ندای لرستان
امام جمعه بیرانشهر:
کشاورزان برای اخذ تسهیلات ضامن یکدیگر می‌شوند
سه شنبه 11 خرداد 1400 - 08:13:07
ندای لرستان - ایسنا/لرستان امام جمعه بیرانشهر گفت: چون مردم منطقه سند مالکیت زمین ندارند و عملا نمی‌توانند برای بانک‌ها ضمانت ملکی بگذارند، پیشنهاد شده که این مشکل با این طرح و استفاده از کشاورز کارت حل شود.

حجت‌الاسلام بیرانوند، در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با موانع تولید در شهر بیرانشهر، اظهار کرد: امسال از سوی رهبر انقلاب به عنوان سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها نام گرفته، در منطقه امامت بنده یعنی بخش بیرانوند از توابع شهر خرم‌آباد موانعی برای تولید وجود دارد. 
وی افزود: در این بخش مردم به شغل کشاورزی و دام‌پروری اشتغال دارند که این دو شغل نقشی کلیدی برای تأمین غذای مردم کشور دارد، کم آبی و خشکسالی موجود باعث شده ذخایر آبی منطقه کم شده و برای همین کشاورزان و دامداران مشکلاتی را پیدا کردند.
بیرانوند عنوان کرد: در این زمینه راهکارهایی برای مدیریت منابع آبی پیشنهاد شده که کارشناسان منطقه‌ای، جهاد کشاورزی و... این راهکارها را پیشنهاد کرده‌اند، به‌عنوان مثال کشت برخی از محصولات مانند برنج که آب زیادی را نیاز دارد ممنوع شده و استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری مانند آبیاری قطره‌ای و... پیشنهاد شده است.
امام جمعه بیرانشهر افزود: علاوه بر آن برای بهبود وضعیت کشاورزی و دامداری، تسهیلات بانکی برای این عزیزان در نظر گرفته شده است، در این راستا طرحی پیشنهاد شده که به نام ضامن‌های زنجیره‌ای موسوم است.
وی ادامه داد: در این طرح چون مردم منطقه سند مالکیت زمین ندارند و عملا نمی‌توانند برای بانک‌ها ضمانت ملکی بگذارند. پیشنهاد شده که این مشکل با این طرح و استفاده از کشاورز کارت حل شود. 
بیرانوند با اشاره فرهنگ‌سازی برای بالا بردن روحیه تعاون و همکاری در مدیریت منابع آبی، گفت: با توجه به اینکه در سال گذشته 2000 هکتار از اراضی منطقه به کشت برنج اختصاص داده شده بود، در راستای مبارزه با کم‌آبی و برای تحقق پشتیبانی تولید قرار شد حدود 700 هکتار از زمین‌های منطقه برنجکاری شوند تا آب منطقه جوابگوی سال زراعی پیش رو باشد. 
امام جمعه بیرانشهر افزود: نکته دیگر این است که باید برای این محصول جایگزینی نیز دیده می‌شد، برای همین ذرت علوفه‌ای برای حمایت از تولید در نظر گرفته شد و علاوه بر حمایت از تولید با انتخاب این محصول مشکل کم‌آبی نیز تا حدی مرتفع می‌شود، این کار در نتیجه هزینه‌ کمتر و سوددهی بیشتری دارد. 
وی در رابطه با موضوع تأمین دستگاه‌های برداشت محصولات کشاورزی در منطقه، گفت: یکی از موانع پیش روی کشاورزان تأمین دستگاه‌های برداشت محصولات کشاورزی برای برداشت محصولاتشان است، قیمت این دستگاه‌ها چیزی حدود شش میلیارد تومان است که رقم بالایی برای کشاورزان است. 
بیرانوند بیان کرد: قرار است وزارت جهاد کشاورزی به کشاورزان کمک کند تا پشتیبانی خوبی را از کشاورزان برای تولید این محصولات کشاورزی داشته باشیم.
انتهای پیام

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/213011/کشاورزان-برای-اخذ-تسهیلات-ضامن-یکدیگر-می‌شوند
بستن   چاپ