ندای لرستان
معاون سپاه لرستان:
تمسک به فضایل حسینی وصول به کمال را تقویت می‌کند
جمعه 26 شهريور 1400 - 19:40:46
ندای لرستان - ایسنا/لرستان معاون تعلیم و تربیت سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان با اشاره به اینکه تبعیت از مکتب حسینی زندگی را به‌سوی حیات طیبه سوق می‌دهد، تقویت حس مملوکیت را شرط رسیدن به زندگی حسینی دانست و اظهار کرد: تمسک به فضایل حسینی وصول به کمال در خانواده را تقویت می‌کند.

حجت‌الاسلام مصطفی مهدوی با تأکید بر الگوگیری از سبک زندگی حسینی در تشریح این نوع سبک زندگی به تفسیر عبودیت با تأسی از الگوی عبودیت اباعبدالله‎الحسین(ع) برای رسیدن به زندگی حسینی پرداخت و اظهار کرد: مملوکیت، وابستگی و نیاز نخستین اصل و جلوه برای بندگی و دعای عرفه امام حسین(ع) و فرازهای مختلف آن سند جلوه‎های مملوکیت و نیاز مطلق به مولا است.
وی با بیان اینکه امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه می‎فرماید: «وَ عَبِّدْنِی لَکَ» که این اشاره به مالکیت حقیقی است نه مالکیت اعتباری، اضافه کرد: همه موجودات تکویناً به خدا وابسته‎اند و وجود انسان و سایر موجودات تجسم اراده الهی است و این بیانگر این موضوع است که نه امکان دارد که خدا بندگان را از بندگی خویش آزاد سازد و نه ممکن است مالکیت حقیقی خویش را به دیگر منتقل کند.
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه در مالکیت حقیقی مالک وجود عبد است و می‎تواند هرگونه تصرفی در او بنماید، افزود: خلیفهالله کار خدایی نمی‎کند، بلکه خدا به دست وی کار خود را به ظهور می‎رساند و از دریجه نفس وی خود را متجلی می‎گرداند و اسماء و صفات خود را بروز می‎دهد.
مهدوی با بیان اینکه امام جعفرصادق(ع) می‎فرماید «یا فُضَیلُ الْعُبودِیَّهُ جَوْهَرَهٌ کُنْهُهَا الرُّبوبِیَّهُ؛ عبودیت گوهری است که ظاهرش عبودیت است و کنه و نهایت و باطنش آخرین منزل و هدف و مقصد ربوبیت است»، اظهار کرد: در این رتبه است که بنده خدا مظهر اسماء‎الله می‎شود، بنابراین خلیفهالله چون تمام وجودش خدا را می‎نمایاند و همین امر باعث می‎شود که عوالم با او همراه شوند، مثل اباعبدالله که مرکز ثقل و هدایت تمامی آنهایی است که به سمت کمال مطلوب حرکت می‎کنند.
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه یک‎سری آداب و اخلاق ما را به سبک زندگی حسینی می‎رساند، گفت: اگر خود را عین مملوکیت و نیاز مطلق در بینش، گرایش و کنش بدانیم، در ابعاد فردی، خانوادگی، اجتماعی، حکومتی و تمدنی ما را به سبک زندگی حسینی نزدیک می‎کند و مانع هرگونه ظلم و تجاوز در این ابعاد می‎شود.
وی افزود: انسان چون خود را صاحب و مالک هیچ چیزی نمی‎داند در نتیجه به آنها هم تعلق پیدا نمی‌کند و خودش را مال خدا می‎داند(وَ اصْطَنَعْتُکَ لِنَفْسِی)، پس وقتی ما متعلق به خدا هستیم باید مثل امام حسین(ع) همه چیز خود را در راه خدا قربانی کنیم و این آن نوع از سبک زندگی است که امام حسین(ع) پرچمدار آن است.
معاون تعلیم و تربیت سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان با تأکید بر اینکه برای رسیدن به زندگی حسینی باید رکن اول که احساس مملوکیت و نیاز مطلق به مولاست را تقویت کنیم، گفت: زمانی‎که انسان وجود استقلالی برای خودش در نظر بگیرد از جرگه عبودیت خارج شده است، هرچند در نماز مرتب بگوید «اهدِنَا الصِّراطَ المُستَقِیمَ‌» هیچ وقت به زندگی حسینی راه پیدا نمی‎کند.
مهدوی با تأکید بر اینکه باید تلاش کرد که از مباحث نظری صرف خارج شده و ارکان بندگی زندگی امام حسین(ع) را در زندگی عملیاتی کنیم، اظهار کرد: رکن اول زندگی اباعبدالله الحسین(ع) که از سیره اخلاقی و رفتاری ایشان قابل درک است با خدا بودن و تبعیت محض از خداست، تبعیتی که به زندگی معنا می‎بخشد و آن را به‎سوی حیات طیبه سوق می‎دهد.
وی با بیان اینکه در عبودیت محض، حس مملوکیت و نیاز مطلق نسبت به الله در تمام ابعاد وجودی زندگانی امام حسین(ع) جلوه گر است و باید الگوی خانواده قرار گیرد، گفت: عبودیت محض، حس مملوکیت و نیاز مطلق در زندگانی این امام همام در زندگی فردی و خانوادگی تأثیرات قابل توجه و مشهودی دارد و خانواده را به سمت هدایت و کمال سوق می‎دهد.
این کارشناس مذهبی در خاتمه با یادآوری اینکه تمسک به فضائل مکتب عاشورا و مقام والای امام حسین(ع) با ترسیم ارزش‎های اخلاقی و شاخصه‎های اخلاقی سبک زندگی اسلامی، وصول به کمال را در خانواده تقویت می‎کند، اظهار کرد: مکتب حسینی یک مکتب جامع است که در آن با اعتقاد به توحید، عبودیت و مملوکیت محض می‎توان تمامی امورات خانه و خانواده را ذیل آن به بهترین وجه اداره کرد.
انتهای پیام

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/229080/تمسک-به-فضایل-حسینی-وصول-به-کمال-را-تقویت-می‌کند
بستن   چاپ