: طرح کارورزی راهکار جبران ضعف مهارت فارغ التحصیلان دانشگاهی است.
به گزارش ایسنا منطقه لرستان، علی آشتاب در جلسه کارگروه اشتغال که با محوریت طرح های مشوق دولت اعم از طرح‎ها کارورزی در ایجاد اشتغال در فرمانداری بروجرد برگزار شد، گفت: طرح کارورزی وارد سومین سال اجرای خود در لرستان شده و تاکنون نیز در این راستا موفق عمل شده است.
وی تصریح کرد: در تکمیل طرح کارورزی، مشوق‎هایی همچون معافیت‎های بیمه‎ای سهم کارفرما در صورت جذب کارورز و یارانه دستمزد به مدت یک سال در نظر گرفته شده که باید با اطلاع رسانی دقیق در این زمینه بتوان در بخش‎های مختلف صنعت، کشاورزی و بخصوص فنی و مهندسی و خدمات از آن بهره گرفت.
مدیرکل تعاون کار ورفاه اجتماعی لرستان خاطرنشان کرد: دراین طرح کارورز با قرار گرفتن در محیط کار ضمن فراگرفتن آموزش‎های لازم بعد از یک دوره در صورت فراهم بودن شرایط، امکان دارد از سوی کارفرما استخدام شود و یا اینکه در غیر اینصورت خودش به دلیل فراگیری کار می تواند و قابلیت تبدیل شدن را به یک کارآفرین داشته باشد.
آشتاب با اشاره به ضعف مهارت فارغ التحصیلان دانشگاهی اضافه کرد: یکی از مشکلات عمده در مورد فارغ التحصیلان دانشگاهی ضعف مهارتی آنها است که باعث می شود جذب بازار کار نشوند.
وی با بیان اینکه یکی از شروط ثابت در آگهی‎های استخدام داشتن سابقه کار است، ادامه داد: اجرای طرح کارورزی و اعمال مشوق‎هایی که برای کارفرمایان در نظر گرفته شده و مقدمه و زمینه‎ای برای سابقه کار در نیروکار جوان و کار اولی‎ها است که همین احتمال جذب آنها به بازار کار را بیشتر می‎کند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان گفت: شرط سنی برای ثبت نام در طرح کاروزی 20 تا 35 سال برای مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا است که هزینه‎های بیمه و آموزش آنها در قالب این طرح توسط دولت پرداخت می‎شود.
آشتاب افزود: این هزینه را دولت به مدت سه ماه پرداخت می‎کند و علاوه بر این یک، سوم حداقل دستمزد نیروی کار را دولت به مدت یکسال پرداخت می‎کند.
وی بیان کرد: کارگاه‎ها و واحد تولیدی و اقتصادی که از این ظرفیت یارانه دستمزد کارورزی استفاده کنند به میزان 50 درصد نیروی کار خود می‎توانند کارورز را جذب کنند به این‎صورت که مثلاً اگر کارگاهی 50 نیرو انسانی دارد می‎تواند 25 نفر را در قالب طرح کاروزی جذب کند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهارداشت: یکی از نکات قابل توجه در اجرای طرح‎های مشوق دولت به منظور جذب نیروی جوان تحصیل کرده، حفظ نیروی کار و اشتغال موجود است یعنی در کنار نیروی کار موجود، نیروی جدید بصورت طرح کاروزی جدب شود.
آشتاب اضافه کرد: اجرای این طرح‎ها بخصوص در مناطق کمتر توسعه یافته تری که میزان اشتغال آنها کم و بیکاری آنها بیشتر است راهکاری مناسب در بخش‎هایی که ظرفیت بیشتری دارند از جمله صنعت، خدمات و کشاورزی باید نهایت استفاده از آنها گرفته شود.
وی ادامه داد: کارفرمایان اگر از هر کدام از ظرفیت‎های مطرح شده شامل طرح کاروزی، طرح پرداخت یارانه دستمزد و معافیت‎های بیمه‎ای سهم کارفرما که توسط دولت در راستای اشتغال بیشتر ارائه شده، استفاده کنند در هر کدام از اینها قانونگذار به تناسب مربوط، معافیت‎های بیمه‎ای برای کارفرما در نظر گرفته است.
انتهای پیام

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/99170/طرح-کارورزی-راهکار-جبران-ضعف-مهارت-فارغ-التحصیلان-دانشگاهی-است
بستن   چاپ