ندای لرستان

آخرين مطالب

دیوار کوتاه مردم لرستان در آشفته بازار مرغ مقالات

دیوار کوتاه مردم لرستان در آشفته بازار مرغ
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - خرم‌آباد - حدود یک ماه از نابسامانی بازار مرغ در لرستان به ویژه شهر خرم‌آباد می‌گذرد ولی به نظر می رسد مسوولان به جای علت‌یابی و رفع مشکل، دیواری کوتاه‌تر از مردم و خرده‌فروشی‌ها پیدا نکرده‌اند و مرغ را با مقادیر بسیار کم از طریق یک سامانه پیامکی ناقص و در صف‌های طولانی عرضه می‌کنند.

به گزارش ایرنا مسوولان صنعت، معدن، تجارت، جهاد کشاورزی و استانداری لرستان در این مدت اذعان داشته اند مرغ تولید شده در استان به روش های مختلف توسط دلالان و سودجویان خارج می شود واکنون که پس از یک ماه نتوانسته اند جلوی دلال بازی ها را بگیرند و مشکل کمبود مرغ را از ریشه بخشکانند، در اقدامی ناعادلانه سهمیه خرده فروشی ها را کم کرده اند و از طرفی فروش مرغ توسط آنها را تنها از طریق یک سامانه پیامکی و درج کد ملی خریداران ممکن کرده اند.
خرید پیامکی مرغ و صف های طولانی در خرم آباد به این شکل شده است که خریدار باید کد مغازه‌ای که از آن خرید می‌کنند به علاوه مقدار مرغ مورد نیاز خود را به کیلوگرم به یک شماره پیامکی ارسال کنند تا پس از دریافت پیامک تایید و نشان دادن آن به صاحب مغازه خرید خود را تحویل بگیرند.
این بار هم مردم هستند که تاوان سودجویی و بی‌کفایتی را پرداخت می کنند چراکه به جای برخورد با دلال ها و جلوگیری از خروج مرغ از استان، سهمیه مرغ خرده فروشی ها برای عرضه به مردم به طور بسیار چشمگیری کاهش یافته به نحوی که یکی از خرده فروشان سطح شهر خرم آباد می گوید سهمیه روزانه سه تا چهار تن مرغ او اکنون به 100 کیلوگرم کاهش یافته است، در حالیکه باید حقوق کارگر و اجاره مغازه را در کنار هزینه های خانواده پرداخت کند اما متاسفانه به دلیل کاهش چشمگیر سهمیه و حتی روزهایی که اصلا سهمیه فروش مرغ ندارد، دچار مشکلات مالی شده است.
گشتی در شهر خرم آباد نشان می دهد یخچال خرده فروشان مرغ خالی است و آنهایی هم که سهمیه اندکی دریافت کرده اند در شرایط قرمز کرونا با صف طولانی مردمی مواجه هستند که باید برای دریافت مرغ، ساعت ها منتظر بمانند.
خرده فروش مرغ در یکی از خیابان های خرم آباد به خبرنگار ایرنا می گوید با وجودی که سامانه پیامکی را هم نصب کرده اما سهمیه وی قطع شده و جواب مشخصی برای دلیل این امر دریافت نکرده است و از طرفی روزانه باید مشتریانی را جواب کند که برخی از آنها چند روز متوالی است برای خرید مرغ مراجعه می کنند و دست خالی باز می گردند.
مقابل یکی از مرغ فروشی ها صف نسبتا طولانی تشکیل شده به نحوی که پیاده رو را بسته است و عابران باید برای گذر از این قسمت وارد خیابان شوند، هوا گرم است، شرایط کرونا در خرم آباد قرمز شده و مسوولان هر روز نسبت به قدرت بالای سرایت دلتا ویروس هشدار می دهند، اما در این صف ها مردم باید یکی را انتخاب کنند، نان یا جان.
زن میانسالی که تاحدودی عصبانی به نظر می رسد می گوید حدود 2 ساعت است در صف ایستاده و پیامکی را که مرغ فروشی به او گفته ارسال کرده اما هنوز جواب یا تاییدیه آن دریافت نشده و همچنان منتظر است تا پس از یک هفته شاید بتواند مرغ را خریداری کند.
مرد دیگری که می گوید از روستاهای اطراف آمده است نسبت به دریافت مرغ با کد ملی اعتراض می کند و می گوید نمی دانسته باید برای خرید 2 عدد مرغ، کارت ملی همراه داشته باشد، هرچند سواد کافی برای استفاده از گوشی و ارسال پیامک را هم ندارد و همچنان بلاتکلیف به امید اینکه بتواند مرغ را بدون ارائه کد ملی دریافت کند در صف ایستاده است.
مرد جوانی هم که دورتر از بقیه ایستاده می گوید: با این شرایط شیوع کرونا و اعلام وضعیت قرمز، اما صف های طولانی مرغ از یاد مسوولان استان رفته است که اینچنین مردم را برای دریافت چهار تا پنج کیلو مرغ معطل کرده اند، وی می گوید با وجودی که مسوولان استان اظهار داشته اند کمبودی در خصوص مرغ وجود ندارد اما این صف های طولانی و جیره بندی مرغ بیانگر نبود این کالای اساسی در استان است.
این سامانه که مسوولان لرستان هفته قبل از فعال شدن آن خبر دارند همان " کابوک " است که قرار بود عرضه مرغ در لرستان را شفاف کند اما به نظر می رسد در شرایطی که رنگ کرونایی خرم آباد قرمز است منجر به ایجاد صف های طولانی و چند ساعته شده و مردم در این صف ها منتظر دریافت پیامک تایید برای خرید نهایت 6 کیلوگرم مرغ هستند.
