ندای لرستان

آخرين مطالب

تکمیل سد‌های لرستان مشکلات خوزستان را هم حل می‌کند/وزارت نیرو به اندازه کافی به لرستان تخصیص آب نداده است اجتماعي

تکمیل سد‌های لرستان مشکلات خوزستان را هم حل می‌کند/وزارت نیرو به اندازه کافی به لرستان تخصیص آب نداده است
  بزرگنمايي:

ندای لرستان -

ندای لرستان


به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از خرم آباد، کاهش بارش‌ها در لرستان منجر به بروز خشکسالی بی سابقه در این استان شده است تا بهار و تابستان خشکی در انتظار کشاورزان لرستانی باشد و خسارات میلیاردی روی دست کشاورزان بماند.
پاییز و زمستان 99 در حالی سپری شد که شاهد بارش قابل توجهی در استان نبودیم و شکل بارش‌ها نیز از برف به باران تغییر کرد؛ در بهار 1400 نیز چشم اراضی کشاورزی و باغی لرستان در راه نزولات آسمانی خشک شد تا همه این شرایط بروز پدیده خشکسالی را رقم بزند.
از سوی دیگر عدم تکمیل پروژه‌های سد سازی و آبخیزداری در این استان موجب شده تا حوزه کشاورزی و حتی تأمین آب شرب روستا‌ها و شهر‌های لرستان با مشکل جدی مواجه شود.
مشکلات حوزه آب به خطبه‌های نماز جمعه کشیده شد
مسائل حوزه آب و کشاورزی لرستان به خطبه‌های نماز جمعه هم کشیده شد تا نماینده، ولی فقیه در استان لرستان بگوید: استان 12 میلیارد متر مکعب آب دارد، دارای رودخانه‌های فصلی و دائمی است، اگر مدیریت صحیحی در آن اعمال شود ما شاهد این گونه وضعیت‌ها در لرستان و خوزستان نمی‌شدیم.
حجت الاسلام شاهرخی ادامه داد: لرستان در فصل پر بارش دچار سیل و تخریب ناشی از سیل می‌شود و در تابستان دچار کمبود آب می‌شود، اگر سد‌های در دست احداث این استان از جمله سد «معشوره» با ظرفیت بیش از یک میلیارد متر مکعب آب تکمیل شوند قطعاً برای آینده لرستان و خوزستان مفید و ارزشمند خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه لرستان دارای دشت‌های وسیعی است که می‌توان از آب پشت این سد‌ها در جهت آبرسانی و تکمیل شبکه آبیاری به این دشت‌های وسیع استفاده کرد بیان داشت: نکته مهم این است که در وضعیت موجود که تصمیماتی برای بهبود وضعیت خوزستان در رابطه با جبران کم آبی و بقیه کمبود‌ها گرفته می‌شود، راه حل آن تکمیل سد‌های نیمه از جمله سد «معشوره» در لرستان است.
هر تصمیمی که درباره جبران کم آبی خوزستان گرفته می‌شود با اشراف به این موضوع باشد که باید تخصیص آب لرستان افزوده شودوی ادامه داد: از 800 هزار هکتار اراضی کشاورزی در لرستان کمتر از 200 هزار هکتار آن آبی است و این در حالیست که متوسط کشوری 42 درصد است، 170 هزار هکتار از زمین‌های دیمی لرستان باید آبی شود تا به سطح متوسط کشور برسد.
نماینده، ولی فقیه در لرستان با تاکید بر اینکه هر استانی از منابع آبی و مادی که دارد هم باید خودش بهره‌مند شود و هم استان‌های دیگر، گفت:، اما در لرستان از میزان آبی که در این استان هست، وزارت نیرو به اندازه کافی به لرستان تخصیص آب نداده است و آب استان کمتر از متوسط کشوری است که این باید جبران شود.
حجت الاسلام شاهرخی با بیان اینکه هر تصمیمی که درباره جبران کم آبی خوزستان گرفته می‌شود با اشراف به این موضوع باشد که باید تخصیص آب لرستان افزوده شود افزود: میزان آب‌هایی که در پشت سد‌های این استان قرار می‌گیرد بیش از میلیارد متر مکعب باید باشد.
همچنین برخی نمایندگان استان از جمله مهرداد ویسکرمی در توئیت‌ها و نامه‌هایی به مسائل حوزه آب لرستان اشاره کرد و خواستار توجه مسئولان به موازات چاره اندیشی برای خوزستان شد.
نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: حرف ما این است که چرا در سال‌های گذشته علمی عمل نشده و ظالمانه با لرستان برخورد شده است.
مهرداد ویسکرمی با اشاره به آخرین وضعیت سد «معشوره» گفت: ساخت سد یک بحث است که اعتبار آن کم است که باید فکر اساسی در مورد آن شود و دیگری هم بحث حجم سد و همچنین تخصیص آب آن است.
وی افزود: در بحث تخصیص آب سد سد باید مشخص شود که این آب به چه کسی می‌رسد، یک زمانی هست که آب جمع می‌شود، می‌گویند که باید رد شود و برود پایین، در هر سه موارد یاد شده ما بحث داریم.
نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در مورد سد «معشوره» من قانع نشده‌ام، ما معتقدیم که باید مخزن سد بزرگ‌تر شود، تخصیص آب برای شهرستان‌های رومشکان، کوهدشت، چگنی، پلدختر و حتی نورآباد باید دیده شود.
خسارت 5 هزار میلیاردی خشکسالی به بخش کشاورزی
اسفندیار حسنی مقدم رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز در این رابطه خشکسالی استان طی 100 سال اخیر را بی‌سابقه دانست و اظهار داشت: خسارت بالایی به بخش کشاورزی وارد شده، به‌گونه‌ای که بر اساس برآورد‌ها شاهد کاهش 700 هزار تنی تولیدات محصولات کشاورزی به میزان 5 هزار و 500 میلیارد تومان هستیم.
وی عنوان کرد: خشکسالی به زیر بخش زراعت 2 هزار و 200 میلیارد تومان، زیر بخش باغبانی 570 میلیارد تومان، زیر بخش دام و طیور حدود هزار و 800 میلیارد تومان، زیر بخش آبزیان 240 میلیارد تومان و به زیر بخش منابع طبیعی 550 میلیارد تومان خسارت وارد کرد.
اگر سد‌ها ساخته می‌شد این حجم خسارت را نداشتیم
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به خسارت سه برابری خشکسالی نسبت به سیل 98 به کشاورزی استان، افزود: در لرستان آب تنظیم شده نداریم و این مهمترین مطالبه سازمان جهاد کشاورزی از وزارت نیرو است.
حسنی‌مقدم ادامه داد: اگر سد‌های تنظیم شده در استان داشتیم بدون شک سیل و خشکسالی این حجم از خسارت را به زیربخش‌های کشاورزی وارد نمی‌کردند.
وی، آبیاری تحت فشار را راهبردی برای بهینه‌سازی مصرف آب عنوان کرد و گفت: 190 هزار هکتار زمین آبی داریم که 60 هزار هکتار آن تاکنون به سامانه‌های آبیاری نوین مجهز شده‌اند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با تاکید بر توسعه کشت‌های گلخانه‌ای، تحقق این مهم را مستلزم همکاری مردم دانست و افزود: همچنین توسعه باغات دیم در استان سال 96 برای مصرف کمتر آب شروع شد و اکنون حدود 7 هزار هکتار باغ دیم در لرستان داریم.
حسنی مقدم با اشاره به برداشت غیرمجاز هزار و 500 موتور تلمبه در کنار رودخانه کشکان، گفت: در این خصوص وزارت نیرو باید قانونی را وضع کند تا میزان برداشت مجاز و غیرمجاز مشخص شود.
وی بیان داشت: با ایجاد سد و یا تکمیل سد‌های نیمه‌تمام لرستان بخشی از مشکلات خوزستان نیز مرتفع خواهد شد.
کشت 10 هزار هکتار برنج
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: در زمینه ممنوعیت کشت برنج نیز قانونی وجود ندارد، در حال حاضر سطح زیرکشت این محصول از 12 هزار هکتار سال گذشته به 10 هزار هکتار کاهش پیدا کرده است.
حسنی مقدم با اشاره به درآمد بالای برنج‌کاری در مقایسه با محصولات زراعی همچون گندم، افزود: کشت برنج معیشت روستایی را تغییر داده است.
وی با اشاره به ضعیف شدن دام‌های استان به دلیل تضعیف مراتع، گفت: در این شرایط کاهش وزن و ابتلاء به برخی بیماری‌ها امری طبیعی است، از این‌رو در زمینه واکسیناسیون هماهنگی‌هایی با دامپزشکی شده که در این موارد ما را کمک کنند، بنابراین نگرانی برای کاهش تولید گوشت قرمز در استان وجود ندارد.
محصولات کشاورزی باید بیمه شوند
غلامعلی فتحی معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز در این جلسه با اشاره به پرداخت‌های خوب بیمه برای جبران خسارت‌های کشاورزی استان، اظهار داشت: در حال حاضر 124 هزار هکتار از اراضی استان تحت پوشش بیمه محصولات کشاورزی قرار دارد.
وی عنوان کرد: این میزان پوشش بیمه‌ای در شهر‌هایی همچون کوهدشت، رومشکان و پلدختر که میزان خشکسالی بالاتری دارند، بیشتر است.
معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی لرستان از پرداخت 70 میلیارد تومان غرامت به کشاورزان استان خبر داد و گفت: این میزان غرامت برای بخش زراعت بوده و فرآیند پرداخت آن در شهر‌های مختلف استان آغاز شده است.
فتحی بر لزوم بیمه محصولات کشاورزی تاکید و افزود: با توجه به خشکسالی و کم‌آبی استان انتظار می‌رود بهره‌برداران بیشتری نسبت به بیمه کردن محصولات اقدام کنند.
وی با بیان اینکه در زمینه تأمین علوفه دامداران با مشکل جدی مواجه هستیم، افزود: از این‌رو سرمایه در گردشی باید در اختیار دامداران و کشاورزان قرار گیرد.
منبع:خبرگزاری مهر
انتهای پیام/ب

