ندای لرستان

آخرين مطالب

برنامه‌هایی برای کشف استعدادهای تازه در دنیای موسیقی فرهنگي

برنامه‌هایی برای کشف استعدادهای تازه در دنیای موسیقی
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - اول مرداد بود که خبر آمد پروژه «جایزه موسیقی جم» کاری از تهمورس پورناظری به تهیه‌کنندگی سهراب پورناظری پس از گذشت 3 ماه از پیش‌تولید آن، کلید خورده است.
طبق آن‌چه روابط‌عمومی این برنامه اعلام کرد بیش از یک سال است که تحقیقات این پروژه در حال انجام است و تا امروز شهرداد روحانی و علیرضا قربانی به آن پیوسته‌اند. پروژه‌ای که قرار است میزبان استعدادهای خوانندگی و نوازندگی در رشته‌های موسیقی ایرانی، موسیقی پاپ و موسیقی کلاسیک بدون محدودیت جنسیتی، سنی و زبانی باشد. ادعایی که باید دید در عمل چگونه محقق می‌شود. چراکه وقتی واژه «خوانندگی» کنار عبارت «بدون محدودیت جنسیتی» می‌نشیند آن‌چه به ذهن متبادر می‌کند امکان حضور زنان نیز هست، امکانی در جامعه کنونی ایران وجود ندارد اما سابقه این‌گونه جایزه‌ها و مسابقات در ایران در حوزه هنر و به شکل مشخص موسیقی به کجا بازمی‌گردد؟ و از چه زمانی شاهد برگزاری آن‌چه در ایران تحت عنوان «مسابقه استعدادیابی موسیقی» می‌شناسیمش بوده‌ایم؟
آغازی با «جام موسیقی ایران» و «هزارصدا»
برگزاری اولین مسابقات استعدادیابی موسیقی در ایران حدودا به یک دهه پیش برمی‌گردد. هنگامی که این مسابقات در سال 1392 به همت جمعی از اعضای کانون موسیقی دانشگاه کاشان آغاز شد و پس از برگزاری دو دوره در این شهر در سال‌های 1392 و 1393، دوره سوم و چهارم آن در اصفهان و دوره پنجمش در تهران برگزار شد. مدیر این مسابقه که عنوانش «جام موسیقی ایران» بود، پدرام بهاآبادی و دبیر شورای مرکزی آن حسین تهامی‌فرد بودند. فراخوان شرکت در ششمین «جام موسیقی ایران» اردیبهشت 1400 منتشر و اعلام شد که در نهایت 16 تیم برای قرار گرفتن جلوی دوربین این مسابقه انتخاب خواهند شد. 16 تیمی که شامل 8 تیم در سبک سنتی و 8 تیم در تمامی سبک‌های غیر سنتی است. این مسابقه از شبکه نمایش خانگی پخش می‌شود.
جام موسیقی ایران، هزارصدا، تک‌شو، نوآهنگ، آوای جادویی و... از جمله برنامه‌هایی هستند که تا پیش از آغاز به کار براداران پورناظری برای تولید جایزه موسیقی جم در زمینه استعدادیابی موسیقی در ایران برگزار شده‌اند.
برنامه «هزارصدا» نیز در آخرین روز تابستان سال 1392 کار خود را به بنیان‌گذاری و ایده‌پردازی آرش نصیری در فرهنگسرای ارسباران آغاز کرد. مهم‌ترین نکته در خصوص این برنامه این بود که شرکت‌کنندگان اجازه کاورکردن آهنگی دیگر را نداشتند و خوانندگان باید قطعاتی را می‌خواندند که متعلق به خودشان بود. محدودیتی که باعث شد مقوله شکل‌گیری کاراکتر مستقل و عدم تقلید بیشتر به چشم بیاید. آرش نصیری در گفت‌وگویی در مورد شکل‌گیری «هزارصدا» گفته بود: «حس کردم جای برنامه‌ای که در آن ترانه، خوانندگی، موسیقی و تنظیم هم‌زمان بررسی شود، خالی است. به فرهنگسرای ارسباران درخواست دادم و بعد از چندین ماه رفت‌وآمد و بررسی لازم، اولین برنامه ٣١ شهریور سال ٩٢ برگزار شد.»
وقتی سرویس اشتراک ویدئوی ایرانی مسابقه استعدادیابی برگزار می‌کند
سال 1393 بود که یکی از سرویس‌های اشتراک ویدئو در ایران، از علاقه‌مندان خواست تا با ارسال ویدئو در پنج بخش بازیگری، خوانندگی، ورزشی و طنز استعداد خود را محک بزنند. مسابقه‌ای که اسامی داورانش در دومین دوره برگزاری در سال 1394 جالب توجه بود؛ کمال تبریزی برای بازیگری، رضا رشیدپور برای استعداد عجیب، مزدک میرزایی برای استعداد ورزشی، حسام‌الدین سراج برای خوانندگی سنتی و روزبه نعمت‌اللهی برای خوانندگی پاپ.
مسابقه «تک‌شو» در شبکه «شما»
«تک‌شو» برای یافتن استعدادهای خوانندگی در میان مردان با مشارکت مراکز صداوسیمای سراسر کشور در قالب مسابقه‌ای تلویزیونی به تعداد ٩٠ برنامه 6٠ دقیقه‌ای در شبکه «شما» تولید می‌شود. این خبر مهر 1394 منتشر شد.
مسابقه‌ای که برگزارکنندگانش مدعی بودند قصد دارد با نگرشی نو به معرفی موسیقی اقوام و خوانندگان آماتور کلاسیک، سنتی، محلی، پاپ و... بپردازد.
«یک، دو، صدا» و خوانندگی آقایان
مسابقه «یک، دو، صدا» با هدف استعدادیابی در حوزه گویندگی و اجرای خانم‌ها و آقایان و خوانندگی آقایان بیش از پنج سال است که در شبکه رادیو ایران تولید و پخش می‌شود. خرداد 1400 بود که خبر آمد فصل نهم این برنامه در چهار رشته گویندگی، خوانندگی، قصه‌گویی و بازیگری طراحی شده و قرار است نفرات برتر این رشته‌ها در مرحله نهایی این فصل در کنار هم به رقابت بپردازند.