کمبود مرغ در لرستان در شرایطی رقم خورده که متوسط تولید و مصرف سالانه آن در این استان به ترتیب 80 و 60 هزار تن است و اکنون گفته می شود حتی خودروهای شوتی در برگشت به استان های جنوبی، مرغ را از لرستان خارج می کنند.
خبرگزاری ایرنا استان لرستان هفته گذشته نیز گزارشی در خصوص کمبود مرغ و دلایل آن در استان منتشر کرد و مسوولان در این گزارش اذعان داشتند مرغ تولیدی لرستان توسط دلالان و شوتی ها به استان های همجوار قاچاق می شود و با قیمت های بالاتر به فروش می رسد اما قول دادند این مساله به زودی حل شود که به نظر می رسد تنها صورت مساله که همان دلال بازی و فعالیت سودجویان است پاک شده و عواقب کمبود مرغ همچنان دامن گیر خرده فروشان و شهروندان است.
قرار بود این سامانه تولید مرغ را از مبدا مرغداری تا خریدار رصد کند به این نحو که سهمی که عمده فروش مرغ برای خرده فروش در نظر می گیرد باید در سامانه هوشمند ثبت کند، سپس خرده فروشی های گوشت مرغ نیز ضمن ثبت میزان فروش خود به مصرف کننده نهایی، مقدار سهمیه ای را که عمده فروش برای آنها در نظر گرفته است در سامانه هوشمند ثبت می کنند.
پس از آن، واحدهای خرده فروشی گوشت مرغ باید در اولین اقدام، با بررسی سامانه خود، از برابر بودن میزان سهمیه ای که توسط عمده فروش برای آنها ثبت شده با میزان مرغی که دریافت کرده اند اطمینان حاصل و سپس نسبت به فروش برای عموم اقدام کنند، علاوه بر کنترل و رصد اطلاعات ثبت شده در سامانه، اطلاعات مصرف کننده نهایی که از خرده فروشی ها خریداری می کند در حال حاضر در حد یک شماره تلفن ثبت می شود تا به صورت تصادفی با آنها تماس گرفته و بررسی شود میزان خرید آنها با رقمی که در سامانه ثبت شده برابر است یا نه، در غیر اینصورت تخلف خرده فروش محرز خواهد شد.
اما اکنون نه این روش اجرایی نشده بلکه مردم به عنوان متهمانی دیده می شوند که انگار مقصر کمبود بازار مرغ هستند و تا کد ملی و هویتی ارائه نکنند نمی توانندهر هفته تنها 6 کیلوگرم مرغ را خریداری نمایند.
بهزاد منصوری رییس سازمان صمت لرستان تغییرات، نوسانان قیمت و تنش تحمیلی از سایر استانها را عامل مهمی در کمبود مرغ بازار لرستان دانسته و گفته است: عده ای به این مساله درآمدزا نگاه و حقوق مردم را تضییع و با ماشین شخصی نسبت به فروش مرغ در سایر استان ها اقدام می کنند که متاسفانه قانون بازدارنده ای برای این امر نه از جانب صمت و نه حتی در نیروی انتظامی وجود ندارد.
همچنین به گفته اسد عبداللهی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان سامانه جامع ثبت توزیع مرغ در استان راه اندازی شد ولی واقعیت این است استان های گرمسیری در این موعد جوجه ریزی کمتری دارند و بخشی از مرغ کشتار شده در لرستان به سایر استان ها قاچاق می شود، محدودیت هایی ایجاد شده است و کنترل هایی هم صورت می گیرد و با وجود نظارت های مستمر اما افراد سودجو، مرغ را به روش های مختلف از استان خارج می کنند.
وی البته در خصوص راهکار رفع کمبود مرغ در بازار لرستان به ایرنا گفت: علاوه بر ضرورت تشدید نظارت ها، استان های بزرگ باید مشکل تولید و تامین مرغ خود را حل کنند چراکه مرغ خارج شده از لرستان با قیمت بالا در این استان ها فروخته می شود و همین هم موجب اقدام سودجویانه برخی افراد شده است.
این اظهارات در حالی است که مسوولان لرستان که یک تولید کننده مرغ در کشور است اکنون نمی توانند این کالا را به دست شهروندان خود برسانند و مرغ تولیدی به سایر استان ها پر می کشد و مردم مجبور هستند در گرمای طاقت فرسای هوا و خطرات شیوع کرونا در وضعیت قرمز، انتظار در صف های طولانی را تجربه کنند. 
خبرگزاری جمهوری اسلامی لرستان هفته گذشته گزارش مفصلی از وضعیت مرغ و دلایل کمبود آن منتشر کرده که مسوولان قول داده بودند این مشکل به زودی برطرف شود اما انگار به جای کوتاه کردن دست دلالان و سودجویان، تنها راه چاره را در کاهش یا قطع سهمیه خرده فروشان، ایجاد صف های طولانی برای مردم و عرضه مرغ با کد ملی یافته اند.
گزارش ایرنا درخصوص این مساله را می توانید اینجا https://www.irna.ir/news/84399017/ ببینید.
برچسب‌ها
وزارت جهاد کشاورزی وزارت صنعت معدن و تجارت گوشت مرغ لرستان

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/219823/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دلایل کاهش تمایل شرکت‌ها برای ورود به بورس

نخستین برات الکترونیکی صادر شد

آبفای لرستان 100 پروژه در دست اجرا دارد

انهدام باند سارقان و کشف 26 فقره سرقت در شهرستان خرم‌آباد

تبدیل 400 هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا

بانک مرکزی: رشد نقدینگی تحت کنترل است

تزریق ٥٠٠٠ میلیارد ریال نقدینگی به بورس انرژی

زمان حراج بعدی شمش طلا مشخص شد

پیش‌بینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار

ضرب‌الاجل استاندار لرستان برای تعیین‌تکلیف برج‌های خرم‌آباد

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

باند سرقت منازل در خرم‌آباد منهدم شد

طلای 18عیار پایین آمد؛ بازگشت دلار به کانال 63 هزار تومان

صدور نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تولید توسط شبکه بانکی

تجمع مردم خرم آباد در حمایت از اجرای طرح نور

وضعیت «برج‌های دوقلو» خرم‌آباد هر چه سریع‌تر تعیین تکلیف شود

وضعیت «برج‌های دوقلو» در خرم‌آباد هر چه سریع‌تر تعیین تکلیف شود

مسمومیت تعدادی از مردم به دلیل مصرف قارچ‌های سمی در لرستان

کمیته انضباطی؛ خیبری‌ها 100 میلیون جریمه شدند

انهدام باند سارقان در خرم‌آباد

تجمع مردمی حمایت از «طرح نور» در خرم‌آباد برگزار می‌شود

افزایش ‌مسمومیت ناشی از مصرف قارچ‌های سمی در لرستان طی هفته گذشته

نگاه به اقشار کم‌بضاعت لرستان در راستای خودکفایی آنها باشد

اصناف یکی از کانون‌های اصلی حفظ و ارتقاء امنیت جامعه هستند

افزایش 35 درصدی بارگیری راه آهن لرستان در نخستین ماه سال

جزئیات تخصیص ارز 28500 تومانی

آمادگی ذخیره‌سازی مرغ مازاد در لرستان وجود دارد

توانمندسازی تسهیل‌گران اقتصاد مقاومتی در لرستان + فیلم

استاندار لرستان: توانمندسازی افراد کم‌بضاعت جامعه در اولویت قرار گیرد

ایران دفعه بعد 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟!

خواب آشفته اسرائیل برای منطقه

دنیای اقتصاد: در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم

استاندار لرستان: عملکرد بانک‌های استان مطلوب نیست

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

تشکیل یک استان جدید تصویب شد

توضیحات قوه قضاییه درباره حکم توماج صالحی

شهیدی که در جبهه به نیازمندان انفاق می‌کرد

دانش‌آموز لرستانی قهرمان فردای ایران شد

بازیگر زیاده‌طلب منطقه

سرمقاله آفرینش/ از دست رفتن سرمایه های مردم در طرح های بی بازده

مسیر طلای جهانی عوض می‌شود؟

با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید

خرم‌آباد در انتظار ساخت 2 سد/ چشمه‌های شهر لطفاً خشک نشوید!

برگزاری انتخابات الکترونیک در خرم‌آباد و چگنی

آغاز ماراتن آزمون سراسری در لرستان

پایان واکسیناسیون طیور لرستان علیه بیماری نیوکاسل

آغاز ماراتن علمی 35561 داوطلب آزمون سراسری در لرستان

کشف و ضبط 10 کیلوگرم مواد مخدر در بروجرد

کیهان مطرح کرد: اصلاح‌طلبان در کنار دلالان و رانت جویان