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/222352/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

در دیدار رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با مدیران ارشد بیمه دی مطرح شد؛ بیمه دی موجب رضایتمندی خانواده‌‌ی بزرگ ایثار و شهادت و مایه‌ی آبرومندی در دولت گردید

بنیاد شهید تا پایان فروردین 1403 ، حدود 2 هزار میلیارد تومان به بیمه دی بدهی دارد

دستگاه های صدرنشین و قعر نشین تبدیل مجوزهای کاغذی را بشناسید

مقام مسئول: 6 دهک جامعه توان خرید خانه را ندارند

آیت‌الله جوادی آملی: بانک‌ها جلوی اختلاس‌ها را بگیرند

دستگیری عاملان نزاع و درگیری دسته‌جمعی در خرم‌آباد

سازش 35 درصد دعاوی کارگری و کارفرمایی در لرستان

نشست هم اندیشی با تشکل‌های ایثارگر استان کرمانشاه

انتصاب سرپرست جدید موسسه آموزشی علوم وفنون کیش

اعلام برنامه های هفته سلامت در نشست رییس مرکزتوسعه سلامت با خبرنگاران

ساخت و ساز در کیش باید الگوی صنعت ساختمان سازی در کشور باشد

ماجرای گروگان گیری دختر 16 ساله در تهران

انتقاد شدید روحانی مشهور از گرانی کمرشکن

رفع تصرف 187 میلیارد ریالی؛ نجات طبیعت مهدیشهر از چنگال زمین‌خواران

انتصاب مدیرکل جدید آموزش و پرورش لرستان

روز خوش بورس؛ جهش 78 هزار واحدی شاخص

اسنپ تخفیف ویژه مؤسسات نیکوکاری را تمدید کرد

صدور و تمدید 3259 مجوز سرمایه گذاری در سال 1402 در قشم/ 54 طرح جدید اقتصادی به بهره برداری رسید

قاضی زاده هاشمی: بنگاه های اقتصادی بنیاد شهید واگذار می شود

انتصاب مدیرکل آموزش‌وپرورش لرستان

کشف انبار کالای قاچاق در خرم آباد

مصوبه اقتصادی سفر دولت به لرستان همچنان در ابهام/ازنا«فولادی»نشد!

سقوط مرگبار جرثقیل در بندر امام خمینی

مرگ تلخ و دردناک دو مرد ایرانی داخل چادر مسافرتی

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 1 اردیبهشت 1403

زمان دقیق افزایش حقوق بازنشستگان 1403 اعلام شد

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

افت محسوس قیمت سکه امامی؛ عقبگرد دلار به کانال 65 هزار تومانی

فعال سیاسی: بدون تغییر در تیم اقتصادی دولت نباید منتظر بهبود اوضاع بود

خط فقر 150 هزار تومانی در سال 84

ثبت همزمان تصویر 4 قلاده خرس قهوه‌ای در منطقه حفاظت شده اشترانکوه

اجرای طرح «همیاران طبیعت» در لرستان

اطلاعیه فراجا درباره برخی برخورد‌های اخیر گشت ارشاد

جولان گرانی در کالاهای اساسی؛ حبوبات 30 درصد گران شد

افزایش نرخ سود بین بانکی در هفته پایانی فروردین ماه

قتل یک نفر بر اثر تیراندازی افراد ناشناس در الشتر

مشاهده چهار قلاده خرس قهوه‌ای در منطقه حفاظت شده اشترانکوه + فیلم

تصاویری از گشت و گذار 4 قلاده خرس قهوه‌ای در لرستان + فیلم

قتل مردِ جوان با شلیک افراد ناشناس در لرستان

مشاهده 4 قلاده خرس قهوه‌ای در منطقه حفاظت شده اشترانکوه + فیلم

افزایش 5000 تنی تولیدات باغی در لرستان

مدیرکل آموزش و پرورش لرستان برکنار شد

(ویدیو) ثبت تصاویر چهار قلاده خرس قهوه‌ای در لرستان

ثبت تصاویر چهار قلاده خرس قهوه‌ای در لرستان

مدیرکل آموزش‌وپرورش لرستان تغییر کرد

مشاهده چهار قلاده خرس قهوه‌ای در این استان

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارند

بدن انسان تا چه حد قادر به تحمل گرما می باشد؟

مغز هسته زردآلو را بخوریم یا نه؟ خواص مغز هسته زردآلو چیست؟

نکاتی مهم در مورد ضدآفتاب ها و طریقه مصرف آنها