ندای لرستان

«نونوایان» و استعدادیابی مداحان نوجوان
«نونوایان» برنامه‌ای برای پسران نوجوان گروه سنی 10 تا 16 سال و تولید گروه کودک‌ونوجوان شبکه دو سیما بود. برنامه‌ای که هدفش استعدادیابی مداحان نوجوان معرفی شده بود و شهریور 1396 روی آنتن رفت. این برنامه در زمان پخش با انتقاداتی چون «برنامه مداحی به سبک استعدادیابی استیج» مواجه شد.
«عصر جدید» و خوانندگی مردان
فصل اول «عصر جدید»، مسابقه استعدادیابی در حوزه‌های سرگرمی، هنری و مهارت‌های ورزشی 27 بهمن 1397 با اجرای احسان علیخانی روی آنتن شبکه سه سیما رفت که در بخشی از آن نیز شاهد خوانندگی استعدادهایی پارسا خائف (نفر سوم فصل اول) و عرفان طهماسبی (نفر چهارم فصل دوم) بودیم.
«نوآهنگ» و استعدادیابی از میان مهاجرین افغانستانی ساکن ایران
اسفند 1399 بود که خبرآمد مسابقه خوانندگی «نواهنگ» با داورانی از ایران و افغانستان ویژه استعدادیابی خوانندگی از میان افغانستانی‌های مقیم ایران برای شبکه آی‌فیلم2 تولید می‌شود.
در نخستین دور این مسابقه از میان شرکت‌کنندگان، حدود 130 نفر این قابلیت را داشتند که در تست راستی‌آزمایی در حضور داوران شرکت کردند و در ادامه عارف جعفری از خوانندگان افغانستانی، محمدرضا چراغعلی از آهنگسازان ایرانی و مهرداد هویدا خواننده و آهنگساز ایرانی 48 نفر را از میان آن‌ها انتخاب کردند. این افراد به 12 گروه چهار نفری تقسیم شدند و هر گروه در یک قسمت از برنامه «نواهنگ» با یکدیگر به رقابت پرداختند.
«آوای جادویی» و «بندبازی» در سال 1400
فروردین 1400 بود که محمد اصفهانی، رضا صادقی، احسان خواجه‌امیری، رضا یزدانی، علیرضا افکاری و فرزاد فرزین به عنوان مربی/ داوران مسابقه استعدادیابی «آوای جادویی» که از شبکه نمایش خانگی پخش خواهد شد معرفی شدند. همچنین مسابقه استعدادیابی موسیقی «بَند بازی» با حضور داورانی چون علیرضا عصار، بهروز صفاریان، امید نعمتی و مهراوه شریفی‌نیا با اجرای امید حاجیلی به زودی منتشر می‌شود. گفته می‌شود گروه‌های موسیقی جوان در این مسابقه به کارگردانی نیما بانک به رقابت با هم خواهند پرداخت.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/221607/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرمانده‌ای که روح نبرد را در کرانه‌ باختری دمید

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

علت گرانی شدید قیمت پیاز

کاهش منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های لرستان

دره خزینه، یکی از دره‌های زیبا و شگفت‌انگیز لرستان+فیلم

اتصال 232 روستاهای لرستان به اینترنت پرسرعت

فضای سبز بروجرد با پساب آبیاری می‌شود

جریمه یک میلیاردی خیبر خرم آباد در کمیته انضباطی

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

پالس‌های چراغ خاموش آمریکا

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

سرنوشت دلارهای نفتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه؛ در این یک فقره حق با بهروز افخمی بود!

آقای ذوالنوری ممنون

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

تولید 5.5تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان

شهدا بهترین الگوی جامعه هستند/ برای ادامه راه انقلاب به یاد و راه شهدا نیاز داریم

طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان احداث می شود

پیگیری تکمیل راه آهن دورود به خرم‌آباد

تکمیل راه‌آهن دورود - خرم‌آباد از منابع مختلف پیگیری می‌شود

استفاده از برنامه‌های نامزدهای انتخابات در کمیسیون‌های تخصصی

استاندار لرستان با خانواده شهید سید عباس صالحی روزبهانی دیدار کرد

خطر مسمومیت با قارچ‌های طبیعی

برنامه‌ صداوسیما برای معرفی نامزدهای دور دوم انتخابات مشخص شد

آغاز ضبط برنامه مناظرات نامزدهای دور دوم انتخابات در صدا و سیمای مرکز لرستان

یکپارچه سازی اراضی لرستان ضروری است

232 روستای بالای بیست خانوار لرستان به اینترنت پر سرعت دسترسی پیدا کردند

ثبت اختراع کاربردی دانشجوی دانشگاه لرستان

راه‌اندازی شبکه ملی روستا در صدا و سیما

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

برگزاری جشنواره مردمی وعده صادق در کوهدشت

طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان ساخته می‌شود

نجات روسیه با اقتصاد موازی

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی